Joulueläimiä

Ihmiset teurastavat ja syövät joulun kunniaksi sikoja. Sodan aikana ei oltu näin raakoja, koska ei ollut sikoja kodeissa. Ihmiset käyttävät sikoja moniin tarkoituksiin. Yleensä sika syödään pienissä osissa kuten kyljyksinä,  jätepaloista  tehdään natsisikajauhelihaa.

Myös kalkkunoita tapetaan joulun juhlistamiseksi. Se on niille ihan oikein, koska ne ovat rumia ja äkäisiä eläimiä. Pikku possut ovat suloisia, koska ne muistuttavat pikkuvauvoja. Possut eivät kuitenkaan syö omia käsiään eivätkä kaki vaippoihin. Vauvan hoitaminen onkin sotkuista ja kallista. Possu on halvempi kotieläin. Kalkkunassa on kaiken lisäksi höyheniä, jotka on nypittävä pois ennen syömistä.

Sian irtileikatulle päälle voi panna omenan suuhun, ja se on hiljaa. Vauvan suu on tukittava tutilla. Ihminen on älykkäämpi kuin sika. Mutta vauva ei osaa mitään. Sen pää on ihan pehmeä keskeltä. Vauvan päätä ei saa lyödä seinään tai pudottaa. Isojen ihmisten pää on kovaa luuta.  Sika ei osaa lähetellä tekstiviestejä, siksi matkapuhelin on sikaa kätevämpi.

Lehmät eivät ole joulueläimiä. Niistä saadaan vain maitoa ja nahasta tehdään nahkatakkeja Harrikka-miehille. Lihasoppaan pannaan lehmän luita, joissa on vielä vähän lihaa. Lehmiä kohdellaan paremmin kuin sikoja ja kalkkunoista, koska lehmä on niin iso. Maidosta tehdään jäätelöä. Viilikin on hyvää, mutta se ei maistu miltään. Lehmän maito on epäterveellistä, paitsi  lapsille sitä voi tarjota.

Kotieläimiksi ollaan kehittelemässä myös äitejä. Ne tuottavat myös maitoa. Naisia kohdellaan kodeissa yleensä huonosti. Kun äitejäkin aletaan kohdella huonosti, niistä kehittyy kotiäitejä, joista saa maitoa. Äidinmaito on vauvoille terveellistä. Siksi sitä saa äidin kummastakin paikasta, joita sanotaan tisseiksi. Lehmällä on utareet. Äidit suuttuvat, jos niiden tissejä sanotaan utareiksi, silloin maito hapantuu. Täytyisi ostaa äidinmaidon vastiketta vauvoille ja isommille jäätelöä. Isommat lapset saavat äidin usein suuttumaan.

Maitoäidit voisivat kesäisin kirmailla niityllä vapaina.

Hyvää Joulua
Pikku-Kalle

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläinen, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, Luonnonsuojelu, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Joulueläimiä

  1. Kaisa-Maria sanoo:

    Näin se menee. Kerrohan ”Pikku Kalle” miten hommat voisivat olla toisin?
    Oletkos muuten koskaan istunut pävälisillä, jonka pöydässä on ollut omenalla koristettu sianpää? Muistelet kai Robin Hood elokuvia? En tosin tunne mynämäkistä päivälliskulttuuria.
    Lienet kasvisruoan kannattaja?
    Aluksi kermatonta nokkoskeittoa margariinisilmällä. Sitten rosollia ja lanttulaatikkoa. Höysteeksi päättömänä ostettu joulusilli. Päättömänä sikisi mikäli satut kuulumaan kuppikuntaan, joka ei halua syödä eläintä, jolla on kasvot.
    Sitten vaan riisipuuroa tyrniliköörillä!
    Viimein pieni mustohetki erityisesti kidutetuille sioille, naudoille, palvatuille karitsoille, kalkkunoille sekä allaskasvatetuille kirjolohille!
    Mitäpä jostain joulusta! Kevätkirmailu se äitejäkin jo alkaa vähitelleen kiinnostaa.

  2. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Pikku-Kalle on niin tyhmä,ettei se pysty noihin haasteisiin vastaamaan. Mutta kasvanee kasvissyöjäksi.

    Riisipuuro tyrniliköörillä voisi olla terveellistä!

  3. Aili Nupponen sanoo:

    Oikein Hyvää Joulua sekä Pikku-Kallelle että Hymyilevälle!

    • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

      HyvääJoulua sinnekin. Täällä sataa lunta! Kävin sitä”Pikku-Kallea” juuri äsken tervehtimässä, parta oli kasvanut niin, että kävisi joulupukista.

  4. maria sanoo:

    Kuulin tutultani yhdest’ hyvästä tv-ohjelmasta, jota en valitet. nähnyt. Se kertoi villisian kasvattajasta, joka asuu jossain ns. ryssänrajan tuntumassa.
    Miehellä on venäläinen vaimo ja siankasvatus toimii heinosti yhteispelillä ilman karmeitä tehosikaloita: villikset kun viihtyvät ulkona tarhassa kesät talvet tonkien.
    Melkein kaikilla on nimetkin. Karjut mies on nimennyt venäläisittän esim. Igoriksi, Sergeiksi ja silleen. Naarailla on lempeät suomi-nimet kuten vaikkapa Helmi, Leinikki, Aino, Onerva etc.
    Hyvä idea olisikin siirtyä nitriittitehosiasta villiin possuun, ja maksaa siitä enemmän. Se on siksi ”väkevää”, ettei sitä edes tee mieli kovin usein. Mutta herkullista se on. Pari tujntia uunihaudutusta ja vot mikä herkku…
    Kannatankin Suomen muuttamista kokonaisuudessaan villisikavyöhykkeeksi. Se onnistuisi varmasti, jos kaikki sitä haluaisivat; mutta kysypä vaikka tältä S-L Anttilalta niin jo on tuhannen syytä, miksi idea ammutaan heti alas. Vanhaa latua kun on niin hyvä hiihtää, viis verenjäljistä hangella….

    • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

      Loistava idea!!! Vaikka yhdessä rupeamme ensialkuun villisian kasvattajiksi, onhan meillä runsaasti kokemusta kotivillisikojen hoidosta!

      Ja nyt tiedän mitä käyttöä sillä karjalallakin olisi.

  5. Kaisa-Maria sanoo:

    Söitkös muuten Maria Sergeitä vai Onervaa? Niissä Sergeissä on todella kunnon karjun maku, sillä villiä Sergeitä ei ennen ampumista ole kuohittu. Ehkäpä juuri siksi sen liha on niin maukkaan väkevää. Kunnon Sergei valloittaa juuri miesmäisellä aromillaan, jättäen automaattisikaloiden rääkätyt munattomat eunukit joulupitojen kakkoskinkuiksi.
    Villisikojen tarhaaminen on eläinrääkkäystä! Mitä helvetin villejä nämä viimeisiin alkukataisiin tyyppeihin lukeutuvat villieläimet enää ovat, kun niitä kuitenkin kesyttelyn vuoksi naitetaan tavalisten Mikko-sikojen kanssa?

  6. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

    Ennen kuin Maria ehtii tähän, hyvä Kaisa-Maria, mitää vastata minun on pakko kauhistella: oikeastaan munattomat eunukit kuuluvatkin suursikaloihin!

  7. maria sanoo:

    Mitäs nyt taas sekoitetaan asioita. Teitämättömyyttä? Villissikoja ei pidetä missään pikkukrinneissä, vaan ne saavat tonkia suurilla alueilla, joskin aidatuilla. Tiedä sitten, onko niitä ”jalostetu” instantsuhteiden kautta tavallisten tavansikojen kanssa, mutta luultavasti emakot ja karjut eivät pane pahakseen.
    No, Sergeillä ja Igorilla on sergein ja igorin tehtävät eli kilpailla parhaista kinkuista. Eihän alfasergeitä voi syödä, sen sijaan ylenmäärin lisääntyviä naissikoja on mukava nautustella kun ne ovat muhineet pitkään padassa uunissa vihannestan ja mausteiden kera.
    Villisikojen tarhaaminen ei ole eläinrääkkäystä, kysy vaikka niiltä!
    Luuleeko K-M että nämä tavanpossut, joita plastikkikääreissä pötköttää kaupan altaisssa, ovat miespuolisia. Ehei. Luiseva ja kovasta kosinnasta stressaantunut Sergei ei ole hyvää provianttia, sen sijaan pulska äitisika on, pikkuvauvoista puhumattakaan.

    • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

      Tytöt, tytöt, joulu on jo ovella ja rauha maassa. Huomenna se julistetaan oikein virallisesti, se jolurauha!

      Ukko paneetäällä kalkkunan uuniin.

      Katsoin äsken sen Härön elokuvan Äideistä parhain. Mikä upea elokuva!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s