Madonnan palvontaa villasukat jalassa

Madonnan torstaisen Suomen-konsertin

odottelu on tehnyt minusta

tähden vilpittömän ihailijan.

Ihanteeni on tähän asti ollut Tina Turner. Kenellä kuusikymppisellä on sellaiset kintut? Sellaisilla olisi eläkeläisen hyvä kävellä terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolle, heilauttaa toinen kinttu toisen päälle… Mahtavaa!

Nyt ihanteeni on ilman muuta Madonna, ikäihmisiä hänkin.  En  niinkään kadehdi kokovartaloa, vaan  viisikymppisen poptähden ehtymätöntä energiaa ja lujaa tahtoa.

“Minä olen taide” on totista totta Madonnan sanomana.

Tehkääpä perässä taiteen parissa nyhertävät:  jättäkää jälkenne musiikin lisäksi muotiin, naiskuvaan, liike-elämään, politiikkaan ja uskontoon. Kokovartaloperformanssi koko nainen, missä liikkuukin  tai mitä sormenpäällään koskettaa!
Lauantain Hesarin kokosivun juttu avasi silmäni ja teki minusta Madonnan ihailijan.

Madonna on naisten puolustaja: “ Olen provosoinut koko ikäni, mutta en luodakseni skandaaleja tai ollaksenipoliittinen, vaan itseni takia, minun oikeuksieni puolesta naisena, tässä miesten hallitsemassa yhteiskunnassa.”

Rauhan rakastaja: Joka hetki tässä maailmassa  on käynnissä ainakin kolmekymmentä sotaa, ja minä vastustan niitä aikkia.”

Madonna on ottanut kantaa terroristi-iskuihin ja Irakin sotaan. Sodanvastaisuus tulee esille myös konserteissa, videoissa vilahtelee nälkää näkeviä lapsia, poliittisia johtajia pöllytetään sikamaista Hitleriä unohtamatta. Mutta hyviä asioita kannattaa tukea: Madonna antoi tukensa  Barack Obaman vaalikampanjalle.

Uskonto: “Katolilaisuus ei ole rauhoittava uskonto. Se on tuskallinen uskonto.”
Laulava saarnaaja on roikkunut konserttitapahtumissaan ristilläkin.  Uskonnollisilla viittauksillaan Madonna  on raivostuttanut niin kristityt, juutalaiset että muslimit. Jumalanpilkasta hän oli syytettynä vuonna 1989 musiikkivideonsa ansiosta. Videossa hän tanssi Kristuksen haavat käsissään palavien ristien keskellä. Samoin paavi on menettänyt hermonsa Madonnan vuoksi.

Paavin pikkumaisuus ja katolisen kirkon omituinen ote synteihin sai Madonnan kääntymään 1990-luvulla kabbala-uskoon. Sen juuret ovat vanhat juontuen patavanhasta juutalaisesta filosofiasta.

Madonna on muodin kameleontti ja terävä liikenainen: “Olen kova, kunnianhimoinen ja tiedän tarkkaan, mitä haluan.”

Täytyy nyt tutustua Madonnan musiikkiinkin, katsoa ainakin tämäniltainen Madonna-ohjelman Teemalta kello 21.30.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, televisio, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Madonnan palvontaa villasukat jalassa

 1. maria sanoo:

  On tämä Madonna kova luu. Mutta mielestäni suomalainen versio Madonnasta voisi olla Pirkko Mannola, ainakin sutjakoiden sääriensä takia.
  Pirkko ei ole varmaan yhtä kova bisnesnainen, mutta kyllä kelpasi katsoa Pirkon kintunvisketta tv:n tanssikisassa. Ja hänen sypäkän säväkkä, hiukan käheä naurunsa ei jätä ketään kylmäksi.

  Pirkko on sanonut itseään ”pula-ajan missiksi”, hänethän valittiin 50-luvulla Suomen kauneimmaksi, muistaakseni. Mutta kyllä on Pirkko vieläkin viehättävä, paitsi olemukseltaan myös persoonaltaan.
  Hyvä Suomen upeat naiset!
  Olisipa hauska nähdä joku nykyajan ”pissismissi” vielä parrasvaloissa sanokaamme vaikkapa 50 vuoden kuluttua. Ken elää, se näkee…

  • tammikuu44 sanoo:

   Joo, ei ole Aira Samulinista vastusta Pirkolle, joka osaa olla oman ikäisensä näköinenkin, ei tosin sen ikäisten karmeimmasta päästä.

   Seela Sellassakin on karismaa ja ytyä, vaikkei tanssikaan.

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  En ole Madonna-fani, mutta ilmeisesti tehokas ja bodannut ikäprinsessa on osaava bisneskovis, monella kerrottuna.
  Kumma kyllä. En tunnista ainuttakaan biisiä hänen musiikistaan, vaikka varmaan on ollut tietämättään pakko kuunnella niitäkin.
  Marian tavoin, olen mieluummin Pirkko Mannola-fani. Pirkossa on aina ollut tyyliä ja muuntautumiskykyä, eikä se ole pelkkää nostalgiaa. Nuorena tosin matkin hänen pukeutumistyyliään katsellessani kuvia Ajan Sävelestä.

 3. tammikuu44 sanoo:

  Juu, juu, mutta huomioikaa kuinka upeasti Madonna ottaa kantaa maailman menoon. On rauhan asialla, on hirmuhallitsijoita ja yleensä syntymästään saakka mulkeroita vallankahvaan päässeitä vastaan, pitää paavia pilipaliheppuna.

  On ilmeisesti jonkinsortin feministikin, mitä en pidä kovin suurena ansiona, jos tunnustautuu niihin alapäällään ajatteleviin hermoheikkoihin naisenkuvatuksiin, jotka nykyään ovat suunapäänä.

 4. maria sanoo:

  Pitää paikkansa! Madonna on VAIKUTTAJA ja hyvä niin. Hän ei ole pelkkä viihdyttäjä, ja siksi toki kunnioitan häntä ja hänen monia kykyjään ynnä lahjakkuuttaan.

 5. maria sanoo:

  Eihän näitä Festivoa ja Madonna voi verrata toisiinsa: toinen (Fetivo) on enemmänkin kamaritapahtuma kuin toinen taas megaluokan areenatapahtuma, mutta henkisesti ajatellen Festivo ihan hyvin varmaan pärjää vaikkapa nyt Madonnalle. Kaikki on kiinni mittasuhteista ja suhteellisuuden tajusta ynnä tunteesta ja älystä, niin kuin kaikki tässä elämässä.

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Mitä helkkarin ihailtavaa on jossakin Madonnassa paitsi että nylkee rahat diggareiltaan?
  Minä kunnioitan enemmän Madonnan managereja, jotka ovat osanneet luoda luisevasta akasta mukavasti rahastettavan tuotteen.
  Myönnän, että käsitykseni saattaa olla vähän vanhanaikainen, mutta mitä vitsiä on esimerkiksi mennä konsertin takariviin ihmettelemään kaukaa tätä ulkomaanpelleä?

 7. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Se on ilmeisesti sellainen suuren joukon yhteinen kokemus, vähän niin kuin joku uskonnollinen hihhulijoukon kokous. Saarnaaja saa kansan hurmokseen! Kansanvillitsijä, onhan näitä aina ollut, nykyään on tällaisia, sanomallakaan ei enää ole niin väliä, irtaudutaan maasta.

 8. Kaisa-Maria sanoo:

  Tyttären perhe poikkesi.
  – Oltais tultu jo päivää aikaisemmin, mutta kun olin katsomassa sitä Madonnan konserttia!
  – Voi herran tähden! Mitä maksoi?
  – Sata euroa. Ei se kallista ollut siinä mielessä, että tuli samalla oltua mukana maan historian laajimmassa yleisötapahtumassa.
  – Just, júu.
  – Itsehän olet äiti rehvastellut, että olit 50-luvulla Linnanmäellä katsomassa Paul Ankan historiallista konserttia!
  – Niin olin. Mutta se nyt oli ihan eri juttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s