Turkulainen Orava parsi Beckhamin akillesjänteen

Mynämäkeläismies ihmettelee jalkaansa, joka on ollut vuosikausia kipeä eikä ole tuonut ainoatakaan fania.

Ei ole koiraa karvoihin katsominen. Mies voi olla kuuluisa jalkapalloilija ja silti ruma. Miehen pitääkin olla naama ruvella, jos on maailman paras jalkapalloilija. Mies voi istua  mustan Mersun takaistuimella pipo silmillä akillesjänne katkenneena, astua ulos naama irvessä kivusta ja saada teinitytöt huokailemaan puolirampanakin, jos on David Beckham.

Suomi on nyt tullut kuuluisaksi Beckhamin akillesjänteen katkeamisen  vanavedessä. Ympäri maapalloa leviää kuvia tästä megatähdestä, jonka autoa piirittävät innokkaat ihailijat. Turku pääsi yhdellä onnenpotkulla maailmakartalle, Beckham on nyt kävellyt kyynärsauvoineen Louhi-parkkihallin läpi! Katkeamispisteessä oleva Myllysilta jää tämän akillesjänteen rinnalla toiseksi. Onhan jänne sentään katkennut kokonaan, Myllysilta ei.

Nyt minäkin olen huolestunut ja murheissani, kun aavistelen, että kyseinen jalkapallonpotkija ei pääse potkimaan palloa MM-kisoihin. Potuttava paikka. Akillesjänteen ansiosta nyt tiedän senkin, että miljoonat fanit seuraavat tämän miehen pipomallistoa ja miten tukka on kammattu.

Nyt tiedän, että vaimo Victoria on huolissaan. Tiedän, että Beckhamin yksityiskone laskeutui Turun kentälle 15.45 ja klo 16.26 ensimmäinen musta Audi saapui parkkihallin eteen. Tiedän, että miehen vasen nilkka oli tuettu mustalla jalkatuella.

11-vuotias kiltti pikkupoika on odottanut monta tuntia saadakseen nimikirjoituksen. Ei saa. Lentokentällä odottelee koneen laskeutumista äiti ja kaksi aikuista tytärtä lumihangessa. Satoja nuoria kyttää Mehiläisen edessä ja sisällä kännykkäkamerat valmiina. Kaikki ovat onnellisia vaikka eivät näekään mitään.

Arvostetut sanomalehdet repivät jalkapallomiehestä juttua sivutolkulla, kertaavat miehen pelihistorian ja nuo Turun tapahtuman olemattomat faktat. Televisio on paikalla ja sama otos, jossa  näy mitään, nähdään jokaisessa uutislähetyksessä.

Ehkä joku tässä hässäkässä alkaa arvostaa statistiakin, ortopedi Sakari Oravaa, joka operoi onnistuneesti puolijumalan jalan.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, urheilu, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Turkulainen Orava parsi Beckhamin akillesjänteen

 1. pasanen sanoo:

  Epäjumalilla on jumalaton kysyntä!
  Kyllä puolirampa bussikuski saa känkätä kauan ennen kuin pääsee operoitavaksi, vaikka nilkka on sellaisessa kunnossa, että aina vihloo, kun pedaaleita painaa. Mutta nämä julkkismulkkikset ne hurahtaa jonossa huippu-urheilijan vauhdilla kärkeen. Toivottavasti hinta edes on sellainen, että siitä saa niin paljon verotuloja, että se riittää jononpurkajalääkärin palkkaukseen vähintäin vuodeksi.

 2. tammikuu44 sanoo:

  Tämä Mehiläinen on yksiyissairaala ja Orava omistajia, ja kuulemma vastaanotto ainakin Roomassa ja Madridissa. Sai mies mainosta ympäri maailmaa. Eikä mainoskulujakaan tullut yhtään, päinvastoin. Kaipa Beckhamilla on varaa maksaa yksityissairaalan hinnat mukisematta.

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Uskomatonta, miten jotain ränsistyneen näköistä potkupalloilijaa lähdetään ahdistelemaan porukalla vaikka sen jalkakin on kipeä. Porukkaa tulee paikalle kuin körttikansaa suvijuhlille, vaikka potilas ei potki eikä laula.
  Shown tähti tässä ruljanssissa on kuitenkin luotettavan lääkärin maineen hankkinut ortopedi Orava. Kova juttu, että potilas lensi lääkärin luo eikä päinvastoin.
  Taisi Oravalla olla taviksien leikkauslista sen verran täynnä, että ylirikastunuttakin potilasta hoidettiin hänen ehdoillaan.
  On muuten sharmantti herra tämä Orava.

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Kuinkahan ränsistynyt mies mahtaa olla tässä eläkeiässä? Kyllä Orava sharmissa potkupalloilijan voittaa mennen tullen. Sitäpaitsi kästyölläkin rikastuu, eikä se oli niin vaarallista kuin urheilu.

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Mutta entäs Beckhamin vaimo, Victoria Beckham, josta iltalehdet kirjoittavat lähes joka viikko ellei joka päivä? Aluksi ajattelin että kysymys on prinsessa Viktoriasta, mutta kun lukaisin juttuja, selvisi, että kysymys on tämän kuuluisuuden ja jalkapalloilijan vaimosta. Kaunis on vaimo ja kuuluisa hänkin, en vain ole lukenut tarpeeksi hyvin, että ymmärtäisin sen, miksi hän on niin kuuluisa, vai onko syynä aviomiehen rahat?

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   En minäkään tiennyt, miksi tämä Voctoria niin kuuluisa on. Mutta miehenipä tiesi: on laulanut joskus takavuosina jossain tyttökuorossa.

   Raha tietysti kaunistaa aina.

 5. maria sanoo:

  Viktoria on pop-tähti ja muoti-ikoni, kertovat lehdet. Kälppeän naamarinsa hän kätkee tyylilleen uskollisena isojen mustien lasien taakse. Vaatteet ovat laadukkaita, mutta vaatehenkari kuin kuivan kesän oravalla ja sääret kuin mullasta pestyt jorinin juuret, luiset tikut.
  Muttaa maallista mammonaa käärivät kovasti kuulemma molemmat, sekä palloilija että tämä hänen rouvansa.
  Urheilijat ja Hollyvood-tähdet ja mallit ovat totta tosiaa nykyajan epäjumalia, joiden rikastumistakaan enne paheksu, mutta annas olla jos naapuri hankkii paremman ruohonleikkurin, johan alkaa sapettaa….

  • hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Mutta ei se luuviuluus vanahoja akkoja auta. Lenita on siitä malliesimerkki: vanaha sotaratsu on vanha sotaratsu. mallintyöt menee kyllä nuoremmille. Vanhaa kantturaahan huimaa!

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Maria! Onkos sulla säärissä liian vahvat pohkeet? Mulla on on hyvät sääret, mutta sellut tuppaavat kerääntyä persuksiin.
  Mitä tehdään, että meistäkin tulisi viktorioita?
  Pitäiskö iskeä kesällä joku paikallisen puulaakisarjan potkupallotähti? Seurataan vaan niitä ukkoja, jotka vähemmän hengästyvät. Niillä voi olla vielä käyttöä. Hankin hiljattain isot aurinkolasit omilla vahvuuksilla.
  Vai kasvatetaanko vaan jorinin juuria?

 7. hymyilevä eläkeläinen sanoo:

  Kaisa-Maria kaivaa vaan virsikirjan esille ja menee Kultaisen iän kerhoon !

 8. Paluuviite: kansalaistottelematon « unkuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s