Sosiaalijohtaja edustaa hienohipiäisellä ahterillaan!

Kyllä on herroilla keikut ja leikut!
Sosiaalijohtaja ostaa karkkirahallaan
18 500 euron kalut.
Mutta demetikkoa ei ehditä syöttää.
Säästösyistä.
Näin Helsingin herrat!

Kuvastaako tämä koko maamme sosiaalitoimen tasoa: Helsingin sosiaalijohtajalla Paavo Voutilaisella on takapuolessakin niin hieno hipiä, että se vaatii  design-nahkatuolin. Johtaja huoneessa pitää olla maailmakuulun arkkitehdin Le Corbusierin suunnittelema kalusto.
Nyt haisee päähohtajan huoneessa uuden nahkan lisäksi myös raha.
Tyhmyyden ylistys!

Köyhän asialla oleva pääjohtaja hankki 18 500 euron kalusteet työhuoneeseensa, koska hänen pitää edustaa.
Lisäksi hänellä on omien sanojensa mukaan sellainen sairaus, että se ei Ikean huonekaluilla tule miksikään. Puljun asiakkaiden  perse tosin kestää istumisen muovituolillakin.

Miljardin budjettia pyörittävässä virastossa muutaman kymmenentuhatta euroa on  pikkusumma, pelkkä karkkiraha, sanovat ne, jotka ovat pääjohtajan ahteria lähellä.

Mihin muihin hullutuksiin sosiaalivirasto työntää näitä “pikkusummia”, millaisia karkkeja näillä “karkkirahoilla” ostaa ja kuinka usein? Onko viikoittainen karkkipäivä sovittu? Näin kyselevät räkänokkaiset lapsukaiset.
Kenelle sosiaalijohtaja edustaa? Demetikoille, alkoholisteille, vanhuksille? Kysymys herää moniongelmaisen pääkopassa. Kenen keulakuva hän on?
No, köyhien, tollo kyselijä!

Nahkasohvalla istuen edustaa. Tuntuu pehmeältä, kuin pääjohtajan pää.
Näin Helsingissä.

Maaseudulla ei mennä toki näin pitkälle. Mynämäellä esimerkiksi ei kunnan vähiä rahoja tuhlata design-huonekaluihin, rahoja riittää vain irtonurmen istuttamiseen koulun pihalle, josta tulee täysimittainen jalkapallokenttä.

Mutta rahaa ei riitä demetikkojen ruokkimiseen ihmismäisesti. Kyse on kunnan koko budjetin painopistealueista.

Mynämäessä tuskitellaan säästötoimista, jotka konkreettisesti vievät leivän demetikon suusta. Demetikko saa yhden leipäpalan, vaikka on tottunut elämänsä aikana useampaan, ainakin kahteen, enempää ei heru. Perunamuusi on ohutta litkua.
Toinen on niin huonossa kunnossa, että ei jaksa itse  syödä. Koska syömiseen, ja etenkin leivän syömiseen, menee paljon aikaa, leivän antaminen hänelle on lopetettu kokonaan. Hoitajalla ei ole aikaa syöttämiseen.

Turusta kuuluu samanmoista. Vanhukset sairastuvat keuhkokuumeeseen, kun ruoka menee väärään kurkkuun pikasyötössä.

Mutta sielläkin riittää rahoja kuopan kaivamiseen kauppatorin alle, että saadaan lisää tilaa autoille.

Tulee itku silmään.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Uncategorized, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin: Sosiaalijohtaja edustaa hienohipiäisellä ahterillaan!

 1. erikeeper sanoo:

  Jeh. Ja kaiken kukkuraksi hän edustaa vielä piraattikalusteilla!
  Näin kertoo Helsingin Sanomat 7.8. Le Corbusierin suunnittelemiksi sanotut sohvat ja tuolit ovatkin piraattituotteita…

 2. tammikuu44 sanoo:

  Jaa-a. Ajatella. Mitähän ne olisivat maksaneet jos olisivat olleet aitoja!

 3. Nils-Åke sanoo:

  Sikamaista meininkiä.
  Tämä Paavo Voutilainen on teologian maisteri. Millä ihmetempuilla hänmestä on voinut tulla sosiaalijohtaja. Kysyn vaan, mutta vastausta en tule saamaan.
  Luin lehdistä, että nämä kalliit Le Corbusierin suunnittelemat kalusteet eivät olekaan aitoja! En tiedä itkeäkö vai nauraa koko turhamaisuudelle.
  Jos dementoitunut vanhus syö liian hitaasti leipää, niin leipä poistetaan kokonaan häneltä. Tämä on niin törkeää, että sen täytyy olla totta, kukaan ei voi tällaista keksiä. Ja olen minäkin kuullut tästä tapauksesta. Tämä vanhus pitää kovasti leivästä,mutta syöminen on hidasta eikä hoitajalla ole aikaa. Siksi hänelle ei enää annettu leipää ja hänen tyttärensä käy syöttämässä hänelle leipää. Tyttärellä kyllä on aikaa hoitaa äitiään.
  Olen myös kuullut, että dementikot eivät saa riittävästi ruokaa. He itse eivät ymmärrä valittaa ja omaiset eivät uskalla valittaa.
  Kunta säästää vanhusten hoidosta samanaikaisesti se rakentaa koulun pihalle tekonurmea.
  Näin siis hyvinvointivaltiossa unohdetaan se, että nyt elämänsä ehtoota viettävät vanhukset ovat rakentaneet tämän maan, joka sodan hävinneenä joutui maksamaan vielä suuret sotakorvaukset.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Hyvä Åke, nyt jos koskaan kakikien eläkeläisten pitäisi ryhtyä kilvan kirjoittelemaan niin päättäjille kuin kaikenlaisiin aviiseihin siitä, miten huonosti vanhuksia kohdellaan!

   Eikö tuo herrankekkale Voutilainen tajua mistään mitään, edes alkeellinen tyylitaju pitäisi olla. Mies edustaa juuri sitä mistään piittaamatonta ylemmyydentunteista kravattikaulaista ketkua, jolle on perinteisesti naurettu maha vääränä. Nyt kuitenkin tämä pääjohtaja tumpeloi niin lujasti, että anasaitsisi potkut herkkähipiäiseen takapuoleensa.

   Kuka mahtaa tämän ketaleen herra olla, eikö sielläkään päässä mikään kello soi?

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Jopas on maailma mallissaan! Mikä helkkarin taho on sallinut jonkun Helsingin sosiaalijohtajan tilata perseensä alle turhan kallista nahkaa ja muita varusteita?
  Totta kai tarpeeksi hullu tilaa vaikka Madonnan strippaamaan, jos se häntä ylemmällä tasolla sallitaan! Käytännössä tuollaiset päätökset yleensä siunaa ainakin paikällinen sosiaalilautakunta, kaupunginhallitus, viimekädessä kaupunginvaltuusto.
  Niin se menee ja sama pätee Mynämäen irtonurmikenttään.
  Vika on päättäjissä ja hullujen valinnassa virkamiehiksi.
  Kumpi muuten on oikea ilmaisu? Mynämäessä vai Mynämäellä? Årsyttää, että käytät Hymyilevä kumpaakin. Minusta oikea tapa on sanoa Mynämäessä!

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Veit sanat suustani: vika on päättäjissä, jotka valitsevat löyhäpäitä virkamiehiksi.

   Valitettavsti aina lipsahtaa muotoon Mynämäellä. Olen kotoisilin Vaajakoskelta ja siellä sanottiin Vaajakoskella, tämän mallin mukaan suunnistan nyt täälläkin. Paikalliset sanovat Mynämäessä, mutta sanakirjojen mukaan väärin ei ole myöskään Mynämäellä.

 5. Sylttytehdas sanoo:

  Sylttytehtaan virallinen kanta on, että Voutilainen on kalusteensa ansainnut, koska Voutilainen ei itse muista tavanneensa kalustuksen kustantaneita veronmaksajia missään virallisessa paikassa.

  Sitä paitsi, kyseessä on Helsingin kaupungin sisäinen asia, johon ei ulkopuolisten Helsingin herrojen tulisi nokkaansa tunkea. Etenkin jos myös Voutilainen on lihonut perunapoterossa vietetyn kesälomansa aikana 20 kiloa.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Syttytehtaan ihanan tuhmat pojat ovat oikeassa. Veronmaksajat ja muut köyhät ovat aina kitisemässä ja vertailemassa kalujaan virkamiesten kaluihin.

   Jotain tyylitajun tapaista vain toivoisi herra pääjohtaja Voutilaisellekin. Tyylikkäintä olisi jättää koko homma.

 6. Nils-Åke sanoo:

  Mynämäki-nimestä hieman.
  Mynämäkeläiset sanovat asuvansa Mynämäessä. Lehdissä käytetään muotoa Mynämäellä. Molemmat ovat kai oikein.
  Mynämäki on niitä harvoja knutia, jolla on myös latinankielinen nimi. Se on Virmo sekä ruotsiksi että latinaksi.
  Hienostelevat kirjoittavat sanan kaksinkertaisella veellä eli Wirmo
  mutta latinassahan on vain yksinkertainen v.
  Olen huomannut, että Joensuun Yliopisto käyttää sanaa Ostia.
  Ostiahan oli Tiberin suussa oleva satamakaupunki.
  Minä voisin nimeni alle kirjoittaa: Vir virmoensis.

 7. martti isopää sanoo:

  Mitä yliopistoa Kaisa-Maria olet käynyt? Joskus tuntuu että olet päässyt kultaisella 70-luvulla ex-hommaasi mandaatin perusteella. Silloinhan jaettiin kuntien hommat siivoojista opettajiin pol.perustein. Oletko pikkuporvarien kiintiöope? Meinaan vaan kun viisastelet asioissa, jotka hiukankin sivistyneelle ovat selviä kuin niin kutsuttu pläkki.

 8. Kaisa-Maria sanoo:

  Olen opiskellut Tampereen yliopistossa ja nimenomaan 70-luvun alkuvuosina. Sain sikäläisestä aatesuunnasta tarpeekseni.
  Nykyisin olen jo vanhuuseläkkeellä, joten hankkimani yliopistosivisys on ehkä nykypäivän mittapuulla mitattuna varsin lievää. Tilalle on kuitenkin tullut niin sanottu talonpoikaisajattelu.

 9. tammikuu44 sanoo:

  Martti Isopää ja Kaisa-Maria, olette kumpikin hienoja, sivistyneitä ihmisiä ja ajattelette kaikista ihmisistä pelkkää hyvää!

 10. Kaisa-Maria sanoo:

  Kukin ajattelee tavallaan. Eikö juuri se ole sitä elämän monimuotoisuutta, jota niin paljon peräänkuulutetaan?

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Joo, eikä jyrkkiäkään kannanottoja kannata pelätä. Täällä netissä olen hiukan oppinut, että ei kannata heti menettää hermojaan, vaikka joku olisi täysin eri mieltä kuin itse ( esim. feministit suuttuvat jumalattomasti, kun uskaltaa sanoa, että ei kaikki miehet ole sikoja, oikeastaan mies on paikkansa ansainnut luomakunnan kiertokulussa).

   En nykyään suutu, vaan sanon sanottavani ja sillä hyvä. Ei täällä netissä nyt mitään kuolemattomia ajatuksia kukaan esitä. On vain kiva saada kontakti johonkin vaikka täysin tuntemattomaan ihmiseen, pumattakaan tutuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s