Yksi nälkälakkolainen ei kesää tee – vai tekeekö sittenkin?

Puhdasta vettä.

Ei vois vähemmän  kiinnostaa, kommentoi yläkoululainen politiikkaa.
Saman kommentin  tuntuvat useinkin antavan yksityiselle ihmiselle kansanedustajat, jotka istuskelevat Kalvolan punertavanharmaalla graniitilla verhotussa talossaan  nauttien klassisen tyylin sisustuksesta, jossa voi nähdä hiukan funktionalismia ja arte decon koristeellisuutta.

Eduskuntatalon edessä on jo viikon ajan majaillut vanhassa pakettiautossa yksinäinen mielenosoittaja. Mies pitää nälkälakkoa talon edustalla. Miehessä kiteytyy yleinen mielipide, jonka Marko Sihvonen on kirjoittanut valkoiselle lakanalle: “Hallitus on korruptoitunut.”

Yksinäinen susi on  nälkälakossa mm. puhtaan veden puolesta, suurimmaksi synniksi hän hallitukselle laskeekin lukuisat rikkomukset puhdasta luontoa vastaan.   Kansalaiset saattaisivat kyllä kasvattaa luetteloa muillakin synneillä. Mielenosoitukseen on poliisin lupa, aikaa ei ole määritelty. Kuinka kauan Silvennoinen kestää? Kansanedustajia “ei vois vähemmän kiinnostaa“, vain kaksi on käynyt kurkistamassa.

– Olen tässä niin kauan kuin hallitus vaihtuu, sanoo Punkalaitumelta tullut mies (IL 12.2.).

– Ei tunnu heitä paljon kiinnostavan.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, hiilijalanjälki, ihmiset, Luonnonsuojelu, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Yksi nälkälakkolainen ei kesää tee – vai tekeekö sittenkin?

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Taitaapa tulla pitkä istunto tälle lakkolaiselle. Toivottavasti ei kuole nälkään…

  Herrat tekevät omat lait, joita heidän ei tarvitse noudattaa, mutta tavallisen kansan on pakko noudattaa niitä lakeja, vaikka ne olisivat miten järjettömiä. Kuten esimerkiksi jätevedenpuhdistamo maaseudun mummoille ja papoille, joilla on lähimmät vesistöt kilometrien päässä. Tämä koskee myös meitä…

  • tammikuu44 sanoo:

   Voipa olla niinkin, että nyt kun Iltalaehti on asian ottanut esille, miehen luona juoksee montakin kansanedustajaa kieli lotkolla.

   Isompiakin mielenosoituksia me ihmispolot voisimme järjestää!

 2. maria sanoo:

  Oikealla asialla yksinäinen Punkalaitumen susi on. Niin paljon puhutaan, mutta niin vähän tehdään.
  Köyhän osa on siitä kiitollinen, ettei millään pysty varojen puutteen takia kasvattamaan hiilijalanjälkeään niin isoksi kuin varakas fasadin pystyttäjä ja kiillottaja kykenee; esim. hulppea vapaa-ajan talo/linna/kartano vie järjettömästi energiaa ja entäs nämä golfkentät, joiden kasteluun menee niin paljon vettä, että puolen Afrikan lapset saisivat sillä määrällä huutavan janonsa tyydytettyä vuosiksi.

 3. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Minä olen myös Punkalaitumen pojan puolella! Näitä toiminnan miehiä ja naisia saisi olla rutkasti enemmän. Mielenosoituksia, mielenosoituksia!

  Eläkelaisilläkin oisi hyvää aikaa, mutta mitään ei tapahdu. Silloin 60-luvulla oltiin aktiivisia, on tainnut tulla jo niin monta kertaa turpiin, että usko on mennyt.

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Taitaa se 1960-luvun aktiivipolvi olla nykyään hyvin passiivisia ihmisiä, joille elämän kaikenlaisten mukavuuksien järjestäminen ja saaminen on ykkösasia. Sekin mahtava vasemmistolaisuus, joka silloin ilmeni, meni ohi hujahtamalla. Nuoruuden päivien idolit ja aatteet ovat kadonneet kauas taakse. Ihmisen muisti on kovin lyhyt!

  • tammikuu44 sanoo:

   Näin on kyllä valitettavasti päässyt käymään! Turun telakallakin komeimmat auto oli duunareilla vieäl 70 ja 80 -luvuilla. Opiskelijoiden vasemmistolaisuus loppui palkan alkaessa juosta. Vielä 70-luvulla katsottiin epäillen opettajanhuoneessa opettajaa, joka uskalsi olla demari. Vasta sitten kun opettajat alkoivat huomata jäävänsä jälkeen pakkakilpailussa, alkoi vasemmistolaisuus maittaa.

   Vasemmiston äänestäjillä alkoi mennä hyvin ja aate unohtui. Alettiin uskoa, että menestyminen on omasta itsestä kiinni, hyvä mies ja nainen pärjää aina. Nyt koko puoluetta ei juurikaan erota kokoomuksesta. Nykypolvi uskoo, että kokoomus on juuri se puolue, joka on työväen puolue.

   Nuoret ovat tosissaan sitä mieltä, että politiikka on likaista peliä.
   Kun opettaja yrittää oikoa käsityksiä ja opettaa, että politiikka on yhteisten asioiden hotoa, opettaja hätkähtää: oppilaat taitavatkin olla oikeassa!

   Lama kyllä 90-luvulla ravisteli ja nyt taas, mutta onkohan peräti hullusti käynyt: annetaan hyvinvointiyhteiskunnan kuolla…

 5. maria sanoo:

  On äärimmäisen helppoa ja halpahintaista syyttää kaikesta poliitikkoja. Jopa epä-alyllistä!
  Ja se 60-lukulaisten nostalgiahöperöinti on parasta lopettaa nyt heti! Siinä oli hyvin pitkälle kysymys siitä, että nuoret kollit/kimulit menivät niihin porukoihin, joissa oli mageimmat pileet.

  Mitä nämä ns. radikaalit sitten saivat muka aikaan. Ei yhtään mitään. Tuuleen huudettiin.
  On kyllä nuorten aliarvioimista, jos luullaan, että nämä kuvittelisivät kokoomusta työväenpuolueeksi. Nuorisossa piilee kyllä aivan muita arvoja, kuten ympäristön ja eläinten oikeuksien huomioon ottaminen.
  Itse petyin pahan kerran: olen pienviljelijän tytär, ja menin lippu liehuen Teiniliiton kesäleirille puolustamaan pieneläjien asioita huomatakseni, että siellä joku pitkätukkainen taistolainen puhui kybernetiikasta. Hän oli tosi söde Rosenlewin johtajan poika. Ihmettelin kun minua, joka sentään olin aidosti sorretun pientalonpojan tytär, ei noteerattu yhtään miksikään. Olin sentään tosi kaunis, hoikka ja pitkätukkainen bööna.
  Siitä saakka olen pällistellyt ja ihmetellyt ojan pientareella. Mitä vittua, ajattelen nytkin.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ketä tässä nyt sitten syyttelisi kuin poliitikkoja; rahamiesten käsikassaroita. Kansanedustajien maine on mennyt, uskottavuus on mennyt. Tyypit joilta asemaan ei vaadita kuin kohtuullisen nuhteeton maine, eivät täytä edes sitä vaatimusta.

   Kyllä 60-luvun vasemmistolaisuudessa oli paljon hyvää: poliitikoista vieläkin on mukana eduskunnan harvoja intelligenttejä edustava Erkki Tuomioja. Entä Paavo Lipponen? Tai Claes Andersson?

   Siitä alkoi myös hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen: ilmainen terveydenhoito ja peruskoulu esimerkiksi.

   En yhtään aliarvioi nykynuoria, fiksua porukkaa, mutta koska se politikka ei kiinnosta, niin totta totisesti on käynyt niin, että kokoomus on työväenpuolue, olihan silla viime vaaleissa mainoksenakin, että : vastakkain asettelun aika on ohi ja kokoomus on työväen puolue yms. Olen henkilökohtaisesti usean vuoden ajan yrittänyt oikoa noita käsityksiä.

   Tietenkin mentiin massan mukana enempiä ajattelematta, mutta oli mukana järkevääkin joukkoa! Tosin Wahroosin Nalle on vaihtanut puolta, punaisuudesta muistuttavat enää vaaleanpunaiset juhlahousut.

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Olet tammikuu 44 oikeassa. Aate unohtui, kun rahavaalla alkoi mennä liian hyvin. Mutta olot ovat jälleen hyvää vauhtia ”korjaantumassa”. Toivottavasti se pakettiauton mies ei kuole viluun eikä nälkään ja kansa nousee taas barrikadeille. Miten olis eduskuntatalon valtaus?
  Maahanmuuttovirastossa vaikuttavat nykyisin todelliset nykypäivän rohkeat sankarit. Uskaltavat sentään häätää yhtä yli 80-vuotiasta, liikuntakyvytöntä Irina-mummoa takaisin Venäjälle, mutta hyysäävät avosylin tänne kaiken maailman romanialaisia ja muita ulkomaanketkuja.
  Olen sen Irina-mummoparan puolella, jota eivät edes kansanedustajat uskalla puolustaa,

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Ei tässä mitään eduskuntataloa tarvitse vallata, mutta enemmän väkeä saisi kokoontua miehen rinnalle, kunnon mielenosoitusmarsseja irtisanomisia vastaan jne.

   Se maahanmuuttopolitiikka on kyllä retuperällä, siitä ei edes uskalla keskustella. Irina-mummon pelasti vakava sairaus, ei maahanmuutttoviranomaisten ymmärryksen palautuminen. Miten muka maahanmuuttajat voivat olla työvoimapulassa pelastus, kun kielitaito on nollilla, mitään ammattia ei ole?

   Tässä Irina-mummojutussa tuli taas esille kansanedustajien saamattomuus ja hampaattomuus. Edustajien määrä voitaisiin vallan hyvin puolittaa, 100 riittäisi.

 7. maria sanoo:

  Erkki Tuomioja on älykäs poliitikko, samoin Paavo Lipponen. Paitsi että Lipponen on tosi herkkähipiäinen ja harrastaa nepotismia: järjesti veljensäkin hyvään ulkoministeriön virkaan kumoamalla jonkun kokouksen tuloksen, kun se ei ollut ”oikea”. Että, enpä tiedä, noista 60-luvun perillisistä.
  Valta turmelee, ja suuri valta vielä varmemmin.
  Ja jos nyt ollaan ihan rehellisiä, ei Suomessa kaikki asiat ole niin huonosti, mutta viime laman jäljiltä tuloerot alkoivat revetä ja ilmapiiri koventua.
  Pitäiskö tulla joku ulkopuolinen vihulainen rajalle, että voimat saataisiin taas koottua yhteen. Eikä se rahasta kiinni ole, vaan siitä miten yhteisellä työllä hankittua rahapottia jaetaan. Sossut on kokoo,muksen kanssa aivan samassa rintamassa; hei, tämä Urpilainenkin laittoi köyhyysrajan 3000 euroon kuussa; se on sentään ikilisin varustetun peruskoulun opettajan melko mukava plakka. Entäs he, joiden on tultava vaikkapa noin 1000 euron palkalla toimeen.

  • tammikuu44 sanoo:

   Uskottavat poliitikot ovat 60-lukulaisia! Tämä mörkökin, jokaisellle sattuu pieniä hairahduksia.

   Suomessa on hyin vähän enää hyvinvointiyhteiskuntaa, jouluun menessä menee loputkin tällä oikestopolitiikalla.

   Vihumalaisia ei rajalle tarvita, niiden avulla saadaan vain ruumiita aikaiseksi. Talvisodan ihmekin on ihme vain siinä suhteessa, että muutama ukko ja akka jöi henkiin. Natoon ei liitytä.

   Millä yhteisellä työllä? Kuka tässä työt tekee? Missä ne työt ovat? Ne rahat on suurkapitalistin karttuvalla talletustilillä.Yhteistä venettä Katainen saa joukkoineen soutaa ja opposition pitäisi nauraa rannalla kun salainen sukeltaja-oppositioagentti vetäise tapin pois.

   Urpialsita takaisin ala-asteelle nauttimaan sitä minipalkkaansa!

 8. Aili Nupponen sanoo:

  Niin, toisille annetaan enemmän ja toisille vähemmän, eikä saavutettuja etuja voida leikata!

  • tammikuu44 sanoo:

   Mutta kyllä sitä joka ansaitsee enemmän pitäisi voida verottaaakin suuremalla prosentilla kuin pienitulosta. Ja pääomavero suuremmaksi.

 9. Riikka Söyring sanoo:

  Patriootti kommentoi:
  27.2.2010 20.19 | Muokkaa
  Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa, jonka voi lukea oheisesta osoitteesta:

  (http://keskustelu.suomi24.fi/node/2910748)

  _________________

  Marko Sihvonen päästettiin aamulla poliisin ”huostaanotosta”.
  Kadulla ilmestyi paikalle henkilö joka sanoi olevansa poliisi (nimeltään Aaltonen) ja alkoi töniä Marko Sihvosta kysellen – Meneekö paskat housuun, hä? ja ilmoittaen aikovansa järjestää Marko Sihvosen mielisairaalaan.

  Jos tämä on asiallista käytöstä viranomaiselta Markoa marttyyriksi ja huomiohakuiseksi tituleeranneiden mielestä, niin mitähän mieltä ollaan sitten kun omalle kohdalle sattuu tällainen ”Aaltonen”?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s