Mynämäen lukio 38. ranking-listalla

Paljon onnea ja ruusuja kaikille uusille ylioppilaille, jotka saavat palkintonsa tänä viikonloppuna. Onnea ja menestystä erityisesti Mynämäen lukion uusille ylioppilaille sekä opettajille, koko koulun henkilökunnalle! Suorituksenne oli loistava.

Mynämäen lukio sijoittui maan päivälukioista 38:nneksi. Huipputasoa! Helsingin Sanomien laskelmissa oli mukana 200 päivälukiota.

Te uudet ylioppilaat olette tehneet paljon työtä. Viikonloppuna ottakaa ilo irti: ja ei kun menoksi uutta ja uljasta elämää kohti. Paljon työtä ovat tehneet myös hyvät opettajanne.

Pieni ja perinteikäs lukio on antanut teille oivallisen opiskeluympäristön. Kiitetään siis yhdessä kunnan päättäjiä, jotka eivät tulevaisuudessakaan kallista korviaan puheille lukion lopettamisesta. Kunnan asukkaat pitävät siitä huolen. Tällaista lukiota pitää vaalia kuin kukkaa kämmenellä! Se on koko kunnan ylpeys.

Lukioiden vertailua on paljon arvosteltu, sitä on pidetty pinnallisena ja leimaavana. Tällaiset ranking-listat ovat tulleet kuitenkin nähtävästi jäädäkseen.

Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitoksen johtaja Jouni Välijärvi sanoo tämänpäiväisessä Helsingin Sanomissa, että “tällaista tietovarastoa ei pitäisi lakaista maton alle, esimerkiksi  opetusministeriön tuella voitaisiin lähteä kehittelemään sen pohjalta laadukasta koulukohtaista arviointia.“
Arvostelussa pitäisi ottaa huomioon oppilaiden lähtötaso ja vaihtelu menestyksessä eri vuosina.

Niin tai näin, mutta lakkiaispäivästänne tulee ikimuistoinen. Sääkin tulee teitä suosimaan. Samoin kuin tulevaisuus, joka on täynnä mahdollisuuksia.

Ei huolta ei murhetta!
Eteenpäin!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, koulu, koululaitos, mynämäki, opettajat, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Mynämäen lukio 38. ranking-listalla

 1. Kari sanoo:

  Ja me eläkeläiset voimme hymyillä vielä leveämmin myös Mynämäen ympäristökunnissa luettuamme MTV:n oman vertailun, jossa Myniksen lukio olikin jo sijalla 18 ! Kyllä noin fiksut ylioppilaat pystyvät tulevaisuudessa maksamaan meidän eläkkeemme.

  Sijoitus 18 tai 38 kertoo tietysti myös vaikeudesta löytää kunnollisia mittareita ja se juuri epäilyttää suurena totuutena julkaistuissa ranking-listoissa. Tälläkin kertaa häntäpään lukiot voivat hoitaa tuon oikeudenmukaisuuden haun ja valituspuolen. Me vain hurraamme. Hyvä Mynämäen ja sen naapurikuntien oppilaat!

 2. tammikuu44 sanoo:

  Siis entistä parempi tulos, hyvä. Jos tätä menoa jatkuu Mynämäki on ensimmäisenä lakkiaispäivänä!

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Onnittelut Mynämäen lukiolaisille! Erityisesti myös heidän vanhemmilleen, jotka ovat osanneet kasvattaa opinhaluiset lapset. Toki onnettelut menestyksestä ansaitsevat myös nykyisin melko vaarallisessa ammatissa työskentelevät opettajat.
  Kiva, että Mynänäessä opiskelu sujuu tuloksellisesti!

 4. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Totta, totta Kaisa-Maria! Tällaisen pienen kunnan pitää vaalia ja helliä lukiotaan. Tämä Mynämäen lukio on ollut ja tulee varmasti olemaan myös esimerkiksi Vehmaan peruskoulusta päässeille mitä mainioin ja lähellä oleva jatko-opiskelupaikka.

  Kyllä tuolla hyvällä maineella on varmsti oma osuutensa lukiota valitessa! Olen monena keväänä puistellut päätäni, kun jotkut Vehmaankin peruskoulun päättävistä innokkaasti haluavat johonkin turkulaiseen lukioon. Saavutettu hyöty on olematon ja kustannukset moninkertaiset, jos vertaa opiskelua Mynämäen lukiossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s