Kun rahaa on niin ettei kakkalle taivu

Nyt sitten oikein kuvasta voi katsoa, miltä ahneus näyttää. Se näyttää Fortumista potkut saaneelta Mikael Liliukselta. Hänhän antoi äskettäin  hyvänmiehen lisillään ja kohtuuttoman suurella eläkkeellään kasvot äiti ahneudelle.

Hienoa, tämä helpottaa elämää kummasti. Ahneuden kasvoja voi nyt kantaa pienenä valokuvana rahapussissa kuten oman kullan kuvaa. Aina kassalla maksaessa vain vilkaisu ahneuden kasvoihin ja ei kun rahat liikkeelle, talouselämän pyörät pyörimään! Köyhä haluaa mällätä sillä mitä on,  jos on.  Ahneita ei ainakaan olla.

Toinen rahanahne nulju paljastui, kun tutkiva journalismi selvitteli, kenellä on maan suurin eläke. Se on Stora Enson entisellä toimitusjohtajalla Jukka Härmälällä. Joka kuukausi pankkitilille ropsahtaa yli 57 000 euroa.   Sama mies, jolle joskus annettiin tukkapöllyä Stora Enson epäonnistuneesta Amerikan-seikkailusta. Siihen tuhrautui sivumennen sanottuna kaksi miljardia euroa.

Elävässä elämässä tämä Jukka Härmälä on tarkan euron miehiä. Miljonääri haki jopa energia-avustustakin lämpöpumppuaan varten Puumalan kunnalta vuonna 2006. Lämpöpumppu olisi tullut Härmälän vapaa-ajan asuntoon. 16 000 euroa lämpöpumpusta suurimman osan hän olisi rehdisti maksanut itse, olihan hän tuolloin vielä yhteiskunnan hyödyllinen jäsen ja työelämässä eikä eläkkeellä.

No, tähän sitten puumalalaiset nauramaan, että miehen tulot ovat yli 1,6 miljoonaa euroa!
– Mitä se tähän kuuluu? kysäisi joku uusliberaali vapaan markkinatalouden kannattaja, kouluja käynyt ekonomi.
– Hae pois, sanoi energia-asiamies, jokamiehen oikeus se on, vähän niin kuin marjastus.
– Ei tämä avustus ole tulo- ja varallisuussidonnainen, samanlainen on kuin äitiyspakkaus, jupisi miljonääri. Ja pani paperit vetämään.
– Kyllähän se hakemus vähän kummastutti, mutta ei varallisuutta tule, jos ei ole tarkka rahoistaan, sanoo ihmismieltä syvällisesti ymmärtävä kunnanjohtaja Kari Kitunen. (IS25.4.)

Kunnalta haettu avustus oli 2600 euroa. Eikä tätäkään kunta suostunut maksamaan! Kitupiikkejä.
Ilmeisesti Puumalan kunnanhallitus rupesi jotenkin vatvomaan asiaa moraaliopin kannalta ja hylkäsi hakemuksen. Yksimielisesti.

Jutun varsinainen villakoiran ydin  on kuitenkin siinä, että vuorineuvos Härmälä, miljonääri Jumalan armosta, toimitusjohtaja ja sijoitusyhtiö Capmanin neuvonantaja, valitti päätöksestä!
Silloin köyhässä Puumalan kunnassa lopullisesti huomattiin, että kyllä ahneudellakin joku raja voisi olla.  Ja se menee nyt justiinsa tästä. Lopullisesti. Kohtuus pitää olla kerjätessäkin.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että tämä Ruotsin kuninkaan paras poikaystävä Nalle Wahroos, ei mikään tyhjätasku hänkään, kuppaa sentään isoja rahoja EU:lta hakiessaan laajahkoille viljelmilleen EU-tukea.

Yhteenvetona voidaan päätellä, että jos Lilius edustaa ahneuden yläpäätä eli on ahneuden kasvot, niin Härmälä edustaa sitten alapäätä ja on  ahneuden persläpi.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kun rahaa on niin ettei kakkalle taivu

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Mikael Liljus ja Jukka Härmälä ovat todella viisaita kusettajia. Ei todellakaan ole heidän vikansa, jos heidän kanssaan sopimuksia tehneet todelliset älykääpiöt ovat antaneet kuin tarjottimella kusettaa itseään.
  Vanha totuus on, että mitä rikkaampi, sen nuukempi.
  Historianopettajana tiedän, että tämä on ollut totuus jo vuosisatoja eikä se ole miksikään muuttunut.
  Edesmennyt ensimmäinen mieheni suunnitteli osuuskaupoille myymäläsisustuksia. Paikallinen kyläkauppias pyysi häntä suunnittelemaan sivuhomminaan myymälänsä uusiksi ja näin tapahtui.
  Kun kaikki oli valmista, kysyi kyläkauppias:
  -Polttaako se sinun isäsi edelleen pilliklubia?
  -Poltteleehan se.
  -No tässä olisi sille palkkioksi kaksi askia, kun teit niin hyvän myymäläsuunnitelman tähän meidän liikkeeseen.
  Näin se menee.

 2. tammikuu44 sanoo:

  Ja sitten vielä kaikkein pöhlöin sanoo, että eihän se ole keltään pois, jos joku rikastuu. Kun se nimenomaan on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s