Israelin veriappelsiinit boikottiin!

Israelilaisia veriappelsiineja - ei kiitos!

Veriorgiat!

Suuren luokan tunarointia!

Maailman kuva Israelista on tuhottu!

Siinä muutamia Euroopan johtomiesten tiistaiaamun lehdistä luettuja kommentteja Israelin kommandoiskusta Välimerellä. Gazaan matkalla oleville avustuslaivoille  hyökänneet israelilaiset surmasivat 9 avustusjärjestöjen jäsentä.

Hyökkäys kansainvälisillä vesillä pilasi paitsi Turkin ja Israelin välit myös tämän Yhdysvaltain sylikoiran maineen rippeetkin. Hyökkäys on  tuomittu ympäri maailmaa. Se on nostanut tavalliset ihmisetkin osoittamaan mieltään ympäri Eurooppaa, valtion päämiehet ovat sen tuominneet. Oma ulkoministerimme Aleksander Stubb rohkeasti ensimmäisten joukossa. Se on hyödyttänyt ainoastaan pelättyä Hamas-järjestöä. Tätä taas Israel ei olisi toivonut kokevansa pahimmissa painajaisunissaankaan.

Kyse on  kuuden aluksen laivasaattueesta, joka oli matkalla Israelin eristämälle Gazan alueelle mukanaan 10 000 tonnia avustustarvikkeita.  Laivoilla oli mukana myös monta sataa avustustoimintaan osallistuvaa aktiivista kansalaista ainakin kymmenestä maasta.

Monet julkisuuden henkilöt olivat mukana ikään kuin varmistamassa, että laivasaattue pääsisi perille; jos konflikti syntyisi, tiedotusvälineet olisivat viivana paikalla. Kukaan ei varmasti aavistanut, että Israelin joukot viisveisaisivat mistään ja ryhtyisivät ammuskelemaan.  Yhdeksän viatonta ihmistä kuolisi.

Pelleilytä sen sijaan tuntuu se, että Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on kuvaillut tapahtumaa itsepuolustukseksi. Yhtään asetta ei laivalta löytynyt.

Tunteet käyvät nyt kuumina. Israel saavutti sen, mitä se ei taatusti halunnut: isku takaa pelätylle Hamas-jestölle ja palestiinalaisille myötätuntoa ympäri maailmaa. Israel on hyökkäyksellä kaivanut omaa hautaansa.  Yhdysvaltain avustaman Israelin olisikin nyt korkea aika luopua ylimielisyydestään.

Israelin olisi korkea aika luopua Gazan alueesta, josta se on rakentanut häpeällisen getton. Muurien ympäröimä Gaza on  Espoon kokoinen ja siellä asuu sietämättömissä olosuhteissa 1,5 miljoonaa palestiinalaista. Alue on ollut kolme vuotta israelilaisten saartamana ja muurien ympäröimänä.

Ihmisten myötätunto on nyt palestiinalaisten puolella. Israel on pantava tilille teoistaan. Voisimmeko me suomalaisetkin tukea Euroopassa toimivaa Freedom Flot – verkostoa, joka ajaa Gazan vapauttamista? Välimeren avustussaattueessa oli mukana myös järjestön ruotsalainen johtaja, Uppsalan uskontohistorian  professori Mattias Gardell.
Rohkea mies.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, ihmissuhteet, kirkko, Mediamaailma, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Israelin veriappelsiinit boikottiin!

 1. Hirlii sanoo:

  Israelin tukeminen on ollut aivan mieletöntä. Heidän johtajansa ovat olleet toinen toistaan kamalampia. Se on traaginen sotatanner, joka on vain jatkunut ja jatkunut…

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Sitä minäkin olen syvästi ihmetellyt, miten muu maailma antaa Israelin kohdella palestiinalaisia niin törkeästi. Kyllä ihmisten sympatiat ovat palestiinalaisten puolella. Jos tämä tapahtuisi jossakin muualla, olisi USA heti ollut lähettämässä sinne omia joukkojaan ja/tai YK lähettäisi sinne rauhanturvaajia. Tosin niitähän siellä olikin, ja Israel tappoi viattomia rauhanturvaajia luultavasti ihan tahallaan, mm. suomalaisia.

  USA on antanut apua Israelille mm. aseistamalla maan huippunykyaikaisesti, ja niillä aseilla on tietysti helppo tuhota avutonta väestöä. Laivalla on muka hyökätty israelilaisten kimppuun, vaikka siellä ei ollut edes aseita, ja sen ihmiset olivat tuomassa Gazaan humanitaarista apua.

 3. maria sanoo:

  USA ei nytkään tuominnut Israelia, vaan puhui ”tapahtumien” tuomittavuudesta eli täten syyllisti samalla avustustarvikkeita kuljettaneet. Niin kauan kun USA on Israelin takuumiehenä, mitään kohtuutta ei ole odotettavissa verisiin attentaatteihin. Lähi-idän tilanne taitaa olla ikuinen sotatila, jolle ei loppua ole näkyvissä, valitettavasti. Todella traagista ja surullista!

  • tammikuu44 sanoo:

   Oikein puhut ja asiaa! Hyvähän on israelilaisten totta totisesti uhota, kun apu tulee aina Yhdysvalloista. Israel on tällä hetkellä, ei suinkaan Jumlan valittu kassa, vaan Yhdysvaltain valittu kansa.

 4. Hyvä Israel! sanoo:

  Noniin, jos nyt mummelit ottaisivat ensiksi nitroa ja sitte vaikka asioista selvää, ennen kuin aletaan Israelilaisia ystäviämme tuomitsemaan. Netistä löytyy hyvin tietoa, mut jos näin ”maanläheisemmin” ensiksi:
  ”Merisotalain ja kv-lain mukaan kaikilla yksittäisillä valtioilla on oikeus konfliktitilanteessa julistaa saarto ja pysäyttää sekä tarkastaa rannikkoaan tai satamiaan lähestyvät laivat, myös aluevesirajansa ulkopuolella ja myös kansainvälisellä merialueella, jos laiva on lähestymässä aluetta, joka katsotaan sotatoimialueeksi. Ainoastaan toisen valtion aluevesillä ei saa operoida. Ratsia ei tapahtunut toisen valtion vesillä.

  Mitä kansainvälisiin vesiin tulee, niin Välimerellä ei edes ole kansainvälistä merialuetta, toisin kuin isoilla valtamerillä. Koko Välimeri on jaettu aluevesi- ja talousvesivyöhykkeisiin eri alueen valtioiden kesken. KV-lain ja merilain mukaan kansainväliseksi merialueeksi katsotaan vain alueet, jotka eivät ole jonkin valtion aluevesiä tai talousvesiä. Israel ei siis suorittanut saartoon liittyvää ratsiaansa kv-vesillä, ja vaikka se niin olisi tehnyt, sillä olisi ollut siihenkin oikeus.”

  http://turjalainen.blogspot.com/

  • tammikuu44 sanoo:

   Paha Israel!
   Nyt on kysymys siitä, että israelilaiset kommandojoukot tappoivat asein tulittamalla yhdeksän laivassa olijaa. Se on yhdeksän ihmisen murha. Laivassa olijoilla ei ollut aseita. Missään merisotalaissa tai muussa asetuksessa ei anneta edes tälle Yhdysvaltain tukeen turvautuvalle valitulle kansalle oikeutta tappaa viattomia ihmisiä. Laivat olivat tuomassa avustustarvikkeita alueelle, jossa palestiinalaiset elävät israelilaisten rakentamassa gettossa.

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  P. Minua on aina häirinnyt tuo sana ”tuomitseminen”. On helvetin helppo sanoa, että joku valtio tuomitsee esimerkiksi jonkun verilöylyn.
  Miten monta vankilavuotta tuo ulkopuolinen tuomitsijavaltio muka verilöylylle antaa? Elinkautisen vai ehdollisen? Tai päästääkö lähestymiskiellolla?
  Eikö olisi parempi ilmoittaa, että ”Suomi on asiassa täysin eri mieltä eikä siedä tapahtunutta!”
  Tuomioistahan päättävät tuomarit, mutta näissä asioissa: Mitkä helvetin tuomarit?” Eli pelkkää paskanlaulantaa ja väärä sana koko tuomitseminen! Sillä kuitenkin mahdollistetaan, ettei siltoja ns. leikkituomittuihin polteta, jos ne vaikka kasvattavat esimerkiksi niin hyviä appelsiinejä, ettei ole varaa pistää välejä poikki.
  A. Israel! Voi Jeesus sentään! Mihin jumalasi on sinut johdattanut?

  • tammikuu44 sanoo:

   Nyt sorrut pahimmanlaatuiseen saivarteluun! Aleksander Stubb toimi suoraselkäisesti ja oikein antaessaan ymmärtää, että Israelin toimenpide oli täysi käsittämätön , raaka ja epäinhimillinen.

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  A. Enkä sortunut! Totta kai Aleksanteri S, ”Suomenmaan suuri ruhtinas”, luonnehti tapahtumaa ihan oikeilla sanoilla.
  P. Minua vaan ottaa päähän valtiollisissa asioissa yleisesti käytetty sana ”tuomio”, sillä tuomiota pitäisi aina seurata rangaistus. Vaihtoehtona on vapautus, mikäli asian tutkinta sellaista edellyttää.
  En nyt viitsi jahdata ajatusta, miksi joku kirkko on tuomiokirkko ja useimmat ihan tavallisia.
  Tuomiokapitulin merkityksen kyllä uskon ymmärtäväni, koska siellä tuomitaan pedofiilipappeja, raamatulla muijansa hakanneita kirkonmiehiä sekä vieraissa käyneitä piispoja.

 7. Nils-Åke sanoo:

  Oikaisu.
  Päinvastoin kuin ”hyvä israel” väittää, Välimerellä on kansainvälistä merialuetta ja tämä hyökkäys tehtiin kansainvälisellä alueella, jossa näillä avustuskaivoilla oli täysi oikeus liikkua.

  • Näinhän asianlaita on. Hirveää on kuitenkin se, että selviä tosiasioita tässäkin asiassa voidaan vääntää ja kääntää ja ihailla sokeasti Yhdysvaltain imperialismia ja suudella sen israelilaisille rahtaamia aseita.

 8. maria sanoo:

  Israel on ilaman muuta konna, mutta entä Hamas?. Olisiko kohtuuden nimissä suunnattava kritiikkiä hiukan siihenkin suuntaan, tuskin se ihan puhdas pulmunen on. Etta eipä nyt ihan sorruta puolueellisiksi, varsinkin kun perehtyneisyytemme taitaa olla pelkkien mediatietojen varassa.

  • Kukaan ei väitäkään Hamasia pulmukseksi. Nyt osoitetaan vain suurin konna. Ja se on Israel kaverinsa Yhdysvaltain kanssa.

   Ei tässä kukaan tavallinen ihminen pysty tuomioita antamaan, mutta onhan maailman kantaa otettava tällaisiin pöyristyttäviin asioihin.
   Rauhan rakentaminen on maailman vaikein asia. Minä ainakin uskon siihen, että on olemassa todellisia rauhaa haluavia ja oikeudenmukaisia ihmisiä, jotka haluavat auttaa.

   Tässä israelilaisten kommandojoukkojen tappo-operaatiossa oli sekin heikko puoli, että se käänsi maailman mielipiteen jopa hiukan ymmärtäväksi Hamasin toiminnalle. Israel on munannut itsensä ja ilmeiseti jatkaa mokaamistaan sen B. Metanjahu-mulkeron johdolla.

 9. tammikuu44 sanoo:

  Kaikkien maailman ihmsiten pitäisi lukea, mitä israelilainen kirjailija Amos Oz kirjoittaa tämän päivän (5.6.) Helsingin Sanomissa julkaistussa esseessään:

  ”Voima ei ratkaise Israelin ongelmia.

  Vuoden 1967 sodasta lähtien Israel on fiksoittunut sotilaalliseen voimaan. Mantra kuuluu: sen mitä ei voi tehdä voimalla, voi tehdä vielä suuremmalla voimalla.
  Israelin toimeenpanema Gazan kaistaleen saarto on yksi tämän ajattelutavan hedelmiä. Se pohjautuu virheelliseen olettamukseen, jonka mukaan Hamas voidaan kukistaa asevoimin tai – yleisemmin sanottuna – Palestiinan ongelmaa ei tarvitse ratkaista vaan se voidaan murskata.
  Mutta Hamas ei ole pelkästään terroristijärjetö. Hamas on idea. Epätoivoinen ja fanaattinen idea, joka kasvoi monien palestiinalaisten lohduttomuudesta ja turhautumista. Yhtäkään ideaa ei ole kukistettu voimalla – ei saarrolla, ei pommituksilla, ei panssarivaunujen telaketjuilla, ei laivaston kommandoilla. Kukistaakseen idean pitää tarjota parempi idea, houkuttelevampi ja hyväksyttävämpi.
  Ainoa keino, jolla Israel voi syrjäyttää Hamasin, on päästä pikavauhtia palestiinalaisten kanssa sopimukseen palestiinalaisvaltion perustamisesta Länsirannalle ja Gazaan—
  —-
  Kaikki yritykset käyttää voimaa muuhun kuin itsesuojeluun – kuten ongelmien ja ideoide nitistämiseen – johtavat vain uusiin onnettomuuksiin, kuten se, jonka aiheutimme itsellemme kansainvälisillä vesillä, avomerellä, Gazan rantojen edustalla.”

  Kirjoittaja on siis israelilainen kirjailija!

 10. Sunnuntain 6.6. Turun Sanomissa toimittaja Anne Savolainen toteaa kolumnissaan Vääristelty totuus, että 9 kuolonuhria vaatinut Israelin isku Gazaan matkalla ollutta avustuslaivaa kohtaan ei juurikaan ole löytänyt tukijoita juurikaan muualla kuin Yhdysvalloissa ja Suomessa. Jopa Israelin lehdistö on viikon edetessä ehtinyt kyseenalaistaa kenraaliensa päätökset.

  Lisäksi hän kertoo siitä, kuinka organisoitua ja järjestelmällistä toimintaa on Israel-myönteisen propagandan levittäminen. Tätä informaatiota media toimittajat saavat jatkuvasti. ”Vuosikymmeniä sitten perustettu internetjärjestö Take a Pen for Truth on Israel antaa sivuillaan Israel-myönteisen näkökulman Lähi-idän tapahtumiin, kirjoituohjeita sekä osoitteta 19 kielellä.
  Alasivut löytyvät myös suomeksi. Suomenkielisen sivuston tarjoamia vamiita vastinetekstejä ja näkökulmia löytyy tällä hetkellä monilta keskustelupalstoilta ja johtavien poliitikkojen sähköposteista.”

  Lisäksi Anne Savolainen kirjoittaa: ” Israel ei salli Gazaan vietäväksi esimerkiksi betonia, aterimia tai paperia. Siksi avustuslaivue ei halunnut antaa lastiaan israelilaisten kuljetettavaksi. Avustuslaivoista ei ole ritsoja vakuuttavampia aseita löytynyt.”

 11. tammikuu44 sanoo:

  Tämänpäiväisessä (6.6.) Helsingin Sanomissa on Kristiina Markkasen ja Tommi Niemisen laja artikkeli otsikolla Saatue Gazaan, jossa mm. kerrotaan Ship to Gaza ja Free Gaza -liikkeistä, niiden synnystä ja toiminnasta sekä tämänhetken tilanteesta.

  ”Entä seuraavaksi? Kaikki kuolonuhrit olivat turkkilaisia IHH-aktivisteja, joista yhdellä oli myös Yhdysvaltain kansalaisuus. Israelin erikoisjoukkojen väkivallan seurauksena laivasaattue on saanut maailmanlaajuisen huomion Gazan-asialle. Liike tuskin hyytyy tähän. Free Gaza -liikkeen johtohahmo Greta Berlin kertoi torstaina, että tällä viikolla järjetön kyproslaiselle pankkitilille on virrannut avustuksia eri puolilta maailmaa.”

  Aktivistien päättäväisyydestä kertoo se, että kuolonuhreista huolimatta lauantaina Gazan merisaartoa yritti murtaa Freedom Flotillan laiva. Laiva pysäytettiin – tällä kertaa ilman väkivaltaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s