Tappajakondomin tuottajalta apua Mannerheim-elokuvaan

Mannerheim-elokuvan käsikirjoitussivu.

Joillakin on tänä lama-aikanakin varaa heittää rahojaan Kankkulan kaivoon. Mies, jolla on omien sanojensa mukaan nenää hyvälle käsikirjoitukselle, saksalainen elokuvatuottaja Harald Reichebner on sellainen. Tai ainakin pelimies, joka ei pelkää.
Hän on valmis rahoittamaan surullisen kuuluisaa Mannerheim-elokuvaa, jossa on samat taide-elokuva ainekset kuin hänen tuottamissa omissa filmeissä kuten Tappajakondomissa ja Nostradamuksessa. Tyylitajuinen herrasmies.

Parastaikaa on suomalaisella näyttämöllä huomattavasti halvempi Mannerheim-kuvaus, helsinkiläisen nuoren Rujo-teatterin tuottama  Mannerheim – eli lapsistasi ei mitään.  Tämä kepeähköllä otteella  ratsastajapatsaaseemme suhtautuva esitys tuo  näyttämölle myös tulevan Mannerheim-elokuvan  höperöivän tuottajan ja ohjaajan, Markus Selinin ja Renny Harlinin. Kriitikko Suna Vuori kuvailee HS:n arviossaan 15.2. näytelmän miehiä  “suurmieselokuvaa suunnitteleviksi lapsekkaiksi idiooteiksi“. Elokuva on  tietenkin tarua, todellisuutta ja teatteria ihmeellisempää. Hinta runsaat 12,7 miljoonaa euroa.

Rahanmenoa eikä elokuvantekoa voi välttää. Kuvaukset alkanevat jo kesällä. Mikäli onnellisia esteitä ei tule, Suomen kallein ja jo ennen valmistumistaan harmaita hiuksia tuottanut elokuva saadaan vihdoinkin esityskuntoon ja pois päiväjärjestyksestä, ensi-iltaa on kaavailtu vuoden 2011 marraskuuksi.

Lämmittelyksi voi käväistä katsomassa teatterissa  Mannerheim- tulkintaa, jossa marsalkka esiintyy kukkamekossa ja oljenvaaleassa peruukissa,  uhoaa muuttavansa Ruotsiin, koska on homo. Erotiikkaa esityksessä ei kaihdeta vaan Stalinin ahterikin on kovilla.

Maailmanpolitiikan arkipäivää ja historiaamme lähikuvassa, erilaisista näkökulmista.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, elokuva, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Tappajakondomin tuottajalta apua Mannerheim-elokuvaan

 1. pasanen sanoo:

  Mitä enemmän rahaa käytetään (perustason päälle) sen mahtavampi spektaakkeli elokuvasta pyritään tekemään. Mitä suurempi spektaakkeli sen kauempana todellisuudesta ovat siinä esiintyvät roolihahmot. Ja sitä suurempi valhe koko elokuvasta tulee. Mutta kai me ihmiset tarvitsemme näitä (?) voidaksemme unohtaa hetkeksi oman pienen, mitättömän ja viheliäisen elämämme.

  Toinen ilmiö näyttää kulkevan näin: ensin tehdään myytti, sitten siihen ärsyynnytään ja aletaan ”pilkata”. Ehkä tämä ilmiö kertoo enemmän ihmisistä kuin siitä ihmisestä, joka on kohteena. – No tässä tuli taas mukakaikkitietävää tekstiä ärsyttävyyksiin asti!

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Mielestäni näitä historian ”sankareita” saa ja tuleekin kohdella kovin kourin, pilkatakin. Sekin on historian tarkastelua uudesta kulmasta, asioitahan olisi voinut tehdä aikoinaan toisinkin. Joku toinen olisi tehnyt niissä housuissa asiat paremminkin!

   Tuolla hymistelyllä joku osa kansasta omii tämän Mannerheiminkin itselleen. Ei edes tunnusteta sitä, että mies johti kansalaissotaakin ja tapatti kymmeniä tuhansia omia kansalaisia. Valkoinen kenraalimme otti kunnian itselleen siitä, kun saksalaisjoukot valtasivat Helsingin.

   Nämä elokuvamaakarit kalastelevat raahaa, ei muuta.

   PS. Miten pääsen yksinkertaisella tavalla sinne blogiisi, herra Pasanen?

 2. maria sanoo:

  Antiikin tarunhohtoiset spektaakkelit olivat kai juuri näitä Mannerheim-tyyppisiä suuruudenhulluja pläjäyksiä.
  Heil Atatyrk (Turkki), meill Mannerheim….vai miten se nyt meni….

  Arjen yläpuolelle ei pääse kuin liioittelemalla; mitä enemmän, sitä kauemmas avaruuteen aatos lentää…

 3. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Ei lennä kyllä kovin korkeallle tällaisen ukon kanssa, jonka ansiot rajoittuvat pelkkään ihmisten tapattamiseen. Ammattimies tietysti siinä.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Mannerheimistä voidaan olla monta mieltä, mutta joku muu olisi saattanut tuottaa sankarivainajia vieläkin enemmän. Renny Harlinin kannattaisi pysytellä vaan mokaamassa merirosvoelokuvia tai tuhertaa pyrotekniikkaroskafilmejä rambo-linjalla.
  Totta helkkarissa jokainen elokuvantekijä tavoittelee rahaa – tai ainakin apurahaa, vanhoista Suomi-filmeistä lähtien. Muuten hommassa ei olisi mitään järkeä.
  Tuo Mannerheimin pilkkausteatteri tuntuu rakentuvan matkimiselle sekä mielikuvituksen puutteelle, ja rahan puutteelle.
  Vainajia on helppo pilkata ja se on mielestäni raukkamaista. Olisiko joku uskaltanut ryhtyä noihin kukkamekkoteatterihommiin marsalkan eläessä?

  • tammikuu44 sanoo:

   Tämä Rennyn homma on sitä samaa propaganda-taidetta, jota tehtiin Stalinin aikana NL:ssa, tosi vastakaisen aatesuunnan nimissä. Kummassakaan ei ole paljon kehumista. Porvarillista paskataidetta siis suurella rahalla.

   Rahaahan elokuvan tekemiseen tarvitaan, tottakai, ihmettelen vain kuinka herkkäuskoisia ihmiset voivat olla: kuka yleensä voi uskoa, että ulkomailla ihmsiä kiinnostaisi saksalaista hakaristimiestä suudellut ratsastajapatsas. Nykysuomessa peruskoulun köyneistä reilusti alle 50 prosenttia ei edes tiedä, kuka sellainen Mannerheim on ollut.

   Kysyt, että kuka olisi uskaltanut pilkkakirveellä lyödö marsalkan aikana. Siinäpä se marsalkan aikaisen yhteiskunnan heikkous palastuukin: kukaan ei saanut eikä uskaltanut ajatella tosin kuin valtaapitävät. Usein töllaista järjestelmöää kutsutaan diktatuusiksi.

   ( Kuolleissa valtiomiehissä pilkka kohdistuu miehen/naisen toimintaan, ei itse ihmisolentoon. – Aika ryöpytystä on saanut niin Stalin kuin Hitler.)

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  Mitä mieltä muuten olet Tammikuu44 telkkarin Venla-gaalassa toisiaan nuoleskelleista lesboista Mariasta ja Kristiinasta. Mannerheimin perillisiä vai?
  Tai Kekkosesta, joka pussaili ryssiä sen kuin kerkesi, ja pidetään jonakin suurmiehenä?

  • tammikuu44 sanoo:

   Pussailla tässä maassa saisi kyllä enemmänkin ja Kekkosen ryssien pussailukin on parempi kuin tykillä ampuminen, vaikka sillä suorat vaot saakin.

 6. maria sanoo:

  Mitä ihmettä! Ovatko Maria ja Kristiina lesboja; voi että!
  Karsee oli tyttöjen provokaatio ja kaikki provosoituivat, oitis!
  Miksei käyttäisi halpaa keinoa nostattaa omien ohjelmiensa katsojalukuja, jos siihen hyvä mahdollisuus tarjoutuu. Tällasta on huomiotalous!
  Sarasvuokin on nyt siellä Vancouvverissa heiluttamassa klappujaan Virpille, joten kotimaan kamara on jäänyt naisten hoteisiin, meinaan tän huomiotalouden osalta. MIES (lue: Sarasvuon Jartsa) kun on puolustamassa maamme kunniaa leidinsä assistenttina.

 7. maria sanoo:

  Mitäs tuolla tarkoitat? Jos tarkjoitat Jari S:ta, niin ei Jari mitätön ole; älykäs sompailija, hei, SOMPAilija…
  Mitätön mies voi olla niin mitätön, että muuttuu näkymättömäksi. Kuten monet naiset joutuvat tavallaan olemaan koko ikänsä/ vrt. burkan käyttöpakko ja vastaavat ”tavat”, joita rajusti patriarkaatisissa yhteiskunnissa harjoitetaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s