Ihmisiä ei saa syödä mutta kyllä tappaa voi

Liha erotetaan luista keittämällä.

Ihminen on ihmiselle susi. Eivätkä ainoastaan ihmiset vaan kokonaiset valtiot. Aamun HS:n pääkirjoitussivulta  Lauri Malkavaaran kolumnista luin, kuinka kiero voi kokonainen valtiokin olla. Tarkoitan tässä sivistyksemme kehtoa Kreikkaa. Se on tällä hetkellä persuuksiaan horiva kerjäläinen,  Suomikin on lainannut sille 1,5 miljardia euroa. Tämä keppikerjäläisen suurimmat menot ovat tällä hetkellä kuitenkin sotilasmenoissa! Eikä se niistä luovu.  Aseita pitää olla, ikuinen vihollinen on Turkki. Pitää varustautua sotaan!

Eikä tässä vielä koko älyttömyys. Kreikka kuuluu Natoon. Mutta Natoon kuuluu Turkkikin. Mitä??? Kreikka käyttää siis avustusrahojaan varustautumiseen toista Nato-maata vastaan. Ja kukas on rahoittamassa: Suomi. Siis Suomi, joka ei kuulu Natoon, eikä sinne halua.

Vieläkin kamalampaa ihmisen raadollisuudesta tuli vastaan Tiedesivulta. Siellä Petri Mäenpää paljastaa, että kaikki ihmiset, nämä eurooppalaisetkin,  ovat olleet  ihmissyöjiä, kannibaaleja. Ihmislihaa maiskutettiin vielä 3000 vuotta sitten. Se oli ihmisen perusravintoa.

Lienee muistoa noilta ajoilta ihmisen into erilaisin astaloin, rynnäkkökiväärein, pommein, liekinheittimin ja sotakonein tappaa toisiaan. Vain ihmislihan syöntiä pidetään tätänykyä raakalaismaisena, ei ihmisen paloittelua tai grillaamista. Nykyään sentään sivistyneesti ja tehokkaasti tapetaan yhdellä suurella jytkyllä tuhansia ihmisiä.

Rahan tuntevan katolisen kirkon esipaimen,  paavi Innocentius IV määräsi tekopyhästi uuden ajan alussa, että kannibalismi oli niin suuri synti, että  siitä oli syytä rangaista asevoimin. Vain ihmisiä syöviä alkuasukkaita saivat uudisasukkaat orjuuttaa laillisesti  Espanjan kuningattaren määräyksestä vuodelta 1503. Ihmissyöjä oli aikoinaan skandaali. Ihmisen kiduttaminen tai tappaminen sen sijaan on aina ollut täysin luonnollista, jopa sankarillista.

Ihmissyönti on vaikuttanut  jumaluusopillisiinkin asioihin. Esimerkiksi ruumiin ylösnousemus tuli vallan uuteen valoon, kun löytöretkeilijät tapasivat ihmisiä syöviä alkuasukkaita Amerikassa.  Kristityt olivat tottuneet ajattelemaan, että heidän Jumalansa kyllä kaapii viimeisenä päivänä kokoon kuolleen ruumiin osat, jos ne ovat maassa hajallaan. Mutta kovin hankalaksi tulee tämä ruumiin henkiin herättäminen, jos Jumalan pitää tuomiopäivän vilskeessä pohdiskella, kuuluuko tietty kehon osa syödylle vai  syöneelle ihmiselle. Ja transsubstantiaatio-oppi lienee  kyseenalainen tänäkin päivänä: kristitythän ehtoollisessa syövät Kristuksen ruumista ja juovat verta,  miten siis kristityt eroavat kannibaaleista?

Mainokset

Tietoja Hymyilevä eläkeläinen

Nimeni on Tuula Nikala-Soiha, olen opiskellut Jyväskylässä, tehnyt kiltisti ja ahkerasti töitä äidinkielenopettajana Piikkössä ja Vehmaalla sekä kirjoitellut juttuja kokopäiväisenä toimittajana lehteen. Kaikkia näitä useita vuosia. Nyt opiskelen avoimessa yliopistossa monenmoista joutavaa niin kauan kuin jaksan nousta Turun yliopistoon johtavia portaita.
Kategoria(t): eläkeläiset, EU, ihmiset, katolinen kirkko, mynämäki, sano suoraan, Väkivalta, yhteiskunta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Ihmisiä ei saa syödä mutta kyllä tappaa voi

 1. Aili Nupponen sanoo:

  Sitäpä miekii oun ihmetelly?

  • tammikuu44 sanoo:

   Ja sitten ollaan niin kauhean ihmeissään, kun joku kuolee sotatoimissa. Sellainenhan on hyvin luultavaa, kun pyssyjen kanssa tohelletaan.

 2. Hirlii sanoo:

  Pataan joutuneet olivat etupäässä lapsia ja nuoria, sanotaan siinä jutussa myös, siksi että silloin vieraat ryhmät heikentyivät, mutta ilmeisesti myös gastronomisista syistä.

  Hmm, siinä olisi kyllä oivallinen keino liikakansoitukseen ja nälänhätään maapallolla. Taitaa olla linkolalaisfasistinen ja aivan liian villi ajatus, hus hus, en minä oikeasti tarkoittanut, että lapsia ryhdyttäisiin syömään.

  • tammikuu44 sanoo:

   Juuketti, joku poliitikko tai terveyspalvelujen uudistaja voi saada vihiä. Toisaalta, jos otetaan käsittelyyn myös jutussa ollut huomio, että joidenkin heimojen keskuudessa vainajia ei suinkaan haudattu vaan jaettiin sukulaisten kesken…. että siinä taas vihje kirkolle niille tahoille, jotka pihtaavat sen hautausmaan kanssa. Vainaja muisteltasiin yhteisenä ateriana.

   • Hirlii sanoo:

    Hautajaisissa ei tulisi nälkä, eikä tarvittaisi kuin kokit paikalle.

    – Hei vaan, viimeksi tavattiin Elma-tädin reisiluun äärellä, onpa kiva tavata.
    – No hei ! Kyllä Otto-enon persuksista tehty läskisoosi on kulle maukkaampaa kuin se Elman reisipaisti, vaan tuli se syödyksi sekin, luu vaan jäi jäljelle.
    – Kuulin, että käyttivät sen vanhan kesämökkinsä korjauksiin.

    —-
    jne…

 3. tammikuu44 sanoo:

  … ja kaikki käytetyt sydämentahdistimet voisi kerätä uusiokäyttöön… niitä voisi jopa säilyttää sukukalleuksina, luovuttaa aina vanhimmalle lapselle rippilahjaksi vaikka: ”Tässä Emma-tädin sydämentahdistin…”

 4. Aili Nupponen sanoo:

  Voi hyvät immeiset, onpas teilä herrrkullisia juttuja, namm<3<3

 5. Kaisa-Maria sanoo:

  Se 3000 vuoden takainen ihmissyönti perustui siihen, että silloisilla menetelmillä ihmisen sai parhaiten kiinni verrattuna esimerkiksi hirveen tai jänikseen. Kunhan vaan huhuili ja houkutteli, että tulkaapa (te vieraan heimon) lapset tänne! Sedällä/tädillä on täällä selän takana kiva yllätys piilossa.
  Sitten vaan nuijaa, suolet ulos ja lihat nuotioon. Toki tuollaisista syntyi heimosotia eikä ihme.
  Nykyisin eivät ihmiset sentään ole riistaa, vaikka ne kuuluisat loukkuun jääneet kaivosmiehet tiukan tullen ihmissyöntiä harkitsivatkin.
  Nyt tapetaan ja soditaan aivan muista syistä, vaikka makkaraa on marketeissa eikä tonnikalakaan purkeissa hetkessä pilaannu, jos sitä pahan päivän varalle jemmataan.
  Mutta tappamisen meininki tuntuu edelleen olevan jäljellä.

  • Sitä minäkin, että ihmiseen on jäänyt vuosituhansien takaa sellainen tappamisen meininki. Onhan sitä yritetty kitkeä mutta turhaan, on keksitty kaikenlaisia tekosyitä ihmisen tappanmiselle: sotiminen on aina hienoa ja palkitsevaa, se myös yllläpitää sitä, että on uusia sotia. Tappamisen näyttäminenkin on mitä parhainta viihdettä. Lisäksi ihminen tuhlaa suunnattomasti voimavaroja erilaisiin keksintöihin, joilla tappamista voi kätevästi suorittaa. Lisäksi näissä tappamiseen keskittyvissä sodissa syntyneet ruumiit ovat arvokkaampia kuin joissain onnettomuuksissa syntyneet kalmot.

 6. Supi Suomalainen sanoo:

  Kyllä on hieman ronskia teidä huumori näissä jutuissa. Täällä Ruotsissa kerrotaan tarinaa kun ihmissyöjät pisti suomalaisen pataan puolentunnin päästä raotti hän padankatta ja pyysi lisää löylyä.

  • tammikuu44 sanoo:

   Suomalainenhan on tottunut kylpemään niin, että nahka lähtee. Ruotsalaiset ovat monisssa muissakin asioissa ihmeissään suomalaisten suhteen: annapa niille pääsiäisenä mämmiä tai kalakukkoa, niin jopa ihmettelevät!

 7. Supi Suomalainen sanoo:

  Kyllä ruotsalaiset mämmiä ihmettelevät,että miten siitä on saatu sen itsensä haju pois?
  No heidän oma hapansilakkansa vie voiton kaikesta.Se se vasta on jotakin oletko tammikuu 44 maistanut?

  • tammikuu44 sanoo:

   En ole maistanut, en edes haistanut. Olen kyllä paljon kuullut juttua ja en siis tulevaisuudessakaan maista enkä haista. – Arvokas perinneruoka kuitenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s