Pappien poikakalenteri Viis papeista 2010

Onko mikään enää pyhää?

Vai onko pappikin ihminen?

Outo juttu kuitenkin: iloisia pappeja!

Kaikki yhteisöt, seurat ja poliittiset puolueet haluavat tehdä kalenterin. Yleensä kalentereissa pojat ovat ilman paitaa ja tytöt verkkosukissa. Nyt on ilmestynyt Suomen ensimmäinen pappien poikakalenteri, kalenteri vuodelle 2010. Juuri sopivasti 1. adventiksi, josta uusi kirkkovuosi alkaa.

Pappien kalenterin kantta kun katsoo, niin iloisissa merkeissä mennään! Tosin papit  – ainakin vielä kalenterin kannessa – ovat täydessä tämmingissä, luterilaisen tutussa piruntorjunta-asussaan. Mutta sopivasti jalat irti maasta.
Kalenterin kuvat ovat valokuvaaja Vesa-Matti Väärän ja ulkoasu graafisen suunnittelijan Erkki Mikkolan.

Tässä on asialla viiden turkulaisen evankelisluterilaisen papin syksyllä 2004 perustama yhtye nimeltä Viis papeista. Kun välillä mukana oli kuudeskin pappi, yhtye esiintyi nimellä Sex pastors. Jo nämä tiedot saa miettimään, että eikö pidäkään enää paikkaansa se syvälle juurtunut papinkuva: kun pappi astuu huoneeseen, iloinen rupattelu loppuu.

Paattisten kirkkoherra Jukka Järvensivu kertoo toisenlaisesta pappiskuvasta:
“ Haluamme haastaa ennakkoluulot papin ja kirkon roolista sekä asemasta yhteiskunnassamme. Asioita voi tehdä toisinkin. Ketkä tahansa, papit mukaan lukien, voivat tulla alas jalustaltaan ja laittaa itsensä peliin mokaamisen uhallakin.”

Ovat papit valinneet vaikean tien. Kyllä paheksijoita löytyy nykyisestä kirkkokansasta! Vai haluavatko papit tosissaan lähestyä  nykyisestä kirkosta viis veisaavaa tavallista pulliaista? Uskaltavatko he myös päättäjille ja rahasampomiehille kertoa totuudesta, kohtuudesta, oikeasta ja väärästä?

Viis papeista:  Hannu Jaatinen, rummut, Jukka Järvensivu, basso, Petri Laitinen, piano, laulu, Riku Laukkanen, saksofoni, laulu ja Pasi Salminen, kitara, laulu.

Poikakalenteria saa tilaamalla osoitteesta riku.laukkanen@evl.fi

Tietoa poikakalenterista löytää täältä.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, ihmiset, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, politiikka, sano suoraan, taide, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Pappien poikakalenteri Viis papeista 2010

 1. Nils-Åke sanoo:

  Tämä ”Viis papeista” on viiden papin muodostama yhtye, joka soittaa ns. kevyttä musiikkia. Tunnen heistä kaksi, toinen soittaa rumpuja, toinen kait torvea. He ovat liberaaleja ja pappeina varmasti hyviä.
  Tutustuin yhteen heistä toissavuonna Turun kirjamessuilla ja me tulimme niin hyvin juttuun, että lopuksi teimme sinunkaupat ja löimme kättä päälle.
  Tapasin hänet taas tämän vuoden kirjamessuilla, jossa hän oli esittelemässä uskonnollista kirjallisuutta.
  Hän on ollut lähetystyössä Etelä-Amerikassa ja minä luulen, että tämän kalenterin tuotto menee sinne lähetystyöhön.
  Ostaisin mielelläni tämän kalenterin, mutta en tiedä missä sitä myydään.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kiitos lisätiedoista. Itseänikin ihmetyttää, että missä sitä myydään. Kirjakaupoissa ehkä?

   Pitäisiköhän soittaa Paattisten kirkkoherralle? Voisikohan pyytää Mynämäen seurakuntaa hankkimaan sitä myyntiin seurakuntakotiin?

   • SIS sanoo:

    Tämä on sellaista tervettä meininkiä, joka luo uusia ulottuvuuksia tähän yleensä niin äärest synkkään evankelisluterialaiseen katsantoon. Antaa palaa!

 2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Ja kalenteri hankitaan vaikka mistä!

 3. kaisa-maria sanoo:

  Miten olisi myös naispappien seksisäs tyttökalenteri? Uskon, että partsuut ahmisivat sitä mielellään ja kynnys kirkkoon madaltuisi.

 4. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Voi hyvinkin olla työn alla!

 5. Tiina sanoo:

  http://www.viispapeista.net sivuilta löytyy yhteystiedot tilauksia varten.

 6. Aili Nupponen sanoo:

  Minusta pojat näyttävät hyvin samanlaisilta, ja vielä musta kauhtana päällä. Ei sitten yhtään ”seksikästä”, ei edes mediaseksikästä. Vai onko sinusta Hymyilevä?

 7. kaisa-maria sanoo:

  On se niin kauheeta, että eräässä kuvassa joku pappi soittelee torvea saarnastuolista. Eivätköhän nämä pyhät tuolit olet tarkoitettu ihan toisenlaiseen tarkoitukseen?
  Millään ei nykyisin ole mitään väliä.
  Joten kiitos papit ihan kivasta poikakalenterista! Sen synkkyyttä ja hautaristejä ei kuitenkaan koko vuotta jaksaisi katsella itse pirukaan. Piristystä ja hymyjä seuraavaan kalenteriin! Idea on hyvä!

 8. Paluuviite: Terveisiä pikku apulaiseltani herra WordPressiltä ja hyvää vuotta 2011! | Hymyilevä eläkeläinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s