Lääketieteen outoja ilmiöitä ja lumovoimaa

Lääkäriksi on turha havitella kovin tyhmän miehen. Sen verran on älyä kuitenkin jokaisella, että tärkeimmät asiat saa selville paikallislehdestä. Lääketieteen opiskelunkin voi heikolla päällä  aloittaa sanomalehdestä, Vakka-Suomen Sanomien Lääkärillä-palstan jutusta Outoja aivastuksia (15.5. sivu 9).

*
Joku oikein viisas tietysti hymyilee partaansa ja suhtautuu pilkallisesti tällaiseen hankkeeseen. Suoralta kädeltä tuommoinen oikein viisas sanoo, että hänestä ei ole mikään outoa näinä maailman aikoina.
Horoskoopitkin lupaavat pelkkiä vastoinkäymisiä. Eikä aloita kiusallakaan lääketieteen opiskeluja viisaudestaan huolimatta.
Ei aavista viisas, mitä näköaloja  alkeiskurssi avaa.

*
Lääketieteen piiriin kuuluu monia ihmeellisiä asioita. Yksi niistä on aivastaminen. Hyvin monet ihmiset aivastelevat, näin väitetään Lääkärillä-palstalla. Kaikkein ihmeellisintä on se, että hyvin moni ihminen aivastaa juuri silloin, kun astuu varjosta aurinkoon. Mutta jos silmät ovat kiinni, ei aivastakaan.

*
Nyt tuli vaikea paikka: pitäisikö kulkea silmät auki ja aivastaa vai kulkea silmät ummessa  päin seiniä. Mitä tehdä siis EU-vaaleissa? Veikkaanpa, että päätämme lyömme seinään olivat silmät auki tai kiinni.

*
Nämä lääketieteen alkeet oikein hallitseva hallitsee myös mielenkiintoisen tiedon. Tarkkaile ympäristöä. Jos siellä joku aivastelee, voit nyökytellä päätäsi tietävästi: joku ajattelee nyt seksiä. Seksin ajatteleminen näet  myös aivastuttaa. Sitä ei kerrota, pitikö tässä kohtaa olla silmät auki vai kiinni. Aivastuttaako myös yöllä ja kuutamossa. Entäs tositoimissa?  Ei mutta, rupesipa aivastuttamaan: hatshiiii! Sikainfluenssaa liikkeellä.

*
Uusia näkemyksiä herättävät myös tiedot ulkomailta. Kuwaitissa on perhe, joka aivastaa aina syötyään mahansa täyteen. Meillä täällä sivistyneessä Euroopassa on sen sijaan joskus ollut kohteliasta pieraista aina hyvän aterian jälkeen.

*
Joku aivastaa heti, jos rypistää kulmakarvojaan, ihan  ilman seksin ajattelua. Entäpä jos hän ajattelisi seksiä ja rypistelisi kulmakarvojaan? Kuinka kauan aivastelu kestäisi? Eräs opiskelija aivasti aina kello 8.20. Ehkäpä hän aina silloin myös harrasti seksiä.  Tai rypisteli kulmakasvojaan. Jotain maagista täytyy tuossa aivastamisessa olla!

*
On epäilty, että jokin herkkyys aivorungossa aiheuttaa aivastusrefleksin ja lähes mikä tahansa saa tuon rungon pois tolaltaan ja ihminen aivastaa.
Aivastaminen ei ole kuitenkaan mikään vaaraton juttu. Tutkijat ovat todenneet, että siinä ovat isot voimat liikkeellä. Ilmavirta voi saavuttaa jopa 150 kilometsin tuntinopeuden.

*
Mitä tapahtuisi, jos seksipuuhissa oleva aivastaisi 150 kilometrin tuntinopeudella?
Kenties lääketiede antaa tähänkin tulevaisuudessa vastauksen.
Tutkimisen arvoinen asia.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lääketieteen outoja ilmiöitä ja lumovoimaa

  1. Kaisa-Maria sanoo:

    Miehen aivastus niissä puuhissa tuntuu pelkästään hyvältä. Hytkäyttää mukavasti, kun vauhtia on 150 km/t. On siinä aivastajan koko vartalokin mukana. Lääketieteestä viis, sillä olen tutkinut vaikutuksen tehon.

  2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Kyllä nyt punastuttaa. Mutta toisaalta, kaikki peliin nyt jos koskaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s