Puutarhatonttuja ja oikeita

Viattoman näköiset oudosti vaatetetut kummajaiset ovat pesiytyneet moniin suomalaisiinkin puutarhoihin. Tarkoitan puutarhatonttuja, jotka iloisesti  virnistävät ohikulkijoille. Kaikeksi onneksi niiden suosio on huomattavasti vuosien  saatossa laskenut, jotkut voivat suorastaan pahoin nähdessään tällaisen kääpiön. Miksi joku pilaa kauniin puutarhansa  sijoittamalla näitä kahjoilmeisiä pikku-ukkoja sinne tänne?

Keski-Euroopassa on toiminut jo vuosia  puutarhatonttujen vapautusliike. Liikkeen jäsenet käyvät yöllä vapauttamassa näitä hirviötä eli yksinkertaisesta ottavat niitä mukaansa ja vievät johonkin salaiseen paikkaan, joka kuitenkin useimmiten löydetään. Vapauttajat eivät siis varasta tai tuhoa tonttuja.

Suomeenkin tämä ihastuttava väkivallaton vapautusliike saapui samoihin aikoihin kuin tontutkin. Tosin sen saavutukset jäivät mitättömiksi verrattuna Keski-Euroopassa toimineisiin tonttuvapauttajien iskuihin.

Äskettäin Kauhavalla on vanhasta  purkutuomion saaneesta talosta löydetty kokonainen tonttuarmeija, 51 tonttua. Poliisi pidätti nämä viattomat kummajaiset ja vei omiin suojiinsa. Tontut joutuivat viettämään kokonaisen yön poliisin putkassa.

Hyvin pian havaittiin, että kyse on varmastikin puutarhatonttujen vapautusliikkeen toiminnasta. Autiotaloa käytettiin tonttujen kokoamispaikkana. Nyt kätköpaikka paljastui ja tontut pääsivät putkareissun jälkeen kotiin.

*

Pohjois-Koreassa toimii huomattavasti vaarallisempi tonttuarmeija, joka juuri Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä viime viikon lauantaina teki sarjan ohjuskokeita  Japaninmerelle. Tonttuarmeijalla on käsissään ballistisia ohjuksia, jotka ovat YK:n päätöksellä kiellettyjä ja jotka ovat vaarallisia täyspäistenkin käsissä.

Pohjois-Korean tontut tonttuilevat jonkin verran uhmakkaammin kuin täkäläiset puutarhatontut, jotka tyytyvät vain hymyilemään ääliömäisesti. Yhdysvaltain lisäksi pohjoiskorealaisia tonttuja on kohta vapauttamassa Etelä-Koreaa, Venäjä ja Kiina.

*
Kotimainen Janina Andersson sen sijaan kuuluu kansanedustajatonttujen armeijaan. Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä hän julistaa, että ei tarvitse suinkaan lähteä ulkomaille kokeakseen suuria nautintoja, että hienoja hetkiä löytyy läheltäkin, kun vain katselee maailmaa turistin silmin.

Kansanedustajatonttumme ei huomaa, että täytyy olla kansanedustajan tulot ja pienet menot pystyäkseen  nykyisellä hintatasolla katselemaan turistin silmin  edes ympärilleen kotimassa. Ulkomaanmatka tulee halvemmaksi.

*
Viattomien puutarhatonttujen johtokunnan puheenjohtajaksi on nimitetty kunnallisen eläkevakuutuksen  Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen, hän joka on sotkeutunut vaalirahoituskiemuroihin niin pahoin, ettei tekemisissä ja sanomisissa ole päätä eikä häntää. Tämä haavoittunut enkeli toteaa, että eroamalla nykyisestä virastaan hän “uhraa itsensä yleisen edun vuoksi”(HBL 7.7.).

Kiitokset tästä isänmaallisesta uhrista ja kultainen kädenpuristus, 200 000 euroa, ministeri Pekkarisen pikkuserkulle!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Puutarhatonttuja ja oikeita

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Puutarhatontut ovat sietämättömiä. Minäkin sain sellaisen jokunen vuosi sitten miniältä tuliaisiksi. Sijoitin sen huomaamattomaan paikkaan huusin edustan pusikkoon. Tontusta on se hyöty, että kun huusin oven jättä auki, ummellakin oleva vatsa toimii sitä katsellessa.
  Vielä paremmin vatsa toimisi, jos tontun saisi vaihtaa Pekkarisen patsaaseen.
  Joten tässä ilmainen vihje pihatonttuyrittäjille!

  • tammikuu44 sanoo:

   Hyvä idea, voisi tehdä patsaita koko hallituksesta ja vaihtaa viikottain eniten töpänneen ministerin ovenpidikkeeksi pitämään sitä auki kunnolla ja haistelemaan omien puheidensa hajua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s