Seksi-Matin tajunnanvirtaa unta odotellessa

Tulisivat itse hoitamaan näitä hommia, niin tietäisivät mitä se on. Ei ole helppoa meillä Mateilla, ei Nykäsellä eikä mulla. Hiihtäjiä ollaan molemmat, urheilumiehiä, salskeita. Matti on ruvennut laulamaan, minä vaan näitä vanhoja virsiä vetelen. Heh.

On meillä muutakin yhteistä, naiset. Naisten miehiä, salskeita. Vaan naaraat eivät aina meitä ymmärrä.  Meidän miehisyys saa meidät tosi toimiin. Kädet pelaavat ja muukin.

Mikään ei pysy salassa. Mä en tajua vieläkään kuinka vaarallisia koneet on, vaikka niissä on palomuurit. Sähköpostit karkailee. Nykäseltä taas voi suoraan naamasta lukea nyrkkipostit.

Kun meikä tulee  Kiinasta kotiin metrikaupalla uutta kiinalaista verhokangasta kassissa ja kieli pitkällä,  niin eikös ole odottamassa se 69-juttu uudelleenlämmitettynä. Missä ovat ihmisoikeudet Suomessa?

Ja sitten  tulee tämä Stora Enso -jupakka. Kuka riivattu on udellut kiinalaisilta, miten heidän maansa on saatu eukalyptuspuun vilejyyn? Mitä hittoa se kuuluu Stora Ensolle, jos kiinalainen viljelijä saa tappelussa turpaansa. Ovat ehkä piruuttaan itse lyöneet itseään ja vaativat korvauksia, kun katuvat kauppojaan.

Eikö ne perhanat usko, kun niille sanoo, että meidän yhtiö toimii joka puolella maailmaa sammalla moraalitasolla ja -säännöillä kuin Suomessa. Kaikkihan tuntevat Stora Enson maineen vastuullisena yhtiönä.

Kyllä näin on. Jos ihmisiä kohdellaan  niin kuin talonsa ja peltonsa menettäneet väittävät, niin se on vain väite. Kaikkien on noudatettava korkeatasoista moraalia, eikä valehtelua sallita. Näin on.

Kiinassa kyllä osataan ottaa rikolliset kiinni ja panna ne vastuuseen asioista. On siellä sen verran ihmisoikeuksia. Tulevat vielä näkemään Guangxin maakunnassa, että Stora Ensolla ei ole osaa eikä arpaa tässä riidassa.

Aina ollaan kitisemässä palkoista täällä Suomessa, ja Kiinassa kinutaan korvauksia menetetystä maasta. Eikö ne ymmärrä, että tässä on kyse suurenluokan liiketoiminnasta. Stora Enso on korkeintaan hiukan painostanut paikallisia viranomaisia saadakseen maat eukalyptuspuidensa kasvattamiseen. Se on liiketoimintaa, länsimaista kapitalismia. Rahat tai henki, kuten vanha sananlasku kuuluu.

Ole siinä nyt joka ukon takana valvomassa, millaisia ja kuinka tiukkoja otteita käytetään kaupankäynnissä. Ja korvaus on ollut kyllä varsin kohtuullinen ajatellen, kuinka köyhiä kylän asukkaat ovat: 50 euroa vuodessa hehtaarilta koko kylälle. Se on paljon niissä oloissa. Haluaisivat viljellä mäntyä, saisivat kuulemma paremmat tulot. Kovin itsekästä.

Minkäs teet, kun Kiina on täynnä korruptoituneita virkamiehiä. Yksinvaltaisesti johtava kommunistipuolue hallitsee myös oikeuslaitosta, eikä mediakaan ole riippumaton.  Siinä mallia meillekin, loppuisi turha suunsoitto ja vanhojen asioiden kaivelu.

Mitä vikaa siinä muka on, jos Stora Enso pyytää selvitystä juuri niiltä virkamiehiltä, joita syytetään pahoinpitelyiden järjestämisestä. Ne kai asian parhaiten tuntee, vai mitä?

Ja nyt simmut kiinni. Noin.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s