Madonna jää mustikkamättäiden ja Raisioin rehun varjoon Turussa

Turkulainen menee ämpäri päässä
mustikkametsään mieluummin
kuin Madonnan konserttiin?

Turku pyrkii Euroopan kulttuuripääkaupungiksi muutaman vuoden kuluttua. Kreikassa pöly on laskeutunut pitkälti yli 2000 vuotta antiikin raunioille, Akropoliskin hajoaa jo käsiin.
Turku on kautta aikojen tuntenut pölyttyneen kulttuurin arvon. Paikallinen sanomalehtikin painottaa enimmäkseen fiinimmän väen nautintoja. Turku kulttuuripääkaupungiksi!

Pölyttynyt ajattelu on nähtävissä tänä päivänä lehden suhtautumisessa megatähti Madonnaan. Kun pääkaupungin aviisi on avannut avosylin kulttuurisivunsa tälle megatähdelle, Turun Sanomat tissuttelee eikä raota mitään sivujaan  seuratakseen tähden saapumista ja konsertin valmisteluja.
Paikallisesti ajatellen mitäpä tuosta kirjoittaa, eihän Madonnan konsertti ole täällä meillä Turussa!

Kuitenkin sadat ja sadat turkulaiset seuraavat jokaista Madonnaa liikettä, ahmivat kaiken mitä Madonnasta kirjoitetaan, lähtevät joukolla mukaan torstaiseen konserttiin. Mutta Turun Sanomat kirjoittelee mieluummin mustikkametsästä meditatiivisena kokemuksena. Oikein ämpäri päässä mennään nyt Turussa metsään.

Tämänpäiväisessä lehdessä pääkirjoitus käsittelee Raision rehutuotantoa, kuinka Raision liikevaihto on laskenut kesäisen  salmonellan takia. Todella harmin paikka, Madonna jää toiseksi! Kova uutinen on sekin, että opetusministeriö esittää muutoksia nuorisolakiin. Laillisuus ennen kaikkea!

Entäpä tämä: Uudessakaupungissa suojeltiin vanhat puutalot lähes vahingossa. Ei ole tällaista vahinkoa ainakaan Turussa sattunut. Ja Puhaloinen haluaa armeijalle 8-10 vuoden kehittämisohjelman. Sen nyt arvaa. Mutta tätä ei voi sivuuttaa: Letuista tuli keskiviikkona viihdettä Kyrössä. Voihan Vihtorin letut ja lehtorin kanssa!

Mutta tämä kyllä Ajassa-sivulla ilman muuta ylittää Madonnan helikopterit ja ostoskierrokset: Britannian pääministerin pöytähopeista kerrotaan kuvan kera, että pääministeri juhlat loppuvat, kun puoli metriä korkea hopeakukka avautuu ja vesi tihkuu alas! Ei ole Madonnalla moista kukkaa!

Yllätys, yllätys: kulttuuri on hoitanut hommansa. Matti Lehtonen on saanut pikku kolumninsa lehden nurkkaan, Kollektiivista bailaamisen huumaa. Vaha pieru ei tietenkään anna hitonkaan  arvoa Madonnan musiikille, mutta hienosti näkee asian ytimeen: bileehaluinen nuoriso etsii yhdessä bailaamisen huumaa, ainakin  85 000 ihmiselle tarjotaan  maailman suurin show.

Mieletön määrä energiaa, kaikenlaista informaatiota läkähdyksiin saakka. Loistavaa Matti Lehtonen! Madonna on kuitenkin olennainen osa tämän päivän kulttuuria, elämää, ihailemme  häntä  tai emme.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Uncategorized, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Madonna jää mustikkamättäiden ja Raisioin rehun varjoon Turussa

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Kerrankin Turun Sanomat on oikeassa! Mikä siinä Madonnassa oikein viehättää?
  Mielestäni se on vain uudesti syntynyt Yli-Vainion Niilo, vaikka toimiikin hiukan eri alalla.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Näin on, mutta ajattelinkin sitä lehden lukijoitten kannalta, niistähän nyt suuri osa jää huomioimatta eikä TS huomaa, että unohtaa tulevat lukijansa.

   Ja on sitä nolommistakin jutuista kerrottu ja viikkokaupalla. Otetaan nyt vaikka sen Kanervan kännykkäviestit tai Vanhasen Ruusus-seikkailut.

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Ei nuoriso sanomalehtiä lue, kuin vasta vanhana. Madonna-uutisetkin he saavat nopeammin netin ja television kautta.
  Sanomalehtien lukuhalut kasvavat mittoihinsa kun perhe on perustettu. Jos ei ole, niin vasta nelikymppisenä.
  Nelikymppisiä taas kiinnostavat juuri Kanervan kännykkäsekoilut ja Vanhasen Ruusus-seikkailut. Onhan kyse suomalaisista vaikauttajista eikä mistään muualta tuotetuista lavaprinsessoista.
  Ihanan lisän kesän uutispalstoille tuo kruunu päässään törttöilevä, kahtasataa velka-Mersullaan pyyhkäissyt uusi tangokuningas. Tästä pojasta kuullaan ja luetaan vielä, sillä suomalaiset lehdenlukijat ovat aina rakastaneet kylähullujaan.
  Ihastuttavaa, että suomalaisillakin on vihdoin toimelias kuningas!

 3. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Saatatpa olla oikeassa, mutta kokemuksieni mukaan sanomalhdet yrittävät houkutella monin tavoin nuoria lukijokseen. Siitä ovat todisteena nuorille suunnatut sivut, jotka hyvin toimtettuina ovat aikuisistakin kiinnostavia. Tällainen on esimerkiksi Turun Sanomien Extrassa ilmestyvä sivusto.

  Lisäksi sanomalehdilla on ollut jo vuosia käynnissä kampanja Sanomalehti koulussa: viikon verran saa ilaiseksi sanomalehtiä lähes mielin määrin kouluun. Oppillaat ja opettajat ovat pitäneet tästä: ilmaista materiaalia esimerkiksi hyvien juttujen kirjoittamiseen. Sanomalehdistä löytyy hyviä kirjoittajia!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s