Tämmöinen peli ei vetele!

Olen huolestunut kansalainen. Niinpä aion lyödä nyrkkiä pöytään: tämmöinen peli ei vetele!

Minulla on syytä huoleen: omaisuuttani heitetään taivaan tuuliin!

Huomasin näet  lehteä lukiessa, että en olekaan tyhjätasku. Olen kansalaisena omistaja valtion omistamissa yhtiöissä, jotka työllistävät ja tahkoavat raahaa yhteiseen hyvinvointiin.  Ja onhan minulla metsää, Kansallisteatteri, Finlandia-talo, koululaitos, taide-aarteita ja Henrik-piispan värttinäluu – onhan tätä tavaraa! Omistan viinakaupankin!

Olen maksanut veroni uskollisesti. Selvää rahaakin olen valtiolle lahjoittanut: viime laman aikana lähetin silloiselle valtionvarainministeri Iiro Viinaselle 20 markkaa kirjekuoressa pahimman laman torjumiseen.

Mutta mitä näkivätkään silmäni sanomalehdestä: valtionyhtiöitä aletaan taas yksityistää. Minun omaisuuttani, perkele. Ainoastaan Suomen suurin ammattiliitto Julkisten ja hyvinvointipalveluiden liitto JHL kampanjoi aietta vastaan. (HS 27.8.s. B7)

Siellä on nyt yksityisiin käsiin menossa Destia, Labtium, Raskone, mitä piruja sitten lienevätkään. Liiton puheenjohtaja selventää:

“ Haluamme havahduttaa kansalaiset siihen, mistä valtionyhtiöiden myynnissä on kyse. Valtio voi menettää otteen kansallisesti tärkeiden väylien ja teiden rakentamisesta (Destia), puolustusvoimien koneiden ja laitteiden huollosta (Raskone) ja kaivostoimintaan liittyvästä tietotaidosta (Labtium).”

Tässä on nyt minun etuni kysymyksessä, kaikkien kansalaisten!
On kyse  julkisista tehtävistä!
Haloo: onko siellä ketään?

Jyri Häkämies saisi kerrankin ryhdistäytyä ja kuunnella kansalaisia, veronmaksajia, minua.

Ja toinen tohelo, se Mikael Lilius on taas lappamassa rahaa omiin pusseihinsa Fortumissa. Mies on saattanut itsensä niin hyvään asemaan. että on samalla kertaa ostajan edun ajaja ja myyjän edun ajaja. Siis myy itseltä itselle. Käsittämätön juttu tämä Fortumin entisen toimitusjohtajan Mikael Liliuksen kaksoisrooli Suomen sähköverkon järjestelyissä.

Hyvähän se olisi minun omistaa elintärkeä sähkölaitoskin, jäin tässä mietiskelemään. Miksi sähköllä pitää rikastuttaa yksityisiä osakkeenomistajia,  miksei kaikkia kansalaisia? Olisi kiva päättää, kuka sammuttaa valot.

Mutta minullahan on vain tuulenhuuhtoma…  unelmani särkyivät poksahtaen.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Uncategorized, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tämmöinen peli ei vetele!

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Ikävää, että sijoitit sen parikymppisen! Älä enää koskaan mene herrojen kanssa marjaan! Ainahan ne kusettavat.

  • tammikuu44 sanoo:

   En kyllä enää menekään. Otin opiksi, ei ole parannuksia eläkeläisten asioihin kuulunut.
   Pitäisiköhän sitä rahaa perätä? Tai voi niilla olla siellä eduskunnan vahtimestarin komerossa joku vanha kenkälaatikko, johon keräävät epämääräisiä lahjoituksia. Ottavat käyttöön vasta äärimmäisessä hädässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s