Paaveja, pippejä, pappeja ja muita riettaita ukkoja – mutta naispiispa!

Suomen ensimmäinen naispiispa Irja Askola sieppasi kieltokyltin pois ja istuutui piispanistuimelle muina naisina. ( Klikkaa kuva isommksi niin näet, mitä lapussa lukee.)

Ukkoutuneet uskonmiehet ovat viime aikoina olleet vallan ihmeissään. Herra paavi on uskovaisena miehenä  hoitanut pedofiilipappiensa asiaa vallan erikoisella tavalla: paavi ei suinkaan näyttänyt rikollisille mistä kana pissii vaan pyysi anteeksi pedofiilipappiensa puolesta kaltoin kohdelluilta lapsilta.

Paavi lupaili, että tulevaisuudessa tutkitaan entistä tarkemmin pappisvihittävät, porsaanreikiä ei jätetä. Nyt vanhan tavan mukaan suojeltiin pappeja enemmän kuin lapsia. Tuskin anteeksipyynnöstä on apua niille, jotka ovat jo joutuneet katolisten pappien panemaksi.

Katolisten hengenmiesten lisäksi risupartaiset ortodoksit ovat nyt kovasti tohkeissaan. He paheksuvat luterilaisen kirkkomme uutta ruokotonta tapaa ottaa nainen sisäpiiriin ja miehille itsestäänselvyytenä kuuluviin
virkoihin. Kaikkia ikivanhoja sääntöjä rikottiin, kun valittiin piispaksi nainen, Irja Askola Helsingin hiippakuntaan, ajattelevat nämä misogyynit.

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo uhosi heti kärkeen, että naisen valitseminen piispaksi etäännyttää eri kirkkoja toisistaan. Luterilainen kirkko on nyt tällä menettelyllä irtaantunut yhteisestä perinteestä. Katolisen kirkon Helsingin piispa Teemu Sippo kitisee myös närkästystään naisen valinnasta. Hän tosin suostuu tekemään yhteistyötä naispiispan kanssa, mutta ei löydä Raamatustaan kohtaa, jossa se sallittaisiin.

Luterilaisen kirkon piirissä toimivat monet herätysliikkeet  osoittava samanlaista tiukkapipoisuutta. Helluntailaiset nikottelevat kuultuaan uuden naispiispamme myönteiset lausunnot homoparien siunaamisesta. Helluntaikirkon puheenjohtaja Vesa Pylvänäinen on kuitenkin salaa iloinen, sillä hän kuvittelee, että helluntailaiset saavat nyt itselleen uusia jäsenmaksun maksajia luterilaisen kirkon konservatiiveista, jotka mielenosoituksellisesti vaihtaisivat leiriä.  Useimmat luterilaisen kirkon jäsenet tästä tuskin pahastuvat.

Politiikan puolelta löytyy sen sijaan naisia rakastavia riettaita ukkoja, kuten Ilkka Kanerva. Hän on kiitettävällä tavalla säilyttänyt  kuusikymppisen ukon irstailevan porsasimagon lähettelemällä nyt Facebookissakin pikkutuhmia viestejä 16-vuotiaalle tytölle.

Turha kokoomuslaisten on kantaa huolta, etteikö Kanerva menestyisi vaaleissa, sillä kyllä suurista ikäluokista löytyy elähtäneitä naisihmisiä, jotka olisivat onnesta mykkinä, jos saisivat Ikeltä tekstiviestin, sellaisia  puutarhanhoito-ohjeita! “Kanervan poika se on sellainen vekkuli“, hihittelevät kukkahattu vinossa.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, feminismi, ihmiset, kirkko, mynämäki, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Paaveja, pippejä, pappeja ja muita riettaita ukkoja – mutta naispiispa!

 1. Aili Nupponen sanoo:

  En usko, että Kanerva lähettelee vanhoille naisille tekstareita: Ei, nuori sen pitää olla, ja lisäksi kaunis;))

  Jos ikänaiset haluavat äänestää Kanervan kaltaisia eduskuntaan, järki on heiltä pahasti nyrjähtänyt, äänestäisivät mieluummin vaikka itse Kataista!

  Hyvää pyhänseutua Hymyilevä :)))

  • Itse asiassa ei harmita minuakaan sitten vähääkään! Mutta kyllä täällä päin, kun joissain juhlissa on Kanervan tavannut, on selvästikin käynyt ilmi, että nämä elähtäneet tädit sitä piiritävät.Nuoret pysyvät kaukana.

   Hyvää viikonloppua; täällä katsotaan jalkapalloa – sain kauhukseni kuulla, että sitä tule televisiosta kuukauden verran!

 2. Hirlii sanoo:

  Irja Askola on ensimmäinen, ja joutunee koviin paineisiin raivatessaan polun, niin sanoi Tarja Halonenkin jossakin lehtijutussa. Ettei tämä ensimmäinen-nainen tai esikoisuus näissä asioissa ole maailman helpoimpia paikkoja.

  Toivotaan etteivät miespiispat tee hänestä kahvikeittäjää piispainkokouksiinsa, se kun yleensä tulee niin luontevasti näissä herrainkerhoissa naiselle joka sinne pääsee: ”keittäisitkö kuule meille kahvit”.

  Pian saadaan historiamme toinen naispääministerikin, kun Mari Kiviniemi istuu Matti Vanhasen tuolille. Vaikka onkin kepulainen, niin ilolla tätäkin seuraa.

  • Yhden haastattelun olen kuullut heti piispaksi valinnan jälkeen ja siinä uusi piispa puhui tavallisen ihmisen tasolta ei mistää piispallisista korkeuksista. Sitäpaitsi ainakin minusta tässä naisessa on sellaista luontaista auktoriteettia, niin että ei miespiispat pääse ryppyilemään tain juoksuttamaan pullakauppaan!

   Kyllä Kiviniemi on sentään parempi kuin Väyrynen!

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Face book on yksinkertaisten ihmisten paskahömppää!
  Marketin kahviossa pöytään istahtanut ja Iltalehden ostanut harmaahapsi kertoi, että Kanerva on lähetellyt viestejä hänellekin. Ikellä se tuntuu olevan kampanjassaan: viesti ja ääni. Kai nyt jokainen mummo on mielissään, jos saa viestin itsestään valtakunnan jonglööriltä.
  Kirkonmiehet kihisevät, sillä kyllä me naiset vielä otamme ylivallan papistossa! Presidnetti ja pääministeri! Hyvältä näyttää. Johtuu siitä, että olemme miehiä järkevämpiä.
  Nyt pitäisi löytyä vielä se vitsinkertojanainen, joka pistää Timo Soinin palikat sekaisin. Jutta onkin oivaltanut alistaa rakkaudesta puhuvan herra hölösuun täysin valtaansa, puhumattakaan herra Heinäluomasta.
  Joten kivasti menee.

  • Jos Kanerva todistettavasti lähettelee viestejä harmaahapsillekin, se on ainoastaan kiitettävää. Vanhusten asiallahan ukkokulta silloin on! Vanhainkodit kilpailevat jo nyt Turussa, mille niistä tämä lounnonoikku ja lahjakkuus lahjoitetaan loppusijoitettavaksi.

   Politiikassa ja pöntössä puhujina naiset eivät oikein pärjää, koska
   naiset ovat luonnostaan totuudenpuhujia ja siveitä, jotkut oikein pihtareita, joten valtionvarainministeriksi nainen on erityisesti sopisi.

   • Hirlii sanoo:

    Ile on hurmuri ja kuulema sosiaalisesti niin taitava, että löytää oikeat sanat ihan jokaiselle naiselle. Olen kuullut parin, ja ihan järkevän naisihmisen, sanoneen kun ovat tavanneet Ilkan, että onpa miellyttävä ihminen.

    Joten sehän on lahja, ilman muuta lahja !

 4. Hirlii sanoo:

  Aivotutkija Matti Bergström sanoi aikoinaan Enbusken ohjelmassa, että hän toivoo naisten saavan enemmistön niin poliittisessa johdossa kuin ylipäätään johtavissa tehtävissä (globaalistikin), koska naisen aivot kyekenevät paremmin kuin miehen aivot: hallitsemaan ja käsittelemään suuria asiakokonaisuuksia, yhdistelemään erilaisia asioita toisiinsa, käyttämään yhteiseksi hyväksi kaikkea saatavilla olevaa informaatiota, ajattelemaan ja ottamaan huomioon globaaleja kysymyksiä.

  Enbuske hieman äimisteli sitä, mutta Bergström sanoi, että kun naiset ovat enemmistönä johtavilla paikoilla, niin yhteiskuntaan ja lähiyhteisöihin sillä on enemmän myönteisiä vaikutuksia kuin jos enemmistönä olisi miehet. Miehen aivot ovat vaan yksinkertaisesti hieman huonommat näihin tehtäviin, mutta naisten mukana voi tietenkin olla ja toimia myös miehet.

  Joku tietenkin voi tähän väittää, että onhan niitä ollut sotaisia naispäälliköitä ja yhteisöjä jotka ovat olleet naisten johtamia, ja ne eivät ole olleet sen rauhanomaisempia tai oikeudenmukaisempia yhteisöjä. Mutta eivät niinä aikakausina moni muukaan yhteisö ollut. Ei niitä voi asettaa oikein vierekkäin, eivät ole siten vertailukelpoisia tähän aikakauteemme nähden.

  Jutta ! Aivan loistohomma, hänhän se tosiaankin kesyttää kyllä Timo Soininkin. On ulkoisestikin siten vetovoimainen, että se voisi saada Soinin polvet hieman notkahtelemaan ja katseen harhailemaan. Miesten kesyttäminen kun on juuri näin helppoa !

  • Olet täysin oikeassa: miksei nainen käyttäisi aivojen lisäksi kaikkia niitä aseita, mitä naisella on… siis lakkoillessakin (viittaan erääseen antiikinaikaiseen näytelmään).

 5. maria sanoo:

  Jus niin. On kovin kummallista, kun esim. vanhojen ukkojen kanssa naimisiin meneviä meheitä blondeja ja muita koristeellisia luojanluomia arvostellaan ja ”lumputellaan”. Hehän ovat vaan käytännöllisiä eli pragmaattisia ja sehän on juuri hyvän politiikan tavoite. Ei haihatteluja vaan käytännön toimia yhteisten asioiden parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen saattamista vallitsevissa olosuhteissa optimaalista lopputulemaan tavoitellen. Ja jos ei muuten asiat ala ratketa, on aivan luonnollista ottaa käyttöön jo antiikissa hyväksi havaitut keinot.

  • Hyvä näin. Ja sellainen laki pitäisi säätää, että jos nämä nykyiset naispoliitikot pistävät pystyyn lemmenlakon, niin me vanhemmat naiset voisimme hoitaa asioita tänä lakon aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s