Joku tolkku pitäisi olla kummassakin päässä

Naiset ovat kukkia, joita saa ihastella mutta ei talloa.

Olen aina kiukkuinen puhelinmyyjille, lopetan puhelun lyhyeen  kaupattiinpa minulle vaikka kuuta taivaalta. Nyt minut on ylipuhuttu: olen mukana tukemassa Amnestyn työtä pienellä lahjoitussummalla kuukausittain.
.
Tuen Joku raja -kampanjaa ja sen Asenne esiin -tutkimusta. Kysymys on seksuaalisen väkivallan vastustamisesta ja suomalaisen seksuaalilainsäädännön uudistamisesta.
– Se pitäisi saada  edes kansainvälisten normien mukaiseksi, sanoo Tiina Jarenko minulle puhelimessa. Hyvä on, siis annan pienen rahallisen tukeni!

Tässä onkin ollut itkussa ja syyttävässä naurussa pitelemistä, kun on lukenut erityisesti Itä-Suomen käräjäoikeuden päätöksistä raiskaustapauksissa. Joskus tuntuu, että uhri onkin syyllinen, ainakin houkutellut tekijä tekoonsa. Tai syyllinen on liian lyhyt hame.

Amnesty on jo tehnyt paljon työtä. Eduskunnassa on käsiteltävänä ehdotus väkivallan vastaisesta ohjelmasta. Asenne esiin -tutkimuksella on kartoitettu suomalaisten asenteita suhtautumisessa seksuaaliseen väkivaltaan. Kysely on tehty yhdessä Lapin yliopiston kanssa.

Kyselyn mukaan ihmiset  uskovat, että  raiskaustapaukset johtavat yleisesti oikeudellisiin toimiin. Usko osoittautuu kuitenkin vääräksi: oikeudellisiin toimiin ryhdytään todellisuudessa paljon harvemmin  kuin luullaan!

Kenen tahansa järki sanoo, että  väkivaltaa tai humalatilaa hyväksi käyttäen pakottaminen sukupuoliyhteyteen on rikos. Uhria ei saa syyllistää. Eikä sitä lyhyttä hametta.
60 prosenttia ihmisistä ei luota oikeuslaitoksen kykyyn kohdella uhreja oikeudenmukaisesti. Oikeuslaitoksen päätöksissä on siis jotain pielessä.  On myös paljastettava asenteet, jotka pitävät yllä seksuaalista väkivaltaa ja ilmapiiriä.

Miksi käräjäoikeus herää vasta sitten, kun mies raiskaa 79-vuotiaan naisen, vaikka tätä tapausta on edeltänyt jo kaksi  väkivaltaista tekoa?

Tapauksesta oli pikku-uutinen aamun lehdessä.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, feminismi, ihmiset, ihmissuhteet, Luonnonsuojelu, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Joku tolkku pitäisi olla kummassakin päässä

 1. maria sanoo:

  Hyvä! Kannatan Amnestyn toimintaa, sillä se ei ole valjastettu talouden tai politiikan välineeksi. Toinen järjestö, jolle annan aina rahaa, on Pelastusarmeija. Tuo järjestö on kautta historian auttanut köyhiä ja matalaksi tallattuja.
  Ihmisen olisi hyvä ajatella, että mikä tahansa päivä voi myös itse joutua väkivallan uhriksi tai ajautuu tilanteeseen, jossa tarvitsee lämmintä ylle ja murkinaa rinnan alle.

 2. Hirlii sanoo:

  Näin on ! Sen tolkun kanssa. Yläkerran kunnosta tietää kyllä useimmiten, että sen alakerrankin. Ellei siellä yläpäässä asu, vaikka edes toisinaan, Tolkku, niin kyllä se alapääkin menee tolkuttomaksi.

  Ei sinua ota päähän tuo ydinvoimala asia? Kun minua se riepoo niin mahdottomasti, ihan raivohermoon asti.

  • Olen vallan raivona tuosta ydinvoimalakysymykseestä. Tämä on niin selvää teollisuupamppujen talutusnuorassa juoksemsita että huh-huh!

   Ja se Pekkarinenkin sanoi, jotain sellaistakin, että nyt kun luvat tulee niin teollsuuskin sitten vastavuoroisesti pysyy Suomessa. HÄH-HÄH, kun voimalat on saatu, niin lupaukset on unohdettu!

   1980-luvlla oli sentään yksi vanha mummu kyltin kanssa vastustamassa Olkiluodon ykkösvoimalaa!

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Muistanpa tapauksen, jolloin joku ritarillinen herrasmies havaitsi kesäiltana, että naista raiskataan puistossa.
  Mies kiiruhti pelastamaan naista ja vetäisi kunnolla turpiin raiskaajaa.
  Käräjäoikeus tuomitsi rivakasti toimineen miehen pahoinpitelystä ja maksamaan korvausta raiskaajalle, jota ei tuomittu, koska raiskausta ei ollut viety niin sanotusti loppuun asti.
  Sillä lailla sitä lakia Suomessa luetaan.

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Näyttää siltä, että nykyiset lait kirjoitetaan rikollisten suojelemista varten; vankiloissa kuuluu olevan muutenkin liian ahdasta! En ymmärrä sitä, että raiskaajat pääsevät kuin koira veräjästä. Mielestäni lakien tulisi suojella uhria eikä rikoksen tekijää. Mutta ehkäpä Itä-Suomen hovioikeuden mukaan raiskaaja onkin se uhri eikä raiskattu?

  Tavallisestihan on käynyt niin, että käräjäoikeuden tuomiota on vielä lievennetty/vesitetty meillä Itä-Suomen hovioikeudessa. Muutama kuukausi tai vuosi EHDONALAISTA ei merkitse yhtään mitään, vaan käytännössä tuomion tulisi olla EHDOTONTA vankeutta.

  Vankien oikeuksista pidetään suurta meteliä, mutta kuka huolehtii vanhuksien oikeudesta? Pahantekijöille rakennetaan vankiloita kuin luksushotelleja jotta heillä olisi mahdollisimman helpot ja hyvät oltavat…

  • Tuskin niitä vanhusten raiskaajia viedään edes mielentilatutkimukseen. Kyllä siinä täytyy pään olla täysin sekaisin, jos raiskaa 79-vuotiaan, kun siitä nuoremmatkin ovat vähän sellaisia mummomaisia, eivät ainakaan lyhyillä hameilla ja paljastavilla kaula-aukoilla houkuttele ja viette.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s