Maa, joka maksaa kaikkien velat

Kyllä EU:sta rahareikiä löytyy!

Suomi tunnettiin pitkään toisen maailmansodan jälkeen maana. joka maksoi sotakorvauksensa viimeistä penniä myöten.  Nyt, kun Suomelle haetaan maabrändiä slogan voisi kuulua:  “Suomi, maa, joka maksaa omat ja tarvittaessa muidenkin velat.” Näin tuhmasti vitsaili Antti Vuorenrinne Uutispäivä Demarissa jokin päivä sitten.

Valtionvarainministeri Jyrki Katainen ei sen sijaan vitsaile, vaan esimerkiksi Turun Sanomien kolumnissaan tänään kirjoittaa, että kuullessaan Irlannin veloista hän ryhtyi pohtimaan, mikä tässä tilanteessa on suomalaisen työntekijän, veronmaksajan ja yhteiskunnan turvasta riippuvan etu? Tuntuu valitettavasti vitsiltä kuultuna suurpääoman peräreikää nuoleskelevan Kataisen suusta, mutta jos Katainen ei vitsaile niin silloin jää jäljelle vain yksi vaihtoehto. Kansanrunoudessamme muotoillaan valtionvarainministerimme puheiden uskottavuus  näin: “Sen varsin valehteletkin!”

Milloin kokoomus muka on ajanut työtätekevien ja yhteiskunnan vähäosaisten asiaa?  Katainen tietysti tarkoitti pääoman etua! Siis niiden etua, joilla on rahaa sukanvarressa, pankissa, arvopapereissa, maaomaisuudessa ja lisää kääritään. Ja selväksi asia tuleekin, kun Katainen kirjoittaa: “ — hallituksen päätöksen Irlannin tukemiseen ratkaisi yksinomaan ja ainoastaan suomalaisen hyvinvoinnin etu.” Hyvinvoinnin etu? Siis niiden etu, jotka  tässä maassa voivat hyvin. Kovin on joukko pieni.  Hyvinvointi on tuntematonta lukuisille pienellä eläkkeellä eläville, vanhuksille, työttömille, sairaille, kehitysvammaisille, nuorille opiskelijoille ja opintonsa juuri päättäneille…

Täytyy olla peräti löylynlyömä, jos uskoo ministerin mekaanista hokemaa työllisyyden  turvaamisesta. Työllisyyttä hän omien sanojensa mukaan on turvannut koko ajan. Työttömyys sen sijaan kasvaa tuetaan tai ei Kreikkaa tai  Irlantia tai seuraavaksi jonossa olevia maita. Vaikka asiantuntijatkaan eivät tiedä, miten tässä käy, sen suomalaiset tietävät kokemuksesta, että työllisyys pysyy huonona tuetaan Irlantia tai ollaan tukematta.

Suomalaista hyvinvointia on nakerrettu vuosi vuodelta, eikä sitä Kataisen takaukset pelasta. Lapsellista uskoa joulupukkiin edustaa Kataisen hurskas toive, että Irlantia tukemalla  varmistamme tulevaisuudessa suomalaisen hyvinvoinnin kasvun. Minkä hyvinvoinniin? Katainen alkaa vaikuttaa pelleltä tätä jankuttaessaan. Kasvun raja on  saavutettu. Suuryhtiöitten ja yritysten olisi nyt tyydyttävä hiukan pienempiin voittoihin,  optioihin ja rahan käärimiseen työväkeä vähentämällä ja työpaikkoja siirtämällä kehitysmaihin, jossa työntekijää ei suojele mikään nälkäpalkoilta.

Takaus Irlannille on yli 740 miljoonalle eurolle ja sillä pelastetaan pankit, ei ihmisten taloutta.

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, kritiikki, mynämäki, politiikka, sano suoraan, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

22 vastausta artikkeliin: Maa, joka maksaa kaikkien velat

 1. Kaisa-Maria sanoo:

  On aika vaikeaa ymmärtää, mitä saamarin etua Suomelle koituu siitä, että menee takuuseen persaukeiselle Irlannille. On siinä Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä.
  Takuuta varmempaa olisi ottaa pantti tai kiinnitys, johonkin konkreettiseen, jolloin velanmaksun epäonnistuessa lainansaaja luopuisi omaisuudestaan, oli se sitten maata tai muita rahan arvosia oikeuksia.
  Mielestäni herra Soini teki Kreikka-tilanteen aikaan järkevän ehdotuksen:
  – Vipataan rahat, mutta otetaan pantiksi joku vähintään lainatun summan arvoinen maapala, esimerkiksi joku mukava turistisaari, jolla voidaan tehdä myöhemminkin hyvää bisnestä, mikäli lainarahoja ei tipu aikanaan.
  Minusta Kataisen voisi siirtää jo tehtävästään ennenaikaiselle eläkkeelle. On tämä herra jo viisautensa näyttänyt ja riittävästi ryssinyt.

  • Katainen ilmeisesti luulee edelleen, että ihmiset uskovat, kun mies jankuttaa työpaikkojen säilymisestä. Eihän tässä ole yhtään työpaikkaa sen kummemmin tai erityisesti säilynyt hänen toimiensa ansiosta vaan jatkuvasti on työpaikkoja vähentynyt, vaikka on veronmaksajilla maksatettu niin kotimaisten kuin nyt ulkomaisten pankkien töppäykset. Pankkialan toimintamalli, josssa voitot jaetaan omistajille ja häviöt sosialisoidaan on kaiken pahan alku ja juuri.

   Persaukisilta on tietysti paha ottaa vakuuksia, joten asia on sitä myöten selvää: niska limassa maksetaan!! Kaipa jossain välissä tulee Suomenkin vuoro olla avustettavana.

   Vanha sanontahan kuuluu: jos on persaukisten kanssa porukoissa, on kohta itsekin persaukinen.

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Minusta kun tuntuu, että eniten pelätään niiden pikavoittojen haalijoiden ja pelureiden menetyksiä, ja tietysti myös suurpääoman. Meitä taviksia ei kukaan puolla, ei yksikään suuri puolue ole meidän asiallamme. Uhkapeli ja nopeat voitot ovat kaikkien pelureiden päämäärä, joita kaikki hallitukset ovat valmiita suojaamaan menetyksiltä ;-/

  Huijarit ja huijaripoliitikot ovat yksi ja sama asia—.

  • tammikuu44 sanoo:

   Olet täysin oikeassa! Pankit ja ahneet sijoittajat ovat syyllisiä. Kysymyskessä on pankkien pyramiidihuijaus, jota nyt kansalaiset taas joutuvat maksamaan.

 3. Hirlii sanoo:

  Tämähän alkoi edellisen laman, sen viime vuosisadan viimeisen vuosikymmenen laman aikoihin. Veronmaksajat saivat kantaa vastuun pankkitoiminnassa tehdyistä rikoksista. Niin saavat nyt kreikkalaisetkin tehdä, ja suomalaiset maksavat pankkitukiaisia sekä sinne, että nyt Irlantiin. Voispa vain kieltäytyä maksamasta.

  Tulevat vaalit ovat ratkaisevat, ja äänestäjät saavat olla tarkkoina. Tulee mieleen Ilmari Kiannon ”Punainen viiva”. ..

  Mikä kumma se on, että hyvinvointia ei voisi jakaa, onhan sitä ennenkin jaettu, ja julkisia palveluja tarvitaan, siitä ei pääse kukaan tämän maan kansalainen. Olemme monin tavoin julkisten palveluiden ja tukien käyttäjiä.

  Pankkitoiminta on korruptoitunutta ja rikollista toimintaa, eihän tästä muuta voi sanoa.

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Hirlii, oikeassa olet: Pankkitoiminta on täysin korruptoitunutta ja se vaatii pelaamaan ja riskeeraamaan tallettajan rahat pikavoittojen toivossa. Sanon, että tämä ja muu tällainen toiminta on täysin rikollista. Miksi sitä ei kielletä?

 5. Hirlii sanoo:

  Hah hah. Tulipa kirotusvihrteitä monta. Töiden lomassa lueskelen ja sählään…;)

  Mutta suunnanmuutosta toivotaan tähän maahan.

  • tammikuu44 sanoo:

   Olen onnellinen kaikista kirjoituvhreistä, koska itse niitä jatkkuvastiu teen. Teksti saa ikään kuin salaperäistä loistetta. Ja tekevätkähän poliitikotkin virheitä.
   Suunnnanmuutosta!

 6. Anna-Liisa sanoo:

  Ehtoisa blogiemäntä kirjoittaa: ”Hyvinvointi on tuntematonta lukuisille pienellä eläkkeellä eläville, vanhuksille, työttömille, sairaille, kehitysvammaisille, nuorille opiskelijoille ja opintonsa juuri päättäneille…” Näin on, mutta vielä lukuisampi on niiden mainittuihin ryhmiin kuuluvien määrä, jotka nuukasti eläen tulevat toimeen ja jopa tuntevat elävänsä ihan tavallista suomalaisen pieneläjän elämää.

  Hymyilevä sanoo vielä saman, minkä niin monen moni muukin: ”Pankkialan toimintamalli, josssa voitot jaetaan omistajille ja häviöt sosialisoidaan on kaiken pahan alku ja juuri.

  Jos vastuuta pankkien epäonnistumisista ei sälytettäisi veronmaksajan harteille vaan pankkiireille ja sijoittajille jotka ovat työssään epäonnistuneet, niin miten kävisi meidän tällä hetkellä tavallista pieneläjän elämää elävien? Pankit konkurssiin – kaikki ohitus-, kaihi- ja suonikohjuleikkausrahat hups huuthitteriin. Julkisen sektorin rahat loppu – eläkkeiden maksut seis. Ei rahaa maksaa laskuja enää – ulos asunnosta ja tavarat ulosottoon. Toivottavasti Suomen valtiolla sen jälkeen olisi sen verran häpyä että perustaisivat tyhjilleen jääneisiin kouluihin joukkomajoituspaikkoja joihin jaettaisi velliä ja leivänkyrsiä.

  Toisin sanoen maksan mieluummin vähän vielä lisää kuin annan kaiken.

  Voi olla että vähän lisää ei riitä ja päädyn siihen tyhjään kouluun. Voi hyvinkin olla. Mutta en sentään ehdoin tahdoin haluaisi sitä edesauttaa, vain jotta syylliset saataisiin hirteen.

  Älkää kysykö miten olen edesauttamatta. En minä tiedä.

 7. tammikuu44 sanoo:

  Se härskien sijoittajien ja tämän katastrofikapitalismin rahasäkkien päällä istuvien rahamiesten hännänkannattaja, rukeakielinen Katainen on saanut jankutuksellaan ja naurettavilla puheillaan nyt sinutkin lankaan. Tässä pelastetaan nyt niin Irlannin kuin Euroopan muidenkin maiden pankkeja. Puolustetaan pankkien holtittomuutta, sitä pankkien ikiomalle pyramiidihuijausta, joka on tapahtunut ja jota halutaan jatkaa. Tarkoitus on suitsia tuota holtittomuutta ja panna pankit vastuuseen, sieltä sitä rahaa kuitenkin löytyy enemmän kuin tavallisilta veromaksajilta. Jotain takuita takaukselle pitäisi edes saada.

  Yksityiset kasalaiset eivät ole vastuussa pimeistä sijoituksista ja pankkien huijauksesta. Meidän tavallisten ihmisten käy yleensä aina huonosti, kun olemme pankkien kanssa tekemisissä. Tämä Irlannin lainatakuu ei pelasta Irlantia eikä meitä tavallisia kansalaisia, jos pankkien ja sijoittajien sekä muiden rahakäärijien härskiä toimintaa ei tosissaan aleta säädellä kautta Euroopan. Esimerkiksi Irlanti voisi nyt ensinnäkin korottaa sitä pääomaverotustaan. Irlanti on ollut tähän saakka varsinainen veroparatiisi…Ilmeisesti se on monelle huijarille ihana turvasatama.

  Seuraavana me maksamme tällä pelillä Portugalin sitten Italian jne. pankkien ja sijoittajainen härskin toiminnan.

  Ei pankkitoiminta tähän lopu, sitä voi olla suhteellisen rehellistäkin laatua. Eikä pienten ihmisten pienet lainat välttämättä lankea heti maksettavisksi, jos oikein toimitaan. Vapaalla markkinataloudellakin on rajansa!

  • tammikuu44 sanoo:

   Ai niin. jäi vielä vastaamatta kysymykseen ”miten olen edesauttamatta”.

   Vastaus: Jätä se Kataisen huijaripuolueen äänestäminen ja valitse kunnon ehdokas!

   • Anna-Liisa sanoo:

    Tammikuu, en minä ole ikänäni sitä puoluetta äänestänyt enkä aio äänestääkään.

   • tammikuu44 sanoo:

    Hyvä, Anna-Liisa, siitä sitten pisteet kyllä sinulle, että edes puolue ei ole huijaripuoluiden äiti.

  • Anna-Liisa sanoo:

   Hymyilevä eikun Tammikuu kirjoitti: ”Tässä pelastetaan nyt niin Irlannin kuin Euroopan muidenkin maiden pankkeja. Puolustetaan pankkien holtittomuutta, sitä pankkien ikiomalle pyramiidihuijausta, joka on tapahtunut ja jota halutaan jatkaa.

   Niin juuri, mutta miten käy minun pankkitilini jos pankkeja ei pelasteta?

   Tammikuu: ”… pankkien ja sijoittajien sekä muiden rahakäärijien härskiä toimintaa ei tosissaan aleta säädellä kautta Euroopan. Esimerkiksi Irlanti voisi nyt ensinnäkin korottaa sitä pääomaverotustaan. Irlanti on ollut tähän saakka varsinainen veroparatiisi…

   Miten, oi miten niitä säädeltäisiin? Mitä Irlannin verotukseen tulee, tuntuu minustakin siltä että EU voisi määrätä sen korottamaan verojaan. No. Veroparatiisina se on saanut sinne yrityksiä jotka lähtisivät livohkaan sinä päivänä kuin yhteisöverot nousisivat. Tietysti pieneläjäpalkansaajat olisivat puolustuskyvyttömämpi maksajaryhmä; luin jostain lehtijutusta jonkun haastatellun kertovan että PALKKAVEROTUS hänellä Irlannissa työskennellessään oli 10% ja rapiat.

   Ja jos tiukka paikka tulee, miten Irlanti voidaan pakottaa yhtään mihinkään velkojensa maksuun? Maihinousulla?

   En minä tästä ulospääsyä näe. Koulu odottaa.

   • tammikuu44 sanoo:

    Äläs nyt hätäile. Konstit on monet, sanoi muinainen akkakin kananpoikia piiskatessa. Kyllä lääkkeet löytyy, emmme saa olla yhtä yksisilmäisiä kuin Katainen. Kuten huomaat, palkkaverotuskin on ihan liian pieni. Siinäkin yksi mahdollisuus: progressiivinen verotus eli ne maksaa joilla on mistä maksaa.

    Tässä jutussa olemme kumpikin hiukan maallikkoja, mutta meiltä tuskin vaaditaankaan keinojen keksimistä. Me vaaditaan ainoastaan sitä, ettemme usko tähän kauhukapitalismiin. Me olemme niitä, jotka muokkaavat maaperää sille, että järki voittaa kuten entisellä aasilla ja saamme kunnon säätelyä ja valvontaa pankki- ja liiketoimintaan.

    Emme tarvitse vapaata markkinataloutta niin vapaana, että köyhät jotuvat jatkuvasti maksumiehiksi. Kyllä monet rahamiehetkin ovat sen kannalla, että säätelyä tarvitaan, jatkuvaan kasvuun ei kannata luottaa, se on mahdottomuus.
    Palkansaajat eivät saa pikavoittoja eikä niitä kannata tavoitellakaan. Uskotaan edes siihen, että rehellisyys maan perii.

    PS. Huomaatko, kuinka somaa lumisadetta olen saanut blogiini?

 8. Anna-Liisa sanoo:

  Hih! Minä kutsuin ukkokullan katsomaan että näkeekö hän samoja valkoisia pilkkuja kuin minä vai olisiko varattava aika silmälääkärille. Ne on siis tarkoituksella tässä.

 9. Jarkko Paasi sanoo:

  Kataisenko vika se teidän mielestänne on, että nämä tukipaketit on hyväksyttävä??? Hänhän se on pelkästään ja ainoastaan aiheuttanut näiden rahoituskriisissä/velkakierteessä olevien valtioiden ongelmat ja yksin myöntänyt nämä miljardituet??? Ja varmaan saa vielä mielestänne rahaakin lahjuksina näiltä tahoilta??? Ottakaa nyt järki käteenne ja alkakaa pikku hiljaa ymmärtää, että Suomi ei todellakaan ole mikään muusta maailmasta ja sen taloudesta erillään oleva lintukoto ( paitsi sijaintinsa ja ylivertaisen ääliökeskittymän suhteen ). Olette te kummallisen yksioikoista porukkaa …

 10. tammikuu44 sanoo:

  Kirjoituksestanne huomaan, että olette todellakin kasvanut jossain ääliökeskittymässä. Äärettömän vähällä älyllä tätä maata on viime aikoina halllituksen toimenta ohjailtu, että ulkopuolisena ymmärrän ajatuksenjuoksunne, jossa ei äly juurikan loista. Mutta ei se mitään, onhan meillä teoreettisesti vielä demokratia, joka sekin on uhattuna, jos sitä saa edelleen johtaa ruiskukkasinisin silmin maailmaa katseleva suurpääoman käytössä oleva antiälymystö, itsekeskeinen kaltaistenne katras.

  Pieni muistutus lukutaidon tärkeydestä: perukoulumme alakoulun puolelta yläkouluun siirtyväkin ymmärrtää lukemastaan sen verran, että osaa lukea muutakin kuin pörssikursseja. Esimerkiksi tekstissäni herra ja narri Katainen edustaa koko sitä ääliökeskittymää, mistä kommentissanne mainitsitte. Kun nyt oikein pinnistätte, saatatte sen havaita. Nimittäin olen aidosti sitä mieltä, että elämme demokratiassa ja siinä tuskin yksi mies voi päättää asioista, ei edes puolueensa riihikuivien seteleiden seassa kuivapalvattu Katainen. Siis Katainen ikään kuin edustaa sitä ääliökeskittymään, josta mainitsitte.

  En missään tapaksessa epäile Kataista minkäänlaisten lahjusten vastaanottamisesta. Vai onko teillä parempaa tietoa?

  Lintukodossa emme tosiaankaan elä, sen todistavat ne köyhyysrajan alapuolella elävät puoli miljoonaa työtönta, sairasta, lasta ja vahusta, joista kataislaineen himokapitalismi vähät välittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s