Yleen uutta tehokkuutta: johtoon mies, joka kampaa tukkansakin kerran päivässä

"En ihmettele ollenkaan Nokia-taustaisen miehen valintaa Ylen johtoon, itsekin olen todennut Nokian kumisaappaiden oivallisuuden kotiaskareissa talvellakin" toteaa mynämäkeläinen kokenut ihmissuhdetoimintamies lumenluonnin lomassa.

Helmikuussa Intiassa näpätyssä uutiskuvassa  Lauri Kivinen -niminen mies asettelee viittaa Matti Vanhasen hartioille. Joku Nokia Siemens Networksin ihmissuhdemies siinä pokkuroi uuden tutkimuskeskuksen avajaisissa.

Nyt helmikuun loppupuolella joku Lauri Kivinen, suhdetoimintamies Nokia Siemens Networksista, valitaan Ylen toimitusjohtajaksi. Mikael Jungner heitetään sivuun kuin käytetty käsipyyhe, mies jää tukka pystyssä ihmettelemään. Ihmettelevät monet muutkin. Poliitikoista esim. kokoomuksen Lyly Rajala kommentoi (19.2. TS) Jungnerin syrjään sysäämistä ytimekkään rahvaanomaisesti:
– Terveisiä perseestä!

Syyttävä sormi osoittaa väkisinkin keskustan perinteisen tyhmää miestä, Timo Kallia; lautakasahan siellä kummittelee, kitkeryys ja katkeruus, joka on hautunut pääministeripäässä. Valinnan jälkeen, jossa demokratialle näytettiin keskisormea,  Eero Heinäluoma (sd) puhisee kuin veturi:
– Harvinaisen tyylipuhdas poliittinen ajojahti. Ylen hallitus on lähtenyt Kallin aisankannattajaksi.
Kaikki ovat tyytyväisiä Jungneriin, myös Ylen hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo, joka kuitenkin kehuu Kivisen laajaa johtajakokemusta, yhteiskuntasuhteita:
– Hän on fiksu, miellyttävä ja herkästi hymyilevä.
Rahvas tuskin huomaa muuta eroa kuin sen, että Jungnerista poiketen Kivinen kampaa tukkansa. Hiuksenhieno mutta merkittävä ero. Poliitikot päivittelevät, jotkut nyökyttelevät, kylmäksi ei jää kukaan.

Sitten tänään (20.2. HS) jotain uutta. Rajumpaa tavaraa kuin yksi lautakasa: Kivinen on epäilyttävä  ihmisoikeus- ja sananvapausaktivistien  mielestä, sillä 2008 Nokia möi Iraniin puhelinten kuunteluun soveltuvan valvontakeskuksen osana gsm-verkkoa. Iranin vaaleissa sitten sattui kaikenlaista mm. ihmisten tietojen urkintaa internetistä ja puhelimista.

Kirjailijoiden sananvapausjärjestö Penin Suomen osasto puheenjohtaja Lauri Otonkoski jyrähtää:
– Ei Ylen  johtaja voi toimia urkinnan edistämiseksi ja sananvapauden rajoittamiseksi!

Heidi Hautala, ihmisoikeuksien puolustaja sanoo:
– Mitä todennäköisemmin Nokia-kauppa on ollut omiaan siihen, että Iranissa pidätetään, kidutetaan ja teloitetaan oppositioaktivisteja.

Lauri Kivinen, tämä ihmissuhdeasiantuntija, sanoo, että kaupankäynti on rauhan paras tae. Kimmo Sasi vanhana kettuna ei ole tietävinään mitään, Tuulikki Ukkola tukee Kivistä, mutta toteaa, että Nokialla on huono maine henkilöstön keskuudessa…

“… polkata täytyy polkkaa, laukata laukkaa, ei ole tolkkua millään, ei ole tolkun tolkkua…”, sanovat perunat kattilassa.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, ihmissuhteet, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, televisio, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Yleen uutta tehokkuutta: johtoon mies, joka kampaa tukkansakin kerran päivässä

 1. pasanen sanoo:

  Suomalainen ”management by perkele” on taas kokenut kovia Ruotsissa: Koponen sai potkut, vaikka Soneran asiat ovat olleet tehokkaassa hoidossa. Tyylistä vain ei pidetty. Jungerin epäautoritaarinen johtaminen ei tyydytä puolestaan Suomessa: pitäisi laittaa toimittajat aisoihin. Jungerilla olisi varmaan kysyntää Ruotsissa. Jungerin ja Koposen olisi voinut vaihtaa päikseen, jos olisi tiedetty vähän aikaisemmin…Kivinen on ehkä pintasiloiteltu painos perinteisestä: management by pelkele.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Sano mun sanoneen, että tämä Koponen näyttää johtajantaitonsa siten, että Ylestä alkaa saada useampikin työntekijä kenkää. Se on näiden ”luovien” johtajien ainoa tapa uudistaa ja panna talous kuntoon.

   Tunsin kerran niin rohkean luovan johtajan, että se saneerasi itsensäkin ulos firmasta!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Turhaan Jungner ja hänen vaimonsa ruikutelevat iltapäivälehdistössä kovaa kohtaloaan. Ei Mikael puille paljaille joudu. Hänelle on tehty jo 20 työtarjousta. Ihan hyvä vaihtaa pääpelleä Ylessä.
  Ihan varmasti jokunen yleläinen saa ennen pitkää kenkää, kuten sai Jungnerinkin aikana. Siitähän hyvä johtaja nykyisin tunnetaan. Eikös muuten tämän Miitta-tädin pikku mussukan aikana Ylen lupamaksutkin ole päätetty muokata ihan persiilleen?
  Ja on Ylessä ainakin telkkarin puolella varaa vähentää porukkaa jatkossakin, kun katsoo sen tasotonta ohjelmarakennetta, johon parhaat ohjelmat tuottavat yksityiset firmat.
  Parasta on, että uutta pomoa ei valittu poliittisin perustein, sillä demarien aikakauden saavutukset on jo katsottu.
  Mielenkiintoista todeta miten tämä uusi mies mokailee. Vahinko, kun Ylen johtoon ei valittu jotain järkevää naista.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Tämä jos mikä on poliittinen valinta: kostoa Vanhasen lautakasapuoluuen puolesta johtajanaan totinen torvensoittaja Timo Kalli.

   Jos mies on Nokialta ja suhdetoimintamies, niin Ylen tie on Nokian tie: tuotanto siirretään intiaan ja aloitetaan irtisanomiset heti. _

   Joku järkevä nainen olsi totta totiesti pakallaan!

 3. Nils-Åke sanoo:

  Tietääkö joku arvoisista kommentoijista mistä sana Nokia alunperin tulee ja juontuu?
  1930-luvulla nokialainen tarkoitti poliisin pamppua ja nyt nokialaisuus on jonkinlainen hurmosliike.
  Minulle nokialaiset tarkoittivat kumisaappaita ja autonrenkaat olivat myös nokialaiset.
  Mutta mistä siis tämä sana alunperin juontuu?

 4. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Siellä Tampereella päin on paikkakunta nimeltä Nokia. Kelpaako selitykseksi?

  Tuo oli mielenkiintoinen tieto, että ensimmäiset nokialaiset olivat poliisin kumipamppuja. Mutta hurmoksen omaista tämän kännykkänokialaisuuskin on. Työntekijät eivät kuitenkaan oikein osaa arvostaa Nokian henkilöstöpolitiikkaa, tämä on yhä usemmin tullut esille varsinkin nyt laman aikana, kun väkeä vähennetään.

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Nokian alkuperäinen tehdas sijaitsi Nokialla, vai mitä Nils-Åke?

  Eikö sitoutumaton johtaja ole yhtä hyvä kuin punaisen jäsenkirjan omistaja?

  Lautakasajupakka oli ala-arvoinen juttu, ei täytä kriittisen journalismin vaatimuksia. Junger kohdisti poliittisen ajojahdin ison kihon perään, kävi kuten Anneli Jäätteenmäelle kun hyppäsi Paavo Lipposen silmille…

 6. maria sanoo:

  Sitoutumaton? Poliittisesti ja muodollisesti ehkä, mutta tiedossahan että esim. kepu ja kok viihtyvät mielellään yritysmaailman isojen kihojen lähellä eli ovat ilma jäsenkirjaakin ”veljiä”.
  Joku (oliko se Harakka) ihmetteli, että nyt sanottiin haluttavan jotain uutta ja ihmeellistä, mutta kivinen valittiin kuitenkin toistaiseksi voimassa olevalla työsuhteella eli eläkevirkaan, jos vaan haluaa.
  Jugner on ritisriitainen persoona, ehkä liian terävä ja avoin, mutta ei ainakaan saamaton. Paha mennä silti sanomaan mitään kun on vain julkisen tiedon varassa.

 7. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Kyllä tässä on selvästi kysymyksessä poliittinen ajojahti ja Vanhasen lautakasa, jota sitäkään ei ole loppuun asti tutkittu.

  Jollain lailla uskon kuitenkin näihin journalisteihin siinä mielessä, että eivät ne ihan tuulesta tempaa niitä juttujaan. Muistaako joku vielä sitä vuosien takasta hiihtäjien dopig-juttua. Nythän on selvinnyt, että kaikki, mitä jutussa väitettiin, on totta -ja ennemmänkin!

 8. pasanen sanoo:

  Ennen nokialaisella pamputettiin juoppoja, nyt modernimmalla nokialaisella urkitaan toisinajatteljoita Iranissa ja pistetään vankilaan, jossa heitä voidaan sitten pamputtaa sillä vanhalla nokialaisella. Kyllä nokialainen on paras mahdollinen valinta Suomen kurittoman mediamaailman johtoon!

  • tammikuu44 sanoo:

   No, nyt tuli asiaa, pitää olla kokonaisnäkemys Nokiastakin. Historia ja nykyaika yhdistyvät! Nokia-kumisaappaisista ukoista voisi tehdä hauskoja puutarhatonttuja pihoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s