Hirveä älämölö yhdestä mahasta

Unohtakaa kasvava lama, unohtakaa irtisanomiset, unohtakaa kehysriihet ja kuntien valtionosuudet! Nyt on tosi kysymyksessä. Alkuviikon kohu-uutinen ei ole se, että Sauli Niinistön vaimoa ei ole kutsuttu Porvoon valtiopäivien 200-vuotisjuhlaan tai se, että Ruotsin valtionyritysten johtajien bonuspalkkaus kielletään. Surkeita juttuja sinänsä, mutta on tapahtunut vieläkin kammottavampaa.

On tapahtunut skandaali. Televisio-ohjelmassa Tanssii tähtien  kanssa tuomarina toimiva takavuosien taitoluistelutähti Susanna Rahkamo  tuli tokaisseeksi: “Sulla on vähän pömppömaha”  tarkoittaen yhtä tanssijoista, Miia Nuutilaa.

No, tästäkös älämölö syntyi. Kaikki olivat kauhuissaan, jutun juontaja Marco Bjurström etunenässä. Pömppömahaiseksi väitetty itku kurkussa, ystävät ja kylänmiehet kovasti loukkaantuneita primadonnan puolesta.

Katsoin Ilta-Sanomien kuvasta tuota pömppömahaa. Kaikki on suhteellista. Minusta maha nyt ei kovasti pömpöttänyt, mutta ei tanssijatarta nyt kovin laihaksikaan voi sanoa. Meikäläisen mittapuun mukaan hyvässä lihassa oleva verevä nainen, jonka omistamilla kintuilla on turvallista kyykistellä metsässä, jos isompikin tarve yllättää.

Olen kyllästynyt luuviuluihin, joita aina suositaan. Esimerkisi television kaikkien kanavien säätiedottajina. Ja se Mikael Jungerkin voisi ostaa söpölle vaimolleen kunnon ruokaa, nainenhan kohta haihtuu ilmaan, kadehdittava keijukainen.

Susanna Rahkamo tietenkin joutui selittelemään ja oikein pyytelemään anteeksi hätäistä lausuntoaan, hän tarkoitti aivan jotain muuta kuin  lihava tai pömppömahainen.
“Miia työntää tanssiessaan palleaansa ja vatsaansa ulos yrittäessään saada ylävartaloaan auki“, korjasi Rahkamo lausuntoaan diplomaattisesti. Ja kehotti vetämään vatsaa kylkiluiden alle. Vatsa kylkiluiden alle?

Nyt on niin rakkaasti asiat, että henkilökohtaisesti tässä ja nyt vaadin kaikkia tapaamiani lääkäreitä ja sairaanhoitajia pyytämään minulta anteeksi samantapaisia lausuntojaan. Ainoastaan Mynämäen terveyskeskuksessa toimivaa  lääkäriä  Antero Koskista tämä ei koske. Hän nimittäin ei ollenkaan suositellut trendikkäästi hoidoksi laihduttamista, kun talven liukkaiden aikaan kävin valittamassa kaatumisen jälkeen hirveää kipua ranteessa. Ei edes näyttänyt tuttua ruokaympyrää.

—————
Finnancial Times -talouslehdessä  Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila ylistää pohjoismaista markkinataloutta. Hänen suustaan tulee sitten myös tällainen lausunto: “Meidän täytyy kiinnittää huomiota sosiaaliseen solidaarisuuteen.” Istu ja pala: kukahan nyt pyörii haudassaan?

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): mynämäki, sano suoraan. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hirveä älämölö yhdestä mahasta

  1. Kati sanoo:

    Vatsa sisään, vatsa ulos… No. Aikanaanhan sitä mietti, että laihuus on ihan huippu juttu: oli näkevinään vatsakummun vaikka oli lähinnä piafralainen. Kolmenkympin rajapyykki ja muutama raskaus toi mukanaan sen, ettei enää niin kovin tarkastellut sivuprofiilia kun oli vaan kovin tyytyväinen jos vatsa ei ihan sylissä roikkunut. Nyt tyytyväisyys tulee taas jo pienemmistä asioista: housut mahtuu, lenkkarin nauhat saa itse kiinni (seisten). Tämä ei tietysti tee autuaaksi kun kuuntelee mitä tahansa luentoa, lähes mistä aiheesta tahansa mahdolliseen ongelmaan ratkaisu löytyy pääasiallisesti syöppöjen pöytätavoista. Työelämässä ihmettelen tätä mantraa: itselläni on pitämättömiä sairauslomia viikko tolkulla jos koitan kiriä kiinni langanlaihan työtoverini. Mutta. Ystäväni samoi joskus viisaasti, että ”Rypyt sileäksi vaikka syömällä!”. Niin tehdään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s