Simpsonien fanisivulla poseeraa nyt myös lautapää Mattimme

Ohessa muutamia täysin
tarpeettomia mutta juuri siksi
iloiseksi tekeviä uutisia

Suomi-kuvaa syntyy kuin karvaköyttä, kun on oikea mies asialla. Sitä luo etunenässä pääministerimme Matti Vanhanen, vitsiniekkojen ja pilapiirtäjien kestosuosikki. Mies joka osaaa erottaa oikean väärästä, vaikka ei mitään muistakaan.
Tämä  tuppeensahattu luonnonpuuihme on tuttu jo Kanadassa saakka. Tästä todisteena se, että tunnettu kanadalainen Simpson-taiteilija Dean T. Fraser on piirtänyt omin käsin miehestä karikatyyrin suomalaiselle  Simpsonit-fanisivustolle.
Netistä nämä sivut löytää  osoitteesta Simpsonit-org.

Pääministeri Vanhasen poikamaisen viaton hahmo muistuttaa  melkoisesti Simpsonien kotikaupungin Springfieldin pormestaria Joseph Quimbyä, hämmästellään Turun Sanomissa (13.10.). Kun kuvaa katsoo, niin täytyy myöntää, että pormestariahan tämä hahmo muistuttaa naamaltaan.

Kuinkas sattuikaan, pormestarissa on paljon samoja piirteitä kuin Vanhasella:  pormestarikin ottaa vastaan lahjuksia eikä eroa tai eroteta virastaan. Vanhasen erottaa pormestarista vain se, että Vanhanen on hoikempi kuin TV-sarjan kollegansa.

Samaisella TS:n Tänään-sivulla kerrotaan myös Marge Simpsonista, joka on päässyt  uuden Blayboy-lehden kanteen. Kannen lisäksi Marge poseeraa myös sisäsivuilla. Rouva on nyt tehnyt historiaa siinä missä Matti Vanhanenkin. Marge Simpson on ensimmäinen Blayboy-lehden kannessa esiintyvä animaatiohahmo.
Matti Vanhanen on sen sijaan ensimmäinen pääministeriksi päässyt animaatiohahmo.

Sitten vielä esimerkki oivallisesta tuotekehittelystä: kiinalainen Gigimo-yhtiö on alkanut viedä immenkalvoja Lähi-idän markkinoille. Tuote on tarkoitettu morsiamille, jotka eivät ole hääyönään neitsyitä. Tätä mainiota tuoteideaa kirjailija Riku Korhonen hämmästelee HS:n kolumnissaan (14.10.), vääntelee ja kääntelee yrittäen eläytyä Fatiman rooliin.

Mies ei kuitenkaan ymmärrä tästä somasta kalvosta yhtään mitään vaan alkaa puhua täysin hämäriä: “Keinoimmenkalvossa ihmisen eläinvietit yhdistyvät teknokraattiseen ongelmanratkaisukykyyn.”

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, mynämäki, politiikka, sano suoraan, televisio, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Simpsonien fanisivulla poseeraa nyt myös lautapää Mattimme

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Saa nähdä miten tarkoin tämä animaatio-Matti seuraa esikuvansa jalan jälkiä…

  En ole seurannut paljonkaan Simpsoneita, mutta ehkäpä tämän innoittamana ryhdyn sarjaa seuraamaan.

  Sinulla on aina kivoja yllätyksiä, Hymyilevä!

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Harvoin nähtynä ne Simpsonit menettelee, jopa naurattaa.

   Kiitos itsellesi!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Jostain helkkarin syystä alan olla tämän surkean Lauta-Matin puolella. Kun jotakin oikein mollataan, syntyy siitä ennen pitkää vastareaktio.
  Mihin muuten on kadonnut julkusuudesta tämä ihmeellinen morsian Mertala. Liekö jo hylännyt Matin?
  Voi Matti parkaa, kun kaikki vihaavat! Oikeastaan se on typeryydessäänkin ihan sulkku.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Älä siinä mitään hempeile, tämä pilkanteko kuuluu demokratiaan. Muista, että tuolla henkevällä puolella on uskontoja, joissa gurujen pilkkaaminen tietään hengenlähtöä!

   Kyllä sinne Mertalan vaatekaappiin olisi taas mukava kurkistaa!

   Ihan sulkku, siis Matti, Sulkku-Matti.

 3. maria sanoo:

  Simpsonit on mitä mahtavin animaatiosarja. En ole nykyään juurikaan seurannut, kun tulee Subilta, mutta tarttis taas ruveta. Simpsonia kannatta seurata, sillä se on ehkä purevinta ironiaa ja sarkasmia ns. amreikkailaista unelmaa kohtaan ja muutoinkin. Sopii sekä lapsille että aikuisille, mutta aikuiset saavat irti enemmäm.
  Simpson on monen nuoren aikuisen mielisarja juuri älykkäiden ja purevian väläytystensä takia.
  Arvelen, että Hymyilevä alkaisi fanittaa sarjaa, jos katsoisi sitä säännöllisimmin.
  Viimeksikin siinä esiintyivät niin Pussisen Yrjö kuin Gorbakin…..Bush taisteli Simpsonin isän kanssa tavanomaisia naapurisotia ja se se vasta hauskaa oli….

  • tammikuu44 sanoo:

   Rupeanpa katsomaan.Olen sitä joskus seuranutkin ja muistikuvat siitä ovat mitä hauskimmat.

   Kyllä se Lauta-Mattikin joukkoon mahtuisi vallan mainiosti.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Hymyilevä! Jos pilkanteko kuuluu demokratiaan tai sosiaalidemokratiaan, pistäisin sen ykköskohteeksi rakkikoira Jutta Urpilaisen.
  Tämä typerä opettaja ei ole muuta tehnyt kuin sukka- ja neularuiskukuvineen saattanut itsensä ja puolueensa enemmän kuin naurettavaksi.
  Jos hankkisin naaraspuolisen rotukoiran, en missään tapauksessa antaisille sille nimeksi Jutta, vaikka se hyvin sopiikin koiran nimeksi.
  Jos koirakseni kuitenkin sattuisi joku sekarotuinen turhan haukkuja tai nurkkiin kuseskeleva räköttäjä, josta en pitäisi, saattaisin kutsua sitä Jutaksi.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Pilkka tietysti voi joskus sattua omaan nlkkaan. Mutta kyllä se enemmän demokratian heinä on kuin tiukkaan johdettuun diktatuuriin kuuluva, mitä niitä nyt on ollut tässä Euroopankin puolella niin ennen rautaesiripun laskeutumista kuin sen jälkeen sen kummankin puolin.

   Amerikan puolella toinen mokoma lisää ja ei ole lasten katsottavaa Afrikan tai koko EU:n ulkopuolisen itäisen pallonpuoliskon monet valtiojärjestelmät, jotka se kuuluisa sokea Reetakin hoksaa perustuvan johonkin aivan muuhun kuin pientä pilkaa johtajistaan salliviin demokratioihin.

   Niin kauan kuin erotetaan virastaan vain virkamiehiä tai YLEn pääjohtajia on kaikki vielä hyvin. Mutta jos kansanedustaja alkaa antaa porttikieltoja tuhmile toimittajille tiedotustilaisuuksiinsa, kannattaa taas ottaa pilkkakirveet esille.

   Juttahan on soma ja tiukka ope. Kun se siitä vähän vanhenee ja rumenee, niin ties mikä Hertta Kuusinen siitä vielä tulee.

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  Kun Jutta ja Junger poistuisivat telkkariruudusta, kärsisi sitä vielä katsella. Erityisesti Junger uudistuneine telkkarimaksuineen.
  Toisaalta Jutta menettelisi vielä eräänlaisena hupipakettina, kun sen sijoittaisi naurettavaksi kansanhuviksi johonkin lystikkääseen viihdeohjelmaan.

  • tammikuu44 sanoo:

   Telkkarin lupamaksu on suhteettoman suuri jo nyt verrattuna tarjontaan, olen siinä samaa mieltä kanssasi. Mutta ono se nyt mikään syy Jungerin erottamiseen?

   Urpilainenei ole vieläpäässyt pilkkakirveiden hampaisiin oikein toden teolla, mutta uskoisin, että asia korjaantuu tuota pikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s