Sukupuolinen segregaatio, kas kun ei kastraatio!

 

Nyt tiukkanokkaiset sukupuolieroja sillä silmällä katselleet tädit ovat vaatimassa, että vauvoja pitäisi sukupuoleen katsomatta kohdella tasa-arvoisella tavalla.


Tyttöjen ja poikien
koulumenestystä tutkinut Elina Lahelma panee peliin kasvatustieteen professorin arvovaltansa  puhuessaan, tuskin uskottavaan,  mutta kuitenkin tiukkaan sävyyn siitä, että jo vauvaikäisten sukupuolieroja pitäisi hälventää.

Maailma on kovin kiperä ja kapera ja lisäksi sukupuolittunut. On tyttöjä ja poikia. Hyvä havainto kasvatustieteilijältä.
Jo vauvaiässä voidaan havaita tämä sukupuolinen ero. Kuitenkin sen havaitsee parhaiten, kun menee kauppojen lelu- tai lastenvaateosastolle: tytöille tarjotaan punaista ja pojille sinistä!

Sinisissä potkuhousuissa tyytyväisenä köllöttelevä miehenalku ei tiedä, että hänet on jo leimattu. Hänestä kasvaa siis poika, koulussa punahousuisia tyttöjä huonommin menestyvä. On siis jo korkea aika kieltää siniset potkuhousut, siniset tutit ja yleensäkin sininen väri lasten vaatteissa ja lastenhuoneisissa. Kunniaan siis Maon Pieni Punainen kirja ja punaliput heilumaan!

Jopa opetusministeri Henna Virkkunen ottaa kiireiltään tosissaan väitetyn  sukupuolten välisen erottelun  koulussa.  Opetushallituksen pääjohtaja Petri Pohjonen on itse ottanut  johdon työryhmässä, joka alkaa pohtia ja purkaa sukupuolierottelua kouluissa.
Samalla pitäisi todistaa, että kaikki tytöt eivät pärjää koulussa poikia paremmin, missä onkin kova homma. Uutisen mukaan (TS4.11.) hän ei kyllä vielä tässä vaiheessa ymmärrä sitä – siis ei ota kantaa –  mikä kouluelämän tasa-arvoa muka eniten heikentää.

Onko vika sysissä vai sepissä vai  onko tämä taas median vika kuten kasvatustieteiden tohtori Elina Lahelma väittää todeten, että mediassa koulumenestystä  kuvaavat jutut korostavat sukupuolieroja voimakkaasti.
Nyt ei sitten hyvät journalistit panna yhtäkään juttua lehteen, jossa otsikossa kerrotaan poikien menestyvän tyttöjä huonommin yhtään missään!
Turun Sanomat onkin jo ottanut oppia ja otsikoi: Kaikki tytöt eivät pärjää koulussa poikia paremmin. Loistavaa! Asia korjaantui oitis.

Sen sijaan opettajankoulutuksessa voitaisiin ottaa käytäntöön mieskiintiöt. Saataisiin myös miesopettajia vahvistamaan poikien sinisissä sukkahousuissa heikentynyttä tasa-arvoa ja koulumenestystä!

Erityisesti raastaa nyt mieliä se, että PISA-tutkimus on todennut suomalaisten tyttöjen pärjäävän poikia paremmin lukutaidossa ja poikien hieman tyttöjä paremmin matematiikassa. Ratkaisu tähänkin on helppo: koulataan enemmän miehiä äidinkielenopettajiksi, tällä saralla on nykyään liikaa tätienergiaa, kuten ministeritasollakin.

Professoritason viisautta tähän loppuun:
Kaikki me kuitenkin tiedämme, etteivät kaikki tytöt ole kaikkia poikia  parempia koulussa.”
Että tässä nyt taas yksi työryhmä, jonka työn mielekkyyttä sopii epäillä.
Hauskempi oli takavuosien siveystyöryhmä, joka vaati Aku Ankalle housuja jalkaan.
Tasokasta!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, koulu, koululaitos, Mediamaailma, mynämäki, opettajat, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Sukupuolinen segregaatio, kas kun ei kastraatio!

 1. pasanen sanoo:

  Biologisilla syillä (geenit jne.) selitetään nykyisin käyttäytymistä, jota aikaisemmin pidettiin huonon kasvatuksen/ympäristön tai huonon moraalin seurauksina (esim. alkoholismi). Nyt vastaavasti (huonolla) kasvatuksella/ympäristöllä selitetään asioita, jotka aikaisemmin ajateltiin biologisiksi (tytöt/pojat). Tuo hymyilevän otsikko ennakoi, että lisääntymistapahtumakin tullaan käsittelemään tasa-arvolautakunnassa ja sen segregaatiopiirteiden poistaminen edellyttää kenties radikaalia kirurgiaa. Muistaakseni Ruotsissa käytiin aikoinaan keskustelua siitä, että päiväkodissa poikien pissaaminen seisaaltaan kiellettäisiin juuri tasa-arvosyistä. En ole kuullut missä vaiheessa aloite on menossa. Kalsaritehtailijat ovat ainakin alkaneet tehdä tasa-arvoisia alusvaatteita: jos ei poisteta palleja niin ainakin sepalukset!

  • tammikuu44 sanoo:

   Mihin tämä maailma onkaan menossa? Kaikki arvot poljetaan lokaan tai hetetään koirille. Ennen vanhaan puhuttiin perhekalleuksita; nykyajan nuoriso ei ymmärrä tämän sanan merkitystä, tuskin siis ymmärtävät kayttötarkoitustakaan.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Taitaa olla ihan nollatutkimus tämä Lahelman tekemä. Toteaa kaikenlaisia itsestäänselvyyksiä?

  Vaikka nykynuoriso ei ymmärrä ”perhekalleuksia” sanan merkitystä, niin silti uskon, että kyllä nuoriso ymmärtää niiden käyttötarkoituksen. Aika sen näyttää.

  Olipa oikein hauska juttu tämä Aku Ankka ilman housuja. Kunpa maailmassa ei olisikaan sen vaikeampia ongelmia olemassa!

  Kyllä värillä on väliä, sanotaan. Lienee siis totta…

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Nämä kasvatustieteen ihmiset joskus totisesti panevat tavallisen ihmisen ihmettelemään.

   Tuuleen huutaa professori, jos kuvittelee, että saa nuoren äidin pukemaan poikavauvan vaalenpunaiseen nuttuun! Kyllä värillä on väliä!

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Ainahan tytöt ovat pärjänneet koulussa poikia paremmin. Mutta vaan koulussa. Ikävä kyllä. Käytännön toimissa pojat edelleen jyräävät, koska niillä on pikkutakki, kravatti ja munat. Näin se menee, kunnes työnantajat tajuavat, että me naiset pärjäisimme paremmin työelämässä.
  Onneksi poliittiset piirit ovat, Juttaa lukuunottamatta, naisen arvon viimein tajunneet. Esimerkiksi ministerit alakavat jo olla naisvoittoista porukkaa.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   En voi sille mitään, että ihailen poikia ja aviopuolisoksikin olen ottanut miehen. Kätevä kotitaloustöissä. Ja olet kai huomannut, että tunnelma aina piristyy ja sähköistyy, kun naisvaltaiseen seuraan saadaan yksikin mies?

   Feministinaiset tekevät pahan virheen yrittäessään tehdä miehestä akkamaista. Ja kun ajattelee likaista pikkupoikaa, jonka sormeen on pistänyt ampiainen, niin sydän vieläkin on syrjällään…

 4. maria sanoo:

  Mistä Hymyilevä on saanut päähänsä, että feminsit yrittävät tehdä miehistä akkamaisia. Ei suinkaan!
  Toistan aiemmin kirjoittamani; muuan todella fiksu mies sanoi eräässä haastattelussa, että vain TOSI MIES uskaltaa rakastua feministiin.
  Muut lällykät eivät uskalla mennä viittä metriä lähemmäs ja niin he joutuvat tyytymään henkisesti veteliin naismyötäilijöihin, jotka tiukan paikan tullen hyvin usein tuntuvat kysyvän miehiltään, mitä mistäkin nyt sitten oikein pitäisi ajatella.
  Totta kai naisen aknnattaa aina olla hiukan tyhmempi ja avuttomampi kuin on, mutta tiukassa paikassa ei auta muu kuin kaivaa sisäisestä feminismin lähteestään sukkapuikot esiin ja lähteä tuimaan taistoon jähmeitä, viime vuosisadalle jääneitä patriarkkoja ja heidän teknikkopoikiaan vasten.
  Siis henkisesti, ettei nyt taas tule lunta tupaan sitä, että kiihottaa puolta kansanjoukoista, eli niitä heikompia astioita elikkäs rikki menneitä vanhoja arabian ruusukuppeja (metafora:nainen)!!!

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tarkoitan sitä feminismin suuntaa, jossa poikia aletaan pienstä pitäen treenata akkamaisiksi: pitää siniset potkuhousutkin poistaa.

   Ei helvetissä sanon minä: kuinka mukavaa onkaan heti housuita päältäpäin tunnistaa jokainen pallinaama joko työksi tai pojaksi. Äidit iloisevat, kun ei kajua kuolaajaa sano pojaksi, eikä luule pitkäripsistä söpöläistä heti tytöksi.

   Jotkut rajat feminismilläkin pitää olla. Aivan vapaasti voivat nyhertää väitöskirjojaan naisten sorrosta kautta aikojen ja julkaista ne vaikka otsikon Sirpa kylmissään alla.

 5. maria sanoo:

  Voihan ketale ja kutale. Mistä sitten vanhat muijat ja äijät erottaa toisistaan, kun kaikki kulkee samanlaisissa tummansisinisissä vekkareissa ja tuulitakeissa nuhrut pipot silmillään ja naama norsulla.
  Vaatimus: mummuille vaalenanpunaiset toppatakit, papoille siniset, ettei tule sekaannuksia.
  Tukan pituudestakaan ei enää pysty päättelemään sukupuolta kun jotkut papat kietaisee harmaahapsensa poninhännälle.
  Ja hyvänen aika sentään, olen nähnyt nuorilla miehillä usein vaaleanpunaisia paitoja, vaikka olen takuuvarma, että kyseessä ovat ns. pesun elikkäs pusun kesätvät heteroepelit.
  Mihin tämä maailma on menossa?

 6. tammikuu44 sanoo:

  Kannatan vatimustasi pukeutumisen suhteen! Sukupuoli on saatava selvästi näkyviin!

  Maailma on menossa rappiolle tuon samankaltaisuuden vaatimuksen kanssa. Onneksi pojat ovat jo pienenä erilaisia kuin tytöt. Näin eilen Turussa jämäkän nassikan, joka juuri ja juuri pysyi jaloillaan, ryntäili sinne tänne ja hakkasi näyteikkunaa innokkaasti muovilapiolla. Siinä vasta mies! (Ja oli puettu vaaleansiniseen suojapukuun.)

 7. maria sanoo:

  Juu. Pienet pojat ja tytöt ovat HAUSKOJA. Eräs pikkunnassikka vastasi vaarilleen tämän kysyessä, mitä koulussa oli ”tänään opetettu”, että jotain uskontoa.
  -No mitä siitä??
  Pikkupoika totesi leikkiensä keskeltä, että puhe oli ollut jostain Jeesuksesta.
  – En jaksa alkaa selittää, kun et tunne sitä kuiteskaan, kun ei ole paikkakuntalaisia. Se asuu kai jossain Narasetissa.
  Vaikuttaa varmaan pikkukaupunkilegendalta, mutta tämä juttu on tosi. Olin itse kuulemassa.

 8. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Ja paljon ne pakanat (lapset) ymmärtävät vaikeistakin asioista. Kuuntelepa joskus Teemalta Lapset puhuvat -ohjelmapätkää! Olet varmaan nähnytkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s