Palmia-catering tappamassa vanhukset nälkään!

Nälkäinen syö vaikka maksalaatikkoa!
Pötyä pöytään ja äkkiä!
Nälkäiset vanhukset päiväkausia
ilman ateriaa Helsingissä!
Armon vuonna 2009.

Vanhusten ruokahuollosta Helsingissä vastaava yritys, liikelaitos Palmia on osoittautunut täysin ala-arvoiseksi. Sormi suussa siellä ihmtellään, kun vanhuset alkavat jo neljäntenä päivänä soitella kiukkuisina, etteivät ole saaneet tilaamaansa ateriaa. Vanhuksilla on nälkä.
Liikelaitoksen tarkoitus on tuottaa voittoa, mutta ovatko kaikki keinot rahanhimoisille sallittuja?

Palmiassa syytellään tietokoneongelmia, kun sokea Reetakin näkee kepillään, että henkilökuntaa on liian vähän eikä ongelmia osata hoitaa.

Nyt jo ainakin 700 vahusta on jäänyt ilman lämmintä ateriaa usean päivä aikana. Palmiassa ruokapalvelun vastaava johtaja Maija Lanne on ulkomailla ja sijainen, ruokapalvelupäällikkö Leila Korhonen on pannut päänsä pensaaseen. Puhelimet eivät vastaa, todetaan Ilta-Sanomissa (7.10.). Yhtä avuton on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen, joka hätätilanteessa osaa toimia vain siten, että pyytää selvitystä alaisiltaan…

Ei tässä enää mitään pillereitä tarvita vanhuksista eroon pääsemiseen: käytetään ruokapalvelua, joka ei toimita ruokaa ja hoitaa näin likaisen homman varsin kätevästi.

Tässä ei auta selitykset tietokonesotkuista,varsinkin kun tilanne on ollut sekaisin pitemmän aikaa. Jollakin listalla ruokailijoiden nimet varmasti ovat. Lista esille ja matkaan!  Palkatkaa lisää väkeä!

Miksi tämmöistä toimittajaa pidetään Helsingin kaupungin palveluksessa? Tässä on kyse heitteillejätöstä. Näin nähtävästi toimitaan kohta Suomen  kaikissa kunnissa; siirrytään 1800-luvun käytäntöön, jossa kunta myi vanhukset taloon, joka pyysi vähiten korvausta hoidosta, ulkoistetaan.

Monet vahukset odottavat liikuntakyvyttöminä lämmintä ateriaa. Ehkä vasta sitten toimitaan, kun kotiateriapalvelu, joka lupaa toimittaa “terveellistä suomalaista kotiruokaa vuoden jokaisena päivänä pyhistä riippumatta ”,  toimittaa  vanhukselle usean päivän odottelun jälkeen kyllä ruokakipon, mutta ateria jää syömättä.
Silloin ei ole enää väliä, onko se lämmin tai kylmäksi jäähtynyt.

Vanhuksista toki kantaa huolta moni. Täällä yksi.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, EU, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, Luonnonsuojelu, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Palmia-catering tappamassa vanhukset nälkään!

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Niinpä niin! Nälkään ja paskavaippoihin kuolettaminen on vuodeosastojen tehokkain käytössä oleva pitkän tähtäyksen laillinen tappoase. Se edustaa edistyksellistä nykypäivää. Saadaan ilman kähinöitä uusia hoitopaikkoja uusille nälkään tapettaville. Eikä vain Helsingissä.
  Periaatteessa alan vähitellen ymmärtää Kaari Utrion ”pilleri-ideaa”. Lisäisin kuitenkin, että viimeisen aterian olisi aina oltava vuodepaikkansa luovuttavalle toivomusten mukainen, hyvin valmistettu ja ammattitaidolla hänelle syötetty.

 2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Kyllähän tämmöinen käy yli ymmärryksen.

  Kyse on yksinomaan säästämisestä: kaupunki valitsee palvelujen hoitajaksi sen, joka halvimmalla siihen lähtee, tarjokkaan osaamisesta viis. Näin siinä sitten käy.

 3. martta sanoo:

  Näin se todellakin on! Nykyään johdetaan numeroilla, myös muualla kuin vanhustenhuollossa………………………………………………………….

  Yrityksissä käytetään nuorien työelämässä olevien sukulaisteni mukaan hyväksi puoli-ilmaisia nuoria harjoittelijoita tai sitten jo eläkkeelle jääneitä, jotka haluavat saada lisästuloja vanhuuseläkkeen päälle, jos ovat vielä edes jotenkin työkunnossa. Siitähän ei enää ”veroteta” millään lailla erikseen, ja työnantaja on peräti mielissään, kun ei tarvi palkata kalliimpia ammattilaisia.

  Mutta tuleeko työt asiallisesti tehdyiksi, niin että asiakkaat ovat tyytyväisiä, on sitten jo toinen juttu.

  Keplottelu kannattaa, totta kai, niin kauan kuin siihen suostuvat sellaiset ihmiset, joiden ei todellakaan olisi edes pakko…..
  Yli ymmärryksen käy, se on totta!!!!

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Maan politiikan johdossa olevat ja suuryritykset, vähän pienemmätkin niin kuin nyt tuo Palmia, näyttävät oivaa esimerkkiä. Pieni ihminen on kaikin tavoin niin ahtaalle ajettu, että köyhänä ja kipeänä ei muuta voi kuin seurata isojen esimerkkiä: kaikki on luvallista, kun kukaan ei näe. Vähän niin kuin jääkiekossa.

   Palmian tapauksessa on onni, että joku puuttui asiaan ennen kuin olisi konkreettista näyttöä tullut siitä, että ruokaa ei ollenkaan toimiteta vanhuksille….

 4. Jorma sanoo:

  Ei paljoa kiinnosta saako vanhukset tai lapset ruokansa. Meillä alkaa olla suurin osa työntekijöistä ”ei alaa osaavia” eivät puhu eivätkä ymmärrä suomea, työvoimatoimiston kautta tulleita ilmaisia työtekijöitä joille sossu maksaa” palkan ” jne. Kyttää siinä niiden perään ja yritä samalla tehdä omat työt ja palkka on hitusen päälle minimi palkan

  • tammikuu44 sanoo:

   Ja tämä kaikki tapahtuu ns.hyvinvointi-Suomessa. Syy vanhusten huonoon hoitoon ei ole työntekijöissä vaan tässä hullussa järjestelmässä. Kuinka joku voi kuvitella, että ihminen joka ei osaa kieltä voi hoitaa vanhuksia? Täytetään vain jotain lain kirjainta – ja hoitajat ja vanhukset kuolevat nälkään.

   Ilmeisesti myöskään päättäät eivät enää puhu samaa kieltä kuin ne, joiden asioista päättävät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s