Koivuniemen herra – hän on Jumalan ruoska ja rahaa kahmiva oikea käsi

Perusinsinöörin papereilla voi ruveta vaikka puolijumalaksi.

Olemme eliittijoukkoa eli kermaa, synnit raportoidaan Excel-taulukon muodossa: synti, tausta, missä näkyy, mitä teen jatkossa toisin. Teepä ahkerasti minulle työtä, pidä suusi kiinni, Jeesuksen nimissä käsken asiakkaan rahojen siirtyä meidän tilille! Tsunami oli suuri Jumalan Pyhä Aalto, kiitos siitä Herra! Nyt tervehdimme kielisuudelmin ja taivaassa sitten seksiä kaikkien kanssa…

Tuota rataa Koivunimen herra tanssittaa väkevän sanansa ruoskaa häneen uskovaisten selässä. Uskonnolliseen loveen lankeaminen voi kestää kolme tuntia. Kysymyksessä on jo kaksikymmentä vuotta toiminut uskonnollinen yhdistys, joka alkoi Espoossa raamattupiirinä ja muuttui vähitellen suljetuksi lahkoksi. Johtajana ja esipaimenena toimii diplomi-insinööri Tapani Koivuniemi. Ankaria sääntöjä noudattava ja peräti outoja oppeja uskova lahko esitellään joulukuun Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä.

Uskon harjoittamisen lisäksi Tapio Koivuniemen säätiö käärii alipakatulla työllä  miljoonia. Koivuniemi-ilmiö on käsittämätön: koulutetut ihmiset –  insinöörit, lääkäri, dosentit, maisterit –  hurahtavat uskoon, jossa ei ole päätä eikä häntää, tekevät alipalkkaisina työtä puunjalostustieteen insinöörille, joka alistaa, manipuloi, uhkailee uskon nimissä, ajaa riivaajia ulos ja menee omien sanojensa mukaan läpi seinien sekä voi pysäyttää ammutun luodin, vaatii uskonveljiä ja sisaria panemaan läskinsä kuriin ja laihduttamaan itsensä alipainoisiksi.

Lahkosta ei erota, muuten joutuu kaiken ulkopuolelle. Jotkut ovat joutuneet psykiatriseen hoitoon. Naisien kuuluu ryömiä miestensä edessä ainakin kerran viikossa. Tämä uppoaa uskovaisiin, jotka  ovat korkeasti koulutettuja, oletettavasti lahjakkaitakin ihmisiä. Mutta järki ei ilmeisesti  pysy uskon kanssa samassa päässä. Näille oppineille ihmisille jokainen Raamatun sana on sellaisenaan totta, he puhuvat kielillä ja ennen kaikkea uskovat, kun Koivunimen herra alkaa ruoskaansa soittaa. Kouluja käynyt naisjäsen kertoo, että Jeesus opetti hänet imuroimaankin; kertoi että tänään ei kannata imuroida pianon takaa, hurauttaa vain siitä keskeltä mattoa.

Työnteon ohella pitää jatkuvasti ajaa riivaajia ulos, on rukoiltava, tehtävä talkootyötä. Yhteistyö sujuu sutjakkaasti, koska kenellekään ei siitä makseta juuri mitään. Konserniin varoja on jo kertynyt viisi miljoonaa euroa. Koivuniemen herra päättää niiden käytöstä.  Kaikkien on ajateltava samalla tavalla, kritiikkiä ei sallita, pelko pitää myös yhdessä, oma tahto hävitetään, lapset on suojattava ulkomaailmalta ja opetettava kotona. Koivuniemi varoittaa, että Supo pitää tätä valiojoukkoa silmällä. Soitteleminenkin on vaarallista, kaikkia puheluita seurataan.

Koivuniemen herran tarjoukset kunnille, valtiolle ja suuryrityksillekin menevät halpoina helposti läpi: verohallitus, Kela, Fortum, UPM, Tullihallitus, Fazer, Varma, Säteilyturvakeskus, Maanpuolustuskorkeakoulu… Siinä muutamia asiakkaita.

Tästä uskomattomasta lahkosta ja sen Koivuniemen herrasta on jo tehty juttu esim. televion ajankohtaisohjelmaan viime vuonna. Nyt  on herättänyt vilkasta keskustelua HS:n kuukausiliittessä (4.12.) ilmestynyt  Anu Nousiaisen kirjoittama ja Ville Tietäväisen kuvittama artikkeli Valitut.  – Suomessa voi siis Jumalan nimissä harjoittaa millaisia väärinkäytöksiä tahansa  niin politiikassa  kuin yritystoiminnassa?

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, ihmiset, ihmissuhteet, kirkko, luterilainen kirkko, mynämäki, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Koivuniemen herra – hän on Jumalan ruoska ja rahaa kahmiva oikea käsi

 1. maria sanoo:

  Luin jutun suurella mielenkiinnoolla. Erityisesti mietitytti ulos päässeen akateemisesti koulutetun perheenäidin ihmettely, miten helposti tämä kaikki onnistui eli miten ihmeessä täyspäiset ihmiset saadaan pikkuhiljaa manipuloimalla ja hurmokselliseen tilaan uinuttamalla uskomaan ja sitoutumaan melkein mihin tahansa. Siis yhtähyvin niin sinut, lukija, kuin minutkin.
  Monen taustalla oli ns. hyvä koti ja uskonnollinen ydinperhe.

  • Tuohon päättömään uskomiseen antaa selitystä HS:n Mielipide-sivulla 7.12. oleva Jaana Hallamaan kirjoitus. Kirjoittaja on vieraileva tutkija ( Clare Hall, Cambridge).

   Tässä muutama ote: ”Jakolinja me – muut vastaa ihmiselle tyypillistä tapaa hahmottaa paikkaansa sosiaalisessa kentässä. Lahkoon liitytään tavallisesti elämäntilanteessa, jossa ihminen tuntee olevansa heikoilla: ryhmän tarjoama voimakas emotionaalinen lämpö täyttää huutavan tarpeen tulla hyväksytyksi. Rakastetuksi tuleminen on niin tärkeää, että oma ajattelu voidaan korvata ryhmän käsityksellä. Voimakas johtaja, joka tietää mikä on totta ja kuinka pitää elää, tarjoaa turvapaikan ristiriitoja täynnä olevan maailman keskellä. Johtajan suosioon pääseminen tuntuu välttämättömältä.”

   Sama piirre on löydettävissä useiden luterilaisen kirkon piirissäkin uskoon tulleissa: sieltä taustalta löytyy alkoholismia, sairautta ja läheisen omaisen menetystä, elämä on rakennettava uudestaan ja kainalosauvoiksi otetaan uskonto. Monelle hyvä ratkaisu, kunhan ei satu törmäämään koivuniemeläisiin tai muihin uusshamaaneihin. Ja onhan tätä tyyppiä olevia maallisiakin toimintamalleja löydettävissä lähimenneisyydestä niin idästä kuin lännestä eikä nykyaikakaan tällaisista poliittisista johtajista ole vapaa. Karmaisevaksi asian tekee se, että tällaiset uskonnon sokeuttamat voivat toimia politiikassa, esimerkkinä nyt vaikka Päivi Räsänen.

   ”Kun lahkolle on annettu koko elämä, siitä luopuminen olisi raskas ratkaisu. Siksi onhelpompi uskoa, että maailma vainoaa valittujaan ja että epäilykset ovat saatanasta.— Pelko kadotettujen joukkoon joutumisesta saa tottelemaan. Laihdutusvaatimus on johdonmukainen osa autoritaarista toimintaa ja vaikeuttaa vastarintaa.”

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Tuntuu ihan uskomattomalta. Sen toki ymmärrän, että joku voi syöttää ihmisille uskonnon varjolla mitä tahansa paskaa, mutta merkillisintä on, että jotkut sivistyneet ihmiset hurahtavat edellä kuvattuun hurmioon. Täytyy olla paha puute jostain, ja sen lisäksi hullunvikaa pääkopassa.
  Että ihan uusi ja jumaloitunut Koivuniemen herra!
  Lapsuudessani Koivuniemen herralla uhkailtiin kurittomia lapsia, mutta se oli kesyä meininkiä.
  Silloin Koiviniemen herralla tarkoitettiin sitä, että kuritonta lasta rankaistiin koivuvitsalla, josta riivittiin lehdet ja annetiin raippaa paljaalle perseelle oikein isän kädestä. Tästä kai juontuu sanontakin, että joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa.
  Olen itsekin kokenut silloisen Koivuniemen herran ojennuksen pakaroissani tapeltuani naapurin Inkerin kanssa niin, että Inkun mekko repesi. Velipoika koki saman rangaistuksen ammuttuaan ritsalla pulua päähän. Rikottuaan kivisodassa kaupan näyteikkunan velimies sai oikein vyöhihnaa, ei kuitenkaan solkipäällä.
  Ihan hyvää asennekasvatusta ja kilttejä oltiin taas pitkän aikaa.
  Mutta tämän nykyisen Koivuniemen herran kuviot tuntuvat lähinnä mielipuolisilta.

  • Ilmeisesti tämä nykyinen Koivuniemen herra on sukua sille lapsuutemme Koivuniemen herralle. Ties vaikka on sen inkarnaatio. Kotikasvatuksella on varmasti myös oma osuutensa tähän sadistiseen toimintaan. Mutta kaikin puolin toimelias liikemies, yhtiö tuottaa voittoa ja kulut on minimissä!

 3. Anna-Liisa sanoo:

  Kaisa-Maria, se sanonta on peräisin raamatusta. Juuri tuo samainen Koivuniemi ylläpitää verkossa sinänsä käyttökelpoista raamatun hakuohjelmaa, jolla voi hakea mitä tahansa raamatussa olevaa sanaa tai sanoja. Hakulause ’vitsaa säästää’ antoi tulokseksi Sananlaskut 13:24: ”Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.” Näppärä ohjelma jos haluaa tarkistaa onko joku sanonta raamatusta peräisin.

  Olen minäkin ällistynyt siitä, että Koivuniemi on saanut valtaansa niin paljon korkeasti koulutettuja ja nimenomaan teknisten alojen koulutettuja. Hypnotisoikohan se ne?

  (Siltä varalta että tuo raamattu-sitaatti johdattaa vääriin päätelmiin kerron, että olen itse täysin uskonnoton.)

  • Kyllä tähän on varmasti selityksenä osaltaan se, että kouluja käyneet ovat täysiä umpiluupäitä, jos tulee hiukankin puhetta muusta kuin jostain oman alan erikoistuntemuksesta eli monet ovat tunneköyhiä ja avuttomia pienenkin vastoinkäymisen edessä. Silloin tuommoinen Koivuniemi voi iskeä kyntensä.

   Ja onhan me-henki, jota monilla työpaikoilla lietsotaan, sukua tuolle alistumiselle uskonnollisen diktaattorin tahtoon. Mikäs se sitten on ollut ja on esimerkiksi paavi? Alistaja, jonka päätä ei juurikaan käännetä saavuttaa tieden millaisia tuloksia tahansa. Ja samalla lailla paavi kerää rikkauksia Vatikaanin kammioihin kuin Koivuniemi omiin taskuihinsa.

   Uskonto on sekoittanut monen ihmisen pään, ja ilmeisesti sekoittaa tulevaisuudessakin. Siksi kannatan sitä, että kouluissa ei opetettaisi uskontoa ollenkaan vaan opetettaisiin kohtuullisesti uskontotiedettä. Opettajana uskontotiedettä opiskellut henkilö, joka ei ole saanut uskonnollista herästystä mistään uskonnosta tai lahkosta.

 4. Zepa sanoo:

  Itkupotkuraivari! Ei oikein teidä, mitä muuta vois sanoa, kun Koivuniemi-juttu ei edes naurata. Jeesustelevia jenkkejä on pidetty tyhjäpäinä vedätettävinä, mutta samaan ansaan menee korkeasti koulutettu suomalainenkin.

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Miksi kouluissa ei opeteta uskonnon sijalla kriittistä ajattelua?
  Joillakin ihmisillä sitä on luonnostaan, mutta kaikille se olisi hyvinkin tarpeellista/välttämätöntä.

  Uskonnoilla huijataan varmaan eniten ihmisiä maailmassa, ja myös alistetaan. Uskonnollinen johtaja saa liian paljon valtaa toisten ihmisten yli, siksi monet haluavat juuri kunnioitetuiksi lahkon tai uskonnon johtajaksi. He käyttävät ihmisiä omaksi hyväkseen monella tavoin ;-(

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllähän sitä kriittistä ajattelua pyritään opettamaan, mutta vaikeaa se on: kun saisi poloiset edes ajattelemaan jotenkin. Rumasti sanottu, mutta virhe tapahtuu kyllä siinä, että uskontoa ollaan tarjoamassa ihan pienillekin. Olen sen uskontotieteen kannalla; siinä voisi hyvin kritisoida kaikkia uskontoja.

 6. Kaisa-Maria sanoo:

  Käväisin Koivuniemen herran ja herrasta eronneiden nettisivuilla.
  Pakko uskoa, että tuollaiset saatanan pellet tekevät jumalallista tuhoaan vielä tälläkin vuosituhannella.
  Kauhistuttaa, mutta vielä enemmän säälityttää niitä hullun hulluuteen hurahtautuneita.

  • Kävin minäkin jollain sivulla mutta en halunnut laittaa edes linkkiä omaan blogiini jollekin koivuniemeläisten sivulle.

   Syntisten kanssa pärjää aina, mutta näistä synnittömistä uskovaisista on riesaa.

 7. Matti sanoo:

  Aika vanha ketju, mutta laitetaan tämä nyt tänne.
  Yhtyisin tuohon Anna-Liisan epäilyyn, että kyse on hypnoosista ja nimenomaan post-hypnoottisesta suggestiosta. Tapaninhan on väitetty opiskelleen mielenhallintaa, eli olisiko ollut hypnoosia. Post-hypnoottisella käsittelyllä hypnotisoija voi periaatteessa pitää kohdettaan hallinnassaan hamaan tappiin asti. Juttuhan perustuu siihen, että suggestiossa kohteelle annetaan merkki esim. sana, sormien napsautus, ääni tai vastaava ja jopa vuosien päästä suggeroija saa kohteen silmänräpäyksessä hypnoosi tilaan, Homma toimii myös puhelimessa.
  Hesarin kuukausiliitteessä mainittiin, et Tapani piti maanantai piirille ”syntisaunan”. Tapani oli leirikeskuksen saunaosastolla ja viikonlopun aikana kaikkien maanantai piiriläisten piti käydä yksi kerrallaan tunnustamassa synnit Tapanille. Olisiko Tapani silloin tehnyt hypnoosi käsittelyn kaikille? Parin vuoden päästä Tapani kutsui taas kaikki yksitellen luokseen ja kertoi ketkä pääsi ”jatkoon”. Olisiko Tapani poistanut porukasta ne, joihin hypnoosi ei tehonnut?
  Väitettä tukee Mot ohjelmassa ollut ex-lahkolaisen Antin lausunto, että oli kuin olisi ollut unessa 10-vuotta. Kun Antti lähti lahkosta ja kertoi päivästä jolloin päätös lähteä syntyi, et se oli kuin naks! ja lähtö oli selvä. Eli raukesiko hypnoosin vaikutus tuona naks! hetkenä ja Tapanin ote Anttiin oli rauennut. Myös muut lahkosta lähteneet ovat kertoneet, että oikein tarkkoja muistikuvia yksityiskohdista ei ole.
  Se on toki muistettava, ettei hypnoosi ole laitonta, mutta joku valvonta sen käyttäjiin pitäisi saada.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s