Manaaja ajaa demonit kätevästi huutin tuuttiin

Paholainen vaanii Aurajoen varellakin.

Kun me vanhat noidat, Maikki ja minä, istuimme viikonloppuna iltaa ja nautimme piruuttammekin kunigas Alkoholia puhuen pahaa poliitikoista, herran ketkuista ja muutamasta tutusta, tunsimme itsemme kaikista Vanhan Kehnon nimen lausumisista huolimatta jotenkin  ajastamme jälkeen jääneiksi, unohdetuiksi.

– Meihin ei luoteta enää, meistä tehdään viihdettä, kaikenlaiset somat vicca-noidat valtaavat kunnon pääsiäisnoidankin aseman, perkeleelliset ihmiset eivät luota pahoihin henkiin, demoneihin, saatikka itse Pahuuden Ruhtinaaseen, Helvetin herraan. Vaikka maailma on täynnä poliitikkoja sekä itsekkäitä rahamiehiä, tulivuoria, öljykatastrofeja, sarjamurhaajia ja sukupuolitauteja, saatana!
– Lordikaan ei kuulemma ole oikea paholainen vaikka voitti Euroviisut takavuosina ja nähtiin telkkarissa.
– Meihin ei enää luota kuin paavi kaikkine paholaisineen ja manaajineen.

Siinä samassa savu alkoi nousta naapurin grillistä ja sanomalehti aukeni itsestään pöydällä: ”Demonien vihollinen ”, luki otsikossa tulikirjaimin, “Isä Guy auttaa Helsingissä ihmisiä, joita riivaavat pahat henget tai Saatana.” Keskellä juttua iso kuva päättömästä paavin palvelijasta työkalut käsissään. Kai ujo mies, ei halunnut päätään kuvaan.

– Päätön juttu, sanoi Maikki, mutta alkoi silti lukea: “Paholaisen kolme ilmestymää ihmisessä. Katolisen kirkon mukaan paholainen voi ilmestyä ihmisessä kolmella tavalla. Lievin muoto on ahdistus, vahvin haltuunotto.– tässä vaiheessa demonit ovat ihmisen sisällä. Tähän on ainoa hoitokeino manaajan tapaaminen.”
– Ihminen voi omalla verellään vahvistaa asiakirjan paholaisen kanssa, uskoo sentään vielä se Roomassa asuva, jonka Luther tunnisti Antikristukseksi, huokasimme helpottuneina.

Innoissamme luimme, millaisia keinoja manauksiinsa käyttää tämä Suomen ainoa manaaja, Helsingin Pyhän Henrikin  katedraaliseurakunnan  katolinen pappi Guy Barbier. Rukous on etusijalla, käytettävät psalmit ja raamatunkohdat on koottu siniseen muovikansioon, josta ne saa kätevästi esille. Tehokkainta on latinakielinen rukous. Rukousten kaavat tulevat suoraan Vatikaanista.

Katsoimme toisiamme huvittuneena: konstit on monet, sanoi akkakin kun kissalla pöytää pyyhki. On tainnut paavinkirkko jäädä tuolle akan muinoin hyvinkin kuuluisan konsti tasolle. Sitten jatkoimme iltaamme taas oikein syntisesti opetellen omia manauksiamme.

Sapientiae parum!

———————-
Jenni Virtasen artikkeli Demonien vihollinen löytyy Helsingin Sanomista  20.6. s. D4.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläimet, eläkeläiset, katolinen kirkko, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, sano suoraan, Väkivalta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Manaaja ajaa demonit kätevästi huutin tuuttiin

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Onpas mainiota, että paavinkirkko on yhä keskiajalla, ja manailee riivaajia ja paholaisia!! Kyllä minä sen seikan keskiajalla ymmärrän, kun ei tainnut olla paljon muita ”hoitomahdollisuuksia” kuin taiat ja loitsut; niillä parani hulluuskin. Mutta nykyaikana minusta tällainen on pöyristyttävää, on näet hiukan parempaa tietoa erilaisista sairauksista.

  Mutta onhan se niin, että katolliset kirkot eivät ole ainakaan kaikilta osin päässeet edes keskiajalle asti, vaan ovat jääneet jonnekin kristinuskon alkuhämäriin, ehkä vuoteen 300 jkr.

 2. tammikuu44 sanoo:

  Joo, näitä kakatolisia on kuulemma jo 10 000 ja lisää tulee monista maahanmuuttajista. Ei siis ainoastaan islam ole kiusallinen uhka vaan yhtä kiusallinen uhka on katolilaisuus.

  Vaikka emme kuuna kullan valkiana alkaisi paavia kumarella, uskona se rajoittaisi huomattavasti yhteiskunnan kehitystä monine säädöksineen ja monine aataminaikaisine uskomuksineen.

  Uskomaton muuten tuo manaajajuttu, moni suomalainen ei varmaan tiedä, että maassamme asustaa oikea manaaja, ovat vain nähneet Manaaja-elokuvan.

 3. Nils-Åke sanoo:

  Yllätys se oli minullekin.
  Kuulin pari vuotta sitten, että Helsingin katolisessa hiippakunnassa on manaaja. Olin todellakin yllättynyt, sillä tällaisesta en ollut kuullut aikaisemmin. Olen tavannutkin tämän isä Guyn, mutta en silloin tiennyt hänen erkoisalastaan.
  Tällainen toiminta on puoskarointia ihmisten psyykkisten sairauksien kanssa. Lisäksi se aiheuttaa potilaissa pelkoja ja kauhua kun he kuvittelevat olevansa jonkun pahan hengen riivaamia.
  Tämä on myös yksi hyvin voimakas keino pitää ihmisiä kurin ja vallan alla. Pappien selibaatti ajaa myöskin samaa asiaa.
  Oli muuten pirun hyvä kuva pirusta tuossa blogin alussa.

 4. Rupesin miettimään, että onko tuommoinen manaaminen ja leikkiminen ihmisen terveydellä edes laillista. Salassa siä nähtävästi tehdäänkin.

  Se pirunkuva on siinä Rettigin palatsin kivimuurissa.

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  Jättäkää nyt nuo hemmetin leikkipuheet kaiken maailman manaajista!
  Olin tilaisuudesa, jossa Turun ufokerho manasi pirua 1970-luvulla keskuuteensa. Ufo-luennoiden jälkeen istuttiin viimein käsi kädessä ympyrässä erässä Rauman edustalla sijainneessa rannikkotykistölinnakkeessa.
  Tunnelma tiivistyi. Kämmenet hikoilivat. Huokausten syventyessä porukka näki jo pirun pistävän karvaisen jalkansa ulos linnakkeen paksusta seinästä. Sitten nähty piru ei saapunutkaan keskuuteemme, vetäisi jalkansa pois linnakkeen vahvasta seinästä ja katosi.
  – Täällä on nyt joku, joka ei usko!
  Kaikkien katseet kohdistuivat minuun.
  Sano siihen sitten jotain? Yritin näyttää kovasti piruun uskovalta. Lehden typeränä kesätoimittajana olin ilmeisesti pilannut kerholaisten hyvät manaukset.
  Opetus: Kyllä sivistyneen kesätoimittajan olisi pitänyt uskoa ihan oikeasti piruun, kun siitä kerran palkkaa ja iltavuorolisää maksettiin. Ja tehdä se vilpittömästi!
  Jäi vähän omatunto soimaamaan, kun ennen piruistuntoa sentään tarjosivat illallisen. Jutussani kerroin ainoastaan kerholaisten ufohavannoista.

  • Voi hyvät jyssäykset! Sinä sekoitat nyt Ufokerhon ja paavinkirkon. Katolisen kirkon manaajat ja muut oppipojat itse paavin lisäksi uskovat piruihin ja monessa sellainen asuukin. Mutta ufomiehet taas haluavat vain pirun näyttäytyvän eikä ufomiehissä juurikan piru viihdy.

   Noiden ufomiesten olisi pitänyt palkata oikea piruun uskova manaaja sitä pirua manaamaan, siinä se vika oli eikä suinkan sinussa, viattomassa kesätoimittajassa. Ehkä oikea manaaja olisi saanut sinutkin uskomaan piruihin ja muihin menninkäisiin.

 6. Nils-Åke sanoo:

  Tämä katolisen hiippakunnan manaaja ei näyttänyt lehdessä kasvojaan. Kenties hän pelkäsi, että saatana näkee hänet ja tappaa.
  Kysyin viime talvena, ei siis kovin pitkää aikaa sitten eräältä luterilaiselta papilta sitä, miksi Jeesus ei koskaan maininnut olevansa Jumalan poika, vaan Hänen sanansaattajansa. Tähän tämä luterilainen pappi vastasi täysin vakavissaan, että saatana olisi voinut kuulla ja tappaa hänet. Siihen minä totesin vaan, että oma isä tappoi sitten kuitenkin. Tähän tämä pappi ein sanonut mitään.
  Minäkin olen epäillyt sitä, että onko tällainen puoskarointi ylipäätään sallittua. Se on hyvin pahaa ja vakavaa toimintaa esimerkiksi masennuksesta kärsiviä ihmisiä kohtaan. Mitä lääkäriliitto asiasta mahtaa sanoa, sillä syytä kannanottoon varmasti on. Pälve on yleensä varsin innokas tuomaan mielipiteitään esiin.
  Muuten vielä, eikä Lutherkin nähnyt kerran saatanan ja heitti tätä jollakin esineellä. Luther oli muutenkion rohkea mies.

  • Tässä kirkkojen saatanan palvonnassa, jota tuo manaaminenkin mielestäni on, on jotain yhtä naurettavaa kuin ufojen tutkimisessa. Mutta ihmisen mieli voi kyllä järkkyä ja siihen tarvitaan oikea jalat maassa pitävä lääkäri.

   Ehkä Lurher ajatteli niitä uskon asioita ja katolista toimintaa niin paljon, että tavallaan hetkeksi sekosi ja oli näkevinään paholaisen. Ymmärsi nähtävästi harhakuvan harhakuvaksi ja särki harhakuvan mustepullon heitolla, kerrankos meille joitain harha-aistimuksia tulee. Mutta ne menevät nopeasti ohi ja asettuvat sinne unien tasolle, alitajunnan tuottamiksi kuviksi, valveuniksi.

   Pakkohoitoonhan ei meillä voida ketään viedä ja niinpä tuommoiset manaajatkin saavat toimia, salaa.

 7. Kaisa-Maria sanoo:

  Tuntuu hurahtaneiden hullujen huijaukselta koko manaajameininki.

 8. Kaisa-Maria sanoo:

  Pelkkää hurmoshullujen huijaamista koko manaajahomma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s