Minuuttinovelli 3, Filosofi ja kotiruoka

Filosofi ja kotiruoka

Käytännöllisen filosofian dosentti Jukka-Pekka Käki istui sadekatoksessa torin laidalla odottaen bussia n:o 118. Sylissään hän varjeli Jokisen lihakaupan muovikassia. Se sisälsi hallista ostettua lammasta 2 kiloa (luineen) sekä keräkaalin.
Filosofi Käki keskittyi aamupäivän olennaisuuteen, ajatteli loogisesti keittiöön leviävää kaalin hajua ja rosmariinin  tuoksua. Juuri kun hän oli lipaisemaisillaan huuliaan, hän havaitsi  sokean miehen. Mies lähestyi valkoinen keppi apunaan. Kepin päässä filosofi havainnoi hauskan pyörän.
– Hieno peli, filosofi mietti.

… Sokea ja filosofi istuvat vierekkäin penkillä ja vaihtavat näkemyksiään säästä. Välillä filosofi saa kokeilla hauskaa rullakeppiä. Sokea nauraa, pitelee sylissään muovikassia. Lokki rääkäisee, kun miehet kohoavat irti maasta, nainen kompastuu, puluparvi lähtee lentoon, ambulanssin ääni, liikenne seisahtuu hetkeksi…

Bussissa ennen sen lähtöä filosofi käänsi päätään ikkunaan päin kuullessaan koputuksen: sokea koputti rullakepillään ja kohotteli nähtäväksi hätäisenä filosofin muovikassia.
Vähän ennen Raisiota filosofi hoksasi uuden näkökulman elämään:
– Näkevä sokea!
_______________________________________________________________

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, ihmissuhteet, Linja-autot, mynämäki, novellit, Voittaminen, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Minuuttinovelli 3, Filosofi ja kotiruoka

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  Loistavaa Hymyilevä! Tämä on minuuttinovelliesi aatelia ja hakkaa kaikki edelliset.
  Lopun yllätysmomenttikin oli: lähes ennakolta arvaamaton.
  Kirjoitan mielelläni kohteliaisuuksia aina kun siihen on aihetta.
  Oikeastaan elämä olisi jotenkin puutteellista ilman novelliesi ihanaa ja nokkelaa tuoreutta.
  Vaistoni sanoo, että lisää minuuttinovelleita on tulossa. Vain harvoin vaistoni on pettänyt.

 2. Hirlii sanoo:

  Yhdyn edelliseen puhujaan. Tässä oli filosofia muuttui eläväksi, pitäisikö jopa sanoa: tuli lihaksi, jonka filosofi unohti, mutta onneksi on sokeita näkeviä.

 3. emmaia sanoo:

  Tämä on sinun paras minuuttinovelli tähän asti. Minua iloittaa se olet alkanut kirjoittaa semmosia.

 4. maria sanoo:

  Hieno ilmaisu tuo: …”minua ilottaa”.
  Minuuttinovellit ovat todellakin hyviä palasia, joita voi makustella ja miettiä, mitä tämä ovela eläkeläinen on taas nutturansa alla pyöritellyt.
  Mutta mitä tapahtuu filosofin unohtamalle kassille? Sehän jäi ”sokean näkevän” haltuun. Niin, mitä….kertokaapa se, arvoiosat lukijat, että saadaan jatkoa. Itse en nyt juuri keksi, kun voimavarani menivät eilen kirjoittaessani osaltani yhtä kuoroteosta Häplänperän valittajien pikkujouluohjelmistoon.

  • tammikuu44 sanoo:

   Maria, se tietenkin antoi sen kassin sille filosfille, vaikka sitä ei sanotakaan, kun uskotaan, että lukija ihan itse hoksaa.

   Onko ne kuinkakin suljetut, ne pikkujoulut?

 5. maria sanoo:

  Antoiko ”näkevä” sen kassin filosofille. Luin kehnosti, ymmärsin, että tämä ”näkevä” näytti pussia jo bussiin NOUSSEELLE f:lle……
  +++
  Teos ei tule esitettäväksi häplien omissa juhlissa, vaan pikkujoulujuhlissa, joihin kuoro on tilattu esiintymään.Omat juhlat jää nyt vähälle, mutta naistenpäivänä 2011 kuoro esintyy Tre-talossa ja myöhemmin ensi vuonna, usko tai älä, Finlandia-talolla, jos kaikki menee hyvin.

  • tammikuu44 sanoo:

   Pöljä. kai se nyt menee heti sen ovelta hakemaan sen pussin, jota näkevä soke aikkunan takaa näyttää, häh!

   Kovia tyttöjä nuo Häpäläperän valttajat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s