Uutisia: Karpelan mies innoissaan ja ostereita cavan kera

Viikonlopun uutistulvasta seuloin mielestäni onnistuneesti kaikkein turhista turhimmat.
Ykköspaikka menee ehdottomasti uutiselle Tanja Karpelan raskauden edistymisestä.
Ilta-Sanomat otisikoi: “Kaikki hyvin”.

Kerrankin jotain positiivista! Karpelan ja nykyisen miehensä perillinen syntyy kohdakkoin. Isukki Janne Ertola on onnesta mykkänä ja on ryhtynyt innoissaan kokoamaan pienokaiselle kehtoa. Jos koottava kehto on Ikeasta ostettu, niin onkin hyvä, että mies alkaa sitä hyvissä ajoin koota, koskapa niin lapsi kuin koottava kehtokin on hänen ensimmäisensä.
– Olen odottanut Jannen  kaltaista miestä koko ikäni, sanoo kolmannesta miehestään nelikymppinen Tanja Karpela, joka ilmeisesti ymmärtää elämän realiteetit, kauneuden katoavaisuuden iän myötä ja aviomiesehdokkaiden jonon lyhentyvän samaa tahtia.

Toiselle sijalle pääsee uutinen samaisesta lehdestä otsikolla Mars, osterikouluun!

Osterit ovat varsinaista parempien piirien tai niihin haikailevien herkkua. Nyt on vain niin, että hyvinkin moni tuppukyläläinen ei osaa avata ostereita oikeaoppisesti.  Häpeään länsisuomalainen joutuu osuessaan  vaikka kalakukkoa suurenakin herkkuna pitävän savolaisen kanssa samaan osteripöytään. Sormi menee suuhun vääräleualta, kun kummastelee tiukkakuorisia ostereita.

Helsigissä pidettin onneksi ravintola Haviksessa viikonloppuna osterinavauskoulu ja ensimmäistä kertaa Eläköön osteri -tapahtuma.
Jopa alkaa Suomi-brandi muotoutua!

Viidellä eurolla sai avattavakseen  kolme osteria, sai ne sitten lutkauttaa mahaansakin. Ammattiauttajat olivat paikalla opettamassa.

Uutisessa kerrottiin, että keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo nauttii ostereita mieluiten puna- tai salottisipulivinaigretten ja cavan kanssa. Kaikkihan nyt tietävät, että perinteinen juoma on samppanja mutta sherry tai Guinnessin oluenlitkukin käy. Mukaan ehdottomasti sitruunaviipale.
Se yksinkertainen savolainen tietenkin nauttisi osteritkin talonmiehen kanssa. Että opittavaa olisi.

Ostereita on pidetty Casanovan kyvykkyyden salaisuutena.
Raakana syötävät osterit maistuvat hienostuneesti mereltä.
Meille kaikille täällä ehta kotimaisessa maalaismiljöössä asuville riittänee toistaiseksi eksotiikaksi  ja erotiikaksi Puruveden neulamuikut.

Advertisements

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, mynämäki, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Uutisia: Karpelan mies innoissaan ja ostereita cavan kera

  1. Aili Nupponen sanoo:

    Kyllä ne Puruveden neulamuikut ovat minusta paljon parempi vaihtoehto kuin ne raa’at osterit, jotka on lutkautettava elävältä suun ja kurkun kautta masuunsa.

    Mutta jos oikein kovasti tekee mieli sitä jotakin…

  2. tammikuu44 sanoo:

    Eikä se kalakukkokaan ole hassumpi syötävä, eikä karjalanpiirakoissakaan ole moittimista.

  3. martta sanoo:

    Karjalanpiirakat ovat oikein hyviä. Varsinkin oman mallin mukaan rypytetyt.

  4. Kaisa-Maria sanoo:

    Söin kerran laivalla osterin, kun eräs herrasmies tarjosi. Ei tehnyt ainakaan tarkoitettua vaikutusta. Päin vastoin.
    Enemmän pidän erinomaisesti valmistetuista osterivinokkaista. Niillä on perempi teho.

  5. martta sanoo:

    Osterivinokasta rouvan tekemän omamallisen piiraan päälle! A vot, eiköhän ala toimia!

  6. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Martta ja Kaisa-Maria heittätyvät vallan hurjiksi!!

  7. Kaisa-Maria sanoo:

    Aika hurjia me Martan kanssa ollaankin! Olen hankkinut tänään osterivinokkaita marketista. Piirakkataikina on valmiina ja riisit kiehumassa.
    Peiliä tässä vielä piirongin laatikosta etsiskelen.

    • tammikuu44 sanoo:

      Kas kun ette kutsu kaikkia naapurin akkoja piirakkatalkoisiin, feministit oikein valloillaan! Yhteiskunnan sisäänrakennettua eriarvoisuuttako vastaan taistelette?

  8. Utukka sanoo:

    Jaa että ostereita, merenpohjan mudanmakua! Muoti on voimissaan!

    • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

      Tosiaankin: merenpohjan mudanmakua – ja ihmispolot maksavat itsensä kipeiksi sitä nieleskellessään. Tietenkin hiukan helpottaa kun saa suunsa huuhtoa ede jonkunmoisilla viinaksilla.

      Hienostelua, joka on samaa luokkaa kuin kalliiden vuosikertaviinien maistelu. Hintalapusta näkee kuinka ”pyöreä” tai ”keväisen mausteinen” viini on.

  9. maria sanoo:

    Joku onnellinen on löytänyt tunkiostaan tryffeleitä ( Hs tai oliko se TS) sankoin joukoin. Jospa kaikki katsoisitte hieman tarkemmalla silmällä takapihojenne lehtikasoja tai kukkapenkkejä: sieltä saattaisi löytyä herkullista tavaraa, jonka kilohinta mitataan tuhansissa euroissa, parhaimmillaan.

    • tammikuu44 sanoo:

      Hyvä neuvo. Eikä kaiken tarvitse olla syötävääkään. Jotkut ovat löytäneet toisen maailmansodan aikaisia aseita kirkon torneistakin. Ja pirtulöytöjäkin on tehty.

  10. tammikuu44 sanoo:

    Nyt (30.9.) tiedetään, että Kapelalla on miehineen poika. Painoi neljä kiloa.
    Onnitelut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s