Hame rikoksentekovälineenä – alta löytyy hyvä, väljä kätkö!

Löysin tämän työkalupakin ulkovarastostamme. Mutta mistä mieheni on sen löytänyt?

Ihminen ei juuri rehellisillä konsteilla pärjää. Riihikuivia seteleitä on totuttu kätkemään joko sukanvarteen tai suurempia määriä kuskaamaan Geyman saarille. Poliitikot kätkevät jopa kokonaisia lautakasoja, jotkut rehellisemmät tyytyvät sosialisoimaan työpaikkansa vessapaperirullan. Monikulttuurisuus on tuonut muassaan perinteisen, kätevän tavan ryhtyä toisen omaisuuteen: tavara kätketään marketeissa asioidessa pitkien hameiden alle.

Konsti on melko turvallinen, sillä miesvartijat ovat liemessä, koska löysähameiset feministit näkevät ilmassa heti sukupuolista häirintää, kun vartiointiliikkeen mies alkaa tutkia epäilemänsä hameen sisältöä. Miehet ajanevatkin lainsäädäntömuutosta, joka sallisi ainoastaan minihameet suurimpien tavaratalojen asiakkaille.

Leikki sikseen ja asian ytimeen eli hameen alle! Jos poliisia on uskominen, hameen alta voi löytyä yhtä mutta myös toista (tiedot TS 11.2.):

* Helsingissä poliisi paljasti asiakkaan hameen alta makkaroita ja muita elintarvikkeita sekä porakoneen ja työkalupakin.
* Nokialla hameen alta on löydetty 180 euron valmisverhot.
* Espoossa poliisi otti kiinni kaksi naista, joiden kummankin hameista löytyi porakonepaketti.
* Äänekoskella nainen oli ripustanut säkin haaroihinsa ja sulloi sinne marketista kahmimansa 27 eri elintarviketta. Haarasäkistä on muissa tapauksissa löytynyt olutlaatikoita tai Alkon tuotteita sekä auton akku.
* Hameen alle asetettuun koukkuun oli laitettu pakasteita ja nainen paljastui, koska pyörtyi kylmyydestä ja hameen alta nähtiin vierivän muun muassa broilereita.
* Äskettäin Vantaan Tarjoustalosta kolme naista yritti varastaa 125 muumikulhoa 31 muumilautasta hametempulla.
* Myös öljykanistereita on löytynyt hameiden alta ja erilaisia työkaluja.
Eräältä naiselta löytyi hameen alta erilaisista koukuista 75 kiloa tavaraa, joukossa tapettirullia. Kantokykyä antoivat naisen yllä olevat armeijan taisteluliivit, joiden kantokyky petti toisen olkaimen katkettua ja tavarat romahtivat liikkeen lattialle.

Erilaisilla koukuilla, telineillä ja pusseilla varustettuja hameita on takavarikoitu käräjillä valtiolle rikoksentekovälineinä. Hamekätköjä käyttävät suomalaisten lisäksi ulkomailta varta vasten tulleet varasporukat. Poliisin mukaan pitkähameisten naisryhmien tekemät varkaudet ovat jatkuvaa toimintaa.

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eduskunta, eläkeläiset, feminismi, ihmiset, mynämäki, sano suoraan, yhteiskunta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Hame rikoksentekovälineenä – alta löytyy hyvä, väljä kätkö!

 1. Zepa sanoo:

  Hameen alle mahtuvien kamojen määrä ja koko on uskomaton… Mut kai se on uskottava! Yli sata muumimukia, ei helv :-D :-D

  • tammikuu44 sanoo:

   Ennenvanhaan puhuttiin pelkästään yhdeksän pullon hameesta. Ja sitäkin hämmästeltiin. Kyllä nykyaikana päästään hameidenkin kanssa hämmästyttäviin suorituksiin. Miten semmoisen työkalupakinkin saa sujautettua hameensa alle, en ymmärrä.

 2. Kaisa-Maria sanoo:

  Joten on synnillistä paheksua minihameisiin pukeutuneita, rehellisyytensä avoimesti paljastavia tyttösiä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Näin on. Rehellisyyden nimissä siis voidaan kannattaa minihametta. Mitä tulee hameen pituuteen, monet leikkisästi puhuvat ’vesirajasta’.

 3. Aili Nupponen sanoo:

  – Konstit on monet, sano entinen akka, kun tavaraa tavaraan työnsi;-?

 4. Hirlii sanoo:

  Jaa, siis kalut hameen alle kanssa, jestas sentään jos olis joku meisseli tai muu siellä, huh huh.

  Jostapa tulikin muuten mieleeni seiskytluvulla iloiselle etelänmatkalle ystävänsä kanssa lähtenyt isoäitini joka on jo muissa maailmoissa. Eli ihan kunnollista ja tunnollista elämää, ja sillon sun tällön otti sydänlääkettä jonkun kanssa. Tuolla etelänmatkalla kävi sitten niin, että matkakaverinsa kanssa voitti jossakin hippa-arpajaisissa pari ylimääräistä viinapulloa (en muista mitä). Siihen aikaa oli todella tiukat alkoholin tuontirajat ja siksi kaksi eläkeläisnaista olikin alkuun ihmeissään, että mitenkä he nyt kuljettavat pullot kotisuomeen. Keksivät sitten oivallisen idean. Laittoivat pullot sukkahousuihinsa, haaroväliin. Mutta lentokoneessa istuessa pullojen päät nousivatkin pystyyn. Lentoemäntä oli vain katsonut ihmeissään heitä, kertoi mummu myöhemmin, eivätkä jääneet kiinni salakuljetuksesta.

  • tammikuu44 sanoo:

   Ja kuinkahan suuria pirtukanistereita sitä kieltolain aikana kuljetettiin pitkien hameiden alla. Tässä hamesalakuljetuksessa olisi kyllä jollekin historiantutkijalle tai sosiologille mainio jopa väitöskirjan aihe!

 5. runopasanen sanoo:

  Kiintoisa aihe, mutta katson viisaimmaksi nyt vaieta :-) …paitsi että tuosta haarapussista muistui mieleen: taisi olla Jukolan Jussi, kun heilautti haarapussilla lukkarin ikkunan rikki ja niin pyllyilivät Jukolan veljekset Honkamäen nummella.

  • tammikuu44 sanoo:

   Kyllä maailma on mennyt vallan sekaisin: lämmöllä on vuosikymmenet ajateltu Jussin pusseja, joilla mies heilautta lukkarin ikkunan rikki, nykyään naiset juoksevat pussit hameen alla heiluen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s