Armeija joka tekee hyvää eikä pahaa

Mauri Nieminen vartio Pelastusarmeijan joulupataa Turun kävelykadulla.

Oikean joulun merkki on Pelastusarmeijan punainen joulupata. Tänään näin kaksi sellaista Turussa Yliopiston kävelykadulla. Ensimmäiset. Toista pataa vartioi Mauri Nieminen, vapaaehtoinen, tällä hetkellä työtön puuseppä.
– Tässä tuntee itsensä hyödyllisiksi, jos jäisin kotiin vain murehtisin Mauri Nieminen sanoo, eikä surkeile ja valittele, vaikka pakkanen nipistelee varpaita. Pitää vain huomenna panna villasukat jalkaan! Nieminen kiittelee ihmisiä, hymyilee posket punaisina kuin jouluomenat.  Pari tuntia tässä patavahtina ja sitten lepotauko ja taas vahtimaan pataa. Hienosti kiehuu tämä pienten-pienten toiveiden pata!

Pelastusarmeijan joulupata herkistää mielen. “Antakaa padan porista!” kehotti pelastuskapteeni Joseph McFee sata vuotta sitten. Hän pystytti San Franciscon kadulle padan, jolla kerättiin varoja nälkäisten merimiesten ruokkimiseen. Nykyään padat porisevat aina ennen joulua ympäri maailmaa. Pata on perinteinen joulunäky.  Pelastusarmeija tuo näin iloa ja jouluapua sitä tarvitseville, uskontoihin katsomatta.

Äsken tässä kävi joku koululuokka, jossa oppilaat toivat vanhoja, käyttökelpoisia lelujaan, joku pani muutaman kolikonkin pataan,  Nieminen selittää. Kertoo, että näki äsken vanhan miehen panevan pataan oikein paperirahaa, auttamishalua on. Paketeissa on helposti säilyvää ruokaa, kahvipakettejakin. Mies iloitsee siitä, että tämän kilpailuyhteiskunnan keskellä elää ihmisiä, jotka haluavat auttaa, hänkin tässä mahdollisuuksiensa mukaan.

Nämä lahjat tulevat suoraan sydämestä, auttamisen ilosta. Tässä keskellä pakkasta seisoo työtön puuseppä tehden mitä arvokkainta työtä: jokainen pakkasessa vietetty hetki on ilon tuomista, elämän  arvokkuuden ymmärtämistä. Joulun sanomaa!

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, EU, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, Voittaminen, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Armeija joka tekee hyvää eikä pahaa

 1. emmaia sanoo:

  Oikein iloittava viesti, kiitos siitä!

 2. Aili Nupponen sanoo:

  Pelastusarmeija tekee hienoa työtä, siitä lämpimät kiitokset<3

  Joulumieltä jokaiselle<3

 3. Kaisa-Maria sanoo:

  Kesätoimittaja-aikanani minut lähetettiin tekemään juttua Pelastusarmeijan tavallista laajemmasta paikallisesta kokouksesta. Piti kuitata juttu vain pikakäynnillä.
  Viehdyin heti ilmapiirissä. Orkesterikin soitti niin jatsahtavaa musiikkia, ettei sieltä voinut heti pois lähteä. Salin täyteinen yleisö viihtyi ja tauolla sain pääpuhujalta tyylikkään hastattelun. Sen jälkeen olen ollut pelastusarmeijafani.
  Tämä armeija muutenkin kuin joulupatoineen tekee todellista laupeudentyötä.
  Kunniaa Pelastusarmeijalle ja siinä työssä jaksajille!

  • Kaisa-Maria: höperyydestäsi huolimatta et ole onneksi akkamainen hourupää, vaan näet asian ytimeen: Pelastusarmeija tekee todellista laupeudentyötä, sen armeijan naiset ja miehet tajuavat, että ensin on ihmisen saatava soppaa ja sitten vasta sielunhoitoa – ja sitäkin vapaaehtoisestoisesti.

   Odotellaan tässä joulua ja pukkia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s