Victorian ja Danielin häihin enää muutama tunti – katsoitkos?

Leikkaa ja liimaa oma häälippu suoraan sanomalehdestä!

No, miltä näytti? Miltä uusi prinssi vaikutti?

_____________________

Leikkasin aamulla irti Helsingin Sanomien  etusivulta Ruotsin lipun.  Liimaan sen vanhan vappuhuiskan varteen ja heiluttelen television edessä, kun lähetys Victorian ja Danielin häistä televisiossa alkaa kello 16.00. Hih-hei !

Nähdään nyt yhdessä koko tyhjänpäiväinen, aristokraattinen konkkaronkka. Minä heiluttelen lipua innokkaasti! Sanomalehti kelpaa paitsi kalan kääreeksi myös kuninkaallisia häitä juhlistamaan!

Suosituin televisio-ohjelma Suomessa on presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto, parin tuhannennen ihmisen kättelyseremonia. Ehkä Ruotsin prinsessahäät päihittää sen nyt. Saapa nähdä.

Häihin liittyy kaikkea hauskaa kuten vedonlyöntiä. Vetoa Ruotsissa voi lyödä esimerkiksi siitä mainitseeko kuningas puheessaan  Madeleinen petollisen poikaystävän. Sijoitetut rahat saa satakertaisena takaisin, jos nimi kuninkaan huulilta lipsahtaa. Vain viisikymmenkertaisena saa rahansa, jos Daniel pyörtyy.

Suomessa voi sen sijaan pelata perheissä  rakastatko-minua vielä -peliä. Vaihtoehtona häille on jalkapallon MM-kisat.

_____________________________________________

Mitäs sanot  naisten puvuista? Näitkö tuttuja? Lähetätkös onnentoivotuksia kuninkaalliselle avioparille?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, ihmissuhteet, kokemuksellinen oppiminen, Linnan juhlat, mynämäki, sano suoraan, televisio, Voittaminen Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

25 vastausta artikkeliin: Victorian ja Danielin häihin enää muutama tunti – katsoitkos?

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Jo on höyry piälä yksistä häistä; toivottavasti juhlat kestää koko avioliiton ajan – niin kauan kuin kestää ;)))

  Se Madden sulhanen on tosi viriili mies: nainut mm. työkaveriaan, joka odottaa lasta. Näin väittivät jotkut lehdet; en ole ollut katsomassa.
  Ei tainnut olla Maddelle kovin iso menetys—.

 2. Nils-Åke sanoo:

  Mittava operaatio.
  Nämä häät ovat tähän asti mittavin operaatio Ruotsin poliisille.
  Turvallisuuden varmistaminen etenkin noin 7 kilometrin pituisella kaupunkiajon aikana on hyvin vaativa tehtävä.
  Olen kuullut, että poliisilla on vihjeitä mm tarkka-ampujasta.
  Kumpa kaikki menisi hyvin.
  Aijon tietenkin katsoa juhlia.

 3. Hirlii sanoo:

  KYLLÄ !

  Kohta alkaa tanssiaiset. Jos Ruotsi luopuu monarkiastaan niin adopotoidaan Victoria ja Daniel Suomeen, on niitä niin ihana seurata. Sitten meillä olisi Kuningatar Victoria I eikä ruotsalaisilla.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Söötti pari! Daniel oli komea kuin James Bondin sijaisnäyttelijä. Pojan pokka piti mestarillisesti ja hienoinen hymy säilyi kuin kipsattuna. Ei ole kauniin Victorian vika, jos hänelle järjestettiin häät. Flikka veti kyllä roolinsa todella komeasti.
  Siinä Ruotsi pisti veronmaksajiensa rahaa tähtitieteellisen määrän turhuuteen. Vain näyttääkseen rahvaalle, että vielä saadaan valtakuntaan koolle hemmetinmoinen kaarti todellisesta elämästä vieraantununeita eri valtioiden timantein ja mitalein koristeltuja täysturhia elättejä.
  Ilmeisesti häillä oli sosiaalinen tilaus, sillä seremonioita seuraava rahvas eli täysin mukana. Sääliksi kävi turvamiehiä, jotka hölkkäsivät vankkureiden vieressä kuin juoksukoirat. Ketään ei kuitenkaan ikivanhaan ruotsalaiseen tapaan kivitetty.
  Onneksi Suomella ei ole kuningasta eikä naitettavia prinsessoja. Jos olisi, tulisi ylläpito aika tyyriiksi.
  Illallisten pätteeksi prinssi Daniel piti todella tyylikkään puheen prinsessalleen, ja ilman papereita. Oikein sopiva mies prinssiksi ja herttuaksi.
  Mitähän se hääystä selvittyään tekee tajuttuaan olevansa prinssi ja herttua? Kysyy varmaan, paljonko lienee prinssi-herttuan ja prinsessan kuukausipalkat edustuskuluineen? Saako pariskunta asumistukea, kun muuttaa valtion omistamaan isoon linnaan? Miettii, ottaako kruununprinsessa nyt kahdeksan seurusteluvuoden jälkeen komennon?
  Hääkakku kuitenkin leikattiin ilman kommeluksia eikä appiukollakaan ollut mitään pahaa sanottavaa.
  Joten kyllä Ruotsin prinsessahäät tv-kakkosen hikiset ja särisevät potkupallokisat sekä eri kanavien katsojakansaa halveksivat uusintojen uusinnat ja niiden uusinnat kirkkaasti voittivat.

  • Daniel tosiaan yllätti tyylikkäällä puheellaan. Ja Victoria oli nätti.

   Ääliömäinen sen sijan oli mielestäni Suomen television itamyöhän häästudio, jossa kilvan kehuttiin ruotsalaisia häitä, oiken kuolattiin. Jopa toivottiin Suomeen samalaista kuolevaa instituutiota. Yök! Ehkä vähempikin televisiointi olisi riittänyt.

   Hyviä mainomiehiä maalleen ovat nämä nuoret kuninkaalliset, mutta onko tuo kuningastouhu kuitenkaan hintansa väärttiä?
   Tuskin.

   • Hirlii sanoo:

    On se, kyllä ruotsalaiset keräävät tästä itselleen paljon parempaa mainetta kuin mitä meidän poliitikomme saavat lapsellisilla touhuillaan ikinä aikaiseksi.

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Nyt olisin jo valmis siirtymään kuningasvaltaan minäkin, olivat ne niin kauniit ja koskettavat juhlat;)))

  • Hirlii sanoo:

   Niin heräsi minussakin monarkisti, kiitokset Victorian ja Danielin.

   Hehän ovat aivan mahdottoman hyvät maansa edustajat maailmalla, ja tulevaisuus näyttää mitä kaikkea saavatkaan tässä maailmassa aikaiseksi yhdessä. Ruotsalaisten ei tarvitse perustaa typeriä brändiryhmiä kuten meillä on, ja miten paljon valtion rahoja, veroeurojamme siihen Suomi-Bärndi hölmöilyyn on oikein jo upotettu rahaa? Haluaisin todella tietää.

   Ruotsissahan kuninkaalliset ovat valtionsa edustajia kansainvälisesti, kuten meillä presidentti, paitsi että eihän nuo kokoomus-kepu pojat haluaisi enää että presidentillä olisi edes tätä edustuksellisuuttakaan.

   Mieluummin ottaisin tämän pariskunnan edustuksellisiin tehtäviin meillekin, kaksi nuorta kaunista ja sydämellistä valovoimaista ihmistä, eikä näitä huonosti naisasioitaan hoitavia kravattikavereita tai ikäloppuja bisnesäijiä.

   Kyllä Suomenkin valtion budjetissa on edustuskuluihin vaikka kuinka paljon rahaa. Valtion edustaminen on kokopäivä hommaa ja hallitushan se Ruotisissakin päättää mihin kuninkaalliset milloinkin menevät.

   • Pakko on myöntää itsekin, että pari oli sympaattinen. Vanhana jääränä pidän kynsin hampain kiinni tasavallastamme… mistä me nyt tuommoinen hehkeä pari löydettäisiin edustustehtäviin… vaikka tuokin on totta, että presidenttikin alkaa olla turha kapistus, jos sillä mitään valta ei ole…

    Mutta totta totisesti: haluaisin minäkin tietää kuinka paljon jo nyt siihen Suomi-brändi-toilailuun on rahaa uponnut!

 6. Hirlii sanoo:

  No niinpä! Miten paljon veromarkkojamme valuu, hitto vie, aivan tyhjän päiväisiin asioihin.

  Ja ajattele, Tarja Halonen, on ”kouluttanut” Victoriaa, hän pääsi tosiläheisten pöytään illallisilla. Ollaan ”hovissa” vähän niinkuin kaikki…

 7. maria sanoo:

  Ruotsikin on tasavalta, käytännössä kuitenkin. Vai miten…
  Katsoin hiukan häitä Tallinnassa hotellissa. H-hetken näin, kun ihana pari sanoi toisilleen tahdon.
  Naapurihuoneen rouva sanoi olevansa kova ”tälläisen hössötyksen” vastustaja, elelee ilman tv:tä, mutta nyt tuli katsoneeksi aina aamuyön tunteihin lähetystä häistä ja muusta. Tirautti oikein kyyneleen kun Danilelin isä oli pitänyt kerrassaan hienon puheen, tavallinen ruotsalainen rehti mies!
  Kyllä prinsessa on prinssinsä ansainnut, sentään odottelivat kansan ja vanhempien ynnä muun eliitin lopullista hyväksyntää peräti kahdeksan vuotta.
  Kyllä tämä on aitoa ystävyyttä ja rakautta, ja mitäs siitä, jos naapuri laittaa kruunut likoon; eihän se meiltä ole pois. Ja jos hiukan pääsemme mukaan satutunnelmaan, ei kai se ketään kipeäksi tee.
  On se vaan niin hienoa kun tavallinen kunnon poika saa prisnessan ja ainakin puoli valtakuntaa. Niin että kränittävät loanheittäjät pitäkööt vaan mölyt mahassaan.
  Ja Viktorian puku oli kerrassaan tyylikäs! Maikkarissa kuulemma joku missinrötkö ja joku ent. dipl. muija teilasivat puvun ja puhuivat pahaa ihanasta Viktoriasta. Typerää. Kateellisia varmaan ovat kun jo omat ryntäät repeilevät raskausarvista ja leukaperät lonksuvat itsestään. TV 1:ssä oli hienostunut ja asiallinen selotus, joka näkyi Tallinnassakin.

  • No, nyt on Mariakin seonnut tai ainakin hurmaantunut ihanista satuhäistä. Annan siis lopullisesti periksi minäkin, tunnustan, että lähes kyynel silmässä katselin vihkimistä. Ihailin Danielin puhetta ja nuorenparin häävalssin tanssimista.

   Se entinen diplomaatin muija saa haistaa huilun. Ja yleensäkin nämä tyyliasiantuntijat; hyvä tunnelma on parasta kuten näissä Ruotsin häissä.

 8. Kaisa-Maria sanoo:

  Onhan meillä ainakin tangokuninkaita sekä missejä!
  Miten olis, jos naitettaisiin se mersulla kruunu päässä ajellut viime vuoden tangokuningas (mikä sen nimi nyt olikaan) sekä missi Pumpanen? Saatais omat kunnon kruunu- ja tierapäät.
  Olisi siinä Suomi lääpällään! Etenkin kun vielä lainattaisiin Ruotsista kunnon soutuvene ja vankkurit sekä neljä rutinoitunutta, puku päällä ja pyssy kainalossa hölkkäämään tottunutta turvamiestä.

  • Miksei tietysti, mutta sellaisia missihätähän on jatkuvasti ja monet menee useampaankin kertaan naimisiin niin kuin se missi Karpela. Että ei niissä ole sellaista hohtoa kuin tällaisessa vanhoillisessa kungastouhussa.

   Kyllä tämä innostus tästä taas laantuu. Loppuviikosta tuskin muistetaan koko häitä.

   • Hirlii sanoo:

    Kun Victoriasta kruunataan Kuningatar, niin tokihan silloinkin katsotaan ja ollaan mukana, yhtä lailla. Hänestä tulee hyvä kuningatar ruotsalaisille, elleivät he heitä koko monarkiaa pois ennen sitä.

 9. maria sanoo:

  Ei tu mitään; tätä Ruotsin prinssiäkin kuolutettiin vuosia, jotta osaisi kunnolla kieliä eikä tulisi verkkareissa yleisille paikoille. Joku missiritsa ja keekoileva wannabe O. Virta ei vastaa oikeaa prinsessaa ja oikeaa prinssiä.
  Meidän on nyt vaan tyytyminen henkarin nielleeseen ex-ministeri Vanhaseen ja sen kalseaan Sirkkaan.
  Kun Johannes ja Kyllikki vielä elivät, oli meillä sentään rahtunen hienostunutta romantiikkaa julkisuudessa. Tämä pari peittosi kaikki nuoremmat. Sain kerran olla lästä jossain kirjamessuilla, kun Johannes ja Kyllikki ottivat yleisönsä, Kyllikki kauniisti kammattuna ja Johannes hurmaavissa punertavissa hiussuortuvissaan. Silloin taisi se kyynel tirahtaa, niin olivat herttainen pari.

  • Mutta miksi emme tyytyisi naapurimaamme kuninkaallisiin tai sitten olisi mahdollista, että liittäisimme Suomen taas Ruotsiin, saisimme vanhat rajamme takaisin, voisimme unohtaa sen Karjalan kokonaan, Häh?

   Tai kaivaisimmeko jostain jonkun Venäjän tsaarin jälkeläisen ja tekisimme hänestä kuninkaamme/kuningattaremme? Voisimme myös etsiä sen suoraan alenevassa polvessa olevan saksalaisen prinssin jälkeläisen, josta Suomen itsenäistyessä kavailimme omaa kuningasta. Joku Fredrik tai Ferdinand se taisi olla, hyvää saksalaista sukujuurta kumminkin.

 10. Hirliille vielä: nyt on tosiaan paljosta kiinni näissä nuorissa, Ruotsissa taitaa olla jo niin voimakas kannatus tasavallalle, että kuninkaalliset -varsinkaan Victoria ja Daniel – eivät saisi aiheuttaa yhtää skandaalia, ei edes herättää pientä paheksuntaa.

 11. Rosina sanoo:

  Taidan olla jälkijunassa kommenttini kanssa, mutta lähetän sen kuitenkin.
  Häiden jälkeisenä arkipäivänä kaupan kassajonossa kuultua:
  En minä katsonut kuin vähän aikaa/Mitäpä noita katsomaan/Kaikenlaista turhuutta, ei kiinnostanut/

  Sapetti niin Victorian ja Danielin puolesta, etten voinut olla sanomatta, miten minulta kului monta nenäliinaa hääseremonioiden aikana.
  Ja katsoin vielä uusintana jonkun osion sunnuntaina. Miksi pitää olla niin arkinen ja tavallinen, vaikka onkin maalainen??

  • tammikuu44 sanoo:

   Ovat nyt häämatkalla Tahitilla. Kaipa sinnekin joku lehti-ihminen ryntää, että saamme hiukan tirkistellä häämatkalaisten onnea!

   Luulenpa, että kassajonossa olleet tädit olivat vain kateellisia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s