Kansallisessa Rahapussien pesun seminaarissa

Juhla aloitetaan perisuomalaisten

arvoitusten ratkomisella.

Tässä ensimmäinen mutta ei viimeinen:
Poliitikot ovat antaneet antaa iselleen rahat, joiden avulla saattoivat nousta valtaan. Juttu on niin sekava ja pimeä, että kukaan rahaa saaneista ei näe siinä mitään väärää. Maassa on taas kerran lama, kansa kapinassa. Yhden jos toisenkin gallupin mukaan 83 prosenttia  kansalaisesta on sitä mieltä, että kaikkein pottumaisimman on erottava. Paholainen istuu kuin matti kukkarossa ja odottaa saavansa palkkansa. Mutta kansa haluaisi antaa hyväkkäälle kenkää, oiken monottaa kunnolla.

Vastaukseksi juhlayleisö nauraa yhdessä demokratialle:
“Hah-hah ja Hih-hih!”

Nyt kuuntelemme oppositiojohtaja Jutta Urpilaisen (sd) puheen:

“Tätä hallitusta johtaa pääministeri, joka on neuvotellut vaalirahoituksesta talousrikollisten kanssa ja jonka omassa vaalirahoituksessa on rikottu lakia.”

Jyrki Katainen (kok) levittelee työmiehenkäsiään. Samalla Katainen sitoo narua yhä tiukemmalle Matti Vanhasen (kesk) kaulaan. Siinä pässiä viedään!
Valtakunnansovittelija ehdottaa, että Vanhanen vietäisiin vanhainkotiin, koska ei muista mitään ja on  noudattanut vain maan vanhoja hyviä italialaistyyppisiä tapoja.

“Pankaa sille pässille demetikkovaippa päähän“, kansa huutaa ikkunan alla, “eikä sitä tarvitse edes vaihtaa”, jatkaa joku sydämetön.
Samassa Björn Wahlroos soittaa Nokian kännykällä ja ehdottaa, että hyvätuloiset maksaisivat itse sairaanhoitokulunsa. Ehdotus jätetään kännykässä pöydälle, kun kaikki alkavat kaivella taskujaan ja palauttaa rahoja, joita ovat saaneet erilaisilta liikemiehiltä ja muilta huijareita.
“Jos on itse myöntänyt itselle jotain, pitääkö sekin palauttaa”, kysyy RAY:n entinen rahanjakaja Jukka Vihriälä (kesk.) vitsikkäästi.
Jopas on hässäkkä!

Loppurukouksen lukee vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki:

“On iso murhe koko isänmaan kannalta, jos kansalaiset menettävät uskonsa politiikkaan. Vanhasella ei ole enää mitään uskottavuutta pääminiterinä. Hän joutuu keskittymään tehtäviensä hoidon sijasta selittelyyn. Kaiken lisäksi Vanhanen suhtautuu perusteltuun kritiikkiin yliolkaisesti.”

Juhlat ovat loppumaisillan ja kaikki palaa entiselleen.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, ihmiset, ihmissuhteet, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

20 vastausta artikkeliin: Kansallisessa Rahapussien pesun seminaarissa

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Näytös jatkuu! Ei mitään uutta eikä ihmeellistä. Tällaista se on aina ollut ja tällasita se aina tulee olemaan poliittisten pomppijoiden lottokoneessa.
  Jättipotti jää kaikilta saamatta, paitsi iltapäivälehdiltä.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Politiikan uskottavuus on mennyt, usko demokratiaan horjuu. Yhä enemmän vahvistuu käsitys, että politiikka on likaista peliä kauttaaltaan ja joka paikassa. Ei hyvä!

   Luuleekohan se Vanhanenkin, että joku sen höpinöihin vielä uskoo? Kanerva alkaa tuntua hauskalta teinipoikaa leikkivältä eläkeläiseltä ja Jäätteenmäki normaalilta utaliaalta ja toimeliaalta naiselta. Kumpikin joutui eroamaan, miksei sitten valehteleva, muistamaton Vanhanen, jolla ei ole minkäänlaista käsitystä moraalista.

   Korruptiosta ei tietenkään voi koskaan kokonaan päästä irti, mutta rajansa kaikella.

 2. isopeikko sanoo:

  Eikös sitä ole jossain joskus sanottu että jokainen kansa saa juuri sellaiset johtajat kuin se ansaitsee?

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Näinhän se on ja se kyllä näkyy tässä johtomiesten häikäilemattömyydessäkin: on kansa tehty työttömäksi, niin sillä ei ole varaa eikä uskallusta panna vastaan, puida nyrkkiä. Ja sitten ne, joilla vielä on työtä ja toimeentuloa, ovat menettäneet mielenkiintonsa muuhun kuin oman hyvinvointinsa turvaamiseen.

   Raha puhuu!

   Kuitenkin valtaa pitävien pitäisi ymmärtää, että sen parjaama media tarttuu asioihin ja kaivaa esille monimutkaisiakin väärinkäytöksiä. Ja ne pitäisi pystyä myös tulevaisuudessa estämään.

   Ei ihme, että nuoret eivät ole kiinnostuneita politiikasta.

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Kukahan onneton vallanhimoitsija sen Vanhasen vakanssin viimein perii? Mistä löytyy se hyvämuistinen, viisas ja paheeton, poliittisesti ansioitunut mallikansalainen, jolla on vain puhtaita jauhoja pussissaan eikä ainuttakaan luurankoa kaapissaan?
  Lieneekö tämä kansan siunauksen saava vapahtaja nainen vaiko mies?
  Ehdotuksia!

  • tammikuu44 sanoo:

   Parhaillaan kuuntelen uutisia televisiosta: ei ukko kirveelläkään eroa. Sanoo, että ei ole suinkaan valehdellut vaan on esittänyt ”epätarkkoja muistikuvia”.

   Kokoomukelle sopii heikko pääministeri (Vanhanen).

   Olli Rehn kuulemma sopisi tilalle, sanoo kommentoija.

   Keskiviikkona nähdään miten käy.

   Todennäkisesti Vanhanen jatkaa, kommentoija kommentoi.

 4. Kari sanoo:

  Ja mikä paradoksi seuraakaan kun työnsä hyvin tehnyt kolmas valtiomahti, lehdistö, saa työnsä valmiiksi! Uudet vaalit, tosin samoilla naamoilla, mutta tällä kertaa lehdille hyvin tuottaneet vaalimainosrahat jäävät kyllä murto-osaan entisistä, koska yksikään maineestaan huolehtiva yritys ei poliitikoille senttiäkään uskalla heruttaa. Urheilutoimittaja jääköön, potkut kulttuuritoimittajalle ja tilaushinnat ylös niin lehtien talous pelastuu.

 5. tammikuu44 sanoo:

  Kyllä talouselämän puolella riittää superkauppakeskusten ja Maskun kalusteiden myyjiä, jotka mainostavat.

  Lehdistö ei kuole, lehdistö elää! Kuka tässä niitä roistoja on esiin kaivanut? Lehdistö!

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Jos hevosmies Timo Kalli olisi pitänyt päänsä kiinni, emme näitä asioita ihmettelisi. Timo ansaitsee eräänlaisen ”Kristus-Jussin”.

  • tammikuu44 sanoo:

   Joo, taitaa olla niin, että kaverit nyt ajattelee, että ei Kallissa ole olenkaan poliitikkoainesta, kun höperöitsee kavereista ihan mitä tahansa.

 7. maria sanoo:

  On kyllä mielenkiintoista hurskastelua tämä vaalirahasoppa. Kaikki ovat samassa liemessä, puhtain paperein taitavat selvitä vain vihreät ja persut, esim. ruotsalaisten rahavirrat taitavat vielä odottaa tutkijaansa.
  Selvähän se että EK tulee keskustaa ja kokoomusta ja ay-liike vasemmistopuolueita. Mutta onko näillä kahdella rahanlähteellä moraalisesti eroa. EI! Kapitalistit syytävät rahaa voitoistaa, ay-liike jäsenistöltään näiden edunvalvontaan kerättyjä rahoja, josta kaiken kukkuraksi saa vielä vähentää verotuksesta elikkä veronmaksajat tavallaan sponsoroivat näin ollen puolueita. Onko ammattiliittojen jäseniltä muka kysytty, haluavatko he nataa jäsenmaksujaan sdp:n tai vas.liiton ehdokkaiden vaalityöhön. EI ole!
  Niin että pata katiilaa soimaa! Urpilainen räksyttää kuin valkoinen miniatyyri villakoira panssarivaunulle ja kepu- ja kok-pojat ja -tytöt selittelevät vaivautuneina, etteivtä voi tietää mistä niitä senttejä oikein tulee…ota tästä selvää.
  Rahaa tietysti vaalityöhön tarvitaan, mutta mistä. Keksikääpä, hyvät keskustelijat, käyttökelpoinen ratkaisu! Ei tämä häsäkkä taivastelemalla selviä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kulta rakas, ei ole meidän pienten ihmisten työtä keksiä mistä puolueet vaalirahansa riipivät. Haluamme vain avoimmuutta.

   Ei kannata ay-liikettä soimata, ilman sitä ei olisi edes 8-tuntista työpäivää jne. Lisäksi SAK on keskusjärjestö, johon kuuluvien liittojen jäsenet ilman muuta äänestävät vasemmistoa! NIin että turvat kiinni! Omille menee.

   Porvarien rahat tulee porvareiden edustajilta, esim. suurliikemiehiltä. Mielestäni ongelma on vain siinä, että kaikki tehdään salakähmäisesti. Esimerkiksi joku Maskun kalusteen omistaja, mikähänennimensänytolikaan, pitää avustuksensa mielellään piilossa, koskapa rahanahneena liikemiehenä pelkää, etteivät vasemmistolaiset enää käy ostamassa typeria kaluja hänen liikkeestään.

   Lisäksi se tulevien etujen hamuaminen lahjoittajan taholta on tuomittavaa. Lahjoittaja ikään kuin ostaa lahjoituksellaan esim. rakennusoikeutta yms. itselleen. Ja jos itse istut jonkin hyväntekeväisyysjärjestön hallituksessa on hiukan arveluttavaa, että samainen järjestö myötää sinulle vaalirahoitusta – ja olet itse vielä päättämässä.

 8. maria sanoo:

  Välineet avoimuuteen ovat olleet koko ajan olemassa: laki velvoittaa rahoituslähteiden mainitsemisen, mutta puolueet eivät ole noudattaneet omien edustajiensa säätämiä lakeja. Tässä lienee villakoiran ydin, mm.
  Ei tuo ay-liikkeen rahan syytäminen esim. oikeistodemaraille ole mitenkään moraalisesti kestävä peruste. Mitä jos vase.liittoa äänestävä olisikin halunnut esim. JHL:n rahat ”omalle” ehdokkaalleen ja päin vastoin. Mistä rahaa jakava ay-johto tietää, miten jäsenistö haluaisi rahojaan jaettavan.
  On toimittu aivan samalla tavalla kuin yrityksissäkin: lain tuntija Matti Louekoski kirjoitti selkein sanoin, että yrityslakien mukaan yksin toimitusjohtaja tai yksittäinen hallituksen jäsen ei voi päättä puolueiden tulemisesta. Tämän logiikan mukaan siis eimyöskään ay-elitti voi päätellä, että varmaan ne kunnan siivoojat tai lähihoitajat tai muu proletaari haluaa roponsa ojennettavan juuri jojhtopurukan suosikille. Tästä rahanjaosta olisi pitänyt päättää reilusti esim. liiton valtuuston kokouksessa, jolloin demokratia olisi toiminut.

  Että että, johdonmukaisutta, Hymyilevä!

  En kuulu mihinkään puolueeseen, joten olen tässä puhtaasi outsiderin asemassa.
  Niitä demarita ei kannata puolustella, volvoilla ja bemareilla ajelevat ja persoja ovat kaikelle sille mannalla kuin kokoomuslaiset ja kepulaiset ”toverinsakin”.

 9. tammikuu44 sanoo:

  Siitä nyt ainakin olemme yksimielisisä, että täydellistä avoimmuutta tarvitaan. Uskovatko ne luupäät sitä sitten, vaikka millaiset ukaasit asettaisi, on toinen juttu.

  Siis vaalirahojen antajat on ilmoitettava sekä summat.

  Eikös tuo nyt riitä?

  Sekin on totta, että kunnon vasemmistolaista puoluetta kaivattaisiin, ettei ihan täydellisen köpelösti kävisi lapsille, vanhuksille, vammaisille, työttömille, opiskelijoille, pienipalkkaisille ja kaikille niille, jotka uskovat elämässä olevan muitakin arvoja kuin seteliniput ja pörssikurssit.

 10. maria sanoo:

  Lähinnä tarvittaisiin kunnille lisää tuloja, että nuo kaikki ihanuudet voitaisiin rahoittaa. Mistähän sitä rahaa saataisiin? Tarvittaisiin kai työpaikkoja, että ihmiset pystyisivät maksamaan veroja. Mutta kun niitä ei nyt ole tarpeeksi ja toistemme hiusten leikkaamisesta tai lihasten hieromisestakaan ei juuri tuohta heltiä. Enkä oikein jaksa uskoa, että ns. kunnon vasemmistupuoluekaan pystyisi luomaan liiketoimintaa, joka paitsi antaisi töitä ja palkkaa rahvaalle myös tuottaisi järkevästi jotain myös yrittäjälle itselleen.
  Helppoja vastauksia siis ei ole! Ikiliikkujan keksiminen voi auttaa, paitsi että sen tahkoamaa ns. lisäarvoa tuskin rahvaalle annettaisiin, kyllä sen joku sampomies äkkiä patentoisi itselleen ja kamuilleen.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Nuo kaikki ihanuudet on jo nyt rahoitettu niillä veroilla, joita me kaikki maksamme. Mutta jos porvaripuolueet jatkavat nykymenoa, työpaikat vähenevät ja vähenevät ja ovat vaarasaa lopua kokonaan. Työntekijöitä porvari kuitenkin tarvitsee, mutta haluaisi ne mahdollisimman halvalla.

   Me tarvitsemme ammattiyhdistysliikettä siihen, että työntekijöille maksettaisiin sopimusten mukaista palkaa, eikä suuryhtiöt noin vain siirtäisi tuotantoaan halpamaihin (vähän vaikeaa tosin se on).

   Sitä liiketoimintaa kyllä on, mutta vasemmistopuolueen tarve on siinä, että myös työntekijät saavat yhtiön voitosta osuuden palkkana.
   Ja verotuksen on oltava progressiivinen: niillä verovaroilla meille hyvinvointia tarjotaan.

   Rahamiehet tarvitsevat työntekijöitä, mutta rahamiesten on myös maksettava työntekijöille kunnon palkka. Köyhä on aina heikommassa asemassa, siksi se tarvitsee ammattiyhdistyksensä.
   Niitä sampomiehiäkin pitää tarkkailla.

 11. maria sanoo:

  Näinhän se tietysti on, opettaa opettaja. Kyllä hiffataan. Mutta kun niitä työntekijöitä nyt ei vaan jostain syystä tarvita, kun ei ole rahaa kuulemma palkata ja kun toi kauppa ei käy, ja silleen. Että tarttis saada toi vienti vetämään, kun ei enää devalvaatiostakaan ole apua.

  Liiketoimintaa on, tietty, mutta ei läheskään tarpeeksi. Ay-liikettä tarvitaan, totta kai, mutta ei se ensisijaisesti aja ollenkaan köyhän asiaa, vaan työssä käyvien jäsentensä asiaa. Että näin!

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ja miksei kauppa muka käy? Jospa syy onkin siinä, että nuo katastrofikapitalistit pelaavat sitä kvartaalitalouttaan ja tuottojen pitäisi jatkuvasti kasvaa. Sehän on mahdoton ajatus. Kaikella kasvulla on rajansa. Koko systeemi on sairas.
   Tämä lamakin tuo joihinkin pusseihin runsaasti rahaa.

   Mitä noihin köyhiin tulee, niin on se ay-liike sen verran köyhän asialla, että juuri köyhäthän niitä töitä tarvitsevat ja köyhien on pidettävä yhtä, ajettava yhteisvoimin asioitaan. (Joskus toivotonta!)

   Suuryhtiöiden ainoa tavoite on mahdollisimman suuret voitot. Työntekijä nähdään ainoastaan menoeränä.

   Yhteiskunnan toihuista puuttuu tänä päivänä tyystin inhimillisyys.

   Kävitkös jo siellä Picasso-näyttelyssä?

 12. maria sanoo:

  Kyllä kävin ja ihan mahtava oli, mutta katseltavaa oli niin paljon että meni ihan pyörälle päästään. Käytiin myös Tammisaaressa sitä S:ltä (oikeinkirj.menee aina päin peetä) alkavaa Heleneä. Siellä pääsi enemmän lähelle tauluja ja vaikutus oli kyllä säväyttävä ja ihmettelevä: voiko tuolaista tulkinnan herkkyyttä edes olla olemassa. Ei ole ihme että nykyään niistä maksetaan miljoonia kuten myös P:n töistä. Niin se maailma muuttuu.

  Ja vielä; niinhän se on, että köyhät meillä on aina keskuudessamme ja ”mäkelä saa mennä, Mäkelä on työnsä tehnyt”, sanoo kirkkojherran rouva tai vuorineuvosa, Mäkelän kannalat yksi lysti, lopputulos on yhtä karu….

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ittekin ajattelin käydä siellä tässäjoku viikonloppu Kalle-pojan kanssa.Pitää siis käydä katsomassa se S:n näyttely myös ja kalle himoaa myös Kiasmaan.

   Joo, mutta mukavan on joskus riehua. Olin tänään runokrittikkiseminaarissa; hankalia nekin jutut on…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s