Tohtori Outolintu: Underground ja vanhukset Lounais-Suomen valteiksi


Nyt on löytynyt niin hullu mies
, että se väittää vallan omituisia. Väittää, että vanhuksillakin voisi olla jotain käyttöä! Väittää, että vanhukset voivat olla voimavara. Voimavara vaikka koko Lounais-Suomen kehittämisessä, nostamisessa lamasta uuteen nousuun.
Outo tyyppi. Täytyy olla joku ruotsalainen.

Eikö mitä, täyspäinen on. Tosin ruotsinkielinen, Åbo Akademin taloustieteen professori Alf Rehn.

Normaali eläkeläinen epäilee silti. Kaikenlaiset luovuusgurut ne kyllä tunnetaan. Ne puhuvat luovasta johtamisesta ja ihmisen mahdollisuuksista ja luovuuden vapauttamisesta. Kekkaloivat PowerPoint-esityksineen laivaseminaareissa.

Kuntapäättäjätkin ovat käyneet näissä luovuusseminaareissa ja päättävät sitten luovasti houkutella uusia asukkaita lapsiystävällisyydellä, vihreydellä ja omakotitalotonteilla. Joka kunnassahan näin tehdään! Nyt sitten tulee joku taloustieteilijä sekoittamaan koko pakan. Vanhainkodeissammekinhan jo toteutetaan luovuutta pannulappuja nypläämällä!

Åbo Akademin liiketaloustieteen professori oivaltaa luovuudesta puhuessaan  jotain olennaista: luova ratkaisu ei ole samanlainen kuin se aina ennen tehty. “Outo toimii ja pistää meidät miettimään“, sanoo professori Alf Rehn ja kirjoittaa  sunnuntain (13.12.) Turun Sanomissa oikeasti luovasta ideasta kehittää Lounais-Suomea.

Underground ja vanhukset valteiksi, siinä luovan professorin resepti, kun ohjataan Lounais-Suomi nousuun.

Ei siis sitä samaa “luovuutta”, jota yritetään toteuttaa joka paikassa: tarjotaan aina vain luontoa, tarjotaan tontteja lapsiperheille ja houkutellaan yrityksiä, jotka edustavat  tärkeiksi koettuja aloja. Miksi pitäisi toimia saman kaavan mukaan?

Nyt pitäisi erottua joukosta: “ Minä uskon, että panostaminen undergroundiin  tai vanhuksiin olisi huomattavasti kiinnostavampaa, koska ne ovat outoja tapoja ja juuri siksi ne voisivat toimia hyvin.”

Pitää  luoda oma profiili ja sitä kautta saada uutta energiaa alueelle.  “Vanhukset ovat ehdottomasti yksi kaikkein kiinnostavimpia ryhmiä tulevaisuuden taloudessa – kuluttajina, toimijoina, jopa yrittäjinä. Joten miksei luoda Lounais-Suomea, joka panostaa vanhuksiin, näkee heidät voimavarana, houkuttelee heitä, luo heille turistielämyksiä ja niin edelleen!”

Mieshän puhuu järkeä. Kaikki eläkkeellä olevat eivät ole vielä laitoskamaa. Rinnalla voi kehitellä sitä underground-ideaa. Sopii kuin nyrkki silmään noitten vanhusten kanssa.
Vanha Hämeenportin asiakaskunta 70-luvulta lienee jo eläkkeellä, ei muuta kuin herättelemään! Ties mitä löytyy. Turkulaisundergroundin isä  Markku “Untsu” Into on varmasti hengissä, on nähty viimeksi Turun kirjamessuilla.

Underground-papat muistelemaan! Suomen talvisota -ryhmä, Keitä, keitä kahvinkeitin! Runoja suorilta jaloin ja rollaattorista! Sydämentahdistimeen uudet patterit ja rokkaamaan!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläinen, eläkeläiset, EU, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, politiikka, sano suoraan, talvisota, vanhukset, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Tohtori Outolintu: Underground ja vanhukset Lounais-Suomen valteiksi

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Siitähän sitä virtaa saisi kun olisi uudet patterit. Totta.
  – Mutta mistä sellaisia pattereita saa, jotka antavat lisää virtaa meille vanhuksille?

  – Kun keksisi sellaisen laitteen tai menetelmän, jolla saisi likaiset vaipat puhtaiksi ja uudenveroisiksi.

  – Kun keksisi sen jujun, jolla dementikko saisi älynsä ja muistinsa takaisin.

  – Kun keksisi miten kuluneet polvet ja muut ruumiinosat olisivat jälleen kuin uutena ollessa.

  – Miten hyödyntää parhaiten elämässä saamansa kokemukset toistenkin hyödyksi.

  – Ja sitten vain keksimään, työtä ei puutu!

  • tammikuu44 sanoo:

   Eipä noihin kukaan taida keksiä parannusta, mutta niin kauan kuin vähänkin pääsee liikkeelle ja oman nimensä muistaa antaa mennä vaan ja tekee täysillä mitä mielii.

   Joka päivä pitäisi nauraa, vaikka itselleen.

 2. Jukka sanoo:

  Vaikuttaa fiksulta ukolta, noin taloustieteilijäksi. Sitä kyllä hieman karsastan, että outoutta vaalittaisiin vain siksi, että sitä arvellaan käyttökelpoiseksi talouden polttoaineeksi. Eivätkö vanhukset, underground ja muu kummallinen ole ennemminkin itseisarvoisia vastavoimia?

 3. tammikuu44 sanoo:

  Ei, ei ei; ikäiseni vanhukset ovat juuri sitä 70-luvun alun underground- ikäpolvea, ah! Kyllä sitä kelpaisi viritellä ja muistella. Kannatan siis vanhus-undergroundia, siinä olisi oppimista nuoremmilla sukupolvilla.

  Me olemme vireitä vanhuksia, itsekin olen opiskellut koko syksyn estetiikan alkeita, kun se oli ainoa avoimen yliopiston kurssi, jolle oli tilaa. On selvinnyt monenmoista, sekin että ajattelu on turhan monimutkaista. Mutta opettavaista: tänään olin tentissä ja opin, että vastauksen laatimnen yksinkertaiselta näyttävään kysymykseenkin on työn ja tuskan takana. Hiukan nolottaa. Ylpeänä sanon kuitekin, että von Humboldt oli kielimiehiä ja Platon piti runoilijoita täysin tarpeettomina.

 4. SIS sanoo:

  Onneksi meidän underground-sukupolvi jatkaa kulkuaan, ei ole kasvatus mennyt hukkaan. Vertaan poikani kokemuksiin Kööpenhaminassa. Soitti ja kertoi tapahtumista, lue lisää:
  http://attacsuomi.blogspot.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s