Akkamainen temppu Ahtisaarelle sekä Turun supernaiset

Tapaus 1. Missä juorukello luuraa?

Tuli outo olo kun Turun torilta Mynämäkeen lähtevässä linja-autossa kuulin radiosta uutisen juorukirjeestä, jonka joku korkea-arvoinen ja tunnettu suomalainen lähetti 2006 Osloon Nobel-komitealle panetellen presidentti Martti Ahtisaarta. Ahtisaari ei saanut rauhanpalkintoa vuonna 2007.

Välähti mielessä, että olenko vielä yläkoulussa: juorukirje ja kiusaamista, kateutta ja  pahoja puheita. Tämmöistähän tapaa vain peruskoulussa, jossa keskenkasvuiset riitelevät, hakevat kellokkaan asemaa keinoja kaihtamatta, tuntevat itsensä herkkääkin herkemmin väärinkohdelluiksi.

Ovat  kovakasvoja nykyään nämä yläkoululaiset:  poliitikkoja ja korkeantason virkamiehiä.

Panettelukirje tuli esille ministeri Pär Stenbäckin muistelmakirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä maanantaina (TS 6.10.). Stenbäck itse  sai kuulla kirjeestä vuonna 2007 Nobel-komitean sihteeriltä Geir Lundestadilta Oslossa suurlähetystön päivällisillä.

Kuka siis on tämä akkamainen juorukello? Haluan antaa hänelle kaksi tuntia jälki-istuntoa.
Peruskoululainen ei tunnusta mitään, se on selvä, mutta panisi akkamainen kirjoittaja hameen päälleen. Siinä olisi nyt taas yhden sukupuolitestin paikka.
Suoralta kädeltä kokematonkin testaaja voi sanoa, että touhu on täysin munatonta. Enemmän tämä haiskahtaa hampaattomien akkojen perinteiseltä juoruamiselta: jos onkin kyseessä uratietoinen nainen?

Tapaus 2.  Supernaiset ja siat

Turussa SuPerin naiset kampanjoivat tiistaina hyvinvointipalvelujen puolesta. Ohikulkijoille ojennettiin Hansa-korttelissa putkiloita, joissa oli desinfiointiainetta sikainfluenssan leviämisen torjumiseksi.
Sikamaista olisikin, jos vanhustenhuollon laatuvaatimuksia ei saataisi sitoviksi. Ja ketkä ovatkaan  niitä sikoja, joita tässä torjutaan? 200 löytyy helposti.

Kannattaisi nyt uskoa:
“ Hoitohenkilöstön lomautukset ja muut säästöt johtavat henkilöstön sairastavuuden lisääntymiseen, palvelujen heikkenemiseen ja pitkällä tähtäimellä entistä suurempiin kustannuksiin. Pahimmillaan hoitohenkilöstön resurssipula tulee johtamaan vanhusten ja lasten heitteillejätön kaltaisiin tilanteisiin.”

Näin sanovat Suomen lähi- ja perushoitajat: “Hyvinvointipalvelut ovat perusta kansalaisten hyvinvoinnille, tasa-arvolle ja yhteiskunnan eheydelle.”

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, EU, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, koulu, koululaitos, mynämäki, opettajat, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Akkamainen temppu Ahtisaarelle sekä Turun supernaiset

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Ettei herra Stenbäck vaan olisi vauhdittanut muistelmakirjansa myyntiä keksimällä koko tarinan. Onhan tämäkin politiikkasetä vanha kekseliäs kettu.
  On se nähty ennennkin, että julkisuus myy kirjaa kuin kirjaa, Tabermannin ja Haukiojan runokirjat mukaan lukien, Lenitan ja Tervon kirjoista puhumattakaan!
  Ahtisaari-juttu tuntuu vähän saman tason hommalta kuin Ylen paljastukset Vanhasen lautalahjomasta.
  Veikkaan, että kummankaan tapauksen alkulähde tulee pysymään pimennossa.
  Mitäs Hymyilevä itse veikkaat?

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kiehtovaa on kuitenkin mietiskellä ja pohdiskella, kuka tuo juorukirjeen lähettäjä voisi olla. Se voisi olla vaikka Lipposen Paavo, tai ei, ei se tuommoiseen ryhtyisi.

   Jos se onkin Esko Aho, lipeväkielinen se ainakin on.

   Naisista en nyt tähän hätään osaa veikata ketään. Mutta mietin.

  • maria sanoo:

   Tietenkin julkisuus auttaa yleisöä löytämään kirjoja, siis myös runokirjoja. Tässä vapaassa markkinataloudessa nimenomaan markkinoidaan, toiset vaan osaa sen paremmin kuin toiset. Mitä pahaa siinä nyt sitten on.
   On hyvä että kustantajat saavat rahnaa näistä ”julkisuutta” rutosti saavista kirjoista, että sitten pystytään kustantamaan myös niitä kirjoja, jotka eivät kiinnosta laajoja massoja, kuten tiedettä, taidetta ja muuta tärkeää…niis nyt vaan menee.
   Stenbäck ei kuitenkaan valehtele sillä Nobel-komitean tms. pj. on myös tidottanut asiassa ja tieto tukee S:n esiin ottamaa episodia.

   • tammikuu44 sanoo:

    Olen joskus jostain lukenut ta kuullut jonkun kustannusukon perustelevan tuota intoa kuuluisuuksien tai mitättömyysmissien elämänkertojen julkaisemiseen juuri noin.

 2. maria sanoo:

  Kuka tai ketkä hävisisvät Ahtisaarelle pressanvaaleissa? Oisko siitä johtolangaksi. Ahtisaarihan tuli puskista ja aiheuttu kauhean härdelin. Joidenkin mukaan kansa varmaan äänesti väärin…

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä tamä kansa jaksaa pohtia ja spekuloida sitä nimeäki. Mutta hyvä on, että se selviää 50 vuoden kuluttua.

   Tässä menee monta pulloa punkkua ja kuluu monta pimeää syysiltaa mukavasti asiaa pohdiskellen.

 3. maria sanoo:

  Tuosta julkisuudesta vielä. ´”Kustantajaukot” ja kenties -akatkin ottavat helpon rahan sieltä mistä kätsyimmin saavat, mutta ei kai meidän tarvitse ostaa paskoja missisepustuksia. Sen sijaan uskon, että esim. Juha Nummisen Lenita-kirja ja sanokaamme nyt vaikka myös Tervon Koljatti ovat ihan laatuunkäypiä opuksia.
  Olen aina ihaillut Lenitaa: kun tää frouva heläyttää leveän naurunsa ja sanoo jotain hiukan tahallisesti ärsyttävää, on kiva seurata kun alfauroksiksi itseään luulevat miehen hämmentyvät.
  Jalkaa maahan polkeva, kiukkuinen mies on sitten niin lutunen, niin lutunen….

 4. maria sanoo:

  Ja piti vielä kysymän, että miksi Hymyilevä haluaa hameen kielikellon päälle. Miksei nahkahousuja, terylenhousuja, verkkareita, farkkuja tai hiukan kiiletäviä prässihousuja…
  Tuskin hameväki syyllistyisi moiseen, paitsi ehkä joku demarien nitrobarbi tms. ulpuiivari.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ajattelin vain, että kyllä se juorukello on kuitenkin joku feministi, joka halusi kiukutella, kun Ahtisaari on mies. Feministien pitäisikin tuoda itseään enemmän esille tällaisissa rauhankysymyksissä.

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  Olipahan melkoinen oivallus Marialta, että julkkisten kirjoja puffataan, jotta pystytään kustantamaan kirjoja, jotka eivät kiinnosta laajoja massoja!
  Jos näin olisi, asialla olisivat kustantajat eivätkä kohukirjojen kirjoittajat. Kuten pikkuisen pimahtanut Lenita, joka on jo niin loppuun kaluttu, että päästäkseen iltapäivälehdistöön ja kuvaruutuun, pitää ottaa käyttöön ne viimeisetkin panokset ja muistella vanhoja miessuhteita. Ovathan valkoiset tennissukat jo unohtuvaa historiaa.
  Kyllä tämä julkkiskirjailijoiden mediahakuisuus on lähtöisin heistä itsestään, sillä jokaisesta myydystä kirjasta kilahtaa kirjailijallekin kunnon provikka.
  Kirjan kustantajien sopii vain hymyillä kämmeniinsä, sillä heille kilahtaa kirjoista vieläkin enemmän eikä tarvitse pahemmin käyttää rahoja mainontaan.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kaisa-Maria, kyllä tuon Marian väitteen ovat suoraan sanoneet kustantajien edustajatkin: kohukirjoja kustannetaan, jotta voidaan kustantaa esimerkiksi vähälevikkisiä runokirjoja. Kustannustoiminta on liiketoimintaa. Raakaa peliä siis kustannustoimintakin nykyään.

   Tietenkin julkkis haluaa olla julkkis ja suostuu tunnustuksiensa tai muistelmiensa kirjoittamiseen, koskapa niistä heruu hyvä palkkio. Usein myös kirjoittajalla on kirjoittamispuuhassa mukana taitava avustaja, joka osaa tuoda esiin niitä kohukohtia, jotka myyvät.

 6. Enrymion sanoo:

  Kenties tuolle Ahtisaaren panettelemiselle oli ihan aihetta. Jos oikein olen ymmärtänyt niin ei Ahtisaari ollut kovinkaan kiinnostunut rauhasta muuten kuin suuryhtiöistä puhuttaessa.

  http://www.voima.fi/content/view/full/2817

  • tammikuu44 sanoo:

   Onhan asiassa nähtävissä tämäkin puoli, jonka mainitsit. Lähinnä minua sapetti kuitenkin tuo tapa, jolla ”joku korkeassa asemassa oleva” akkamaisesti juorusi ja reposteli kirjeitse Ahtisaaren ominaisuuksia.

   Tuo artikkeli, johon viittaat on mielenkiintoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s