Ei tässä mitään Itellaa tarvita!

Mihin me näitä pönttöjä oikein tarvitaan?

Älkää ihmiset lähettäkö tulevana jouluna yhtään joulukorttia! Lähetetään omasta tietokoneesta kukin omat korttimme. Ei tässä mitään Itellaa tarvita. Säästyy postimerkeissäkin. Joutavat romukoppaan mokomat merkit. Menneen talven lumia myös kirjeiden lähettely.

Kuinka paljon turhaa liirum-laarumia on Suomessa postin kautta lähetelty rakkauskirjeinä, joita joskus löytyy mummojen tyhjistä suklaarasioista tai punaisella silkkinauhalla sidottuna nipuksi mummokullan jäämistöstä. Niitä sitten on joku kolmannen polven tunneköyhä lukenut hirveästi hihitellen.

Suomi on niin edistyksellinen maa, että kirjeetkin avataan Itellan toimesta ja lähetetään sähköpostina. Ennen vanhaan olisi puhuttu kirjesensuurista, nyt puhutaan palvelusta. Eihän palvelua voi olla sellainen, joka ei kilauta kilkkuja kirstuun. Itella sen tietää: syrjäseuduille ei kannata postia kantaa. Sivutuotteena Itella saa kätevästi tyrehtymään kaikenlaisen kanssakäymisen syrjäseutujen mummujen ja pappojen kanssa: bisneksen teko ei ole mitään sosiaalityötä!

Vaikka kuinka Itella tyrkyttäisi yli 70-vuotiaille tietokonetta, se ei monellekaan vanhukselle kelpaa. Kokeiluun lähtevät mukaan vain nuoret. Vielä menee ainakin 20 vuotta ennen kuin vanhatkin ihmiset ovat tottuneet hoitamaan asioitaan koneiden avulla. Ja kirjesalaisuuden säilyttäminen on kova juttu vielä senkin jälkeen.

Tulosvastuullinen liikelaitos karsii nyt kulujaan.  Itellassa on laskettu, että mummun joulukortti tulee turhan kalliiksi voittoja etsivälle bisnekselle.  Meillä on siis tietoyhteiskunta. Mutta tässä tietoyhteiskunnassa kukaan ei tiedä mitään! Täällä  edistysaskeleen nimellä kaupataan selvää huu-haata.

Kun Itella nyt kokeilee ihmisten kirjeiden avaamista, se on  varma merkki siitä, että kirjeiden lähettäminen halutaan lopettaa kokonaan. Kokeilusta tullaan antamaan julkisuuteen ainoastaan kirjeiden kannon lopettamista puoltavia tuloksia riippumatta siitä, miten asiakkaat ovat kokeilun kokeneet.

Mihin me Itellaa tarvitaan?

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, ihmissuhteet, mynämäki, politiikka, sano suoraan, vanhukset, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Ei tässä mitään Itellaa tarvita!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Kyllä minusta tämä kirjeiden (ja mahdollisesti myös korttien) skannausjuttu on lähtöisin ihan p*****stä, en paremmin sano. Ihan hyvin ne joulukortit voi lähettää sähköpostilla itsekin, ei siihen Itellaa tarvitse vaivata. Kirjeitä olen lähettänyt enää minimaalisen vähän. Jos ne joulukortit jätämme kokonaan pois, millä se Itella tienaa ne suuret rahat. Yli 50 miljoonaa joulukorttia noin puolen euron hintaisina postikuluineen tekee paljon senttejä ja euroja, jotka rahat (kortin hintojen lisäksi) voimme säästää parempiin tarkoituksiin.

  Oikein kannatettava esitys Hymyilevä!

  • tammikuu44 sanoo:

   Ja ehkäpä tuo 50 miljoonan menetys Itellallekin merkitsee jotain. Eli ryhtykäämme kampanjaan ”Älä lähetä yhtään joulukorttia”!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Itella kuuluu ns.auringonlaskun yrityksiin, joilla ei ole tulevaisuutta, mutta kunniakas historia Postina.
  Mikään ei voita käsinkirjoitettua kirjettä. Hallussani on kirjeenvaihtoa viime vuosisadan alusta lähtien, sodat mukaan luettuna. Mielnkiintoista ja säilyvää tavaraa. Käsin kirjoitettua.
  Nämä nykyiset sähköpostiviestit ja -kirjeet tuskin säilyvät yhtä hyvin. Tekniikka muuttuu, lerput ja korput ovat jo historiaa. Vaikka tieto niillä säilyisikin, kenellä on enää vanhanaikaisia lukulaitteita muutaman vuosikymmenen kuluttua. Sama pätee esimerkiksi videonauhoihin.
  Sähköposti ja nettailu ovat tappamassa Itellaa, joka nykyisin kuljettelee esimerkiksi postimyynistä tilattuja jääkaappeja.
  Joulukorttien ja kirjeiden sähköiseksi muuttava jakeluidea on Itellan viimeinen hätähuuto. Firma on muuttumassa pelkäksi pakettien rahtaajaksi ja siinä hommassa riittää kilpailijoita.

  • Olet hahmotellut varsin osuvasti tämän kummallisen Itellan tulevaisuuden. Pelkkä pakettien rahtaaja ja siinä riittää muillekin kuljetusfirmoille töitä.

   Käsin kirjoitettu kirje on kuitenkin häviämässsä; kukapa sitä enää kuljettaisi. Toisaalta voisi joku uskalias alkaa kasvattaa kirjekyyhkyjä… mikä ihanan romattinen tapa saada kirje kirjekyyhkyn tuomana. Oikeastaan laskukin tuntuisi näin tuotuna inhimilliseltä.

 3. Larko sanoo:

  En ymmärrä, mitä hyötyä tuosta ”palvelusta” voisi olla niille ryökäleille, jotka lähettävät postia paperilla. Kirjoittavat kirjeen, tulostavat sen, pakkaavat kuoreen, frankkeeraavat ja kuskaavat postiin, kun voisivat itse suoraan lähettää minulle sähköpostia.

  Minun joulukorttini ovat muuten olleet verkossa jo vuosikausia. Nykyisin en enää edes viitsi lähetellä linkkejä ympäriinsä. Ne bongaavat tervehdykseni, joista on väliä.

  • Järkevä ajattelu ei nähtävästi kuulu Itellan imagoon, siitä on ollut sen toiminnan aikana toki muitakin näyttöjä.

   Mitä järkeä yleensä on joulukorttien lähettelyssä? Paljon mukavampi joulutervehdys esimerkiksi vanhoille ihmisille olisi puhelinsoitto!

   Oletkos Larko koskaan saanut omin käsin näperreltyä joulukorttia? Siinä voi olla vaikka kuinka söpö vanhasta kuluneesta lampaannahasta leikelty lammas tai aidosta olljesta koulussa askarreltu joulutähti. – Ei pysty Itella sähköposteineen tällaista korttia aitona viemään perille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s