Herra Wahlroosin uudet mööpelit

Suomen aatelistoa

Herra Björn  Wahlroos on ostanut omilla ja EU:lta tuotantotukena saamillaan rahoilla uudet mööpelit Halikossa sijaitsevaan Joensuun (Åminnen) kartanoonsa. Wahlroosin mööpelit ovat käytössä kuluneita ja juuri siksi kalliita. Vähän epämukaviakin ovat nämä empieretyyliä edustavat kalut. Ei haittaa! Nykyään on trendikästä omistaa kartano.

On somaa, että joku pitää huolta vahoista kartanosta. Pyyteettömästi on Wahrooskin puuhaillut. Koko Suomen parasta ajatellut. Tosin näitä kaluja ei pääse kuka tahansa pelle pällistelemään, pitää olla vähintään Ruotsin kuningas. Tai hyvä kaveri kumminkin. Tällainen rahan kanssa huseeraaminen on aina kova juttu, ja niinpä Wahlroos ottaa tästäkin itselleen kaiken kunnian suoraselkäisesti ja häpeilemättä. Hän liittää näin kursailematta itsensä vanhojen aatelissukujen jatkeeksi kartanon omistajana. Jälkipolville jää vakuudeksi hänen tilaamansa ja rahoittamansa  upea kirja kartanosta ja sen restauroinnin vaiheista.

Harmillista vain, että tätä jokakodin sisustamisen opaskirjaa ei saa kirjakaupoista. Sitä ei saa mistään. Ilmeisesti siis toimittajien on Rita Tainolaa myöten tyydyttävä nuolemaan näppejään. Siinä meni sivu suun täydellisesti naistenlehtiin sopiva aihe! Tyylitietoinen Wahlroos on kuitenkin saanut originellin emeritusprofessorin Matti Klingen kirjoittamaan kartanostaan kokosivun jutun Helsingin Sanomiin (24.10.) Mutta varsinainen ihme on se, miten Klinge on saanut Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen taivutettua julkaisemaan jutun. Ihmetyttää kirja-arvostelu kirjasta, jota itse asiassa ei ole. Vaikka toisaalta, eihän kirjallisuus ole sama kuin esine ‘kirja‘ tai kalusteet tai muu krääsä.

On totisesti omaa luokkansa tämä Wahlroos, moni oikea kirjailija jää lehdistössä kokonaan huomiotta, varsinkin runoilijat, joiden teoksista parhaimmillaankin on yhdellä palstalla vain muutama rivi. Ei auta runoilijaa, vaikka olisi Wahlroosin tapaan itse kustantanut koko opuksen.
Tosin viisaana miehenä Klingekin uhraa tälle Wahlroosin kartanoesitteelle vain muutaman rivin ja keskittyy kertomaan kartanon aikaisemmista rahalla mällääjistä ja köyhän kansan kyykyttäjistä.

Klinge lopettaa tyylikkäästi juttunsa antaen runsaasti kehuja Wahlroosin sisustusprojektille:
“Aina näkyvän tyylikkäästi pukeutunut Wahlroos on näyttävimmin sitonut identiteettimme eurooppalaiseen korkeakulttuurin ja hienostuksen olemukseen.
G.M. Armfeltiin liittyvä ja häneen nyt tiukasti sidottu Åminne on siten tämän ajan vastaveto puska- ja pintakulttuurin infantilismille.”

Nyt painan pääni pensaaseen ja häpeän! Infantiilisti.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, mynämäki, politiikka, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Herra Wahlroosin uudet mööpelit

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Myö infantiilit kahotaan vuan katteellisina sivusta kun rikkaat porskuttaat.

  Se tulloo Wahlroosilekkii halavemmaks, kun ottaa vuan pienen painoksen, ei sitä näilä omakustanteila rikastu. Nallela riittää tuota rahanpaskoo vaikka muilekkii jakkoo, seun selevä; ja koko ajan se vuan rikastuu lissee ;-/

  • Muuten osuit naulan kantaan, mutta ei taida Nallelta rahaa liietä muille jaettavaksi. Ei ainakaan köyhille.

   Hieno mies.

   • Jösse Jänis sanoo:

    Nallelta, jos keltä sitä rahaa on köyhille liiennyt. Eiköhän tuo vuodesta toiseen ole yksi suurimpia veronmaksajia maassamme. On kai silti oikeus ja kohtuus, että jotain jää miehelle itselleenkin. Ja kun jää, on upeaa, että hän ostaa kartanon, työllistää rakennusmiehiä, konservaattoreita, koristepuuseppiä, puutarhureita, maalikauppiaita, sisustussuunnittelijoita, verhoilijoita, ompelijoita…

    On se vaan, niin väärin.

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Voi tyhmää Nalle parkaa, kun ei ole ymmärtänyt tilata paikalle telkkarin T.I.L.A ohjelman juontajatätejä Ruoholaa tai Sumaria irvistelemään ja esittelemään meikkejään, pukujaan ja kampauksiaan kartanon antiikkisohvien siimeksessä tyyliin: ennen ja nyt. Siitä vasta rahvas tykkäisi ja katsoisi varmaan uusinnatkin! Joten emeritusprofessori oli väärä valinta.
  Raharikkailla on ongelmansa. Kun tuohta on tarpeeksi kertynyt, tarvitaan enää vain julkisuutta. Eihän rikkaudesta kostu mitään, jos kukaan ei siitä tiedä.
  Et varmaan ole Hymyilevä Nallelle kateellinen, vaikka tekstistäsi saattaa saada sellaisen väärinkäsityksen.
  Pitäköön kartanonherra uudet ja vanhat romunsa sekä EU- tukensa. Pirujako se meille onneksemme kartanoista riippumattomista ihmisistä kuuluu? En kyllä vaivautuisi paikalle, vaikka Björn-herra pitäisi avoimien ovien päivät.

  • Et kösitö oillenkaan väärin: miksi en olisi kateelline? Tämä kateellisuus on vain sitä, että tulee oksennuskohtaus kun joku pröistäilee kaikella rahalla ja tavaralla minkä on påerinyt tai muuten keoloteellu itselleen.

   Ja erityisesti meille kansalaisille pitäisi kuulua, että tässä maassa ajettaisiin poilitiikkaa, joka takaa jokaiselle ihmiselle työtä ja elinmahdollisuuksia. Nalle on ihmisena varmasti söpö ja pukeutuu hyvin, mutta kyllä rahvaanomaisella pröystäilylläkin pitäisi olla joku raja!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s