Kirkko suojelee rippisalaisuuden varjolla pedofiileja

Tämä pappi, Mynämäen Antti Lizelius 1700-luvulta, on nostettu kaapin päältä pöydälle.

Kunnianarvoisa arkkipiispa Jukka Paarma sanoin eläkkeelle jäädessään sunnuntain jäähyväissaarnassaan, että kirkonvastainen propaganda on voimistunut. Tavallista kansalaista tuo ei ihmetytä yhtään. Joku tolkku ja tasapaino pitäisi pappien puheiden ja tekojen kesken olla; ainakin lapset pitäisi väärinkäytöksiltä säästää!

Katolisen kirkon pappien pedofiilitapaukset reväyttivät sokeankin silmät näkemään paavinkirkon keskiaikaa sykkivän ytimen. Mutta nyt  samaa leimaa on saamassa luterilainen kirkko, kun pappien ja saarnamiesten aikaansaamaa lasten hyväksikäyttövyyhteä on alettu selvitellä. Kuluneen vuoden aikana on tullut ilmi lukuisia hyväksikäyttötapauksia ja lisää paljastuu jatkuvasti.

Eniten ihmetyttää kirkkojen salailu, rikollisten suojelu. Lapsista ei mitään väliä, kunhan kirkon maine säilyy. Kirkko ei puolusta kuin omaa itseään. Häpeällistä!

Kirkko vetoaa rippisalaisuuteen. Kirkon johtomiesten mielestä sitä ei voi rikkoa, eikä pappeja voi velvoittaa sitä millään säädöksellä rikkomaan. Se on tärkeämpi kuin pieni lapsi. Jukka Paarma perusteli saarnassaan asiaa todeten, ettei rippisalaisuuden murtaminen kitke pedofiliaa. Jokainen toki tuon ymmärtää, mutta selvää rikosta ei saa salata pappikaan! Miksi kirkko on hiljaa?

Nyt  haisee katolinen hapatus ja kieroutunut rikollisen suojelu.  Harva pedofiili tällaista epäinhimillistä rikosta papille menisi keromaankaan. Miettimään pistää varmasti, jos alaikäinen uhri tulee papille kertomaan jotain näin julmaa. Ehkä pappi on viimeinen toivo, lapsiuhri tuntee häpeää ja syyllisyyttä eikä uskalla kertoa asiasta vanhemmilleen. Ja pappi ei tee mitään!

Kaikki tuki ministeri Paula Risikolle, joka alkaa asiassa toimia: “ Kun lastensuojelulaki tehtiin, kuviteltiin, että kirkko itse hoitaa muutoksen kirkkolakiin. Jollei kirkko sitä nyt tee, muutos tehdään lastensuojelulakiin.” (HS 15.5.)

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ja hänen mukanaan lähes koko kirkko on sitä mieltä, että rippisalaisuutta ei saa murtaa.

Lapsioikeuteen perehtynyt tohtori Sami Mahkonen sen sijaan on sitä mieltä että kirkolle on jo oltu tarpeeksi kohteliaita ja suorastaan velttoja, kun asiaan ei olla aikaisemmin puututtu. Piispoissakin on sentään järkimiehiä: Oulun piispa Samuel Salmi pitää lapsen suojelemista tärkeämpänä kuin salaisuuden säilyttämistä.

Kirkosta pako jatkuu…

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, katolinen kirkko, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, nuoret, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Kirkko suojelee rippisalaisuuden varjolla pedofiileja

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Sellaiseksi on homma näköjään mennyt, että vanha tapauskovainen tuskin kehtaa kirkkoon kuulua.
  Kirkonmiehillä mustine kaapuineen, lipereineen ja ties mistä jukurttipurkista leikattuine nykyisine kaulusnauhoineen on aina ollut aikuisiin, mutta erityisesti lapsiin aivan erityinen vallankäytön mahdollisuus. Naispuolisia unohtamatta.
  Samaa mahtia ei ole esimerkiksi kirvesmiehillä, tradenomeilla, konttoristeillä eikä lakaisukoneenhoitajilla.
  Jumalan sanansaattajilla on kautta aikojen ollut mahdollisuudet muuttua pedofiilipiruiksi uskonnon varjolla, sillä vaikeaa on vaikkapa uskon sanoman syvästi mieltäneen lapsen torjua heidän ehdotuksiaan. Ties vaikka helvettiin joutuisi.
  Riennä siinä sitten juoksujalkaa kotiin kertomaan:
  – Nyt se rippipappi pani minua.

 2. tammikuu44 sanoo:

  Näissä lahkoissa pesii myös varsinaisia piruja: esimerkiksi Pietarsaaressa tehtiin ilmoistus viime vuonna Rauhan Sana- lestadiolaisesta maallikkosaarnaajasta, joka oli käyttänyt seksuaalisesti hyväksi ainakin 11 lastenlastaan vuosina 1970-80-luvuilla. Sukulaismies teki rikosilmoituksen. Useat tiesivät hyväksikäytöstä, mutta asiasta oli vaiettu. Anteeksipyynnöt olivat hyvittäneet teon!!!

  Tämänvuoden puolella on tullut tietoon monia luterilaisen kirkon hyväksikäyttäjätapauksia, mutta esteeksi nousikin tämä papin rippisalaisuuden säilyttäminen. Kirkkohallituksen perheasian neuvottelija on saanut lukuisia yhteydenottoja ja lisää tulee koko ajan. 14.5. Kotimaa-lehti kertoi, että yhteydenottoja on jo yli 30. Hyväksikäytöstä epäiltyjä pappeja on kahdeksan. ( Tiedot ovat Katja Kuokkasen jutusta ””Tarve suojata lasta jyrää vastarinnan” Helsingin Sanomissa 15.5.)

  Kuka tämmöiseen kirkkoon haluaisi kuulua?

 3. Aili Nupponen sanoo:

  Nämä kertomukset ovat kirkon palvelijoille ja sen johdolle hyvin raskauttavia juttuja. En tahtoisi olla ensimmäinen kivenheittäjä, mutta mitään todellista parannusta ei saa ilman todellista parannusta. Onko tämä ”parannus” pelkästään näiden vastenmielisten rikosten ja rikollisten peittelyä eikä uutta orientoitumista näitä seksuaalirikollisia kohtaan, jää nähtäväksi. Uskon kyllä, että kirkosta eroamisia tulee olemaan runsaasti tällaisten tapausten perästä.

  Kyllä nämä syylliset tulisi tuomita ihan oikeissa maallisissa tuomioistuimissa, eivätkä he saa piiloutua rippisalaisuuden taakse. Joku roti on sentään oltava :(((

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä kirkonmiestenkin on toimittava lakien puitteissa ja hurskastelu jätettävä, kun kyseessäon vakav rikos. Ensimmäisen kiven on varmasti valmis heittämään jokainen äiti, jonka lapsi on ollut pipin tai papin uhrina.

 4. Eila Mamia sanoo:

  Kovin ristiriitaisin tuntein olen seurannut tätä pedofiilikeskustelua, ja siihen liittyviä todellisia tapahtumia.
  Mihin tavallinen uskovainen voi enää luottaa, kun kirkko osoittautuu näin pedofiileja piilottelevaksi, ja voisin melkein sanoa suosivaksi.
  Suurimmalle osalle meitä tavallisia uskovaisia on varmasti tutut Jeesuksen sanat: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni”.
  Jotenkin uskon, että vaikka olisimme ns. tapauskovaisia, tämä asia koskettaa paatuneimpiakin ihmisiä.
  Miten kukaan, varsinkaan pappi, voi tehdä todella pahaa näille pienimmille, ja sitten vielä kiristyksen ja uhkailun avulla vaientaa lapselta se pieninkin muille kertomisen toivo ja mahdollisuus.
  Lapsen koko elämä on pilattu. Koskaan hän ei voi suhtautua luottavaisin mielin ihmisiin. Pedofiilin uhrilta tuhoutuu usko todelliseen rakkauteen, hänen normaali seksuaalielämänsä kärsii väistämättä, ja näin ollen hän joutuu kuljettamaan kokemuksiaan koko elämänsä läpi.
  Suomessakin lain määräämät rangaistukset pedofiileille ovat pelkkiä muodollisuuksia. Todellisuus suljetaan verhojen taakse, ja nämä pahimmat mahdolliset rikolliset jatkavat elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut.
  —-
  ”Tyrannin on autettava toista tyrannia”
  Herodotos (n. 484 – n. 425 eKr)

  • Hyvin kirjoitettu! Ehkäpä kirkon piirissä ovat papit ja piispat päättäneet vaieta asiasta juuri siksi, että tietävät ihmisten panevan kyseenalaiseksi koko kirkon opetuksen, jos paljastuu tällaisia kammottavuuksia. Mutta se, että pappi ei voisi ketä tahansa pedofiilia paljastaa, tuntuu vieläkin hullunmalta.

   Tekopyhyyttä!

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Kertokaapas papit mitä te itse ajattelette tästä rikoksesta eli pedofiliasta, vai onko todellakin niin että kaikki mahdollinen paha anteeksiannettavaa Jumalan armoon nojaten? Tiedän että papitkin ovat ihmisiä ja seuraavat näitä keskusteluja mielenkiinnolla. Olisi hyvä kuulla teidän painavat argumenttinne ;((

  • Veikkaanpa melkein, että jos joku pappi vastaisi, hän alkaisi leperrellä jostain ensimmäisen kiven heittämisestä. Tämä on kuitenkin semmoinen asia, että ensimmäisen kiven heittäjäksi käy kyllä melkoinen syntisäkkikin!

 6. Aili Nupponen sanoo:

  Eikös se piruntorjunta tarkoita juuri tätä eli pahan vastustamista ?

  Onko hiljaisuus oikeassa olemisen merkki :((

  Piru on tunnistettu, nyt se pitäisi eliminoida—.

  • tammikuu44 sanoo:

   Vaikenemalla ja hiljaisuudella tämäkin juttu hoidetaan. Nythän jo arkkipiispa totesi puheessaan, että”kirkon ei tule olla hyökkääjä ja syyttäjä”. Eli lammasmaisesti ollaan tekemättä mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s