Viekää tuhkatkin pesästä ja seksikäs hautapaikka

Amerikassa on kaikki älyttömän suurta, mahtavaa. Kuten kapitalismi.  Yhdysvaltain kapitalismi on niin älytöntä, että sitä sanotaan katastrofikapitalismiksi. Muutakin älytöntä siellä on. Kuten älytön lama. Johtava maa siinäkin.

Yhdysvaltain lama on älyttämästi suurempi kuin Suomen, vaikka Suomessa kaikkea älytöntä matkitaankin, verotustakin kevennetään niillä, joilla on paljon rahaa. Amerikanopit sisäistäneet talousgurut  meillä samoilla linjoilla. Jenkkien oma lama on niin älyttömän älytön, että se koskettaa jo rikkaitakin.

Täkäläinen köyhä näkee sikäläisen tilanteen jotenkin koomisena.  Amerikkalainen ökyrikas myy kummankin talonsa, autonsa ja osakkeensa ja vieläkin on korviaan myöten veloissa. Suoraan sanottuna täkäläistä köyhää naurattaa oikein älyttömästi ja tulee pitkästä aikaa mukava olo.

Rapakon takana kapitalistilta menee pasmat sekaisin ja luottokortit sekä työpaikka ynnä ystävät. Kapitalisti joutuu asumaan vuokra-asunnossa, keittiön hana vuotaa, ikkunat on pesemätä, murhia tapahtuu naapuristossa ja afrikkalaistaustainen vielä varoissaan oleva kapitalisti antaa köytyneelle valkoihoiselle kapitalistille armollisesti tilapäistyötä juhliensa tarjoilijana. Kaikki on mennyt älyttömyyksiin.

Köyhtynyt kapitalisti miettii jo pelastavaa köyttä. Onko hän muka valmis hautaan? Aivan, nyt välähti: hän myy hautapaikkansa! Hyvä idea!
Niinpä köyhä koti-Suomessa hymyilee myötätuntoisesti seuraavalle ilmoitukselle internetin ilmaisella Craigslist-imoitusivulla:

“ Huom: voisivatko kaikki ilmoittajat, joiden asiana on “oletko veloissa, tarvitsetko rahaa, tarvitsetko lainaa” lopettaa sähköpostini tukkimisen! Kyllä, taloustilanne on perseestä. Tarvitsen pick upin, eikä minulla ole varaa kuolla, mutta teidän paskajuttujanne en kaipaa.” (HS 28.8)

Miesressu yrittää vaihtaa hautapaikkaansa pick up -autoon. Hauta on  Washingtonissa ja hautausmaalla olevassa kappelissa olisi tilaa 150 hautajaisvieraalle.

Verkkohuutokaupassa on ollut myynnissä myös hautaholvi, joka on  näyttelijätär Marilyn Monroen hautaholvin yläpuolella Westwood Village -hautausmaalla:

“Vietä iäisyys suoraan Marilyn Monroen yläpuolella.”

Tähän ilmoitukseen on vastattu 3,2 miljoonann euron  tarjouksella. Myyjä on  Elsie Poncher, joka haluaa maksaa talonsa 1,1 euron velat ennen kuolemaansa. Rikas köyhä pärjää Amerikassa lamankin aikana! Elsie-rouvan mies  on haudattu Monroen yläpuolella olevaan holviin, omasta vaatimuksestaan seksikkäästi kasvot alaspäin.

Jospa lesken perimmäinen motiivi onkin keskeyttää ukkovainaansa iänikuiset ja tässä tapauksessa myös iäiset seksihurjastelut. Viis lamasta!

PS. Tarjousten viimeinen jättöpäivä oli tämän viikon maanantaina.
Siinäpä joku “vaivainen, mato, matkamies maan” teki edulliset kaupat ja sai mainion loppusijoituspaikan itselleen iäisyyttä varten.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Viekää tuhkatkin pesästä ja seksikäs hautapaikka

 1. Nils-Åke sanoo:

  Marylyn Monroe on minullekin tuttu nimi. En ole kuullut, että hän on jo kuollut ja haudattu seinän lokeroon ja hänen yläpuolella on haudattu joku mies, joka tahtoi viettää ikuisuutensa Monroyn yläpuolella ja vielä siten, että kasvot ovat alaspäin. Ihminen voi siis olla näinkin hullu.
  Ja nyt tämä leski aikoo myydän miehensä hautapaikan saadakseen rahaa ja ilmeisesti myös kostaakseen miesvainajalleen tämän seksihurjastelut.
  Ihmisen mieli voi siis olla näinkin hullu.
  Me usein naureskelemme anekaupalle. Se oli aikoinaan hyvin nerokas keksintö ja voi vain ihmetellä niiden taloudellista kaukonäköisyyttä, jotka tämän idean keksivät. Olisivat ansainneet taloustietaan Nobelin. Kirkko teki tyhjästä rahaa ja sillä rahalla rakennettiin mm Pietarinkirkko Roomaan. Ja paljon, paljon muuta. Kansan käsi on karttuisa.
  Mutta samanlainen hulluus on edelleen meissä ihmisissä.
  Tuli mieleen, että Helsingin katolinen Henrikin kirkko on lähes sortumassa ja se oli käyttökiellossakin jonkin aikaa. Ja rahaa sen korjaamiseen ei tahdo löytyä.
  Miksi ei nyt voitaisi myydä aneita kirkon korjaamiseen. Jos anekauppa oli l500-luvulla katolisen kirkon opin mukaista, niin on se sitä nytkin.
  Marko Tervaportti on useaan otteeseen kerskaillut televisiossa, että katolisen kirkon oppi ei koskaan miksikään muuttu.
  Pitäneekin antaa miehelle vinkki, että siitä vaan anetodistuksia painattamaan. Pienille syntisille sadan euron lappuja ja suuremmille syntisille vaikka viidensadan euron lappuja.
  Että silleen.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Luterilainen kirkkokin voisi tarttua samaan ideaan ja myydä ainakin kirkkoon kuulumattomille jotain asiakirjoja, joita voisi taivaan porteilla vilauttaa, jos selaisen sattuisi tuonpuoleisessa näkemään.

 2. Sylttytehdas sanoo:

  Heti kun Sylttytehdas on rikastunut suunnattomasti, se aikoo ostaa toimitukselleen ison hautapaikan aivan Kekkosen yläpuolelta.

  Sitten kaikki toimittajat haudataan Kekkosen päälle kasvot aseteltuna vähän sinne sun tänne.

  • tammikuu44 sanoo:

   Miksi juuri Kekkonen? Eihän Kekkosen (elävän) yläpuolella ole koskaan ollut ketään. Voiko sinne nyt muka asettua kokonainen pilkkakirveiden lauma?

   On tietysti ainoa tapa yrittää asettua Kekkosen yläpuolelle.

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Mitäpä Marilynistä. Minä en ainakaan haluaisi hautapaikkaa yhdenkään julkkiksen läheltä vaikka maksettais!
  Tosin minulla on oma tontti varattuna Porista aivan Juseliuksen maoseleimin vierestä.
  Koen sen lähinnä niin, että Juseliuksella kävi hyvä tuuri, kun osasi ennakoida ja rakentaa tyttärelleen sen ison pytingin minun tulevan hautapaikkani viereen.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  En missään tilanteessa! Pitää sitä ihmisellä aina joku perimmäinen koti sentään olla.

 5. tammikuu44 sanoo:

  Niin, jonkin verran maata on hyvä omistaa.

 6. Nils-Åke sanoo:

  Loppujen lopuksi ihminen tarvitsee vain parin kyynärän verran maata. Näin sanoi Lev Tolstoi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s