Värikäs maailma, meidän kaikkien yhteinen

Maailma on iloinen ja värikäs!

*

Koivikkokujan toimintakeskuksessa Mynämäessä on vuoden aikana kudottu mattoja, lapasia ja sukkia, tehty linnunpönttöjä, askarreltu kukkia ja piirretty ja maalattu. Värit hehkuvat nyt töissä, jotka ovat esillä Mynämäen kirjastossa koko marraskuun ajan.

Töitä kannattaa käydä katsomassa, näyttely on ilopilleri syksyn ankeudessa. Kannattaa samalla myös lähettää muutama lämmin ajatus kaikille kehitysvammaisille, kaikille niille, jotka joukossamme ovat niitä heikoimpia. Niitä jotka tavallisesti jäävät viimeiseksi, kun rakennetaan kouluja tai asuntoja, suunnitellaan virastoja, kokonaisia kaupunkeja. Joille palvelut ovat kiven takana, mutta jotka pienellä avustuksella pystyvät elämään täysipainoista elämää.

Iloinen käärmeveitikka!

Näyttely on oiva osoitus siitä, että kaikissa ihmisissä asuu pieni luova taiteilija, kaikki tuntevat iloa onnistuessaan piirtämään värikkään enkelin tai kutomaan kirjavan villamadon, kutomaan oivallista räsymattoa. Joulukortinkin voi suunnitella ja piirtää itse. Maailmassa on paljon hauskaa askaretta, jossa ihminen toteuttaa itseään, näkee oman kätensä jäljen. Saa iloa. Iloa jokaiseksi päiväksi. Voisimme iloita yhdessä!

Kaikenlaista hauskaa voi keksiä ihan itse!

Koivikkokujan keskuksessa toimii erityislasten iltapäivähoitola. Lapsilla on käytössään mm. vihreä huone ja sen läheisyydessä aistihuoneeksi nimetyt musta ja valkoinen huone. Niihin voi mennä rentoutumaan. Päivähoitotoimintaa on tarjolla vaikeammin vammaisille, jotka tarvitsevat enemmän ohjausta ja tukea. Heille on tarjolla erilaista viriketoimintaa. Terapiahuoneessa on pallomeri, jumppa- ja kuntoilulaitteista.

Työtoiminta on tarkoitettu itsenäisimmille vammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Työtoiminta on ensisijaisesti alihankintatöiden tekemistä kuten pakkaamis- ja hinnoittelutyötä. Omaan myyntiin tehdään puutöitä ja erilaisia käsitöitä.

Hei, muista minua, olen se sinun pieni enkelisi, muistat kai syntymäni, äiti.

Koivikkokujan toimintakeskus on tarkoitettu eri vammaisryhmille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

koivikkokuja@mynamaki.fi

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, koululaitos, mynämäki, nuoret, politiikka, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Värikäs maailma, meidän kaikkien yhteinen

 1. Aili Nupponen sanoo:

  On hienoa, että meillä on tällaisia toimintakeskuksia kehitysvammaisille ja muille kuntoutujille. Luovuus on voimavara, ja sitä löytyy lähes kaikilta ihmisiltä, jopa niiltä heikommiltakin. Lieksassa on hoitokoti, joka on tullut kuuluisaksi kehitysvammaisista taiteilijoistaan, jotka ovat esiintyneet ja pitäneet näyttelyitä ympäri maailmaa. Tietysti tällainen toiminta ei ole mahdollista ilman hyvää ohjaajaa ja hänen asiantuntemustaan—.

  Kaikkea hyvää kehitys- ja muille vammaisille <3

  • tammikuu44 sanoo:

   Onneksi pikkuhiljaa aletaan huomioida näitä kehitysvammaisiakin, joista monet ovat luovia ja ihastuttavia ihmisiä. Tuommista Lieksan meininkiä haluaisi muuallekin!
   Tervetuloa kotimaahan!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Ei se Mynämäki ihan huono paikka taida ollakaan, vaikka sitä toisinaan haukut. Viittaan yllä olevaan sydämelliseen kirjoitukseesi.
  Turusta tullessani ajelin siitä ohi tiistai-iltaisessa lumimyräkässä. Ilman sitä olisin tehnyt pienen paikkakuntakierroksen ja katsastanut ainakin sen mustan talon.
  Nyt ohikulkumaisemasta hahmottui vain iso kirkko. Tasaista tanteretta tuntuu seutu olevan.

 3. maria sanoo:

  Värit, kuvat ja käsillä tekeminen on mahtavaa terapiaa kaikille.
  Rauman Taidemuseossa avautuu 4.12. Airi Kurosen näyttely. Airi on kärsinyt monista ongelmista ja sairauksista, häntä on kiusattu ja elämä ei ole ollut kovin mukavaa.
  Mutta Airi on löytänyt kansalaisopiston kuvapiiristä oman alueensa. Hän piirtaa omanlaistansa maailmaa, ja tuloksena on aivan mahtavaa taidetta. Siis taidetta isolla T.llä, ei mitään pannulappuviritystä…
  Toivotan sinut, Hymyilevä, katsomaan Airin näyttelyä tänne Raumalle. Voit sitten raportoida siitä muillekiin. Tarjoan glögit ja silleen. Ehkäpä itsenäisyyspäivän jälkeen hetimiten?
  Itsekin hiukan maalaan, mutta Airille en ikinä pärjäisi. Hän on aivan omaa luokkaansa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s