Joitko kuravettä päälle? – Nyt Hyvää Pääsiäistä ja mämmiä!

"Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle!"

Nykyaika on niin huonoa, että lehtien aprillijututkin ovat uskomattoman huonoja. Ovatko toimittajien päät huonontuneet? Ainakin päät ovat  erityisen kovilla nykyaikana.

Kukaan ei usko aprillijutuksi, jos kirjoittaa pankista, joka tekee konkurssin. Sehän on täyttä totta, lapsikin sen tietää. Jos kirjoittaa, että rakastettu kansanedustaja oli poliisikuulustelussa 10 tuntia, se on täyttä totta. Jos räväyttäisi, että kirkonmiehet ovat pahimpia pedofiileja, on se täyttä totta. Nykyään täytyy uskoa sekin, että vanhaa luotettavaa Suomen Postia ei ole. On Itella, joka alkaa avata ihmisten kirjeitä ja lähettää niitä sähköpostina. Muutamia vuosia sitten olisi ollut tosi mojova aprillipila!

Niinpä ei kunnon sillin syöntiä ja kuraveden juontia oikein enää voi harrastaa, sillä lehtien tarjoamat oikeat aprillipilat ovat tylsiä, niihin ei usko kukaan. Turun Sanomat tarjosi liikennemerkkiuudistusta, joka tehdään maahanmuuttajia ajatellen. No, menettelee, mutta vaisu. Kuopiossa tietysti vaihdetaan taas kerran Veljmies-patsas jonkun hämärämiehen patsaaseen, Lahdessa samoin Hakkapeliitta-patsas Jari Litmaseen.

Yksi kyllä löytyi: paikallislehti Vakka-Suomen Sanomista Harri Suomalaisen tyylikäs juttu Vehmaalla sijaitsevan vanhan meijerin muuttamisesta maitokylpyläksi. Kuvakin oli osuva:  kuva meijerin edustalla tönöttävistä muutamasta tunnetusta kuntalaisesta, keskellä  jokapaikanhöylä Ilkka Kanerva. Juttu etenee hienovaraisesti esitellen mm. hoitotarjontaa suola-sokeri-kuorinnasta ja Ramseksen tömäyksestä kaneli-hyla-maitokäsittelyyn. Vasta loppupuolella lukija hoksaa ja joutuu hörppäämään kuravettä päälle. Kippis!

Eipä silti, päivittäin sanomalehtien otsikot tarjoavat jatkuvaa aprillipäivää. Kuka uskoisi vaikka pitkänperjantain TS:n otsikoita todeksi. Ainakin jos jättää lukemisen pelkkään otsikkoon, voi syntyä outoja mielikuvia:

Yrittäjä haluaa itselleen jätteet, joiden pimittämisestä häntä epäillään

Itselleen rauhoittavia kirjoittaneelta lääkäriltä peruttiin lupa

Kuolema annettu ammattilaisille

Kananmuna pähkinänkuoressa

Mikä tahansa noista voisi pitää sisällään mojovan aprillijutun. Ollaan tarkkoina, ettei meitä jymäytetä vielä aprillipäivän jälkeenkin; Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle!

Sitten lammasta uuniin ja Hyvää Pääsiästä!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, Mediamaailma, mynämäki, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

20 vastausta artikkeliin: Joitko kuravettä päälle? – Nyt Hyvää Pääsiäistä ja mämmiä!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Minusta lähes pahimpia pilojen laskijoita ovat nykypoliitikot, jotka puhuvat ”puutaheinää”.

  Oikein maistuvaa lammaspaistia ja mämmiä Hymyilevä!

 2. maria sanoo:

  Mitä kummaa, eikö se ollutkaan aprillijuttu, että sitä Turun notkosiltaa yritetään nostaa ilmapallojen avulla vai oliko TS:ssä kaksi aprillijuttua…. Kumpi siis oli kirjoitettu todesta otettavaksi; tv-uutiset ainakin mainitsi sen ilmapallojutun, joten hei, oliko se liikennemerkkijuttu mamuille sittenkin ihan oikea juttu.
  Hymyilevä, tässä sulle nyt pähkinää purtavaksi; mikä on totta ja mikä ei. Oletan, että kaivat esiin sisäisen tutkivan jurnalistisi ja selvität tämän dilemmanoloisen probleeman hetimiten.
  PS. Löytyyköhän tänä pääsiäsenä se piilotettu muna vanhasta karvahatusta?

  • tammikuu44 sanoo:

   Tämän päivän Hs:sta ymmärsin niin, että se ilmapallojuttu oli ihan tosijuttu eli ne ilmapallot oli siellä oikeesti eli se oli jonkun Turku 2011 -säätiön tempaus eli siinä mielessä aprillijuttu. IDEARIKKAAT TURKULAISET KULTTUURIPÖLÖT YRITTI NOSTAA MUKA SITÄ SILTAA ILMAPALLOJEN AVULLA, MUTTA EIHÄN SE TIETENKÄÄN NOUSSUT.

   Hesarin uutisen mukaan on muka joskus yritetty tai ajateltu nostaa uponneita laivoja meren pohjasta samanlaisella menetelmällä viemällä ilmaa laivan ruumaan.

   Tämä hassunhauska tempaus on hauska aprillipila, jonka takan on ohjelmajohtaja Suvi Innilä Turku 2011 -säätiöstä. Viestintäpäällikkö Sara Malilan mukaan säätiö on saanut jo lukuisia kyselyjä menetelmästä eri puolilta maailmaa. Kaukaisin kysely on tullut Pisasta.

   40 ilmapallon voimalla siltaa ei kuitenkaan ole saatu oikaistua.

   Ei siis mitään hätää vaikka luulitkin sitä aprillipilaksi mitä se oikeasti olikin, muualla maailmassa on paljon pöhköpiäkin kuin sinä tai minä.

   Vanhaa karvalakkitapaa täytyy noudattaa!!!

 3. maria sanoo:

  STT:n jutuissa on mainutti TS:n aprillipilaksi juuri tuo ilmapallo”puhallus”. Onko tästä tehtävä se johtopäätös, että siellä on käsitetty asia samoin kuin minä sen tulkitsin. Mikä tässä enää auttaa kun ei tosiaankaan erota enää pilaa ”oikeasta”.
  Mutta niinhän se on, kuten nerokkaat Pahkasian huumorimiehet, Parteskoi ja Ruusuvuori, sen sanoivat; Pahakasikaa ei enää tarvita, koska ”ne tekevät sen itse”.
  Voi aikoja, voi tapoja! Pääsiäisiloa jokaiselle! Totisesti hän on ylösnoussut….
  PS. Kävin Turussa ke ja tulin pois kiirastorstaina. Tuomiokirkossa poikkesin ja sytytin kynttilän toivoen että se JOKU, joka on SALATTU, voisi olla, jos suinkin mahdollista ja kiireiltään joutaa, kaikille ihmisille ja muille elollisille ARMOLLINEN.

 4. SIS sanoo:

  Miten niin lopussa töksähti?! Osakekauppa käy kiivaana. Ennakkovarauksia vastaanotetaan suuren kysynnän vuoksi Vehmaan kirjastossa. Varsinainen vakkasuomalainen menestystarina.

  • tammikuu44 sanoo:

   No, jos näin on, niin muutama osake tännekin!

   Ei se mitenkään lopussa töksähtänyt, syntyi vain pieni epäilys lukijan mielessä, että aika uskomatonta.

   Hyvää pääsiäistä!

   • SIS sanoo:

    Hyvää pääsiäistä sinnekin. Harvoin on ollut näin hauskaa yhden uutisen jäljiltä. Sais olla vähän useammin aprillia, niin juotais hymyssä suin kuravettä päälle. Voi hyvin ja pidä kynä terävänä!

 5. Hirlii sanoo:

  Hyvää pääsiäistä ! Nuo viimeiset kuravesihörppäykset ne vasta mainioita olivatkin.

  Mutta tänään oli TS:ssä otsikko joka sai myös ihan muunlaiset mielikuvat liikkeelle kuin mitä jutussa varsinaisesti oli: ”Tuomari Nurmio kummastelee Turun ja ELY-keskuksen suhteita”.

  Tuli mieleen vain yksi Tuomari Nurmio, joka varmaan voisi tehdä biisin ko. aiheesta. Kyseessä oli kainalojuttu Turun toriparkki suunnitelman asemakaavasta, joka useimpien kaupunkilaisten riemuksi meni nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa. koska riittäviä selvityksiä ei ole tehty.

  Ollaan tarkkoina ettei meitä jymäytetä … ;)

  • Siis tarkkana kuin porkkanat! Joskus tuntuu, että toimittajat tahallaan sommittelevat kummallisia otsikkoja, että lukijan mielenkiinto heräisi!Muistan kun vuosia sitten ranskalainen kirjailija, jonka nimi on Saint-Joan Perse (totta!) sai Nobelin. Turun Sanomissa kulttuuritoimitus otsikoi tylysti: Perse sai kirjallisuuden Nobelin.

 6. maria sanoo:

  Hymyilevälle: En käynyt torpassanne, koska olin vain kyytiläisenä. Kävin katsomassa Last Calls-nimistä trelaista bändiä, joka soittaa hienoa musiikkia; helisevää ja vivahteikasta jatsahtavaa poppia tai miten sen nyt määrittelisi, vaikutteita mm. elokuvamusiikista/ vrt. Morrigone. /en o varma, miten kirjotetaan toi M./
  Trelaiset sanoivat, että on tää Turku ihmeellinen paikkakunta; ”ihan kuin ulkomailla olis”.

 7. Kaisa-Maria sanoo:

  Meillä päin sanotaan, että ”mikäs on oll Turus kihlois ja vähä juovuksis”.
  Munarikasta pääsiäistä ja maukkaat mämmit!

 8. Nils-Åke sanoo:

  Kyl määki Turuss.
  Kaksi paimiolaista tyttöä jutteli keskenään. Toinen kysyi, että oletkos ollut koskaan poikien kanssa niin.
  Tähän toinen, että en ole. Paitti kerran kyll Turuss.
  Ja siihen se toinen vastasi, että kyll määki Turuss.

 9. Voi, voi sentään…. pääsiäisrieha saa alkaa vasta puolenyön jälkeen, eikä saa salaa naukkaista makeaa pääsiäsviiniä sitä ennen, Nils-Åke, ei Turuss eikä Mynämäess! Tai anakin vain kohtuudella…

  Muuten: pääsiäisyön jumalanpalvelus näyttää tulevan Uspenskin katedraalista.

 10. Nils-Åke sanoo:

  Niinhän se alkaa!
  Nimittäin pääsiäisyön liturgian televisiointi. Se vaan on niin myöhään, että en aijo katsoa muuta kuin kenties alun.
  Ennenvanmhaan ainoastaan ortodoksinen kirkko vietti pääsiäisyön liturgiapalvelusta nimenomaan yöllä ja katolinen kirkko otti tämän tavan vasta Vatikaanin toisen konsiilin päätöksellä eli vuonna 1963. Sitä aikaisemmin katolisessa kirkossa oli ainoa yömessu jouluna, jolloin pappi luki 3 messua perälläin. Vain ensimmäisessä oli seurakunta mukana, kahdet seuraavat pappi luki yksin, vain messupalvelijan avustamana.
  Käytän tässä nyt tilaisuutta hyväksi ja toivotan kaikille hyvää pääsiäistä.

 11. Kiitos, hyvää pääsiäsita sinullekin, en minäkään aio kuin alunkatsoa siitä yöpalvelusta. Odottelemme Kalle-poikaa tulevaksi: käy kotona jouluna ja pääsiäisenä sentään.

 12. maria sanoo:

  Muista sitten piilottaa se pääsiäismuna sinne karvahattuun, ettei Kalle koe traumaattista pettymystä. Terveisiä Kallelle, toivoo MUMMI!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s