Maailman suurin Jeesus

Sitä jo luuli homokeskustelun aikana, että Päivi Räsänen luterilaiselle kirkolle antamat typeryyden kasvot olisivat ylivoimaisesti alittamattomat. Ei falskimpaan enää kukaan missään ja milloinkaan pystyisi. Katoliset pystyvät vielä älyttömämpään. Länsipuolalaisessa Swiebodziinin pikkukaupungissa on rakennettu kaalipellolle maailman korkein Jeesus-patsas kipsistä ja lasikuidusta. Puolan Jeesus on kokonaista 52 metriä korkea. (TS Extra 20.11.) Patsaan paljastus tapahtuu tänään.

Patsas on kuulemma 14 metriä lähempänä taivasten valtakuntaa kuin Rio de Janeiron  pysti. Pääarkkitehtina on toiminut katolinen eläkeläispappi, joka unessa on saanut Jeesukselta itseltään kehotuksen patsaan värkkäämiseen. Paikka on valittu huolella: vastapäätä on kansainvälinen supermarketti ja huoltoasema.  Ettei vain pappipahasen unessa olisi ilmestynyt myös itse K-kaupan Väiski. Supervarmasti pysti
houkuttelee paikalle uteliaita ja aidosti pöllähtäneitä.

Jotkut vähäuskoiset, kirkosta eronneet ja katkeroituneet homot ovat kuitenkin esittäneet kitkeriä kannanottoja tätä omituista rakennelmaa kohtaan. Se on rakennettu lahjoitusvaroin. Mammonaa on tarvittu melkoisesti ja ihmetystä onkin herättänyt, miksi kolmemetrinen kullattu kruunu päässä patsastelevaan Jeesukseen tuhlattuja varoja ei ole käytetty esimerkiksi työttömien, köyhien ja eläkeläisten auttamiseen. Joku selvästikin entinen kommunisti tai juoppo on jopa vihjaissut, että rahoilla olisi voinut parantaa esimerkiksi paikallisia sairaala- ja kouluoloja.

Piispoja on kehotettu repimään suomut silmiltään ja lukemaan tarkemmin Raamattujaan, joissa kerrotaan kuinka Jeesus kaatoi rahanvaihtajien pöydät. Nyt taivaalliset voimat pannaan kipsipatsaan muodossa siunaamaan bisnestoimintaa. Tätä jotkut jumalattomat pitävät jopa jumalanpilkkana.

*****

Itse paavi Benedictus XVI:lla sen sijaan on  ollut epäilyistä  huolimatta sen verran munaa, että hän on  arvellut kondomin käytön olevan joissain tapauksissa lähes sallittua. (TS 21.11.). Paavin mielessä on pyörinyt hiv-tartunnan riski. Paavi kuitenkin kirjassaan pitää kiinni siitä, että tietenkään kirkko ei näe kondomin käyttöä oikeana tai moraalisena ratkaisuna.

Yhdymme paavin kanssa leikkiin: Juu- ei- vaarinhousut! Näin se menee:

– Saako kondomia käyttää?

-Juuu!

– Salliiko sen katolinen kirkko?

– Ei!

– Mikä on paavin mielestä paras ehkäisykeino?

– Vaarinhousut!

***

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Maailman suurin Jeesus

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Minulle tuo ”vaarinhousut” sana on outo juttu; millaiset ne siis ovat?

  Minusta tuo paavin kannanotto kondomin käytöstä osoittaa kuitenkin hivenen järkeä, vaikkapa paavi ei salli kondomia käytettävän ehkäisyvälineenä, mihin se ensisijaisesti on tarkoitettu.

  • Hymyilevä eläkeläinen sanoo:

   Eli pientä valoa paavinki pääaaä alkaa pilkottaa.

   Lapsena leikittiin tuommoista leikkiä. Toinen kysyi ja toinen vastasi. Ensimmäiseen voi valita vastaukseksi juu tai ei. Ja viimeiseen kysymykseen piti vastata: vaarin housut. Ne vaarin housut on tavalliset vaarin housut. Se vasta hauskaa muka oli, kun tuli kummallinen vastaus:
   – Mitä haluaisit joululahjaksi?
   – Vaarinhousut!

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Oikeastaan tuon eläkeläispapin idea on pirun hyvä. Noin ison Jeesus-patsaan rakentaminen on taatusti työllistänyt monta rakentajaa, joten vapaaehtoisesti siihen lahjoitetut varat ovat tukeneet työllisyyttä.
  Koska patsas on lajisaan maailman suurin, on sillä paikkakuntaa kohtaan melkoinen julkisuusarvo, joka lisää esimerkiksi turismia ja muodostunee hurmahenkisten ihmisten pyhiinvaelluskohteeksi.
  Paikkakunnalle raahatut rahat taas nostavat verotuloja, joista viisaat päättäjät varman lohkaisevat joka vuosi osuuden sairala- ja kouluolojen parantamiseksi.
  Koska puolalaisten Jeesus hakkaa kirkkaasti Rio de Janeiron Jeesuksen, josta koko Rio tunnetaan, kilpailee se pian Vapauden patsaan kanssa, kunnes Mynämäen suurimmalle mäelle kohoaa vieläkin korkeampi Jeesus-patsas.

  • tammikuu44 sanoo:

   Mynämäessä ei ole onneksi yhtään mäkeä!

   Paavin kirkko panee taas rahoiksia, meikäläisten kirkkojen pitäisi ottaa oppia ja alkaa rakentaa vaikka rauhaa ihmisten kesken.

 3. Nils-Åke sanoo:

  Aloitetaan alusta. Katolinen kirkko oli 1800-luvun puolivälissä kriisissä, kuten se muuten on nytkin. Italiassa oli käynnissä vapaussota ja sen seurauksena maa yhdistyi ja Roomasta tuli jälleen maan pääkaupunki.
  Paavi Pius IX kutsui kirkolliskokouksen pohtimaan tilannetta. Rooma oli ollut kokonaan kirkkovaltion aluetta, mutta kirkkovaltiuo lakkasi olemasta 9.10.1870.
  Nostaakseen katolisen kirkon arvovaltaa julisti kuuria 18.7.1870 paavin olevan erehtymätön kun hän julistaa jotakin ex cathedra” eli Pietarinkirkon alttarilta.
  Paavi Pius XII kielsi kondomien käytön eikä silloin ollut vielä mitään tietoa aidsista.
  Kun aids sitten levisi tappaen tuhansia ihmisiä, niin kirkko kielsi edelleen kondomien käytön, koska muuten se olisi myöntänyt, että paavikin on erehtyväinen. Täätä se ei voinut myöntää, vaan ennemminkin ihmiset saavat kuolla. Tämä on suurta kyynisyyttä ja välinpitämättömyyttä ihmisten hengestä. Ja mikä surullisinta, vain köyhät ja lukutaidotomat ihmiset uskovat mitä kirkko sanoo.
  Mainittakoon, että Rion karnevaaleissa jaettiin tänäkin vuonna noin 5 miljoonaa kondomia ja karnevaaliin osallistujat ovat kaikki katolilaisia.
  Se, että nykyinen paavi myöntää kondomien käytön olevan sallittua ”tietyissä” tapauksissa on jo pieni edistysaskel. Mitä kondomien käyttö muuten kirkolle kuuluu?
  Katolinen kirkko ja kristillisyys on syvässä kriisissä Euroopassa. Katolinen kirkko potee pappispulaa. Vain Puola on poikkeus ainakin toistaiseksi. Sieltä riittää pappeja tänne Suomeenkin. Lähes kaikki Suomen katolisen kirkon papit ovat nyt puolalaisia. Kaksi tai kolme on italialaisia ja nyt on myös kaksi vietnamilaista pappia. Ja piispa suomalainen.
  Puolassa katolinen kirkko on jostakin syystä hyvin vahva yhä edelleenkin, mutta merkkejä muutoksista on jo nähtävissä. Maan presidentti ei ole mikään hurmahenkinen, kuten edeltäjänsä oli.
  1900-luvun alussa vielä Puolassa aateliston määrä oli väestömäärään suhteutettuna suurin koko Euroopassa ja maassa oli ollut maaorjuus. Maan kulttuuri oli täysin erilainen kuin Suomen ja muiden länsimaiden.
  Siksi olikin suuri erehdys paavilta, nimittää tänne puolalainen piispa Josef Wróbel. Hän käytti valtaansa häikäilemättömästi hyväkseen. Ensi töikseen hän karkotti täällä yli 30 vuotta toimineen hollantilaisen papin syyttäen tätä monista rikoksista, jotka kaikki olivat valheita.
  Sen jälkeen hän siirsi Helsingin Henrikin seurakunnan kirkkoherra Teemu Sipon Marian seurakunnan kappalaiseksi eikä vaivautunut edes ilmoittamaan tästä Sipolle.
  Mutta täällä syntyi vastarintaliike piispan toimien johdosta ja niistä tiedotettiin paavin nuntiukselle ja niin siinä vaan kävi, että paavi erotti tämän puolalaisen piispan ja hänellä oli kolme päivää aikaa poistua maasta.
  Ja nyt piispana on tämä kaltoin kohdeltu Teemu Sippo.
  Wróbel sai siis potkut, mutta totuutta on usein vaikea myöntää. Niinpä eräskin ruskeakielinen kirjoitti lehdessä että ”uudet haasteet odottivat Wróbelia”.
  Taisi tulla hieman ylipitkä kommentti, mutta olkoon.

  • Ei ollenkaan ylipitkä vaan mielenkiintoinen. Kiitos tästä!

   Hyvä on luterilaistenkin ja muihin kirkkokuntiin kuuluvien ja kuulumattomien tietää hiukan tuosta katolisuudestakin. Ei näytä siistiltä paavinkaan kirkko! Patavanhoillinen. Joten tuo nykypaavin myönnytys silloin- tällöin-joskus-mielluummin-ei koskaan kondomin käytöstä on mahtavaa vapaamielisyyttä. Annetaan nyt armosta puoli pistettä paaville!

   Mutta kummaa pappisporukkaa tuo kirkko pitää leivissään, meikäläiset änkyräuskovaiset lutherpiispat ovat oppipoikia.

 4. Kaisa-Maria sanoo:

  Rauhaa ja rauhaa vaan. Sanos joskus Hymyilevä, että miten?

  • Tässä pyytämäsi neuvo: Kaikkein ensimmäiseksi lopetetaan sotimisen ihannointi ja kaikenlaisten naurettavien ritaripuistojen rakentaminen kuolleille ja kuopatuille marsalkoille poikaystävineen sekä museoiden perustaminen sotahullujen asetakeille ja muulle romulle.

   Sotia ei saa ihannoida olivat ne asein tappamista minkä asian puolesta tahansa. Sankarikuolemia ei ole, on vain räkää ja suolenpätkiä. Sen sijaan suurta myötätuntoa ja säälia meidän pitää tuntea niitä miehiä kohtaan, jotka on vuosisatoja pakotettu rämpimään metsissä ja paletumaan talvella kuoliaksi tai ampumaan ihmisiä. Jääkiekko riittäköön sille joka haluaa verta pakkiin.

 5. telson sanoo:

  Tosiasia on, että Rooman katolisessa kirkossa on paljon ihmisiä, jotka eivät tunne vielä Kristusta. Monet heistä saattavat olla hyvin hartaita, mutta he eivät ole vielä vastaanottaneet Kristusta elämäänsä. Nämä ihmiset saattavat myös pitää katolista kirkkoa ”ainoana oikeana kirkkona” tai ajatella ettei ole pelastusta muuta kuin katolisen kirkon sisäpuolella, mutta eivät sittenkään itse vielä ymmärrä, miten todella pelastutaan.
  Katolisen kirkon ongelma onkin, että sen rituaalit ja oppi eivät juuri johda ihmisiä armon tuntemiseen ja pelastukseen Kristuksessa, vaan johonkin aivan muuhun. Itse asiassa vuosisatojen aikana tähän kirkkoon on tullut harhaoppeja yhä enemmän ja enemmän niin, että nykypäivänä ollaan melko pahasti harhassa. Maria, pyhimysten ansiot, hyvitysteot, sakramentit ja kiirastuli ovat esimerkkeinä tällaisista asioista.
  Joka tapauksessa käsittelemme katolisen kirkon oppeja seuraavilla riveillä vain siinä mielessä, että jokainen ihminen voisi päästä Jumalan yhteyteen. Tarkoitus on, että ihminen henkilökohtaisesti voisi löytää pelastuksen ja Jumalan armon Kristuksessa. Sinä, joka luet seuraavia rivejä, et ehkä ole samaa mieltä kaikesta tai ajattele kaikesta samalla tavalla, mutta tärkeintä on, että tulet iankaikkisesta elämästä osalliseksi.

  http://www.jariiivanainen.net/Jeesusjakatoliset.html

  http://koti.phnet.fi/petripaavola/Katolisen_kirkon_ja_paavin_viran_juuret

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s