Sammon taontaa rehellisen moraalittomasti

Kuka on Suomen rehellisin mies?
Tietenkin Björn Wahlroos. Sanoo rehellisesti: “Yrityksellä ei ole moraalia, vaan sen tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon varallisuutta omistajilleen”.
Laittamattomasti sanottu.

Kuka on sitten Suomen moraalittomin mies?
Tietenkin Björn Wahlroos. Miehellä, joka katselee maailmaa vaaleanpunaisten housujensa läpi, ei saakaan olla moraalia. Se on vain haitaksi johtajalle, joka takoo varsinaista raha-Sampoa:

“siitä jauhoi uusi sampo, kirjokansi kiikutteli,
yhen purnun syötäviä, toisen jauhoi myytäviä,
kolmannen kotipitoja.”

Yhtiön tärkein tehtävä toteutuu: varallisuutta omistajille!
Ja siitä riittää jaettavaksikin. Vaalitukea samanhenkisille!

Ja niinpä Sampo-konsernin kotisivuille saattoi pinkkihousuinen toimitusjohtaja kirjoittaa: “Sampo-konsernin kaikkea liiketoimintaa ohjaa terve ja harkitseva toimintatapa, jota tukevat konsernin yhteiset arvot: eettisyys, lojaalisuus, avoimuus ja yritteliäisyys.”

Rahamylly jauhoi kotipidoiksi kokoomukselle 75 000 euroa vaalitukea eettisesti, lojaalisti, avoimesti ja yritteliäästi. Viimeisimpien tietojen mukaan (TS 11.8.) kolmessa vuodessa  tukea yhteensä 123 000 euroa.
– Sampo on puolueen tukijoiden joukossa aivan omaa luokkaansa, ihastelee kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunenkin.

Sellainen on rehellisesti moraaliton yhtiö. Ja tukemansa puolue.

Ministeri Jyrki Katainen on aivan Pink Pantherin kannoilla. Katainen luulee, että rehellisyyteen riittää se, ettei kerro mitään. Mutta kun ei kerro totuutta  eikä valhetta, se on ainakin totuuden kiertämistä. Aika monimutkainen juttu poliitikon käsitettäväksi.

Arvomaailma on tismalleen sama kuin eettisen lojaalilla Sampo-konsernilla;  hävyltä on häntä syöty. Pikkuisen luikuria tuli laskettua siinäkin, että korvapuolue olisi työväen asialla. Wahlroos ei sen sijaan ole koskaan kehunut olevansa työläinen. Paremmin hän on aina viihtynyt kuninkaallisissa piireissä housut jalassa ujostelematta, vaikka niiden väri olisi ollut identtinen mummon alushousujen kanssa.

Tuskin kukaan muu kuin Katainen itse uskoo, että  Sammolta saatu raha on vastikkeetonta hyväntekeväisyysrahaa. Sellaista ei ole eikä tule.  Kyllä tällä rahalla on ollut tarkoitus kasvattaa Sampo-konsernin voittoja; yritykset eivät ole hyväntekeväisyyslaitoksia kuten juuri opimme.

Valtio omistaa 14 prosenttia  Sammosta. Tuntuu omituiselta, että valtion yhtiö tukee vain yhtä puoluetta. Tätä ihmettelee  Ilta-Sanomatkin (10.8.)  Pimeitä hommia. Oikeusministeri Tuija Braxkin kauhistelee.
Pimeitä hommia ja tietämätöntä porukkaa.

– Muutkin pojat on saanu, mutisee Katainen korvat punaisina.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Sammon taontaa rehellisen moraalittomasti

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Voi, voi! Aina roiskuu, kun rapataan. Mitä muuten tapahtuisi, jos kaikki puolueet jäisivät ilman tukea ja jokainen politiikkaan yrittävä henkilö rahoittaisi vaalimainontansa vain itse?
  Köyhät tippuisivat politiikan tikapuilta ja wahlroosit rälläisivät, tietenkin valittujen bulvaaniensa kautta, sillä se on nähty,että rikas ei halua politiikkaan kuin juoksupoikensa kautta.
  Tässä esimakua:
  Ostin digikameran, jonka mainoksessa kerrottiin laitteen mukana seuraavasta suomenkielisestä helppotajuisesta ohjekirjasta.
  Ohjeita oli kiinaksi ja monilla muilla kielillä. Suomeksi ei ollenkaan. Viimein löysin ruotsinkielisen osaston.
  Mainos ei valehdellut. Onhan ruotsi sentään ihan suomalasta äidinkieltä.

 2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Ilmeisesti köyhiä ei wahlroosien mukaan edes tarvittaisi siellä politiikassa, ovat vain aina suuna päänä ja vaatimassa vanhuksille yöksi kuvia vaippoja ja demetikoille tarpeeksi ruokaa.

  Mitä tulee käyttöohjeisiin, niin joskus niissä kiinalaisissa kaluissa on suomenkielinen käyttöohje mukana. Mutta se on siinä mielessä hankala, kun siitä ei saa mitään selvää, koska käännöksen on tehnyt joku kielenkääntökone. Taitaa vielä mennä runsaasti aikaa ennen kuin pystytään koneellisesti kääntämää ihmisen kieltä toiseksi kieleksi!

  Hyvää huomista päivää!

 3. Nils-Åke sanoo:

  Nalle katosi maan alle.
  Näin otsikoi HS tänään. Lehti ei löytänyt Björn Wahlroosia kommentoimaan vaalirahakohua.
  Wahlroosilla on tapana käydä lounastamassa Ravintola Savoyn kabinetissa, mutta eilen häntä ei siellä näkynyt.
  Kun toimittaja pyrki haastattelemaan Wahlroosia Sampo Groupin ovella ollut virkailija sanoi: ”Hän ei ole tavoiterttavissa. Voimmeko pyytää teitä poistumaan”.
  Savoyn Dubletti-huoneessa on taidetta, sohva ja porontalja. Kelpaa siellä nauttia vaatimaton lounas-ateria.
  Wahlroos pitäähuolta itsestään. Häntä ei kuitenkaan näy Korkeavuorenkadun Salon Sir:ssä. Täältäkin toimittaja ohjattiin ulos.
  Rkp:n puoluesihteeri Ulla Achren ei myöskään tiedä Nallen olionpaikkaa.
  Muuten, Ulla Achrèn näytti televisiossa aika vaivaantuneelta. Rkp:ssä ei tietenkään olla iloisia siitä, että Wahlroos on tukenut kokoomusta näinkin suurilla summilla.
  Achrèn vakuuttaa kuitenkin, että ”hän on meidän miehiämme”.
  Wahlroos osti Joensuun kartanon muutamia vuopsia sitten ja on tällä hetkellä eräs suurimmista maataloustulon saajista.Hän viljelee sokerijuurikasta ja kasvattaa fasaaneja metsästystä varten. Ruotsin kuningaskin on käynyt siellä ampumassa näitä kauniita lintuja. Yäk!!
  Nimimerkki Kaisa-Marialle toteaisin, että ruotsi on monen suomalaisen äidinkieli yhä edelleenkin eikä sen osaaminen ole pois tieltä.
  En voi sille mitään, että arvostan poliitikkoja senkin mukaan, miten hyvin he puhuvat ruotsia. Ruotsinkieliset puhuvat yleensä myös paremmin englantia kuin suomenkieliset.
  Kuulin kerran sattumalta kun erästä maratonjuoksijaa haastateltiin ja ihmettelin hänen hyvää englanninkielen taitoaan. Sitten paljastui, että hän oli ahvenanmaalainen Holmèn. En muista hänen etunimeään.

  • Tommi sanoo:

   Pakkoruotsista sanoisin, että kouluikäiset tuppaavat pitämään pahoina aineita, joissa eivät ole hyviä. Erityisesti turhia aineita, joissa eivät ole hyviä.

   Ruotsia on helppo pitää turhana, koska siihen ei oikeastaan koskaan törmää (poislukien rannikko, uskoisin). Englannilla pärjää silloinkin.

   Laajan kielitaidon arvon hoksaa vasta laajentaessaan sosiaalista kehäänsä, esim. internetin kautta. Seuraan paria ruotsinkielistä blogia. Koulussa olisin voinut kirjoittaa, ja luultavasti kirjoitinkin, aineita pakkoruotsia vastaan.

   • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Itsekin olen vasta vanhoilla päivilläni alkanut arvostaa ruotsia, tavailen jopa HBL:a.

 4. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Kertakaikkiaan ihanaa juttua Nils-Åke! Ei kai Nalle-karhua hiukan harmita, tuskin kuitenkaan hävettää, sillä sellaiset tunteet eivät kuulu suoraselkäisen toimitusjohtajan tunnevalikoimaan.

  Fasaanien kasvatus metsästystä varten on hieno ja perinteikäs harrastus, eläkeläiset, työttömät ja muut moukat eivät vain ymmärrä.

  Kuten sanoit: yäk!

 5. maria sanoo:

  Nils-Åke puutui sivujuonena tärkeään asiaan: ruotsin kieli sopii kyllä aivan hyvin suomensopotuksen joukkoon. Usein on niin, että suomalaisjuntit ovat vaan kateellisia siitä sivistyksestä, joka syntyy monipuolisesta opiskelusta ja perehtyneisyydestä, sanokaamme nyt vaikkapa sitten ruotsin kieleen ja pohjoismaiseen kulttuuriin.

 6. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Samaa mieltä, mutta nuo Wahroosin kaltaiset ruotsia puhuvat ketkut ovat tehneet senkin pahan työn, että ovat saaneet ihmiset tuntemaan iljetystä jopa viatonta ruotsin kieltä kohtaan.

 7. Kaisa-Maria sanoo:

  Ei minulla ole mitään toista äidinkieltämme käyttäviä vastaan. Sitä paitsi olen tavannut monia suomanruotsalaisia, jotka kaikki ovat olleet tyylikkäitä ihmisiä.
  Mutta digikameran käyttöohjeen ruotsalaisen sanaston tulkintaan ei vajaa ruotsin taitoni riittänyt. Siksi pidän yhä kameran mainostajan ilmoittamaa ”suomenkielistä” käyttöohjetta huijauksen makuisena.
  Joten alan olla sen pakkoruotsin ja erityisesti digivalouskuvatekniikkaan liittyvien sanojen kouluopetuksen kannalla.

 8. tammikuu44 sanoo:

  Sitten on vielä sellainenkin mahdollisuus, että digikamera oli jotain kiinalaista tai japanilaista tuotanto ja ja käännös tehty siellä käyttäen apuna käännöskoneita. Tällöin eivät itse ruotsalaisetkaan olisi tästä ”suomenkielestä” saaneet mitään tokkua.

 9. Sylttytehdas sanoo:

  Uusliberalistinen indoktrinaatio on taivuttanut hävyttömästä hyväksyttävää, luonut teknokraattisesta ahneudesta ideaalin ja takonut moraalittomuudesta sille eettisen koodin.

  Nallen hopeisille kutreille olisi kiva laskea pahan kuninkaan kruunu ja voivotella kuinka mistään ei tule mitään niin kauan kuin tällaisia paatuneita miehiä on vallan kahvassa. Oma moraali ei vain anna periksi. Niin kauan kun systeemi on kapitalistinen, talous ja politiikka kytkeytyvät toisiinsa epäterveellä tavalla.

  Pol Potilla oli ratkaisu tähänkin pulmaan, hän käänsi kelloja viisi tuhatta vuotta taaksepäin ja poisti toisen yhtälön osasen tykkänään. Korruptiota se ei tietenkään poistanut, päin vastoin, mutta Nallen kaltaiset silmälasipäiset miehet kyllä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Tuo ensimmäinen lause on niin arvokas, että opettelen sen ulkoa ja lausun seraavilla pienen intiimin seurueen illallisilla ennen kuin seurue on tullut liian hilpeälle tuulelle. On hauska kuulla, mitä suhteellisen sivistyneet ystävämme sanovat. Arvelen pääseväni ns. niskan päälle keskustelimme mistä tahansa.

   On huomionarvoista, että jopa Lapin yliopistossa sosiaalityön professori Anneli Pohjola on huomannut, että ”suomalainen hyvinvointiyhteiskunta eriarvoistuu vauhdilla ja että koko järjestelmässä on jotain kummalista”.–”Poliittinen eliitti elää toista todellisuutta verrattuna siihen, mitä kansalaiset selvitysten mukaan haluaisivat.” (TS 13.8.)
   Tutkija on oikein ajan hermolle päässyt. Mitähän hän mahtaisia sanoa Nallesta?

   Pol Pot lienee kuitenkin liian raju meikäläisiin oloihin, vaikka jotain lievää köyhien poistamista isänmaallisista jaloista yritettiinkin jo vuonna 1918.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s