Omituisia otuksia

Silvio Berlusconi luokitellaan suomalaisittain omituisten otusten mallikappaleeksi.  Tämä omituinen yksilö kertoo vitseinä käsityksiään puukirkoista siihen malliin, että  saa pohjoismaisen sivistyksen parissa oleilleet maamiehensäkin huomaamaan päivänselvän faktan:  mieshän  on häpeäksi koko Euroopalle kuten Erkki Tuomioja on todennut.

Turun yliopiston  Italian kielen ja kulttuurin professori Luigi G. De Annakin on miettinyt asiaa ja säilyttääkseen itsestään mielikuvan jonkinlaisena sivistyneenä miehenä myötää torstain (21.5.) Turun Sanomien Kirjoittajavieras-palstalla, että Tuomioja on oikeassa. Jotain mussutusta tosin kuultaa selittelyissä Berlusconin aikaisemmista vitsinkertoja taidoista, lukuisista möläyttelyistä, joita italialaiset pitänevät vitseinä.

Jotenkin  De Anna yrittää luimistella ja selittää, että Berlusconi ei olen vanhan mallin poliitikkoja. Eikö kulttuurin parissa puuhaileva mies tunne oman maansa historiaa? Berlusconihan nimenomaan on vanhan mallin poliitikko.

Eikö tule ollenkaan mieleen vanha roisto, Benito Mussolini? Berlusconia kun  voisi luulla tämän patahullun fasistin kaksoisveljeksi ilmeineen ja kaljuineen. Vai pitääkö mennä vielä kauemmaksi historiassa? Sieltä löytyy Caligula, mies joka teki hevosestaan senaattorin ja järjesti hurjia orgioita palatsissaan. Eikä sen harppua soittavan Rooman polttajankaan ideat poikkea kovin paljon Berlusconin mielleyhtymistä.

***

Omituisten otusten kerhoon liitetään myös saksalaismiehet. Ei siinä mitään, että miehet Saksassa  pitävät helatorstaita miestenpäivänä, isänpäivänä ja herrojenpäivänä. Juhlimistapa vain on huvittava.

Vanhan perinteen mukaan miehet juovat tällöin mahdottomasti viinaa. Miesporukat alkavat juhlimisen jo aamusta ja kokoontuvat yhteen viinakasseineen ja olutkoreineen, ajelevat ainakin pikkukaupungeissa hevosrattailla tai traktoreilla ympäriinsä. Ravintolat, puistot ja metsät ovat suosittuja ryyppypaikkoja.

Päivä on lakisääteinen vapaapäivä jo vuodesta 1936. Meillä Suomessa ei tällaisen juhlan viettämiseen tarvita lakia. Suomalaismiehet kokoontuvat olutkoreineen lähes joka viikonloppu kesäisin pihoille ja saunamökeille. Se taas ei ole ollenkaan omituista. (TS 21.5. )

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Omituisia otuksia

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Silvio Berlusconi on ihastuttavan saapasmaan hyvän imagon Suomessa ja muuallakin pilannut paskiainen. Äijä ei tajua muuta kuin, että mikä tahansa moka menee mediaan.
  Ei uskoisi, että mies kuuluu samaan kansaan kuin nuoruuteni ihastuttava laulaja Umberto Marcato. Kun Umberto lauloi tansseissa, alkoi vannehameen alla tapahtua tunteikkaasti.
  Umberto tuli hiljattain takaisin Suomeen. Kuulin hänen radiohaastattelunsa. Siitäkin hurmaannuin jälleen.
  Miksi italialaiset dikkaavat täysin seinähullua Berlusconia, kun heillä on vielä rakas Umberto, jonka äänestaisin pääministeriksi?

 2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Olen samaa mieltä kanssasi Kaisa-Maria..

  Johtopaikoille italialaiset valitsevat mieluiten täyskaahon, koska jos siihen valitaan täyspäinen, se kuitenkin on hetken kuluttua siinä italiankielisessä käsimerkein täydennetyssä metakassa menettänyt järkensä.

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  En tullut aikaisemmin kirjoittaneeksi, että Berlusconin Italia on täynnä vanhaa purkupaskaa, kuten Colosseum ja Pisan vinoutunut torni ja kaikkea muuta täysin raunioitunutta ja vanhaa romurakennetta. Mitä järkeä on pitää yllä jotain Venetsiaa, joka romanttisuudessaan on uiva kaatopaikka?
  Että kehtaakin tuo sivistymätön hullu äijä arvostella puukirkkojamme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s