Hyvä ja hyödyllinen design-tuote

Aito design-tuote. Tämän nutun on neulonut mynämäkeläinen diakonissa Sanna Jalonen.

– Hyvä Suomi, huudahti Munnuisten Martta-muori kiikkustuolissaan lukiessaan aamun lehdestä, että Helsinki oli valittu maailman design-pääkaupungiksi.
Muori alkoi innoissaan  tapansa mukaan tavailla kulttuurisivua tarkemmin. Jutussa kerrottiin, että Suomessa on jo nyt globaalisti menestyneitä design-yrityksiä kuten Nokia. Tämä tieto lisäsi Martta-muorin intoa. Muutama suunnittelija tunnetaan ulkomailla asti. Tämä kaikki ja paljon muuta 15 miljoonan euron hintaan,  muori tavaili ja muisti samassa Aalto-vaasinsa, lupasi pyhästi mielessään etsiä sen yläkomerosta, jonne oli design-maljakkonsa vuosia sitten kätkenyt pois silmistä.

Muori iloitsi vielä lisää siitä, että projekti tuo työpakkojakin, kun muotoilukoulujen liikaa valmistaneet oppilaat saavat ulkomailta töitä. Ja muori huokasi onnellisesti, kun luki, että design voitaisiin ottaa huomioon terveyskeskusten palvelujen, viihtyvyyden ja tilojen parantamisessa.
– Se lyö siis hyvin yksiin peruskuntayhtymän sosiaali- ja terveyshuollon yhteistoiminta-alueen muodostumisen kanssa, Martta-muori huudahti, design-ympäristössä jaksaa vanhakin odotella pitempään, vaikka matka pitenisi ja hoito huononisi!

-Jaa-a, mikäpä tässä on elellessä design-Suomessa, ei aina kannattasi olla niin negatiivinen ja kateellinen, Martta-muori höpisi ja tarttui kutimeensa.
Näiden loistavien design-näkymien rinnalla Martta-muori tunsi kuitenkin hiukan itsensä mitättömäksi kutomuksineen. Kutoi kuitenkin omaa design-tuotettaan, nuttua vastasyntyneelle. Eläke nyt sen verran antoi myöten, että sai langat muutamaan Nuttu-projektin nuttuun, joita oli jo 10 000 lähetty Etiopiaan synnytyssairaaloissa jaettavaksi keskosvauvoille.

Martta-muori unohti Aalto-maljakon yläkomeroon kutoessaan, tunsi iloa. Onnea kutoessaan pientä nuttua, joka pelastaa lapsen elämälle. Ajatteli lasta. Ja äidin hymyä.
——-
Neulomisohjeet ja tietoa Nuttu-projektista http://www.tuppurainen.fi

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, luterilainen kirkko, mynämäki, politiikka, vanhukset, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Hyvä ja hyödyllinen design-tuote

 1. pasanen sanoo:

  Tuosta tuli mieleen tämän aamun ulkomaanlehtikatsaus radion ykköseltä, kun Jertta Blomstedt kertoi ranskalaisesta kirjailijasta, joka haki työtä ammattitaidottomana ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Elintasokerroksellisuutta järkyttävämpää lienee se asenneilmasto, jossa hän eli tuon ajan. Katsaus ei ollut vielä kuultavissa uusintana, mutta varmaan lähiaikoina.

  • tammikuu44 sanoo:

   Pitääpä tarkkaila. Olen itsekin löytänyt radion uudelleen, kun huomasin että sitä voi kuunnella netissäkin.

   Koiranelämää ei kukaan haluaisi kokea. Ehkä jonkun lammaskoiran, saisi haukkua lampaita.

 2. Hanna sanoo:

  Sinäpä löydät mielenkiintoisia aiheita. Lähetin viime kesänä pienen pinon noita paitoja sinne Afrikkaan ja sain paluupostissa kauniin kiitoskortin. Sain tyydytetyksi kutomishimoani ja lankavarastoja taas vähän pienemmiksi. Nyt voin ostaa taas itselleni uusia lankoja, kun olen hetken aika saanut tuntea olevani hyvä ja lähimmäisistä välittävä ihminen…

  • tammikuu44 sanoo:

   Tämä on mielestäni tosi hieno projekti. Eikä siinä ole mitään häpeämistä, että tuntee itsensä hyväksi ihmiseksi, jos kutoo muutaman nutun. Kutoja on hyvä ihminen!

   Osaisikohan sitä itsekin?

 3. maria sanoo:

  Ostin tänään kirppikseltä pari virkattua liinaa ja yhden muun virkkaushärdelin. Kotona samanmoisia on jo useita; ajatuksena on ”tuunata” näistä jotain: ehkä kesälaukkujen koristeiksi tai baskereihin. Enpä vielä tiedä, mutta ajatus itää.
  Nutun virkkaaminenkin olisi mainio haaste! Käsillä tekeminen on heinoa ja siitähän tulee designeä, vaikka ei juuri edes yrittäis….

 4. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Ja tulis oikein hyvä mielikin, jos vaikka sellaisen nutun kutoisi. Pannaankos käyntiin kilpailu, kumpi onnistuu vääntämään sellaisen mekon?

 5. maria sanoo:

  Virkkaaminen on enemmän mun lajini; voihan jonkinlaisen nutun virkatakin, mutta mitä sille sitten tehdään? Lähetetäänkö se jonnekin keräykseen?

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Neulomisohjeet-sanaa klikkaamalla tai sitten siitä osoitteeesta hakemalla löytyy osoitekin ja muuta ohjeet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s