Sisäiset kivekset, urheilu ja feminismi

Australialaislehti The Age kertoo Caster Semenyan sukupuolitutkimuksista sen, että tutkimuksissa häneltä on löydetty sisäiset kivekset sekä tehty havainto, että munasarjoja ei ole ollenkaan.
Tästä havainnosta voi päätellä yhtä jos toista.  Feministeillekin kova pala purtavaksi.

Semenyan managerina aiemmin toiminut Jukka Härkönen hyssyttelee sanoen, että tiedot ovat lääketieteellisiä salaisuuksia. Hän myös epäilee australialaista journalismia.
Mitä muuta hän on mahtanut vuosien mittaan pitää salaisuutena?

Sympatiat ovat ilman muuta Caster Semenyan puolella. Hän on naisten 800 metrin voittaja MM-kisoissa  Berliinissä teimme me millaisia päätelmiä ja arvostuksia tahansa.
Eteläafrikkalaisen juoksijan voi antaa rauhassa nauttia voitostaan. Piste.

Mutta itse ongelma on ja pysyy. Ongelma on se, voiko mies ottaa osaa naisten  lajeihin.
Feministit ovat kiihkoilleet miehen näköisen naisen puolesta, säälitelleet, sättineet ja voivotelleet. Kiihkoilivatko he ehkä kuitenkin tietämättään  miehen näköisen miehen puolesta? Miehen, jolla on naisenkin sukuelimet mutta ei munasarjoja ja miehen hormonitoiminta.
Jo MM-kisojen aikan uumoiltiin, että Semenya on interseksuaali.

Pitävätköhän feministit jatkossakin niin tiukasti kiinni kukkarostaan, että sen yksinkertaiset ominaisuudet pyhittävät kaiken?

Sukupuolitesteissä ei ole mitään hävettävää, jos on olemassa miesten ja naisten lajit. Urheilijoille, jotka haluavat huipulle pitäisi tehdä sukupuolitesti jo systemaattisen valmennuksen alussa, silloin ei tällaisia epäselvyyksiä syntyisi.

Ilmeisesti urheilussa on nykyään kyseessä niin suuret rahat sekä maine ja kunnia, että valmentajat ja urheilujohto ei halua kiinnittää epärehelliseen valmennukseen mitään huomiota.
Olisiko niin hullusti asiat, että jos jostain löytyy poikkeuksellisen hyvä urheilija, häneen panostetaan niin paljon, että voidaan jopa salata sukupuoli, jos se hivenenkin on mahdollista.
Eikö Jukka Härkönen tiedä tämmöisestäkään  mitään?

Entäpä jos ihminen omaa kummankin sukupuolen tuntomerkkejä? Missä kulkee raja kumman sukupuolen kilpailijana hän voi esiintyä? Etua miehisistä ominaisuuksista on vain naisten sarjassa kilpaileville.  Päinvastoin hommaa ei pelaa.
Urheilussa on monia säätöjä. Myös ulkonäön suhteen: on määrätyt painorajat esimärkisi painissa ja nyrkkeilyssä. Nainen saa olla ruma, mutta ei mies.

Antiikin Kreikassa urheilivat vain miehet. Alasti.  Naisten mukaantulo on siis aiheuttanut nykyiset hankaluudet… ohoh!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Sisäiset kivekset, urheilu ja feminismi

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Miksei noita ns. urheilijoita testata jo ennen kilpailua? Housut alas! Jos killuttimia ei löydy, niin siitä vaan naisten sarjaan!
  Onhan urheilu pelkkää rahan ahnehtimista.
  Jotenkin hullumaista, että tämä huippukuntoinen Semenyan siirrettäisi kilpailemaan miesten kanssa.
  Jotenkin tämänkin huippu-urheilijaan olisi jatkossakin annettava kilpailla.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Mutta kun siihen miehisyyteen ei niitä killuttimia välttämättä tarvista, tarvitaa esim. miehinen hormoonitaso.

   Tietysti kaikki voitaisiin panna kilpailemaan samaan sarjaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s