Eduskunnan juhlaviinit eloisan hintavia, ryhdikkään hapokkaita

On kovasti ikävää, että kansanedustajia jatkuvasti mollataan.

Oikeaa ja väärää on vaikea erottaa kenen tahansa, ei vain kansanedustajien. Piparipurkkiin on niin helppo työntää kätensä.

Ei muisteta, että edustajamme joutuvat työssään moniin vaikeuksiin, on tehtävä  valintoja ja uhrauksia, koettava pettymyksiä.

Ajatelkaa nyt tätäkin: nämä kansan asialla olevat työmyyrät jäivät eduskunnan satavuotisjuhlissa vuonna 2006 paitsi “ryhdikästä, hyväaromista ja hyvän hapokasta” Thabana Sauvignon Blanco -viiniä!

Lisäksi eduskunta  on nyt saanut  juhlaviineistään oikeudelta 60 000 euron laskun.(HS 29.9.)
Tällä  ei ole mitään tekemistä pimeiden rahojen ja pääministerin ilmaiseksi saamien lankkukasojen kanssa. Korruptiosta ei ole kyse. Vain lievästä rahojen tuhlauksesta, satunaisesta veromarkkojen heittämisestä Kankkulan kaivoon. Jos joku nyt edes muistaa koko asiaa.

Sen sijaan selvät merkit kansanedustajien yleissairaudesta, tietämättömyydestä, ovat tunnistettavissa: kukaan ei tiennyt kauppaa tehtäessä alkoholiluvista yhtään mitään.  Siksi tuo oikeudenkäynti ja lisälasku. Mutta ei hätää: oppia ikä kaikki!

Viinajutut ovat aina huvittavia kansan mielestä ja niin on tämäkin. Hauskahkoa tässä on se, että tämä yli tuhannen valkoviinipullon lasti piti hankittaman Etelä-Afrikasta asti.  Siellä kävi kokonainen parlamenttivaltuuskunta ex-puhemiehen Paavo Lipposen ja pääsihteeri Seppo Tiitisen kanssa tutustumassa kyseiseen tuotteeseen muun edustamisensa ohessa.
Afrikasta löytyi suomalaisen  Zacharias Sundströmin viinitila Kapkaupungin läheltä. Päästiin maistelemaan tuotetta ja muistelemaan kotimaata, laulettiin ehkä:

Lapsi Suomen ällös vaihda pois,
sä maatas ihanaa,
sill leipävieraan karvast ois
ja saaaana karkeaaa..

Todettiin tuoksu: Runsas, sitrusta, kypsää karviaista, mustaherukan lehteä.
Maku: Kuiva, hyvän hapokas, keskitäyteläinen, maussa enemmän greippiä kuin karviaista.

Muutamien lasillisten jälkeen koko seurue oli sitä mieltä, että viini kelpaa juomaksi buffet-illallisille eduskunnan satavuotisjuhliinkin, kunhan sitä vain ostetaan tarpeeksi.
Jotenkin siinä tulohässäkässä joku sähläsi niin, että koko lasti jäi tulliin.
Kukaan ei muista kuka.

37 euroa pullo maksava tuhannen pullon erä tekee 37 000 euroa. Sillä saisi 10 euron hintaista viiniä 3700  pulloa.
Ehkä juhlajuoma vaihdettiinkin melko edulliseen, vuosien mittaan kansan keskuudessa sukupolvien ajan hyväksi havaittuun vastaavanlaiseen unkarilaiseen tuotteeseen? Juhlavieraat eivät valittaneet, juomaa riitti ja aamutunnelma saattoi olla sama kuin köyhällä ilman viiniäkin joka aamu. Näin kansa puhaltaa yhteen hiileen!

Harmittaa nyt ainoastaan se ilkeämielinen väite, että viinit olisivat tullin varastossa saaneet hapokasta lisäaromia. Mutta tämä on selvästikin lehdistön  tavanomaista asioiden liioittelua ja kuvastaa sen negatiivista asennetta.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, ihmiset, ihmissuhteet, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Eduskunnan juhlaviinit eloisan hintavia, ryhdikkään hapokkaita

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Älä nyt vain Hymyilevä vedä lokaan kunnianarvoista emerituspääministeriä eli kansan rakastamaa kaasuputkimies Lipposta sekä entistä suojelupoliisin päällikköä setä Tiitistä. Alkavat pian kaivella Lipposen saamia vaalirahoja. Kaivelemista varmaan riittäisi ellei Paavo ole osannut peittää jälkiään kuin kissa paskaansa.
  Kun Lipponen olisi klaarattu, kuoputettisiin historiaa vielä syvemmälle.
  Kansa muuten maksoi sen Marskin viinatkin? Ja mitä tapahtuikaan näiden herrojen välillä toimineitten poliitikkojen ns. pimeällä puolella? Miten rahatukihommansa junaili Kekkonen? Entä muuan Karjalainen?
  Kiipeiltiin siinä juovuspäissään lei kaulassa palmuun, vaikka Suomi oli syrjällään. Valtion vai firmojen kustannuksella?
  Jos hommat oikein tutkitaan, taitaa tuo Tuppilauta-Matti olla vain pilkun siipeensä saanut valkea pulmunen.
  Viisaat miehet lähtivät ennen eduskunnan 100-v juhlia ulkomaisten viinasten hakuun kuin Betlehemin tähteä etsivät tietäjät.
  Netin, faksien ja tekstiviestien johdattamiana, sähkärien sekä GBS:n opastamana he löysivät viimein Kapkaupungin läheltä jonkun Sandströmin ylläpitämän viinitilan.
  Afrikkalaisen leivän hakuun ja maistiaisiin eduskunnan 100v juhlia varten kerätty valiokunta heitä ei taatusti olisi päästänyt!
  Saako 60 000 eurolla muuta kuin kunnon edustusmersun? Oli se demarien punkkureissu sikses aika halpaa huvia.
  Joku punalippua kantamaton tuhlailevampi porukka olisi ilmeisesti ymmärtänyt kasvatttaa laskun sataan tonniin.
  Joten periaatteessa Lipponen esikuntineen säästi asiaa myöhemmin pohtineessa vertaistukiryhmässä Suomelle 40000 Euroa.
  Lopetan nyt, sillä pihalla nauraa pyrstöään paukutellen kesy harakkani. Lintu tuntuu tänään olevan hilpeällä tuulella, mutta vähän nälissään.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tuhannet kiitokset äärimmäisen valaisevista tiedoista, on hyvä tietää historiallista taustaa kaikelle nykymenolle.

   Sen vain oikaisisin, että tuo 60 000 ei suinkaan ole lasku viinaksista vaan käräjäoikeuden määräämä sakko eduskunalle, kun sen edustajat eivät tunteneet alkoholimääräyksiä ja viinakset oli pakko jättää tulliin. Siellä ne ovat vieläkin. Ehkä varsinainen laskukin on vielämaksamatta.

   Jos tietää, että pullollinen poikei tilaamaa juomaa maksaa 37 euroa, niin silloi heidän 1000 pulloaan maksaa 37 000 deuroa.

   Eli laskepa nyt yhteen 37 000 ja 60 000 – ei ihan ylity
   100 000!

   Viina on aina hintansa väärtti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s