Ikääntyneet naiset etsivät eksoottista rakkautta – vaikka rahalla

Gambialaista kansantaidetta.

Ei suomalaisten naistenkaan suu ole tuohesta. Eikä muutkaan paikat. Jos onni ei suosi rohkeaa Suomessa, se suosii ikään ja naamaan katsomatta Suomen ulkopuolella, varmimmin eksoottisissa turistikohteissa, esimerkiksi Afrikan Gambiassa. Tästä suomalaisnaisillekin tutusta turistikohteesta moni on löytänyt lomarakkauden, rahalla jos  ei muuten. Aiheesta nähtiin tiistaina television ykköskanavalla dokumentti Bumsters.

Kuivakkaasta otteestaan huolimatta ohjelma kertoi jotain oleellista afrikkalaisten rantaleijonien, bumsterien, arjesta ja turistinaisten  höynäytettävyydestä. Asiantuntijoiksi oli  saatu muutamia suomalaisia naisihmisiä, jotka ymmärsivät sentään olla näyttämättä naamaansa. Asiahan on  nolo vaikkakaan ei laiton: rupsahtanut naiseläjä  iskee gambilaispojalle dalaseja kouraan lemmenyöstä, kulkee käsi kädessä soman nuorukaisen kuljettamana.

Mummuikäisten kadotetun nuoruuden ja lemmen unelmia! Rantapoikien haastattelut kertoivat nuorukaisten lapsenomaisesta uskosta naisten hyväntahtoisuuteen – tai sitten taidosta valehdella! Afrikkalaisnuorukaiset näkevät asian selvänä: me olemme köyhiä, te olette rikkaita. Rahaa on jostain saatava. Moni haluaisi matkustaa rikkaaseen  Suomeen tai Ruotsiin, moni haluaisi naimisiin rikkaan naisen kanssa. Useimmat tyytyvät muutaman viikon romanssiin rikkaalta tuntuvan pohjoismaalaisen kanssa.

Naiset tekevät nyt samoin kuin miehet ovat tehneet jo vuosia. Ryppypeppuisen naisen rakasteluun afrikkalaispojan pakottaa yksinkertaisesti köyhyys. Nuoret naiset ilmeisesti uskovat, että romanssi on tosi, tuskin uskovat totuutta: kun lento Suomeen vie yhden naisen, tuo lento samalla uusia koko koneellisen.

Ketä tässä nyt käytetään hyväksi? Ei ainakaan naisia. Tai jos naisten tuomat rahat ovatkin kehitysapua? Naiset osaavat taidokkaasti hoitaa kaupan niin, ettei siinä muka käytetä rahaa ollenkaan. He eivät ehkä ajattele, että maksavat ruuat ja juomat tai sitä, että pöllytyksestä seonnut nainen ostaa helposti seuralaiselleen, mitä tämä sormellaan osoittaa. Ehkä saa kuulla kotona odottavasta äitiraukasta ja veljistä ja sisarista, joiden ainoa elättäjä uhraa nyt rakkauttaan sinulle. Siinä helläsydämisen  naisen kukkaro on kovilla!

Dokumentissa haastatellut naiset tuntuivat melko helposti uskovan nuorukaisten puheet, ihastelivat gambialaisten välittömyyttä. Joku jopa nautti erityisesti keskusteluista eri kulttuuria edustavan kanssa. Vähät siitä, vakka kumpikin puhuu vierasta kieltä, toinen vielä huonommin kuin toinen. Mutta gambialaispojat ovat kovia oppimaan: suomen kielen sanastoa opeteltiin rannalla joukolla.

Kun turismi alkoi Kreikkaan 1970-luvun alkupuolella sotilasjuntan kaaduttua, suomalaisnaiset kokivat hienon yllätyksen; rannoilla majailivat helleenien komeavartaloiset jälkeläiset, ystävällisiä nuorukaisia, jotka tiesivät Odysseuksen tapaan, että vieras on jumalten lahja. Vuosien mittaan Välimeren rannoilta miehinen mittatilaustyö on levinnyt  kehitysmaihin. Eikä mitään saa enää ilmaiseksi globaalissa markkinataloudessa!

(Aili-mummon havaintoja Egyptistä voit lukea täältä.)

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, feminismi, ihmiset, muoti, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta, Yrittäminen Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

26 vastausta artikkeliin: Ikääntyneet naiset etsivät eksoottista rakkautta – vaikka rahalla

 1. lepis sanoo:

  Heh, eikä naurata yhtään. Mutta eikös tuo ole sitä samaa mitä miehet ovat tehneet iäti. Työkaveri perui matkansa tuonne eilisen dokkarin jälkeen.

 2. tammikuu44 sanoo:

  Juu, kyllä sinä epätoivo kuultaa. Toisaalta taas: jokainen on oman onnensa seppä. Ja toisaalta taas: pojat telkev ät vain työtään. Toisaalta taas: naiset pilaa naisien maineen… Vähän härskiä kyllä. Tai on mailma mallillaan.

 3. Hirlii sanoo:

  Sellaista se on kulttuurinen vaihto, hehheh, että muinaisten kreikkalaisten jälkeläiset sen jo hoksasivat. Meillä vaan ei matkailunedistämisenkeskus ole keksinyt köyhille suomalaisille adoniksille yhtä hyvää rikastumisen mahdollisuutta, vaikka mistäs minä sen tietäisin vaik näin tapahtuisikin …

  • Hirlii sanoo:

   …ja täytyy korostaa etten kyllä seksiorjuutta hyväksy, etenkään kun siinä bisneksessä uhreiksi joutuvat ensijasesti köyhät.

  • tammikuu44 sanoo:

   Suomalaiset ovat aina vähän jäljessä kaikessa. Käppänätkin meille vanhoille akoille kelpaisivat ja kelapaavatkin noissa eläkeläistansseissa mitä olen kuullut.

  • tammikuu44 sanoo:

   Ihmisen kaikenlainen orjuuttaminen ja pakottaminen on rikollista touhua. Tuossa rantalomaseksissä tuskin on kyse mistään muusta kuin huviottelunhalusta, ikääntyneillä nuoruuden muistelusta.

 4. Zepa sanoo:

  Eihän niistä naisista kaikki suinkaan edes olleet ”ikääntyviä”.

  Katsoin dokkarin tänään Areenasta. Otsanahka oli aika syvillä rypyillä. Ilmeisesti osa niistä muijista ei tosiaankaan älyä, mikä pelin henki on oikeasti. Eivätkä – uskomatonta kyllä – ole kuulleet tästä gigolobisneksestä. Ne muijat säälittää. Loput sitten menee rantsuun pelin säännöt tietäen.

  • tammikuu44 sanoo:

   Se tosiaankin oikein suretti, että kaikki eivät olleet ikääntyviä vaihdevuosissa kärvistleviä, vaan jokunen nuorikin uskoi noiden rantapoikien juttuja, ei edes huomaa, kun seuralainen kuppaa naisen rahat. Joku onneton sitten maksaa tuollaisen pikarakkaan Suomeen asti.
   Jos pelin säännöt tietää, niin pelatkoon mitä peliä tahansa, varsinki vanhat turhaantuneet naisihmiset, onhan sitten jotain muistelemista pitkän, kylmän talven ajaksi.

 5. Aili Nupponen sanoo:

  Moi Hymyilevä!

  Katsoin minäkin tuon dokkarin, ja jopa nauhoitinkin miehen katsottavaksi, ja sitten katsoimme vielä sen yhdessä.

  Oksetti kun katsoin noita likaisia sällejä, jotka asuivat rannalla teltassa. Tällaiset ”rakastajat” kelpaavat suomalaisille hienohelmoille ja vanhemmille naisille: ei ole korkealla vaatimukset;(

  Ja mitä muuta ihanaa sieltä saa samalla rahalla tuliaisiksi, esimerkiksi hivin, aidsin, tarttuvan maksatulehduksen, neekerisankkerin ja niin edelleen. Ei mahdu kaikki tuomiset matkalaukkuun…

  Siitä vaan Gambian matkoja suunnittelemaan, ostokset on nähty ja kivoiksi havaittu;O

  • tammikuu44 sanoo:

   Ilmeisesti se vaatimustaso madaltuu siellä kuumuudessa. Ihmetytti minuakin ne poikien teltat: saattaa olla, että suomalaisnaiset ovat tutustuneet myös niiden sisustukseen… paljon riskeeraavat naiset, pilaavat monet koko loppuelämänsä, nuoret ainakin.

   • Supi Suomalainen sanoo:

    Mutta kun rakkauden (lemmen)tarve on niin suuri,niin haettava sitä on vaikka kauempaakin.Eikä sitten kylän ämmät tiedä mitään seikkailuista.Saa sitten kirkkokahveilla kauhistella
    nuorison siveettömyyttä ilman kiinnijoutumisen pelkoa.

   • tammikuu44 sanoo:

    Tuossa on perää mitä Supi sanot: kun kukaan ei tiedä, voi tehdä mitä lystää, näissä lemmenkin asioissa.

 6. mm sanoo:

  Olen tänä vuonna kertomassa epämääräisessä, tajunnan virran määräämässä järjestyksessä blogeista ja bloggaajista, jotka ovat virkistäneet aivotoimintaani. Kutsun tällaisia ihmisiä ja blogeja katalyyteikseni. Olet katalyyttini numero Viisitoista.

  • Ainahan sitä on kiva seurata muitten blogeja, löytää monenmoista mielipidettä. Hyvä on myös olla jotain mieltä, kun kirjoittaa. Usein ihminen luulee olevansa ainoa oikeassa olija, joku uusi blogi voi esitellä vallan uuden näkökulman. Minäkin seilailen siellä ja täällä ja usein jätän kommentin. jolla en halua vain myötäillä kirjoittajaa. Mielestäni pitää uskaltaa olla myös eri mieltä.

 7. Kaisa-Maria sanoo:

  Takavuosina puhuttiin rotuhygieniasta. Mitähän sillä tarkoitettiin?

 8. Aili Nupponen sanoo:

  Kuulu Hymmyilevä, se paremmuus taitaa olla vuan savolaisiin ihtesä mielpije. Mie kaho en ou savolainen, vaikka tätä savvoo kirjutannii. Seun meijän savo-karjalaisiin sekakieltä. Ja ooneks: se savolaisuus ei onneks tartu;-?

  • tammikuu44 sanoo:

   Jaa, kun tarkemmin ajattelee, niin voidaan sanoa, että kaikki itäsuomalaiset ovat parempia kuin länsisuomalaiset. No, joskus voi ajatella, että länsisuomalaisetkin ovat jostain kotoisin.

   Kyllä savolaisuus voi tarttua: jotkut täällä ovat kovasti kiintyneitä kalakukkoihin, yrittävät niitä leipoa itsekin, mutta epäonnistuvat pahasti. Raumalla keittävät lapskoussia ja topseilvellinkiä. Mutta nekin aina loppuvat Pitsiviikolla myyntikojusta.

 9. maria sanoo:

  Mitä mitä….täällä kehutaan savolaisia vaikka pitäisi kehua ystävällisiä ja hyväkroppaisia gambialaisnuorukaisia, jotka lempeästi antavat iloa ja voimia stressaantuneille ja rupsahtaneille valkoisille naisille. Jos he saavat siitä rahaa itselleen ja perheilleen, niin sehän on vaan hyvä. Jos diili on molemminpuolinen eikä ketään pakoteta ”suhteeseen”, mitään sanomista ei kellään pitäisi olla. Eri asia ovat lapsia kyttäävät ällöt äijät, jotka saalistavat esim. Thaimaassa. Ja jokainen uskoo sen ihmisen puheita joita haluaa. Jos naislla on kivaa, aina joku kateellinen on arvostelemassa. Mitähän sellanen G-matka maksaisi…

 10. Supi Suomalainen sanoo:

  Hyvää ja antoisaa matkaa Maria ja Tammikuu 44.Ja mitä minä olen naisilta kuullut niin ei se kroppien kauneus siellä Gambiassa ole ainoa hyvä koko on myös aivan eri luokkaa kuin meillä Pohjolan Väinämöisillä.Muuten olen syntynyt tammikuussa 44.
  Eräs nainen sanoi kerran että ihmisissä ja viineissä on se yhteistä että määrätyt vuosikerrat ovat erilaisia ei sanonut olenko minä parempi vai huonompi.Todennäköisesti huonompi josvertaa Gambialaiseen.Mutta elettävä on.

  • tammikuu44 sanoo:

   Hetkinen, eipäs ruikuteta, kyllä Pohjolan Väinämöinen aina pannaan etusijalle, nämä etelän raikulipojat ovat vain sellaisiä hätävaroja, jos ilmaisu sallitaan. Jotkut naisetkin ovat syntyneet tammikuussa 44 ja ainakin he tietävät, että tämä vuosikerta on niin naisissa kuin miehissa mitä parhain.

   Ruikutus loppuu nyt justiinsa! Ja hyvää sunnuntaita sekä tulevaa viikkoa.

 11. maria sanoo:

  Kaikenmaalaiset ihmiset ovat tietysti yhtä hyviä ja puhtaita suihkun ja saippuan jäljiltä. Rotuhygienia tarkoittaa, K-M, juurikin tätä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s