Harakka pesi 10 kirjaa rakkaudesta -jaarittelijat

No, tulihan se sieltä!

Ainakin yksi kunnollinen ohjelma

sarjassa 10 kirjaa rakkaudesta

TV1:ssä

Eilinen Timo Harakan juontama Shakespearen Romeon ja Julian tarkastelu  nykynuorten kanssa oli kuin raikasta merituulta erämaavaellusten jälkeen.

Harakka hakkasi tyylikkään ammattilaisen tavoin vasemmalla kädellä  iloisesti hymyillen kaikki kirjallisuusähkyä potevat. Oman raikkautensa ohjelmaan  toivat 16-vuotias lahjakas kirjailijanalku  Iira Halttunen ja 19-vuotias näyttelijä Sampsa Tuomala. Upeita nuoria ihmisiä!

Ohjelmassa oli nyt sitä imua, jota katsoja kaipaa pysyäkseen edes hereillä. Tässä tapauksessa mentiin jopa tukka suorana nuorten mukana kirjallisten arvojen vähääkään kärsimättä. Puolessa tunnissa ei tietenkään syvällisyyksiin päästä, eikä edes haluta kurkata tutkijakammion ovenraostakaan. Tarkoitus onkin vain mielenkiintoisella tavalla, kuten nyt rakkausteeman kautta, esitellä jokin tunnettu opus.

Timo  Harakka on mies paikallaan, kirjallisuusohjelmassakin. Selkeäsanainen, asian ytimeen menevä, olennaisen esille kaivaja. Tässä nyt oppia jaaritteleville kirjallisuusihmisille, jotka eivät aina itsekään ymmärrä mitä sanovat. Harakka johdatteli lyhyesti haastateltavansa asiaan, antoi nuorten puhua eikä esitellyt omaa erinomaisuuttaan.

Shakespeare tuskin pyöriskeli haudassaan, vaikka  häntä käsiteltiinkin nykyajan melko ihanteettomasta näkökulmasta, uskallettiin jopa nauraa hyväntahtoisesti  maailmankirjallisuuden klassikolle.

Vaikka rakkaus ei ole muuttunut  miksikään vuosisatojen aikana, nuorten rakastavaisten tarina nähtiin nykynuorten silmin melko lailla uskomattomana. Salamannopeaan rakastumiseen ei nykynuori sorru, sortuu kyllä lyhyisiin suhteisiin. Kuuluisa parvekekohtauskin tuntui nuorista sisältävän enemmänkin pelkkää Romeon tyhjänpäiväistä puhetta kuin romantiikkaa.

Romeo ei tänä päivänä pärjäisi rakkauden poluilla ollenkaan. Nuorukainen nähtiin nössönä jaarittelijana, Julia sen sijaan sai kiitosta siitä, että halusi paremminkin toimintaa kuin kuun katselua. Kahden suvun välinen kiista tuntui myös aikansa eläneeltä. Nykynuori ei kuole vaikka joutuisi rakastetustaan luopumaankin.

Romantiikka elää ja voi kohtalaisesti, vaikka puheet ihastuksesta ja rakkaudesta nykynuorilla ovatkin usein ronskeja.

Lyhyen ohjelman tekoon oli uhrattu aikaa, sopivasti nähty vaivaa.  Kari Väänäsen yöpaitapukuisen Amorin seksikkäässä luennassa Shakespearen teksti heräsi henkiin sen verran, että sai veren kiertämään eläkeläisenkin ahtautuneissa suonissa.

Tiivis paketti: Harakka keitti oivallisen hutun!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, sano suoraan, televisio, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Harakka pesi 10 kirjaa rakkaudesta -jaarittelijat

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Eipä tullut katsottua koko ohjelmaa, kun se edellinen oli täyttä paskaa.
  Illan viihteeksi luin Mauri Sariolan dekkarin loppuun ja aloittelin Risto Karlssonia. Ensin yritin lukea Hannes Markkulaa, mutta se oli liian väritöntä tekstiä minulle. Pelkkää rikostoimittajan toteavaa hölpötystä. Tekstistä puuttuu imu!
  Risto Karlssaon on kirjailijana todellinen lahjakkuus.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ole tässä nyt onnellinen! Mitä tästäkin nyt tulee, jos ihmiset alkaa lukea kirjoja ja unohtavat koko television?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s