Sikarokotusten rinnalla hehtaaripilkkuvirhe on pikkujuttu

Sikainfluenssarokotteesta hyötyi ainakin sen valmistaja. Kuinka paljon se aiheutti vaurioita lasten kasvaville aivoille? Tutkitaanko lääkkeitä tapeeksi ennen niiden käyttöönottoa?

*

Siilinjärven valtuuston lapsinerona tunnettu  ja sittemmin maailman parhaimman maan rahaministerinä vihattu Jyrki Katainen on oiva esimerkki lapsellisista laskuvirheistä, viimeisimpänä tämä Venäjän budjetin arviointi. Entinen lapsinero on väittänyt, että Venäjän budjetti on Hollannin kokoinen.

Sisätöissä ollut Katainen ei huomaa, että vain peltoalaa lasketaan hehtaareissa.  Budjeteissa ei lasketa pinta-alaa ollenkaan. Katainen on joutunut myöntelemään, että tätä Matti Vanhanenkin yritti pääministerinä tolkuttaa. Katainen sanoo tietävänsä kyllä, että lautaa sen sijaan mitataan juoksumetreissä. Sekin tosin aika outo mitta, lapsinerollekin. Suomen budjetin koon hän on jo oppinut hahmottamaan: se on pikkupojan kutistuneen villapaidan kokoinen. Näissä isommissa maissa kuten Venäjä tulee tehtyä virhearvioita, Katainen naureskelee reippaaseen ruiskukansiniseen tapaansa.

*

Itse asiassa vika on maailman parhaan koululaitoksemme huonossa äidinkielen opetuksessa. Katainen ei oppinut pilkkusääntöjä  sitten millään, tökkäsi pilkun mihin milloinkin. Nyt tuli sitten sen pilkun kanssa tehtyä 2 biljoonan laskuvirhe. Mutta sen Katainen on äidinmaidossa jo oppinut, että Venäjää kuuluukin vähätellä. (Tähän väliin sitten voit kunnella pienen hetken modernia suomalaista kantaaottavaa rap-musiikkia.)

*

Lapsellisten virheiden lisäksi virkamiehistömme ja asiantuntijapiirit tekevät oikeita sikamaisia virheitä, jotka tehdään pelkästä rahanhimosta ja siksi, ettei kukaan ota vastuuta. Tämän päivän mörkönä ovat ahneet lääketehtaat. Vakavaksi  vetää kansalaiset sikainfluenssarokotteesta syntyneet epäilyt. Sikarokotukset onkin nyt toistaiseksi  lopetettu.

Jos nämä 14 ilmitullutta narkolepsiatapausta ovat yhteydessä lasten rokotuksiin, menee luottamus koko terveydenhoitojärjestelmään. Tiedossa kyllä oli epidemian lähestyessä,  että rokotetta ei ole vielä tarpeeksi testattu. – Nyt sitten on!

Tulee mieleen 50-luvun talidomiditapaukset. Raskaana olevat naiset söivät lääkettä, jota myöskään ei oltu tarpeeksi testattu. – Pian oli, syntyi lapsia ilman käsi tai jalkoja. Syntyi paniikki, luottamus lääketehtaisiin oli tipo tiessään. Tämän koko maailmaa järkyttäneen tapauksen jälkeen ihmiset uskoivat, että tällaista ei voisi enää tapahtua. – Voiko sittenkin?

Sikainfluenssarokotetapaus on tutkittava perusteellisesti ja rehellisesti!

*

Varsinaiset siat on vielä rokottamatta!

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, nuoret, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

19 vastausta artikkeliin: Sikarokotusten rinnalla hehtaaripilkkuvirhe on pikkujuttu

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Mahdottoman loistava loppukaneetti: ”Varsinaiset siat on vielä rokottamatta”. – Niin on.

  Tuo Kataista koskeva juttu nauratti niin maar perusteellisesti, mutta tuo kirjoituksen loppu ei naurata. Lapset ja nuoret joutuivat koekaniineiksi, mutta mitäs meistä ikälopuista—. Koko rokotuspäätös ajettiin läpi paniikissa, ja saatiin ihmiset pelkäämään henkeään. Aina nostetaan joku katastrofin uhka esille, jolla pelotellaan kansaa ihan kuin maailmanlopulla. Näillä pelottelijoilla on aina oma lehmä ojassa, ja he haluavat rosvota ihmisten viimeisetkin rahat itselleen. Aina hyötyvät jotkut näillä pelotteluilla, ei peloteltavat, vaan itse pelottelijat.

  • tammikuu44 sanoo:

   Näin on kuten sanoit. Ja huomaatko kuinka hiljaa tästä jutusta ollaan. TV-uutisissakin oli vain kauniisti, että esimerkiksi joissain kaupungeissa on sikainfluenssarokotukset lopetettu. Ei ollenkaan kerrattu miksi. Ilmeisesti halutaan olla hissukseen, ettei ihmiset menisi paniikkiin.

   Hirveää on se, että me ihmispolot joudumme pelkäämään terveydestämme huolehtivia kuten noita lääketehtaita. Hinnoittelu on kyllä korkeatasoista!

 2. Hirlii sanoo:

  Nauratti kuule niin paljon, että tuli taas monta lisävuotta, niin hyvin sanailit näistä pill…äh, pilkun kanssa sähläävistä tunareista.

  Vaan entäpä jos he ovatkin ottaneet tuon rokotuksen, ja tämä poliittinen narkolepsia johtuukin ihan siitä lääkepiikistä. Koska aika syvältä unelta tämä toisinaan vaikuttaa…

 3. Zepa sanoo:

  Ai virkamiehetkö tekis virheitä tai olisivat muuten vain luonnevikaisia? Oletko jo tutustunut blogiin sydänpaikaltaan.blogspot.com? On se jännä tunne kun ihan vain blogia – ja varsinkin kommentteja – lukiessa kehittyy kylmä rinki pertsiiseen.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Katainen on todellakin edelleen pelkkä lapsinero ja Stubbin kannattaisi vain karata maratonia ja hymyillä valloittavasti. Kummankin olisi syytä pitää päänsä kiinni eikä uhota yksinkertaisista asioista, joihin heidän ymmärryksensä ei riitä.
  Esimerkiksi entinen ulkoministeri Kanerva ei tekstareineen pystynyt mokaamaan valtakunnan asioita hetkessä yhtä paljon, kuin mainittu kaksikko parilla lauseella, ja sai silti lapsinerolta kenkää. Eiköhän olisi aika pistää mainitut kokoomuksen kultapojat seuraavissa vaaleissa vaihtoon!
  Tuo sikainfluenssarokotuksista syntynyt katastrofi on todella järkyttävä! Kukahan siihen mahtaa olla se piikitettävä pääsyyllinen?

  • tammikuu44 sanoo:

   Onhan tämä katastrofimeininki jo selvinnyt ja suomut pudonneet monien silmiltä. Raha vaan on niin suuri voima, että se saa tekemään ihmisen mitä vain.

   Hyvä huomio tuosta tekstiviestejä lähettelevästä puutarhatontusta!

   Sikainflulenssajutussa on niin monta piiktettävää, että tarvitaan rokotetta uusi satsi. Pääsyyllinen on lääkefirman tulosvastuullinen, bonuksilla palkittu johtoporras.

 5. Nils-Åke sanoo:

  Minustakin tuntuu siltä, että sikainfluenssarokotis on annettu myös muutamille sioille.
  Tämän päivän Hufvudstadsbladetissa on tietoja eri maiden bruttokansantuoton suuruudesta.
  Seitsemän parhaan järjestys on seuraava:
  1. USA 14 800 miljardia dollaria
  2: Kiina 9 712 ”
  3. Japani 4 268 ”
  4. Saksa 2 859 ”
  5. Venäjä 2 209 ”
  6. Englanti 2 183 ”
  7. Ranska 2 155 ”
  Se, että Suoman valtionvaraisministerillä ei ole hajuakaan näistä asioista, ei yllättänyt minua. Miten vähällä järjellä m eitä hallitaankaan.

  • Kiitos Åke, että kirjasit oikeat tiedot tuohon kommenttiisi.

   Muistaakohan se Katainen kuinka paljon tuli vipanneeksi kreikkalaispojille? Ettei taas mene pilkku väärään kohtaan. Onkohan se velka Ruotsin vai Islannin kokoinen?

 6. Hirlii sanoo:

  Pilkkuvirheistä muuten tuli mieleeni eräs kirjallinen kiista, josta kuulema yhä kirjallisuustieteilijät kiistelevät, ja joka kyllä kertoo hyvin että pilkun paikalla on suuri merkitys.

  Se liittyy Shakespearen (henkilöstäkin kiistellään yhä) lauseeseen:”To be or not to be that’s the question.”

  Onko pilkku tosiasiassa näin:
  To be, or not to be – that’s the question.

  Vai onko se näin:
  To be or not, be – that’s the question.

  Pilkun paikalla on siis aika iso merkitysero, joten kyllä nuo pikkunerot saisivat mennä pilkkukouluunkin, ellei peräti ihan kotihoitoon vaan.

  • Eräs vehmaalainen matemaatikko opetti minulle pilkun paikan tärkeyttä seuraavilla esimerkkilauseilla:

   Armoa, ei Siperiaan!
   Armoa ei, Siperiaan!

   Nyt täytyy olla kiitollinen, ettei Katainen ole ajautunut lakimiesuralle.

 7. Nils-Åke sanoo:

  About Hamlet. I suppose it is so: To be or not to be, that is the question.
  But, it is not so important, gardening is important, really!

  • Hirlii sanoo:

   Puutarhanhoitohan se vasta tärkeätä onkin, ilman muuta !

   Eikös se ex-ulkoministerimmekin kehoittanut naisystäväänsä ”pitämään puutarhansa kunnossa”. ;)

 8. Nils-Åke sanoo:

  Armoa ei, Siperiaan!
  Siperiaan karkoittamisessa esiintyy lukujen leikkiä, jos näin voi sanoa.
  Siperiaan karkoittaminen alkoi todella vasta 1820-luvulla ja se päättyi vuonna 1888. Suomesta oli tänä aikana karkoitettu Siperiaan 888 henkeä. Karkoituksia toimeenpantiin siis noin 10 – 11 vuosittain.
  Matti Haapoja oli yksi harvoista, jonka onnistui karata sieltä. Hän itse kertoi surmanneensa 18 henkeä karkumatkallaan.
  Kakolassa hän tuli ”uskoon” ja halusi takaisin Sioperiaan, mutta se ei enää onnistunut.
  Kakolöassa Haapoja työskenteli viimeisinä aikoinaan leipomossa. Joulukuussa eräänä iltana töiden päätyttyä hän yritti karata pohjoismuurin yli. Varijat pääsivät kuiten vetämään hänet alas ja tällöin Haapoja puukotti kumpaakin vartijaa kuolettavasti ja tämän jälkeen hän löi itseään puukolla ja huusi ”näin menee Matti”
  Hän ei kuitenkaan kuollut. Hänet sijoitettiin ns vanhaan selliosastoon, jossa hän hirtti itsenä tammikuussa 1895 vain 49-vuotiaana.
  Haapojan luuranko oli monta vuotta rikosmuseossa, jossa minäkin olen sen nähnyt, mutta nyt luuranko on haudattu sukuhautaan.
  Kakolan pohjoismuuri korotettiin tämän karkaamisyrityksen jälkeen.
  Mainittakoon vielä, että erös toinenkin vaarallinen elinkautisvanki ,Vilho Huovinen yritti 1950-luvulla karkaamista samassa paikassa.

 9. maria sanoo:

  Ma. Hesarissa on mielipideosastolla Matti Kassilan kannaotto tähän Jyrki-poitsuun. Melkoisen hyvä! Kehottaa Jyrkiä opettelaan historiaa ja koettamaan ymmärätämään venäläisitä sielunmaisemaa ja ottamaan huomioon sen, että nämä sutkit ja äärest taitavat venäläispoliitikot pyyhkivät Jyrkillä karvaisia persuuksiaan, jos niin tahtovat.
  Jyrki voisi ehkä painua nyt majavametsälle, kun se on nyt luvallistakin jo. Kassila toetaakin oivasti, että diplomatiaa näyttää olevan enemmän Pietarin alueella kauppaa tekevillä liikemiheill’ kuin ns. avainpoliitikoillamme.
  Kassila varoittaa: Jumala Suomea armahtakoon, jos kATAISESTA JOSKUS TULISI sUOMEN PÄÄMINISTERI!
  Rukoilkaamme!

  • Kassila on oikealla asialla: paha Suomen on jo nyt perinyt , Jumla meitä varjekoon jatkossa.

   Rukoilen rukoilevien kansanjoukkojen mukana!

   Ps. Kalevi kävi tuossa sanomassa, että Ilta-Sanomissa sanottiin, että olut on erittäin paha juoman psoriaksesta kärsiville, se kai jopa herkistää sille. Tämäkin siis vielä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s