Vanhanen nuoli lisäläpiä päähänsä Kiinassa

Korkeimman tason poliitikot puuhasivat alkuviikosta yhtä jos toista. Presidenttimme Tarja Halonen kestitsi venäläistä kollegaansa Dimitri Medvedjeviä. Syömisen lomassa tuli puheeksi likaiset kaasuputket, ympäristön sottaantuminen, riitojen ehkäiseminen ja tonttimaan hinta.

Vierailun aikana selvisi monenmoista. Sekin selvisi, kenellä oli juhlapäivällisten rohkein puku. Voiton vei puhemies Sauli Niinistön nuori puoliso Jenni Haukio. Korkeimmat korot kengissä oli Pietarin kuvernöörillä Valentina Matvijenkolla. Kerrotaan myös, että rouva Medvedeva oli häikäisevän elegantti mustassa samettipuvussaan. (IS)
Upeeta!

Matti Vanhasen Kiinan-matka jurppii vieläkin. Vanha hiihtomies osoittautuu nyt oikeaksi kovasarviseksi pässinpääksi.
Länsimaat voisivat ottaa oppia Kiinasta tehokkuudessa”, pääministeri tokaisee pokkana. Meillekin siis pienemmät, lähes olemattomat palkat, lapsetkin töihin, eläkeikää ei ollenkaan ja kita kiinni. Voi sinua Matti!

Pitäisi  asettaa selkeitä prioriteetteja ja mobilisoida voimavaroja niiden saavuttamiseksi. Silloin myös saavutetaan tuloksia.”(HS21.4.)
Kuka Matti sinua estää asettamasta selkeitä tavoitteita ja asioita tärkeysjärjestykseen? Kuka estää voimavarojen suuntaamisen näille aloille?
Hyvät hyssykät: sehän on hallitus itse, sinun hallituksesi, sinä sen johdossa!

Vai haikaileeko Vanhanen Kiinan ihmisoikeusjärjestelmää, jossa toisinajattelijat pannaan kotiarestiin tai kiinalaisiin epäinhimillisiin vankiloihin. Niin naiivi ei voi olla edes hiihtävä pääministeri, että uskoo Kiinan hiljattain julkaiseman ihmisoikeusohjelman olevan muuta kuin silmänlumetta.
Amnestyn julkaiseman raportin mukaan Kiinan ihmisoikeustilanne on karmea. Lapsikin sen tietää, mutta ei pääministeri.

Kymmenen minuutin keskustelu ihmisoikeuskysymyksistä pääministeri Wen Jiabaon kanssa riitti Vanhaselle, jonka kieli jo siitä tuli ruskeaksi.

Toisaalta, uskoihan  Vanhanen pässinpäisyydessään senkin, että Kiinan tehokas keskushallinto on  onnistunut ilman laadun parantamisessa. Ei haistanut Vanhanen Pekingin pahaa hajua. Mutta ei huomannut pitkänmatkan hiihtäjä myöskään sitä, että vierailupäivän rivakka tuuli vei pahimmat hajut huutin tuuttiin.

Sitä Vanhanen harmitteli, että ostoksilla turvamiehet olivat tiellä. Ahaa, jäi siis ostamatta seksikäs yöpaita kihlatulle ja muuta mukavaa kiinalaista aikuisviihdetarviketta. Piti pokkana katsella vain verhokankaita.

Kyllä pistää vihaksi niin Matilla kuin minulla!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Vanhanen nuoli lisäläpiä päähänsä Kiinassa

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Miten niin voiton vei Jenni Haukio ja kenestä? Minusta hän näytti ihan tavallislta porilaiselta ikäiseltään likalta pippaloihin pyntättynä.
  Minusta koko vierailun voiton vei Venäjän uusi pressa!
  Nuori mies säilytti kaiken aikaa pokkansa ja vastaili mitä kystyttiin eikä purskahtanut nauruun Tarja Halosen mokatessa Porvoossa pidetyn lehdistötilaisuuden.
  Tuskin samaa vertaa yhtä tyylikästä miesseksiä on tullut Venäjältä Suomeen sitten Aleksanterin aikoihin!

 2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Minustakin Jennin leninki oli tuiki tavallinen. Nuori likka näyttää hyvältä vaikka ilman vaatteita?

  Unohdat tyylikkäät liikemiehet, laukkuryssät. Olivat kovin suosittuja aikoinaan ja pääsität läheisempään kontaktiin tavallisen kansan kanssa kuin Venäjän nykyinen – kylläkin tyylikäs -pressa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s